Γιατί η πλειοψηφία μισεί τόσο τις γάτες;

για το τοξοπλασμα θα βρεις εδώ
https://www.mypetz.gr/threads/Φυλλάδιο-για-τοξοπλάσμωση.221706/

Εγώ που από πιτσιρίκι ήμουν συνεχώς με γάτες, και ειδικά αδέσποτες και σκύλους κ ότι ζώο έβρισκα το έπαιρνα αγκαλιά κλπ κλπ, έχω κάνει εξέταση για το τοξόπλασμα δύο φορές και της δύο όχι απλά βγήκε αρνητικό για την παρούσα φάση, μιας κ αυτή η εξέταση δείχνει αν το έχεις τώρα,αλλά κ αρνητικό στο αν το είχα κολλήει ποτέ:up::up:
Φαίνετε, ότι όσοι άνθρωποι είχαν από μικροί επαφή με ζώα, ανέπτυξαν πολλά αντισώματα, δεν εξηγήτε αλλιώς. Για όποιον ενδιαφέρετε να μάθει, μια απλή εξέταση αίματος είναι.
Αντίθετα έχουν καταγραφεί πολλές περιπτώσεις γυναικών που δεν έπιαναν πότε γάτες κ κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης κόλλησαν:hmm:

Οπότε ας τους αφήσουμε να σιχαίνοντε τις γάτες, ο καθένας μας κάνει τις επιλογές του, είτε συνειδητά, είτε από αντίδραση και ασχετοσυνη. Οι περισσότεροι άνθρωποι, ειδικά στην Ελλάδα, μισούν κ φοβούντε ότι δεν γνωρίζουν, και δεν θέλουν να γνωρίσουν από κόμπλεξ. οπότε ας απολαύσουμε εμείς την υπέροχη ζωή με τα αγαπημένα μας τετράποδα κ ας τους αφήσουμε στην δυστηχία τους, μιας κ αρνούντε να μάθουν:P:P

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Κριστεν, και εγώ αρνητική... και τώρα και πάντα... Και μιλάμε ότι στην δεκαετία του 80.. έλεγες εμβόλιο και γέλαγαν...:lol::lol:

Ήλπιζα να είχα αντισώματα.. αλλά Πουυυυυυυ... μάλλον θα κάνω καμία επίσκεψη στην άμμο, να φάω κανένα μεζεδάκι μου φαίνεται για να κολλήσω...:lol:

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Γιατί κάθε αξιοπρεπής μάγος/μάγισσα με προσωπικότητα χρειάζεται και ένα αξιοπρεπές κατοικίδιο επίσης με προσωπικότητα! ;):rolleyes:

Άμπρα καντάμπρα καντελάμπρα :lol:

πω πω τι μου θύμισες τώρα, 10 χρόνια πριν:/: είχα συναντήσει μια γρια, πολύ κακιασμένη και ξυνή όμως. Εγώ πήγαινα βόλτα το λυκόσκυλο που είχα, κ εκείνη με κοίταζε θυμωμένα πάντα. Από το διπλανό σπιτι, πολλές φορές συναντιόμασταν έξω στο δρόμο που κυνηγούσε τα εγγόνια της να τα ταϊσει:down:, εγώ πάντα κυρία, όταν λέρωνε η σκύλα μου τα μάζευα κ στο σκουπιδοντενεκε, αλλάαα δεν της έφτανε αυτό της παλιόγριας.
Μισούσε τα ζώα φαίνετε, μας κοιτούσε με μια κακία.
Μια μέρα που βγήκα βόλτα μίλαγε με μια γειτόνισσα κ έκανε παράπονα για τα σκυλιά που λερώνουν, και την ακούω να λέει, η κοπέλα με το μαύρο σκύλο φταίει:mad: πετάγομε τότε μπροστά της και της έκοψα το αίμα, την αγριοκοίταζα κ της λέω, πρόσεξε γιατί εκτός από μαύρο σκύλο, έχω κ μαύρη γάτα:lol: η γριά άρχισε να σταυροκοπιέτε κ εξαφανίστικε, από τότε όποτε με έβλεπε, άρπαζε τα εγγόνια της και χωνόταν στο σπίτι.
Μάγισσα εναντίον γριάς σημειώσατε 1:lol:

:lol::lol::lol::lol::lol:
Εγώ έχω γάτο μαύρο, με άσπρο σημάδι στο στήθος που λένε πως έχουν μαγικές ιδιότητες...
Σοβαρά τώρα, από ότι ξέρω οι γάτες είναι μετασχηματιστές της αρνητικής ενέργειας, δηλαδή αποφορτίζουν το χώρο και τους ανθρώπους από ό,τι τους βαραίνει και βοηθούν στη σωστή ροή της ενέργειας. έχω ακούσει πως είναι "ενδιάμεσοι" με άλλες διαστάσεις και επιπλέον "βλέπουν" όσα δε βλέπουμε εμείς.
Οι μαύρες γάτες δε είναι οι πιο ισχυρές πνευματικά λέει...

Τί να σας πω, εγώ μένω στο ότι από τότε που πήρα το Μέλα μου, αν και είναι μαύρος, μου έφερε πάρα πολύ τύχη, όλα μου πάνε πάρα πολύ καλά και είμαι ευτυχισμένη. Ίσως όντως να με αποφόρτισε απ'την αρνητικότητα και να με βοήθησε να πάρω σωστές απόφάσεις και να κάνω σωστά βήματα...

Tην τριχα ο κοσμος την εκανε τριχια!!!Τι στεναχωριεσαι καλη μου,εγω και στην εγκυμοσυνη μου κ οταν ο γιος μου ηταν λεχουδι,η γατα μου ζουσε κανονικα στο σπιτι,τηροντας παντα τους κανονες υγειινης και καθαριοτητας πραγμα που κανω παντα γιατι οι γατες λατρευουν την καθαριοτητα!Εχω παρατηρησει την σαντυ μου οτι σε αμμο τρειων ημερων δεν πλησιαζει ουτε για αστειο!Οταν στρωνω καθαρα σεντονια τρεχει πρωτη να τα εγκαινιασει γιατι της αρεσει η αισθηση!Οι γατες δεν ανεχονται ασχημες μυρωδιες ειδικα ανθρωπινες να ενοχλουν την μυτη τους!!Κι εσενα σου φορουσαν γαντια??Μαλλον οι γατες κινδυνευουν απο εμας και οχι εμεις!!Και κατι ακομη,οταν ειχα ρωτησει τον γυναικολογο μου για το θεμα γελουσε κ ειπε οτι ειναι ειδικες περιπτωσεις κ απλα αποχωριζονται την γατα τους Μ Ο Ν Ο για τους μηνες της εγκυμοσυνης κ δεν εχει σχεση αν ειχε η γυναικα επαφη με γατα η οχι!!

Για να αρρωστήσει η γάτα από τοξοπλάσμωση πρέπει να έρθει σε επαφή με ακαθαρσίες ημερών, όπου έχουν αναπτυχθεί αυγά τοξοπλάσματος Λόγω της εμμονής της με την καθαριότητα είναι δύσκολο... Πόσο μάλλον εάν ζει μέσα στο σπίτι, όπου η άμμος καθαρίζεται καθημερινά.
Κατά τα άλλα, εάν μία έγκυος φοβάται την τοξοπλάσμωση πρέπει να φορά γάντια όταν πιάνει λαχανικά, ωμό κρέας, γάτες, ή ασχολείται με την κηπουρική. Δηλαδή πρέπει να είναι μιροφοβική και με μεγάλα αποθέματα γαντιών μίας χρήσης...

Εμένα μία κοπέλα μόνο έτυχε να μου πει πως σιχαίνεται τις γάτες. Η εξήγηση της ήταν πως είναι κακές, πονηρές και συμφεροντολόγες. Κατά τη γνώμη μου, και λόγω σπουδών, τείνω να συμπεράνω πως όσοι αντιπαθούν τις γάτες προβάλουν σε αυτές κάποια στοιχεία χαρακτήρα που είτε έχουν αλλά δεν αποδέχονται, είτε δεν έχουν και ζηλεύουν.
Επίσης πολλοί απλά πέφτουν θύματα μύθων και φημών, ή απλά δε γνωρίζουν καλά τις γάτες...

Το πιο αστείο είναι πως εμένα δε μου λένε τίποτα για τις γάτες συνήθως, αλλά έχουν πρήξει τον πατέρα μου ο οποίος κάθε μέρα μου λέει και για καινούργια αρρώστεια :lol::lol::lol: Τη μια είναι τοξοπλάσμωση, την άλλη αλλεργείες και προχθές μου είπε πως θα πάθω άσθμα :lol::lol::lol:

'Ολα αυτά σε άνθρωπο που όταν ήμουν παιδάκι μοιραζόμουν το φαϊ του με σκυλάκια και γατάκια που ζούσαν στην αυλή στο χωριό μας (τα τάϊζα με το πηρούνι μου και τρώγαμε απ'το ίδιο παγωτό), κοιμόμασταν αγκαλιά και έχω φάει τόνους τρίχα... Ποτέ δεν κόλησα τίποτα και δεν αρρώστησα εξαιτίας ζώου. Και τώρα έχω δύο γατάκια στο σπίτι και δεν έχω κανένα φόβο, όμως ως ενήλικας είμαι πια πολύ προσεκτική με την υγιεινή και τη δική τους και τη δική μας.

Δεν ξέρω αν θα μπορούσε κάποιος γιατρός αναγνώστης να μας χαρίσει τα φώτα του εδώ. Θα μπορούσε κάποιος που είχε παντα ζώα, να αναπτύξει αντισώματα και να είναι πιο ανθεκτικός ο οργανισμός του σε ασθένειες;
Με τις περιορισμένες γνώσεις που έχω στο θέμα, μου φαίνεται ίσως και λογικό. Είναι όμως;:hmm:

Δεν ξέρω αν θα μπορούσε κάποιος γιατρός αναγνώστης να μας χαρίσει τα φώτα του εδώ. Θα μπορούσε κάποιος που είχε παντα ζώα, να αναπτύξει αντισώματα και να είναι πιο ανθεκτικός ο οργανισμός του σε ασθένειες;
Με τις περιορισμένες γνώσεις που έχω στο θέμα, μου φαίνεται ίσως και λογικό. Είναι όμως;:hmm:

Είναι διαφορετικές οι αρρώστιες των ζώων απο τις δικές μας. Δεν κολλάμε τίποτα απο τις γάτες (εκτός απο κάποια μορφής μύκητα) και τα ζώα δεν ΚΟΛΛΑΝΕ τίποτα απο μάς. Οπότε λογικά ΔΕΝ έχει και καμία σχέση και σημασία αν είμαστε ανθεκτική πχ στην ρινοτραχιύτιδα, αφού δεν κολλάμε έτσι και αλλιώς.:)

Αυτό που έχω σκεφτεί, και δεν ξέρω αν ισχύει, είναι ότι αυτοι που έχουν ζώα, βγαίνουν πιο συχνά έξω, έρχονται σε επαφή με την φύση και τα ζώα, και είναι γενικότερα δυνατοί οργανισμοί, δεν είναι φιλάσθενοι, και υποχόνδριοι.;)

Κριστεν, και εγώ αρνητική... και τώρα και πάντα... Και μιλάμε ότι στην δεκαετία του 80.. έλεγες εμβόλιο και γέλαγαν...:lol::lol:

Ήλπιζα να είχα αντισώματα.. αλλά Πουυυυυυυ... μάλλον θα κάνω καμία επίσκεψη στην άμμο, να φάω κανένα μεζεδάκι μου φαίνεται για να κολλήσω...:lol:

Το σκέφτηκα κ εγώ αυτό..:lol::lol::lol::lol: αλλά από μου είπε η μικροβιολόγος, εμείς μάλλον έχουμε τόοοοοσα αντισώματα που δεν κολλάμε με τίποτα. Μάλλον φταίει κ η γενιά μας τις λες?? Αφού όλο στους δρόμους παίζαμε, χώματα, κλπ. ευτυχως που οι μανάδες μας τότε μας είχαν αμολητά κ όχι αποστειρωμένα, αθάνατη δεκαετία του 80.:up::up:

Θα βγώ ΤΕΛΕΙΟΣ όμως off topic αν αρχίσω να μιλάω για τα παιδικά μου χρόνια...:redface::up:

Σπιτάκια σε δέντρα, πάνω στις μάνδρες, εξερευνήσεις, βόλτες στο ποτάμι, ΣΥΛΛΕΚΤΡΙΑ... σκουληκιών, εντόμων, ζωυφίων.. κλπ κλπ και φυσικά ζώων. (Ζωντανών πάντα.):up::up:

Τηλεόραση ασπρόμαυρη... το πολύ 1 ώρα την ημέρα.. ύπνος απο τις 8.30.

Σνίφ-σνιφ.

Θα βγώ ΤΕΛΕΙΟΣ όμως off topic αν αρχίσω να μιλάω για τα παιδικά μου χρόνια...:redface::up:

Σπιτάκια σε δέντρα, πάνω στις μάνδρες, εξερευνήσεις, βόλτες στο ποτάμι, ΣΥΛΛΕΚΤΡΙΑ... σκουληκιών, εντόμων, ζωυφίων.. κλπ κλπ και φυσικά ζώων. (Ζωντανών πάντα.):up::up:

Σνίφ-σνιφ.
Oντως αθανατη η δεκαετια του 80!Εγω ταιζα με τις ωρες τα μυρμηγκια της αυλης μας κι εβαζα ψιχουλα στην τρυπα για να μην κουραζονται..Δεν συζητω για το τι αδεσποτα ειχαμε μαζεψει..

Αν δεν βαριεστε,ακουστε τι εζησα στα εξι μου χρονια,στην πρωτη δημοτικου..Ειχαμε στο σπιτι μας την σκυλιτσα μας την ροζα που πεθανε 18 χρ.κ μαζι της εζησα κι εγω κ οι αδερφες μου τα παιδικα μας χρονια.Ενα βραδυ θυμαμαι την περιμεναμε να γεννησει κι εκανε 7 κουκλακια απο τα οποια το ενα δεν σχηματιστηκε καν κ ηταν νεκρο!Το πρωι πριν με παει η μαμα μου σχολειο το θαψαμε κλαιγοντας εγω με λυγμους κ η μαμα να προσπαθει να μου εξηγησει..Οταν μπηκα στην ταξη,ακομα εχω την εικονα,το μαθημα ειχε αρχισει κι εγω εκατσα μελανιασμενη απτο κλαμα στην θεση μου.Αμεσως η δασκαλα ,να την πει κανεις ,με ρωτησε γιατι κλαιω.Εγω της εξηγησα κλαιγοντας παλι κι εκεινη μου απαντησε ακριβως.Δεν ντρεπεσαι Αθηνα?Δεν κλαιμε για εναν σκυλο παρα μονο για τους ανθρωπους!Αντε και με τρομαξες!ΠΟΤΕ μου δεν ξεχασα τα λογια της και το ποσο με πονεσε η κυρια Σ....,Θεος σχωρεστην,γιατι εγω δεν θα μπορεσω ποτε..:(

Αρα καθολου αθανατη η δεκαετια του 80..Πολυ πισω ειμασταν.Ας τολμησει σημερα καμμια δασκαλα να μιλησει ετσι στο παιδι κ θα παει απο κει πουρθε..Αυτα δεν ξεχνιουνται ποτε.Και οι παιδαγωγοι διαμορφωνουν χαρακτηρες!Αλλα που να το καταλαβουν μερικα τουβλα!!:cool:

θα διαφωνησω για την δεκαετια του 80,τα περισσοτερα σπιτια και μιλαμε για την μεγαλη μας πολη(αθηνα και περιχωρα)ειχαν αυλες και συνηθως οι περισοτεροι ειχαν και οικοσιτα ζωα(σκυλακια,κοτουλες,κ.α.και αρκετα ειχαν και γατες)οι περισοτεροι λοιπον συνηθισμενοι στα ζωα ταιζαν και τα αδεσποτα αλλα ισως να μην τα βαζανε μεσα το βραδυ.τοτε να σκεφτεις καλα καλα δεν κλειδωναν τις πορτες τους.Ααρα το αισθημα τις φιλοζωιας υπηρχε αν και τις μαυρες γατες παντα τις φοβοντουσαν ως γρουσουζικες:hmm::hmm:οσο για το τοξοπλασμα, το ασθμα και τις τυχον αλλεργιες θα σου μιλησω για μενα που εχω ασθμα και αλλεργιες(μιλαμε για πολλη αλλεργικο ατομο)μα οχι τοξοπλασμα,υπαρχει ενα χρωμοσωμα στον οργανισμο μας που ευθυνετε για ολα αυτα,σε καποιους ειναι ολοκληρωμενο σε αλλους ημιτελες(υπαρχει και κληρονομικη προδιαθεση)το τοξοπλασμα παλι δεν ειναι υποχρεωτικο να το παρεις σωνει και ντε απο την γατα,το κολλας απο καταναλωση γαλακτος,κρεατος λαχανικων και ειναι επικυνδυνο στους τρεις πρωτους μηνες της εγκυμωσυνης(προκαλει πιο ευκολα αποβολλες αλλα θεραπευετε αν ανακαλυφτει εγκαιρα και κανεις θεραπεια με αντιβιωτικα),
συγνωμη για το μεγαλο κειμενο:redface::redface:

Eαν ηταν καλυτερα τα πραγματα στο θεμα της ζωοφιλιας παλια,σημερα συμφωνα με την απλη λογικη επρεπε να βρισκομαστε σε καλυτερη κατασταση και οχι σε χειροτερη!Ποιος εμαθε τον νεο να σημαδευει να χτυπησει την γατα με το αυτοκινητο του μπαμπα του?Ο ιδιος ο μπαμπας που στην δεκαετια της εφηβιας του σκοτωνε με το αεροβολο κ τα φυσοκαλαμα τα σπουργιτια..Ηταν ''μοδα''τοτε..Φυσικα ολα ειναι σχετικα,τιποτα απολυτο!:cool:

παντα υπαρχουν οι καλοι και οι κακοι σε ολες τις περιπτωσεις(στην δικη μου πολη παντως αν βλεπανε παιδακι να χτυπαει ζωακι και το μαθενανε οι γονεις αμεσως και τρωγαμε ξυλο απο αρκετους μεγαλους μεχρι να φτασουμε σπιτι μας,και μιλαμε για πολη μεσα στην αθηνα)δεν ξερω τι κανανε σε αλλες πολεις:hmm::hmm:και μιλαμε για το ξυλο!!!!γιατι ειχαν την λογικη τοτε πως αν κακομεταχειριζεσαι ενα ζωο τι θα κανεις αργοτερα σε καποιο παιδακι?

Θέλω να μετοικήσω στο Μενίδι! :)

Θέλω να μετοικήσω στο Μενίδι! :)
οχι στο τωρινο βρε(εχει αλλαξει τοσοοοοοοοο πολυ που εγω θελω να παω σε αλλο πλανητη)να ξερεις πως παλια ειχαν την νοοτροπια πολης-χωριου και ελευθερια ειχαμε και παιζαμε πολλες γειτονιες μαζι και σημαντικοτερο τοτε(οταν δεν ειχαμε σχολειο εννοειτε)ξενυχταγαμε μεχρι αργα και ξερανε και οι γονεις (ενα περιεργο πραγμα)παντα μα παντα που ειμασταν(ρανταρ μας ειχνε?)και δεν υπηρχαν και κινητα(μια γαιδουροφωναρα βαζανε και το παιδοκοπαδι πισω στο μαντρι)το να πειραξεις ζωο???ουτενα σκεφτεις τις συνεπειες:/::/::/::/:

παντα υπαρχουν οι καλοι και οι κακοι σε ολες τις περιπτωσεις(στην δικη μου πολη παντως αν βλεπανε παιδακι να χτυπαει ζωακι και το μαθενανε οι γονεις αμεσως και τρωγαμε ξυλο απο αρκετους μεγαλους μεχρι να φτασουμε σπιτι μας,και μιλαμε για πολη μεσα στην αθηνα)δεν ξερω τι κανανε σε αλλες πολεις:hmm::hmm:και μιλαμε για το ξυλο!!!!γιατι ειχαν την λογικη τοτε πως αν κακομεταχειριζεσαι ενα ζωο τι θα κανεις αργοτερα σε καποιο παιδακι?
Μαλιστα..Η βια αντιμετωπιζονταν κατα τον ιδιο τροπο.Με βια.. Γιαυτο φτασαμε σαυτο το σημειο...Δε βαριεσαι δεν βγαζεις ακρη μαυτο το θεμα..Παντως ολα ειναι μια αλυσιδα και τα κακως κειμενα σημερα δεν ξεφυτρωσαν απο μονα τους..:cool:

'Ολα αυτά σε άνθρωπο που όταν ήμουν παιδάκι μοιραζόμουν το φαϊ του με σκυλάκια και γατάκια που ζούσαν στην αυλή στο χωριό μας (τα τάϊζα με το πηρούνι μου και τρώγαμε απ'το ίδιο παγωτό), κοιμόμασταν αγκαλιά και έχω φάει τόνους τρίχα... Ποτέ δεν κόλησα τίποτα και δεν αρρώστησα εξαιτίας ζώου. Και τώρα έχω δύο γατάκια στο σπίτι και δεν έχω κανένα φόβο, όμως ως ενήλικας είμαι πια πολύ προσεκτική με την υγιεινή και τη δική τους και τη δική μας.

Καλημέρααααα!!!!!
Εχτες ο αρραβωνιαστικος μου μου ειπε το εξης θεϊκό!!!!
Την ωρα που τρωγαμε μαζι με τα κοκκαλα απο το κρεας, βγαζαμε και τις τριχες απο το τραπεζι...και φυσικα εγω γελαγα...
Και τι μου λεει?
"Το ξερεις οτι οι τριχες δεν χωνευονται?"
"ε, του λεω τις αποβαλλουμε με αλλους τροπους..."
"Οχι, μου λεει, μενουν στο στομαχι και μεγαλωνουν!!!!"
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
"Αν ειναι ετσι τοτε, του λεω, εγω πρεπει να εχω ολοκληρη γατα στο στομαχι μου!!!"
:blink::blink::blink::blink::blink:

Σνίφ-σνιφ.

Καλα, το τι χωμα εχουμε φαει, (και ποιος ξερει ποια γατουλα η σκυλακι ειχε περασει απο εκει) τι γρατζουνιες και κοψιματα, τι χαλικια και φυτα δε λεγεται...Τι σκυλια γατια μας εχουν δαγκωσει...
Παντως εγω με τον αδερφο μου, ειχαμε αλλο βιτσιο λιγο μακαβριο...
Μαζευαμε οτι ψοφιο βρισκαμε, περιστερακια, σκουληκια, σπουργιτακια, ζωυφια, μικρα παντως, και τα θαβαμε... Και μετα καναμε διαγωνισμο ποιος ειχε τον καλυτερο, ποιο καθαρο και περιποιημενο ταφο!!!
Εγω καθε μερα τους αναβα και καντηλακι.... :blink::blink::blink:

Να προσθέσω κι εγώ νοσταλγικές αναμνήσεις... Κλέφτες κι αστυνόμοι με ποδήλατο σε χωματόδρομους, τούμπες διπλές και τριπλές (μάλιστα, δε χύναμε δάκρυ κ δε λέγαμε κουβέντα, τρέχαμε και βάζαμε μόνοι μας οινόπνευμα κ χανσαπλαστ, γιατί αν το λέγαμε, τρώγαμε ξύλο επειδή δεν προσέχαμε :lol:

Στο κεφάλαιο "επαφή με ζώα" έχω να συμπληρώσω: υπήρχε ένα ρέμα γεμάτο βατράχια, οπότε πιάναμε βατράχια για να κάνουμε κόντρες, κι αυτά μας κατούραγαν!!! Βρίσκαμε χελώνες και τους δίναμε χορταράκια (κι αυτές μας κατούραγαν!!!) και μαζεύαμε στους κήπους μας σκατζόχοιρους για να τρώνε τα φίδια!!! (δεν έχω ξαναδει σκατζόχοιρο από τότε :( )

αυτο με το ξυλο που τρωγαμε επειδη δεν προσεχαμε ξαναπεστο....πιο πολυ φοβομασαταν αυτο παρα τις τουμπες και τα ατυχηματα..:lol::lol:

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 1 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back