Γιατί η πλειοψηφία μισεί τόσο τις γάτες;

Οταν γνωριστηκαμε ειχα 2 γατες και της ειπα οτι εγω παω πακετο μ αυτες.Το ανεχτηκε 4 χρονια.Μετα αρχισαν οι γκρινιες για τις τριχες και οι γνωστοι υποχονδριασμοι.Χαθηκε η ναομι που ειχα κατα την δειαρκεια φιλοξενιας στο χωριο των πεθερικων μου και μου εμεινε η μιμικα και δεν διαπραγματευομαι πλεον καμμια υποχωρηση στο οτι θα ζει μαζι μας.

Τα συγχαρητήρια μου και σε σένα :up::up::up::up: μην ξανααφήσεις γάτα στα πεθερικά σου... :down::down:

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Ακριβώς!
Κι εγώ έτσι ακριβώς σκέφτομαι. Δεν τους πολυθέλω αυτούς τους ανθρώπους. Αλλά τι να κάνω, που έχω μια φίλη τέτοια και το έμαθα μετά ότι δεν τα αγαπούσε. Λέει ότι δεν θέλει να αισθάνεται έτσι, ξέρει ότι η γάτα είναι πιο καθαρή κι από το σκύλο, ξέρει ότι δεν πρέπει να κάνει έτσι, αλλά τα σιχαίνεται και δεν τα μπορεί με τίποτα. Ίσως με κάποιο τρόπο να αλλάξει, γιατί υπάρχει και η τρίτη κατηγορία ανθρώπων:
Είναι εκείνοι που σιχαίνονταν τις γάτες και κάτι συνέβει στη ζωή τους και τις λάτρεψαν.

κοιτάξτε.. μπορούμε να το δούμε και αλλιώς... εγώ αντιπαθώ πχ τα φίδια; αυτό με κάνει μη-φιλοζωο όμως; μου έχουν κάνει τίποτε; με έχουν δαγκώσει; τι θα λένε όλοι όσοι έχουν φίδια σπίτι τους; :hmm:

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Εγω παλι πιστευω οτι η πηγη του προβληματος ειναι στο μυολο της γυναικας μου που εκτιμαει ενδεχομενως περισσοτερο κατι διποδα ζωα γεματο υποκρισια και δεν αγαπαει τα τετραποδα κατοικιδια.Και επειδη δεν μπορω τις εντασεις κανω τον χαζο για να μπορω να εχω το γατι στο σπιτι.

νομίζω ότι αν δεν την συμπαθούσε εξ αρχής και την έχει δεχτει τόσα χρόνια, έχει δείξει πολύ καλό χαρακτήρα και δεν θα έπρεπε να της θυμώνεις. εμείς όλοι μπορει να μην το βλέπουμε αντικειμενικά το θεμα, δεδομένης της συμπάθειας που έχουμε στα λατρεμένα τετράποδα, αλλα αν σκεφτεις ότι ειναι κατι που δεν την ευχαριστει και το υπομένει μόνο για σενα δεν θα έπρεπε να θυμώνεις.

Αχ ρε Νίκο, στο έχω ξαναπεί, εισαι από τις εξαιρέσει στον κανόνα που λένε τα κορίτσια για άντρες-γάτες:):)

Να προσθέσω όμως κάτι στο θέμα? Οι περισσότεροι άντρες δηλώνουν ότι προτειμούν τα σκυλιά μάλλον λόγω συνήθειας κ εγλωβισμού στην εικόνα του σκληρού. όταν όμως γνωρίσουν κ συγκατοικήσουν με γάτες.... τότε αλλάζουν τα πράγματα, και ξέρετε γιατί? Ο δικός μου ενώ ήθελε σκύλο σκύλο σκύλο:P:P κ εντάξει κ εγώ τον λατρεύω, από τότε που πήραμε το γάτο λέει ότι τελικά το προτειμά τον γάτο. Γιατί ? Επειδή ο σκύλος όλο ζητάει, είναι needy - δηλαδή σε ελεύθερη μετάφραση έχει ανάγκες πολλές, κυρίως συναισθηματικές. Ενω το γατί όταν θέλει αγάπες κ χάδια τότε έρχεται. Και ως γνωστό οι άντρες κουράζοντε από τις γυναίκες που όλο ζητάνε επιβεβαίωση κ ατέλειωτη φροντίδα... ότι δηλαδή κ ο σκύλος. :up::up::up::up:

Καλως την Χριστινα.Βασικα αυτος ειναι ο λογος που προτιμω τις γατες,με εντυπωσιαζει η ανεξαρτησια τους.;););) Χριστινα κατι τρεχει με τον Σιμπα.Μαδαει πολυ,δεν τρωει και εχει χασει και την ορεξη για παιχνιδι...:confused:

Καλως την Χριστινα.Βασικα αυτος ειναι ο λογος που προτιμω τις γατες,με εντυπωσιαζει η ανεξαρτησια τους.;););) Χριστινα κατι τρεχει με τον Σιμπα.Μαδαει πολυ,δεν τρωει και εχει χασει και την ορεξη για παιχνιδι...:confused:

Θα σου τηλ μετά τις πέντε να τα πούμε

κοιτάξτε.. μπορούμε να το δούμε και αλλιώς... εγώ αντιπαθώ πχ τα φίδια; αυτό με κάνει μη-φιλοζωο όμως; μου έχουν κάνει τίποτε; με έχουν δαγκώσει; τι θα λένε όλοι όσοι έχουν φίδια σπίτι τους; :hmm:
Κι εγώ αντιπαθώ τα φίδια, αλλά σέβομαι τον λόγο ύπαρξής τους κι ούτε το διατυμπανίζω για να έχω κάτι να λέω. Βέβαια, σαν κατοικίδιο άλλο το χνουδωτό γατούλι κι άλλο το άτριχο φιδάκι. Ε πως να το κάνουμε είναι πιο χαριτωμένο.
(Μερικά όμως είναι κι όμορφα, αλλά μόνο όταν βρίσκονται σε γυάλα ή δεν έχουν δηλητήριο)
:D

δηλαδη εγω που τρεμω και σκιαζομαι τα φιδια και τις αραχνες με κανει μη φιλοζωη?δεν λεω εχουν την χρησιμοτητα στον κοσμο δεν σημαινει πως πρεπει να τ'αγαπω(απλα τα ανεχομαι εξ'αποστασεως,πολυ εξ'αποστασεως,μη πω και σε αλλο πλανητη)τοσοοοοοο κοντα τα θελω διπλα μου,πειραζει????:hmm::hmm::hmm:
και οσο για τους φιλους μου ευτυχως οι περοσσοτεροι αγαπανε τα ζωα και οσοι δεν θελουν να τα ξερουν απλα δεν ειναι φιλοι μου,ετσι παει.
εχω φιλες που δεν εχουν ζωα και οταν ειχα τα τρια μου ζουζουνια και ερχοντουσαν σπιτι και με εξηπυρετουσαν αν χρειαζοταν,μαλιστα η μια που ηταν εγκυος εκεινη την χρονικη στιγμη και ερχοταν και τις αγκαλιαζε και τις φιλουσε γιατι και της ειχα πει τα παντα για τις γατες (και την πηγα και στους γιατρους μου),η παραπληροφορηση συνηθως ειναι αυτη που δημιουργει προβληματα

Τα είπατε όλα και προσυπογράφω ειδικότερα τα περί αμάθειας, παιδείας και ψυχολογίας (κομπλεξ).
Όσον αφορά τους άντρες, ισχύει, και η δική μου φιλοσόφιση επί του θέματος ήταν πάντα η εξής:

Η ψυχολογία της γάτας ταιριάζει πολύ με την ψυχολογία της γυναίκας. Οι άντρες ως γνωστόν, δύσκολα κουμαντάρουν μια γυναίκα και όσοι δεν το καταφέρνουν είναι πλήγμα για τον ανδρικό εγωισμό τους. Ε, πόσο μάλλον με την μικρογραφία της γυναίκας ... :P

Τα είπατε όλα και προσυπογράφω ειδικότερα τα περί αμάθειας, παιδείας και ψυχολογίας (κομπλεξ).
Όσον αφορά τους άντρες, ισχύει, και η δική μου φιλοσόφιση επί του θέματος ήταν πάντα η εξής:

Η ψυχολογία της γάτας ταιριάζει πολύ με την ψυχολογία της γυναίκας. Οι άντρες ως γνωστόν, δύσκολα κουμαντάρουν μια γυναίκα και όσοι δεν το καταφέρνουν είναι πλήγμα για τον ανδρικό εγωισμό τους. Ε, πόσο μάλλον με την μικρογραφία της γυναίκας ... :P
και πιο απαιτητικης:lol::lol::lol:

Σωστηηηηη!!!!!:cool:

Ετσι ακριβως ηταν και η σαντυ μου μικρη..ετσι κουκλι !!:cool:

Σωστηηηηη!!!!!:cool:
Εεεεε!!!! Γατομπαμπάς εδώ!!!!
Είμαστε που είμαστε μειονότητα, μην μας κάνετε και αλλαγή φύλου!!! :lol:

δηλαδη εγω που τρεμω και σκιαζομαι τα φιδια και τις αραχνες με κανει μη φιλοζωη?
Όχι βρε dafni μου. Φιλόζωος είναι αυτός που αναγνωρίζει σε όλα τα ζώα το δικαίωμα σε μία όσο το δυνατόν καλύτερη ζωή και τα προστατεύει ή τα σώζει εφ' όσον μπορεί.
Εγώ θεωρώ τον εαυτό μου φιλόζωο γενικά, αλλά η μεγάλη και υπέρτατή μου αδυναμία είναι οι γάτες.
Και τα δύο χειρότερά μου είναι α) τα σκουλήκια και β) οι νυχτερίδες μπλιαχ μπλιαχ μπλιαχ :mpliaks::mpliaks::mpliaks::sick:
Όμως αν δω κάποιον να βασανίζει :mad: ακόμα και σκουλήκι ή νυχτερίδα, θα πάμε αυτός στο χώμα κι εγώ στη φυλακή!

Σου υπενθυμιζω το Αφιέρωμα στους γατομπαμπάδες
οπου εχεις καθε δικαιωμα να μας θαψεις και εσυ!!!! :P

Όχι βρε dafni μου. Φιλόζωος είναι αυτός που αναγνωρίζει σε όλα τα ζώα το δικαίωμα σε μία όσο το δυνατόν καλύτερη ζωή και τα προστατεύει ή τα σώζει εφ' όσον μπορεί.
Εγώ θεωρώ τον εαυτό μου φιλόζωο γενικά, αλλά η μεγάλη και υπέρτατή μου αδυναμία είναι οι γάτες.
Και τα δύο χειρότερά μου είναι α) τα σκουλήκια και β) οι νυχτερίδες μπλιαχ μπλιαχ μπλιαχ :mpliaks::mpliaks::mpliaks::sick:
Όμως αν δω κάποιον να βασανίζει :mad: ακόμα και σκουλήκι ή νυχτερίδα, θα πάμε αυτός στο χώμα κι εγώ στη φυλακή!
:redface::redface::redface:εεε,να πω την αμρτια μου δεν θα ετρεχα να σωσω την αραχνη:redface::redface::redface:αφου θα τσιριζα τοσο δυνατα που για να γλυτωσουν τ'αυτια σας μαλλον εσεις θα τις σκωτονατε(κατι που κανω και μονη μου οταν λειπει ο ηρωας(φοβιτσιαρης)αντρας μου:redface::redface::redface:

Ένας άλλος παράγοντας για το μίσος απέναντι στα ζώα είναι ο φόβος. Όχι τόσο για τις αρρώστιες, αλλά για τις (υποτίθεται) απρόβλεπτες αντιδράσεις τους, επειδή "ζώο είναι, δεν ξέρεις τι θα κάνει και πότε θα επιτεθεί" (οι άνθρωποι που σκοτώνουν ο ένας τον άλλο για ψύλλου πήδημα προφανώς δεν πιάνονται).:P

Αυτό το βίωσα πολύ έντονα χτες, όταν πήγα στο σπίτι των φίλων που υιοθέτησαν το Νόμπου, το γατούλη που έδινα πριν από λίγο καιρό. Εκεί ήταν και μια κοπέλα που αγαπάει πραγματικά τα ζώα (μάλιστα, με είχε φωνάξει για ένα αδέσποτο γατάκι που είχε δει, αλλά δεν μπορέσαμε να το βρούμε),:( η οποία όμως, όταν την πλησίασε ο γάτος, πάτησε κάτι τσιρίδες που την άκουσε όλο το τετράγωνο. Επειδή φοβήθηκε ότι, ξέρω γω, θα πηδούσε ξαφνικά επάνω της να της βγάλει τα μάτια.:lol::lol:

Και καλά, για τη συγκεκριμένη κοπέλα, αυτό ήταν λίγο-πολύ μια αυτοματοποιημένη αντίδραση, κάτι που έμαθε απ' τους γονείς και τους παππούδες της. Όμως για πολλούς, ο φόβος είναι πραγματικός και πολύ συχνά μεταφράζεται σε μίσος.:/:

Ένας άλλος παράγοντας για το μίσος απέναντι στα ζώα είναι ο φόβος. Όχι τόσο για τις αρρώστιες, αλλά για τις (υποτίθεται) απρόβλεπτες αντιδράσεις τους, επειδή "ζώο είναι, δεν ξέρεις τι θα κάνει και πότε θα επιτεθεί" (οι άνθρωποι που σκοτώνουν ο ένας τον άλλο για ψύλλου πήδημα προφανώς δεν πιάνονται).:P

Αυτό το βίωσα πολύ έντονα χτες, όταν πήγα στο σπίτι των φίλων που υιοθέτησαν το Νόμπου, το γατούλη που έδινα πριν από λίγο καιρό. Εκεί ήταν και μια κοπέλα που αγαπάει πραγματικά τα ζώα (μάλιστα, με είχε φωνάξει για ένα αδέσποτο γατάκι που είχε δει, αλλά δεν μπορέσαμε να το βρούμε),:( η οποία όμως, όταν την πλησίασε ο γάτος, πάτησε κάτι τσιρίδες που την άκουσε όλο το τετράγωνο. Επειδή φοβήθηκε ότι, ξέρω γω, θα πηδούσε ξαφνικά επάνω της να της βγάλει τα μάτια.:lol::lol:

Και καλά, για τη συγκεκριμένη κοπέλα, αυτό ήταν λίγο-πολύ μια αυτοματοποιημένη αντίδραση, κάτι που έμαθε απ' τους γονείς και τους παππούδες της. Όμως για πολλούς, ο φόβος είναι πραγματικός και πολύ συχνά μεταφράζεται σε μίσος.:/:
Aμαν ρε παιδι μου οταν βλεπω ατομα η παιδια να φοβουνται τα ζωα,μου ρχεται να τους πλακωσω στο ξυλο!Νευριαζω παρα πολυ!Συμφωνω οτι ειναι απεχθεια και την μεταδιδουν κ στα παιδια τους ,που την εκφραζουν ως φοβο!Γεμισαμε ανεγκεφαλους αντε να φοβηθεις τον ελεφαντα αλλα την γατα???Γελοιοι..:cool:

Συγνωμη παρασυρθηκα επειδη ολο γυναικες υπαρχουν εδω!:cool:

Aμαν ρε παιδι μου οταν βλεπω ατομα η παιδια να φοβουνται τα ζωα,μου ρχεται να τους πλακωσω στο ξυλο!Νευριαζω παρα πολυ!Συμφωνω οτι ειναι απεχθεια και την μεταδιδουν κ στα παιδια τους ,που την εκφραζουν ως φοβο!Γεμισαμε ανεγκεφαλους αντε να φοβηθεις τον ελεφαντα αλλα την γατα???Γελοιοι..:cool:
Κι εγώ τα ίδια!:mad:
Μα τι να το φοβηθείς το φατσουλίνι;:lol:
Το βρίσκω τελείως ηλίθιο!:down:
Γύριζα από το σχολείο και βλέπω κάτι κορίτσια της 3ης να τρέχουν να κρυφτούν από ένα κουτάβι!:blink::blink::blink:(ολόκληρες κοπέλες!:down:)
Κι εκείνη την ώρα μου ξεφέυγει ένα:''Χαζά είστε;'':redface:

Καποια στιγμη μου ειχαν ζητησει κατι γατακια. Μερικες μερες πριν τους τα παω με πηραν τηλ να μου πουν οτι δε μπορουν να τα παρουν γιατι ειχε γεννησει η κουνελα τους και φοβοντουσαν μηπως τα γατακια (ηταν 3 μηνων τοτε) πατησουν τα κουνελακια!!!! :blink::blink::blink::blink:
Τα γατια 3 μηνων με τις πατουσες ελεφαντα! :P
Ασχετο...

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 1 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back