Γιατί η πλειοψηφία μισεί τόσο τις γάτες;

Καποια στιγμη μου ειχαν ζητησει κατι γατακια. Μερικες μερες πριν τους τα παω με πηραν τηλ να μου πουν οτι δε μπορουν να τα παρουν γιατι ειχε γεννησει η κουνελα τους και φοβοντουσαν μηπως τα γατακια (ηταν 3 μηνων τοτε) πατησουν τα κουνελακια!!!! :blink::blink::blink::blink:
Τα γατια 3 μηνων με τις πατουσες ελεφαντα! :P
Ασχετο...
Εδώ που τα λέμε υπάρχει ένας κίνδυνος...:/:
Εκτός κι αν τα νεογέννητα κουνελάκια δεν πετάξουν έξω από το κλουβί τους!:P
Και αν τα κουνελάκια δεν είναι μόνα με τα γατάκια στο ίδιο δωμάτιο!;)

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Οταν πήρα το κουνέλι μου τη μίλι που ήταν πολύ πολύ μικρούλα σα ποντίκι ο γάτος μου ήταν τεράστιος, και φοβόμουν λίγο... αλλά όχι ότι θα πατήσει το κουνέλι, σιγά μην το κάνει κ στιφάδο:lol::lol:
Τελικά μια χαρά τα πήγαιναν ο γάτος δε νόμιζε ότι ήταν γατάκι κ το έπλενε:up: το δε κουνέλι πήγαινε να του φάει την ξηρά τροφή:lol::lol::lol:
Αμα οι άνθρωποι είναι άσχετοι, τι να πεις!!

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

καλησπέρα σε όλους εγω μενω Κέρκυρα ταιζω καμιά δεκαρια,στο κήπο (τώρα κανω οικονομίες
να αρχίσω στειρώσεις ),έχω δυο στο σπίτι ,και περιστοιχίζομαι απο γειτονες που
απειλουν ότι αν δε σταματήσω να τα φροντίζω θα τα σκοτώσουν .Καθε μέρα που ξυπνάω
βγαίνω με τρόμο στο κήπο μηπως και βω κατι και φρικάρω.Με την σωστή φροντίδα και
υγειινή ο κηπος μου είναι πεντακάθαρος και καλυτερος απο όλους αυτους που απειλούν
Ελεος πια με χάσαμε την ανθρωπιά μας .Αυτά τα πλασματάκια με καταλαβαίνουν πολύ
καλύτερα απο τους ανθώπους

Οταν πήρα το κουνέλι μου τη μίλι που ήταν πολύ πολύ μικρούλα σα ποντίκι ο γάτος μου ήταν τεράστιος, και φοβόμουν λίγο... αλλά όχι ότι θα πατήσει το κουνέλι, σιγά μην το κάνει κ στιφάδο:lol::lol:
Τελικά μια χαρά τα πήγαιναν ο γάτος δε νόμιζε ότι ήταν γατάκι κ το έπλενε:up: το δε κουνέλι πήγαινε να του φάει την ξηρά τροφή:lol::lol::lol:
Αμα οι άνθρωποι είναι άσχετοι, τι να πεις!!
Ούτε κι εγώ νομίζω πως υπάρχει κίνδυνος.:) Άλλωστε κι Έλβις τα πάει καλά με τις γάτες όταν πηγαίνουμε στο
Βόλο στους παππούδες μου.:up:

Απλώς η κοπέλα μιλούσε για νεογέννητα
κουνελάκια απ' ότι κατάλαβα.:baby:

Ίσως έτσι μικρούλια που είναι μπορει να τα περάσει για ποντικάκια,εγώ έτσι το σκέφτηκα.:confused: Το έχω ερυνήσει το θέμα της γέννας αλλά αυτό είναι άλλο θέμα.:)
Babies.JPG

Μικρούλια είναι λίγο ασχημούτσικα,το ξέρω,αλλά μετά...:rolleyes:
lop_rabbit_easter.jpg

houserabbits.jpg

whiterabbit.jpg

bunnies.jpg

FLUFFY%20BABY%20BUNNY.jpg

Για περισσότερα δείτε τα δικά μου στο Gallery μου.:up:

Δεν ξέρω τι λέτε για τα κουνέλια και τα γατιά, αλλά κι εγώ είχα κούνελο και 5 -6 γάτες στην αυλή και σκύλο!!!
Όλα ζούσαν αρμονικά. Ο δε κούνελος μεγάλωνε και τον πιάναν οι ορμές του που και που. Και πάει μια μέρα σε μια γάτα της αυλής (άγρια ήταν, δεν πιανόταν με τίποτα) και την καβαλάει έτσι όπως εκείνη καθόταν ήρεμα και....:redface: ο νωόν νοήτο :lol::lol::lol::lol::lol:

bunny οι φωτο από τα κουνελάκια σου ειναι υπέροχες:):):)
Είναι πολύ όμορφα να τα χαίρεσε:up::up::up:

bunny οι φωτο από τα κουνελάκια σου ειναι υπέροχες:):):)
Είναι πολύ όμορφα να τα χαίρεσε:up::up::up:
Ευχαριστώ!:happy:

Γιατί τόσο μίσος για τις γάτες;

μια και υπαρχει αυτο το ομορφο forum και μου δινεται η ευκαιρια,θελω να αναλυσουμε κατι ολοι εμεις οι ζωοφιλοι,και λεω ζωοφιλοι γιατι ετσι αισθανομαι.ολα τα ζωα τ αγαπω και τα σεβομαι,απλα εχω αδυναμια στις γατες κατι που πολυ σπανια συναντας με κατοχους η αφεντικα οπως τα λενε των σκυλων.
η γατα δεν εχει κατοχο,ουτε αφεντικο,εχει οικογενεια και φιλους.
η γατα δε θα σου φερει ποτε το ξυλαρακι που της πεταξες,ουτε θα ακουει σε παραγγελματα τυπου,τζακ δωσε το χερακι,η κατσε κατω,κατω ΕΙΠΑ.
η γατα δε θελει να την πας βολτα γιατι πολυ απλα πηγαινει μονη της,κι οταν ζει σε διαμερισμα παιζει ανετα μαζι σου αλλα και μονη της.
η γατα δε θελει λουρι,ειναι ελευθερο πνευμα,ουτε ασορτι ρουχαλακια,ουτε πανες οταν ειναι στις μερες τις.
η γατα δε θελει μπανιο,εκτος απο εξαιρετικες περιπτωσεις,γιατι πλενεται μονη της.
ουτε πρεπει να της μαζευεις τα κακακια,γιατι τα σκαβει μονη της.
και τοσα αλλα προτερηματα εχει η γατα!
αραγε γιατι η πλειοψηφια δεν τα βλεπει αυτα και εχει τοσους εχθρους?
δε ξερω αν αυτο το χαλι που γινεται στην Ελλαδα υπαρχει και στο εξωτερικο,ομως πραγματικα οταν λες για γατα ολοι λενε,πωπω γατες μπλιαχ,βρωμικες,κακες,γρουσουζες κι ενα σωρο αλλα.
κι οχι τιποτα οσοι τα λεν αυτα δηλωνουν φιλοζωοι,αλλα μονο σε σκυλους κι αυτοι ρατσας.
περιμενω ν ακουσω τις αποψεις σας.
ακομα ενα θα πω,εγω ξερω οτι με οποιο ζωο κι αν σε παρομοιασουν θα παρεξηγηθεις,αν σε πουν πχ.σκυλα,γουρουνα,αλογα,γαιδουρα,φιδι,κατσικα,βοδι κ.λ.π.ομως να σε πουν γατα καμαρωνεις,γιατι αραγε?
δικη μου φιλοσοφια ειναι αυτη.
τα σχολια δικα σας!

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Οι περισσότεροι με τους οποίους έχω μιλήσει εγώ δεν τις θέλουν γιατί τις θεωρούν αχάριστες και παρτάκηδες (προφανώς σε σχέση με τα σκυλιά). Λένε δηλαδή ότι μπορεί να τις ταίζεις, να τις προσέχεις και αν βρούν κάπου καλύτερα σε παρατάνε χωρίς δεύτερη σκέψη. (Δεν ξέρω γιατί το λένε αυτό πραγματικά-εμένα γάτα από την αυλή μου δεν έχει φύγει ποτέ ακόμη και αν δεν είχα πάντα το καλύτερο φαγητό για να τους δώσω). Η δεύτερη εκδοχή που έχω ακούσει (έχω μια πολύ καλή φίλη που της συμβαίνει αυτό) είναι ο φόβος. Η συγκεκριμένη κοπέλα για παράδειγμα μυ λέει ότι και μόνο που την κοιταζει μία γάτα επειδή προφανώς οι γάτες σε κοιτάζουν και μες στα μάτια και κάνουν και απότομες κινήσεις (δηλαδή με ένα πήδημα σκαρφαλώνουν πάνω σου ενώ απειχαν 1 μέτρο) ανατριχιάζει. Και δεν τις μπορεί με τπτ για τον φόβο που της προκαλούν

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Απάντηση: Γιατί τόσο μίσος για τις γάτες?

Καταρχην να πω οτι παγκοσμιως ΔΕΝ ειναι ετσι τα πραγματα.Η γατα ειναι το νουμερο 1 κατοικιδιο στον κοσμο,οποτε σε καμια περιπτωση δεν ισχυει οτι ο περισσοτερος κοσμος τις μισει.
Στην ελλαδα υπαρχει μια προκαταλειψη ακομα,ισως λογω των εντελως λανθασμενων αντιληψεων που επικρατουσαν απο παλια,οτι η γατα ειναι φορεις επικινδυνων ασθενειων(βλεπε τοξοπλασμωση...που τα μισα απο αυτα ποπυ λεγονται δεν ισχυουν)
Και μην ξεχναμε και τον Μεσαιωνα,που η εκκλησια τις θεωρουσε οργανα του σατανα,και μαλιστα δικαζονταν παρακαλω,και καταδικαζονταν σε θανατο.Χιλιαδες γατες εξολοθρευτηκαν ετσι(Για την ιστορια,και αλλα ζωα δικαζονταν τοτε απο την ιερα εξεταση,..ακομα και γαιδαροι.)

Η πιο συνηθισμένη φράση που ακούω συνήθως από Έλληνες και όχι από ξένους είναι ότι σιχαίνονται τις γάτες γιατί είναι ύπουλες και κακές και δεν ακούνε. Φιλόζωος για μένα είναι εκείνος που αγαπάει όλα τα ζώα, άσχετα με ποιο αποφασίζει να συμβιώσει! Όλοι οι άλλοι που λένε για παράδειγμα, λατρεύω τον σκύλο μου αλλά σιχαίνομαι τις γάτες ή και το αντίθετο, ή λατρεύω την γάτα μου αλλά σιχαίνομαι τα κουνέλια δεν τους θεωρώ φιλόζωους.

Ειδικά στη Ελλάδα, πολλοί θεωρούν ότι επειδή η γάτα δεν υποτάσσεται και είναι πιο ανεξάρτητη δεν είναι καθόλου πιστή ή δεν μπορεί να γίνει ο καλύτερος φίλος του ανθρώπου και θα φύγει με την πρώτη ευκαιρία που θα βρει, πράγμα που δεν ισχύει, κατά την γνώμη μου! ;)

Το άλλο πάλι, σχετικά με το γεγονός ότι πολλοί πιστεύουν ότι οι γάτες είναι βρώμικες και γεμάτες μικρόβια, πιστεύω πως οφείλεται στην αμάθεια και την άγνοια τους.:whistle: Ποτέ δεν έκατσαν να ψάξουν σοβαρά για αυτό το θέμα και να μάθουν πέντε πράγματα παραπάνω, απλά επειδή τους είπε η γιαγιά και η προγιαγιά τους σε συνδυασμό με κάποιους μη φιλόζωους γιατρούς (γυναικολόγους κυρίως) ότι θα κολλήσουν τοξόπλασμα συνεχίζουν να έχουν αυτή την άποψη. Ξύπνα ρε φίλε, έχουμε αλλάξει αιώνα λέμε!:P

Όλα αυτά κυρίως στη Ελλάδα, καθώς στον υπόλοιπο κόσμο η γάτα είναι το πιο διαδεδομένο κατοικίδιο. Τυχαίο;:whistle:

Δυστυχώς, σε αυτή την χώρα πολλοί άνθρωποι είναι στενόμυαλοι χωρίς κριτική σκέψη και δέχονται παθητικά οποιαδήποτε πληροφορία χωρίς να ψάξουν σε μεγαλύτερο βάθος. Όλα ξεκινούν από τους γονείς και τις αξίες και τις ιδέες που έχει πάρει κάποιος από εκείνους. Αν οι γονείς πιστεύουν ότι μια γάτα είναι βρώμικη, πως περιμένουμε το παιδί να πιστεύει κάτι άλλο; Ναι οκ υπάρχουν και εξαιρέσεις, αλλά η πλειοψηφία δυστυχώς θα υιοθετήσει την απέχθεια προς τις γάτες και θα συνεχίσει να την μεταδίδει από γενιά σε γενιά.:/:

Επίσης ούτε και η τηλεόραση βοηθάει ιδιαίτερα την κατάσταση! Τι εννοώ; Πόσες ταινίες και σήριαλ δεν υπάρχουν που παρουσιάζουν τις γάτες ως άπληστες με πονηριά και κακία ή όντα του σατανά; Αρκετές από ότι θυμάμαι!:mad:

Ή το άλλο. Που όταν κάποιος σιχαίνεται τις γάτες "τυχαίνει" να σιχαίνεται ιδιαίτερα τις μαύρες! Πόσες κυρίες έχω δει που κοιτάζουν το Σείριό μας με μισό μάτι γιατί είναι λέει "πολύ μαύρος".

Εγώ ήμουν στην κατηγορία: Γάτα ??? με τίποτα!!
Μέχρι που η συγκατοικός μου έφερε την γάτα της να μείνει μαζί μας.. άλλαξε όλη η γατοθεωρία μου..παρόλο που δεν ήταν δικιά μου και όμως με έκανε να συμπαθήσω τις γάτες.
όταν όμως απέκτησα τον Έκτορα ξετρελάθηκα!!! ο Εκτοράκος ήταν πεντακάθαρος, καλόψυχος, μας υποδεχότανε στην εξώπορτα, με περίμενε να βγώ από το μπάνιο γιατί με αγαπούσε όπως και εγώ και δεν ήταν καθόλου αδιάφορος, το αντίθετο έδειχνε πάντα την χαρά του όταν με έβλεπε απλά με γατίσιο τρόπο και όχι κούνημα ουράς.
Όσοι τα λένε αυτά για τις γάτες, είναι γιατί ποτέ δεν έμειναν στον ίδιο χώρο με γάτα, είμαι σίγουρη ότι όταν μοιραστούνε λίγο χρόνο με μια γάτα/γάτο/γατάκι θα τις λατρέψουν !!!! Θεωρώ ότι οι γάτες είναι το απόλυτο κατοικίδιο ζώο :inlove:

Ακούστε, εγώ έχω 7 γάτες τώρα που μου γέννησε. Η γιαγιά μου, όταν ακούει, σιχαίνεται όσο δε μπορείτε να φανταστείτε. Δε μιλάμε, έχουμε τσακωθεί για τις γάτες και δεν ξέρω πού μπορώ να φτάσω. Η γάτα είναι πεντακάθαρη και μάλλον την έχουν παρεξηγήσει πολύ.

Επεξεργάστηκε από συντονιστή:
Σχετικά με το μίσος. :hmm: Νομίζω πως η αποστροφή υπάρχει προς κάθε είδος και δεν περιορίζεται στις γάτες. Φαίνεται άλλωστε από τα περιστατικά κακοποίησης των αδέσποτων και μη. :(

Απάντηση: Γιατί τόσο μίσος για τις γάτες;

οταν ημουν μικρη,ειχαμε στο εξοχικο μας δυο σκυλους,17 γατες,ενα κοκορακι που το ειχα μεγαλωσει εγω,δυο κοκορες απ αυτους που τσακωνονται(τους ειχε παρει ο πατερας μου απο ενα ταξιδι του στην ισπανια,γιατι λυπονταν που ο ενας ετρωγε τον αλλον)μερικα καναρινια,δυο χελωνες κι ενα μαιμουδακι που το επερνε μαζι του ο μπαμπας οποτε ταξιδευε.μεγαλωσα με τα ζωα κι ολα τ αγαπω,ολα ξερω να τα διαβασω,ομως με τις γατες ειχα κι εχω ενα παθος.ευχομαι οπως λες να ειναι λιγοι εκεινοι που τις μισουν γιατι ειναι πραγματικα αδικο,ομως εγω εχω συναντησει δυστυχως πολλους τετοιους στη ζωη μου,ετυχε μαλον.απο γυναικολογους,απο κτηνιατρους που επεμεναν οτι τα αρσενικα γατια δε πρεπει να τα στειρωνω και τον εχασα τον αιμιλιο(ενας παλιος μου γατουλης).ετσι αποφασισα να λειτουργω αυτοβουλα με τις γατες,προσφατα φαντασου ειχαμε παει με παρεα να φαμε και ρωτησα στο μαγαζι γιατι ξερω οτι ενα παλικαρι απο κει σπουδαζει κτηνιατρος αν κι ακομα δεν εχει τελειωσει,με χαρα λοιπον του λεω για τα γατακια που βρηκα κι αν ξερει απο γατακια να του τα παω,και η απαντηση ηταν:ελα μωρε,γατες ειναι πως κανεις ετσι?7ψυχες δε παθαινουν τιποτα,κι εγω ξενερωσα!!!!!!!!
χαιρομαι που εγινα μελος στο φορουμ σας και γνωρισα ολους τους φιλους εδω και σας διαβαζω με χαρα γιατι πραγματικα ειμαι 40 και δεν εχω δει ποτε τοσους γατοφιλους-ζωοφιλους μαζεμενους!

Επεξεργάστηκε από συντονιστή:
Τα γατόνια είναι υπέροχα μαγικά πλάσματα!...:clapup:
Σε σημείο που σκέφτομαι να ασπαστώ το φενγκ σούι , που με τη σειρά του ασπάζεται ό, τι υπάρχει στο σπίτι να είναι ζυγός αριθμός και ζεύγη, ώστε να κάνω τα τρία....τέσσερα...;)

μ αρεσει να μπαινω σπιτι και να νιωθω ενα φιλο να υπαρχει απλα εκει,ενα συντροφο,οχι ενα δουλο να μου φερει τις παντοφλες.
μ αρεσει να εχω τον ελευθερο μου χρονο σε μια σχεση και να μην με πιεζει ο αλλος να κανω αγαπες οταν δεν θελω.
μ αρεσει να νιωθω σιγουρια οτι ο φιλος που μ αγαπαει,μ αγαπαει γιατι εκτιμα αυτο που ειμαι,κι οχι γιατι ειναι τυφλος απο ερωτα.
μ αρεσει να παιζω και να γελαω με τα καμωματα του φιλου μου και δεχομαι τις παραξενιες του.
μ αρεσει να παιζω κιθαρα και ο φιλος μου να μην μ ενοχλει,απλα να μ ακουει ηρεμα στον καναπε.
μ αρεσει να πηγαινω βολτες μονη μου κι ο φιλος μου επισης και να βλεπομαστε στο σπιτι.
μ αρεσει να σκεπαζομαι εντελως οταν κανει κρυο με τον φιλο μου αγκαλια.
μ αρεσει να εχω καθαρο σπιτι και ο φιλος μου το σεβεται αυτο.
μ αρεσει να κανω παιδια και να μην τα ζηλευει ο φιλος μου.
μ αρεσει να ειμαι διακριτικη με τους φιλους μου και να μην τους κουραζω.
μ αρεσει να εχω ενα σπιτι,αλλα να νιωθω ελευθερη.
μ αρεσει να βλεπω αυτα τα ματακια μεχρι να κλεισω τα ματια μου.
μ αρεσει οταν κοβεται το ρευμα και τα ματακια του φιλου μου λαμπουν στο σκοταδι.
μ αρεσει που ο φιλος μου κανει μονος του μπανιο.
μ αρεσει που βλεπω τον φιλο μου και θαυμαζω την κινηση του κορμιου του.

αν ολες τις λεξεις φιλος τις αντικαταστησετε με τη λεξη γατος,τοτε θα καταλαβετε γιατι τις αγαπω τοσο πολυ!

δεν ειναι κακο να μην σου αρεσουν οι γατες.
το να τις μησεις ομως ειναι
ο παππους και η γιαγια λενε οτι βρομιζει το σπιτι μας

Eίναι άλλο ζώο ανώτερο από τη γάτα ;

'Oχι βέβαια ! Στην πραγματικότητα αυτή μας οδηγεί στην εξής παρατήρηση : τα ονόματα όλων των άλλων ζώων που συναναστρεφόμαστε, χρησιμοποιούνται και ως βρισιές, π.χ Σκύλα ! Βόδι ! Κατσίκα ! Μουλάρι ! Γάιδαρε ! Γουρούνι ! Κότα ! Σκουλήκι ! κλπ, ενώ το όνομα της γάτας είναι φανερό πως εμπνέει κάποιο σεβασμό (αν αποκαλέσουμε κάποιον γάτα σημαίνει πως κατά βάθος τον παραδεχόμαστε ή τον ζηλεύουμε. Αν δε πούμε : Αυτό το ξέρουν και οι γάτες...σίγουρα θα αναφερόμαστε σε κάποιο απόσταγμα κοινής λογικής και σοφίας.

Είναι ο άνθρωπος ανώτερος από τη γάτα ;

'Οχι βέβαια ! Το μόνο που μπορούν να επικαλεστούν οι υπέρμαχοι αυτής της άποψης, είναι η σωματική τοιυς υπεροχή (π.χ μια γάτα πηδά στην αγκαλιά ενός ανθρώπου, κι αυτό είναι πιθανόν ευχάριστο για τον άνθρωπο, ενώ το ακριβώς αντίθετο είναι σίγουρα μοιραίο για τη γάτα). Πάντως, ούτε αυτό το επιχείρημα έχει ισχύ. Είναι το ίδιο που χρησιμοποιούν οι άνδρες και μια φεμινίστρια μπορεί εύκολα να τους το καταρρίψει.

από το Γατολόγιο, της Παυλίνας Παμπούδη, εκδόσεις ΡΟΕΣ.

ΥΓ Μισώ όσους μισούν τις γάτες. Είναι άσχετοι. Οι γάτες είναι τα πιο όμορφα ζώα από αυτά που μπορούν να συνυπάρξουν μαζί μας. Είναι θεραπευτικές, πανέμορφες, καθαρές, αθόρυβες, πανέξυπνες, αξιοπρεπείς, αστείες, γουρλήδικες, μικρούλικες, πρακτικές, κάνουν αστείους θορύβους και χουρχουρητά, είναι τρυφερές και συμπονετικές και είναι μύθος ότι δεν αγαπάνε ή δεν δένονται με τον άνθρωπο.
ΠΑΝΤΑ ΓΑΤΕΣ ! ΠΑΝΤΑ ! ΚΑΙ ΧΙΛΙΕΣ ΖΩΕΣ ΝΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΠΑΛΙ ΚΑΙ ΠΑΝΤΑ ΓΑΤΕΣ !

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 1 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back