Γιατί η πλειοψηφία μισεί τόσο τις γάτες;

Καλημέρα σας. Διάβασα με προσοχή όλα αυτά που γράψατε όσο αναφορά τις γάτες και θα ήθελα να σας παραθέσω τη δική μου εμπειρία πάνω στο θέμα αυτό. Πριν από δύο χρόνια ούτε είχα φανταστεί ποτέ να υιοθετήσω ένα ζώο πόσο μάλλον γάτα και να την έχω μέσα στο σπίτι. Όλα άλλαξαν όμως όταν μετά από μία αποβολή που είχα ( δεν ευθυνόταν καμία γάτα, να το τονίσω αυτό) ακριβώς μετά από δύο μέρες άρχισε να έρχεται στην πόρτα του σπιτιού μου ένας γάταρος πανέμορφος. Δεν ξέρω πως μου ήρθε αυτή τη στιγμη αλλά ήθελα τόσο πολύ να τον αγκαλιάσω (φυσικά δεν καθότανε γιατί ήταν ψιλοάγριος). Πήγα στο ψυγείο και του έβαλα λίγο φιλέτο κότας που είχα για να φάει. Από τότε και για ενάμιση χρόνο, αυτός ο γάτος ήταν η συντροφιά μου και η αγάπη μου για αυτον ήταν απερίγραπτη. Στην πορεία ηρέμησε με εμπιστεύτηκε και ερχόταν κάθε μέρα στο παράθυρό μου και χτυπούσε για να τον βάλω μέσα. Του έκανα όλα τα απαραίτητα εμβόλια, αποπαρασιτώσεις κ.λ.π. Κοιμόμασταν μαζί στο κρεβάτι και μέσα στον ύπνο του ερχόταν και ακουμπουσε τα ποδαράκια του στο λαιμό μου. Μια μέρα όμως δεν ξαναήρθε. Έφαγα για μέρες όλη τη γειτονιά αλλά μάταια. Μετά από δύο εβδομάδες περίπου βρήκανε τα παιδιά της γειτονιάς το κορμάκι του σε προχωρημένη σηψη και με ειδοποίησαν αμέσως γιατί τον αναγνωρίσανε απο το λουράκι που του φορούσα. Ήταν μαζί με άλλες γάτες, πεθαμένες και αυτές και το συμπέρασμα ήταν ότι κάποιο άρρωστο τέρας ενοχλήθηκε και τις έριξε φόλα. Έκλαψα πάρα πολύ και μετάνιωσα οικτρά που δεν τον στείρωσα. Μετά από ένα μήνα περίπου, πήγα στο περίπτερο να πάρω γαριδάκια και την ώρα που πάω να πάρω τα πιτσίνια από το ράφι βλέπω ένα τόσο δα μαύρο ποδαράκι να προσπαθεί να με ακουμπήσει. Σκύβω και τι να δω? Ένα κατάμαυρο μπαλάκι κρυμμένο μέσα στα γαριδάκια και να μου κάνει κχχχχχχ. Δεν το σκέφτηκα πολύ. Τον πήρα και τον πήγα σπίτι. Τον έβαλα να φάει, τον έπλυνα και του έκανα και αποπαρασίτωση. Το αποτέλεσμα: είμαι τόσο τρελαμένη μαζί του που είναι συνέχεια στην αγκαλιά μου και τον πνιγω στα φιλιά. Φυσικά κάναμε όλα τα απαραίτητα εμβόλια και θα κάνουμε και στείρωση σε ένα δίμηνο. Τον λατρεύω, απλά. Έχει αλλάξει όλη μου η άποψη για τις γάτες. Έκανα λάθος που άκουγα την κάθε θείτσα να μου λέει ένα σωρο βλακείες ότι οι γάτες είναι βρώμικες και κακιές και δεν θα μπορέσεις να κάνεις παιδιά αν τις έχεις μέσα στο σπίτι. Μέχρι και ο άντρας μου, που δεν τις χώνευε έχει αλλάξει τελείως την άποψή του.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Τελευταία επεξεργασία:
Η συζήτηση περί σκύλου και γάτας μεταφέρθηκε σε νέο θέμα εδώ. :)

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

:angry:εχω μια σπαστικη παλια ''φιλη'' που νομιζει οτι ειναι αλλεργικη στις γατες,ποτε δεν εχει κανει εξετασεις,μισει τα ζωα και
οποτε ερχετε σπιτη μου αρχιζει να με πριζει....φερε τη γατα,φερε τη γατα....(λες και ειναι πλαστικο παιχνιδι)
και μετα μου λεει..... ολο με τη γατα ασχολεισε...ειμαι και εγω εδω....και ,η βλαμενη με το που βλεπει γατα στον δρομο,
την κλοτσαει
:mpinelik::rant::kill::angry:

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Κάνε μου μια χάρη Νεφέλη, κλότσα την κι εσύ μια φορά!
Δυστυχώς ο άνθρωπος μαθαίνει μέσα από πράξεις και μάλιστα από αυτές που δεν του αρέσουν καθόλου!
Για να καταθέσω κι εγώ την εμπειρία μου-άποψή μου για το ζήτημα, θα πω κι εγώ πως ποτέ δεν σκόπευα, ούτε με φανταζόμουν με γάτα για κατοικίδιο, μέχρι κάποια στιγμή που, από τύχη συγκατοίκησα με 2 γάτες και τις λάτρεψα.
Δηλαδή, βγήκαν στην επιφάνεια, συναισθήματα που δεν ήξερα ότι έχω.
Μέχρι τότε αντιπαθούσα τις γάτες (όχι όμως σε σημείο να χειροδικήσω-δεν πειράζω τίποτα και κανέναν), επειδή είναι ανεξάρτητες, δυναμικές προσωπικότητες, δεν μπορείς να τις υποτάξεις και αν τους κάνεις κάτι που δεν γουστάρουν, αγριεύουν ή επιτίθενται.
Άκουγα τις στριγγλιές τους σε περιόδους αναπαραγωγής και μου σηκωνόταν η τρίχα.
Τις έβλεπα να αμύνονται, φουντώνοντας την καμπούρα τους και φοβόμουν.
Θεωρούσα πως η γάτα είναι σαν τον άθρωπο, είναι μάγισσα, έχει ευφυΐα και την απέφευγα.
Τελικά όμως, πέρα από το πρώτο, δηλαδή ότι έχουν προσωπικότητα, δεν είναι δουλοπρεπείς και ότι έχουν ευφυΐα, δεν ισχύει κάτι κακό, δεν υπάρχει κάτι δαιμόνιο ή άσχημο σε αυτές.
Είναι πλάσματα της φύσης, που μπορούν να δώσουν απέραντη αγάπη σε έναν άνθρωπο.
Όσο για το ερώτημά σου, θα πω πως οι Νεοέλληνες, όπως και σε όλα τους, είναι βουτηγμένοι στην προκατάληψη, τη μιζέρια, τον οχαδερφισμό, το μη-μου-άπτου και την έλλειψη (σοβαρότατη) παιδείας.
Ούτε μα, ούτε μου. Αυτά.
Φιλικά :D

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

πικρα και απογοητευση για τη συμπεριφορα στις γατες

καλησπερα σε ολους.ειμαι προσφατη γατομαμα μιας μικρης ζουζουνας 9 μηνων που τη βρηκα πεταμενη κοντα στα σκουπιδια περιπου 2 μηνων.υστερα απο πολλη αμφιταλαντευση για υιοθεσια και πικρα γιατι κανενας σοβαρος ανθρωποςδεν ενδιαφερθηκε και μεγαλη απογοητευση για τα χιλιαδες γατακια που περιμενουν,την κρατησα και εχω δεθει και πολυ μαζι της.φυσικα θα τη στειρωσω γιατι δεν μπορω να υποστηριξω κανενα γατακι που θα γεννηθει.το θεμα μου ειναι το εξης.γιατι καταντησε ετσι η ελλαδα του 2013? ειμαι σε φιλοζωικες και βοηθαω ,υποστηριζω και τις nine lives.καθε 2 μερες μωρα γατακια στα σκουπιδια,μωρα γατακια σε σακουλα...οσο για τα νησια γιατι απο νησι καταγομαι και εκει παντου δρομοι αμαξια,ζωα σουβλακια στην ασφαλτο.τυφλα γατακια αλλα για τους νησιωτες ολα καλα!!γατα να μπει στο σπιτι για το νησιωτη ειναι μεγα εγκλημα..πολυ θυμωμενη λοιπον ρωταω..γιατι και με ποιο βαναυσο τροπο απομακρυνθηκε η γατα απο τη σαβανα το αρχικο της φυσικο περιβαλλον??γιατι ξεκινησε η εκτροφη της και οι πειραματισμοι σ αυτο το πανεμορφο αιλουροειδες που καταντησε να μη ζει με αξιοπρεπεια οχι μονο στις πολεις αλλα και στα νησια.βλεποντας μια χουφτα ανθρωπους στις φιλοζωικες να παλευουν ανισα αναρρωτιεμαι..δεν υπαρχει καμια περιπτωση να επιστρεψει η γατα στην αγρια κατασταση της ,να επιστραφει τουλαχιστον αν οχι στη σαβανα σε οποιο βουνο απεμεινε?με υγειες πληθυσμους στο βουνο?και να φυγει απο το σιχαμα των πολεων και νησιων που τοσο τη μισουν.με πικρα το λεω ποσοι πολλοι μισανθρωποι ζουν σε πολεις και νησια. να αναπαραγεται και να ζει ως ενα περηφανο αιλουροειδες στο βουνο? η η εκτροφη και τα πειραματα χιλαιδων χρονων επηρρεασαν ανεπανορθωτα το dna τους και δεν μπορουν να επιβιωσουν?συγνωμη αν σας κουρασα αλλα ειμαι πολυ πικραμενη.εδω και δυο μερες ριχνουν φολες ασταματητα και παγκρατι και υμμητο και βυρωνα..θα ηθελα καποιος που εχει σαφως πολυ περισσοτερες γνωσεις απο μενα να μου δωσει μια απαντηση.να ειστε ολοι καλα

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Καλησπερα Φιλη μου.Στη σαβανα και στα βουνα,σαφεστατα δεν μπορει να επιστρεψει γιατι δεν ειναι αγριο αιλουροειδες,ουτε αγριογατα.
Υπαρχουν ελαχιστες αγριογατες που ζουν στα βουνα,αλλα εκεινες ειναι οντως αγριογατες.Η κατοικιδια γατα εχει εξημερωθει εδω και αιωνες,στην πραγματικοτητα η ΙΔΙΑ η γατα πλησιασε τον ανθρωπο και οχι ο ανθρωπος τη γατα,οταν πλησιαζε στις αποθηκες με τα σιτηρα για να τρεφεται με τα ποντικια που υπαρχουν συνηθως εκει.Απο τοτε εγινε οικοσιτη.Δεν ειναι προιον εκτροφης,ουτε κανενος πειραματισμου.
Οποτε δεν τιθεται καν θεμα να επιστρεψει στα βουνα,γιατι δεν ζει στα βουνα η κατοικιδια γατα.
Το μονο που μενει να κανουμε ειναι να φροντιζουμε οσο μπορει ο καθενας τα αδεσποτα,να στειρωνουμε τις γατες μας,κια κυριως ΠΑΙΔΕΙΑ.Παιδεια απο τα σχολεια,αλλα και απο εμας ,στους υπολοιπους.:)

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Δυστυχώς η ζωή έχει γίνει , όχι μόνο δύσκολη, αλλά και απάνθρωπη για ζώα και ανθρώπους.
Αυτός όμως δεν είναι λόγος να επιστρέψει η κατοικίδια γάτα(!!) στα όρη και στα βουνά, ο σκύλος στην αγέλη, κι εμείς στα σπήλαια.
Απλά προσπαθούμε και κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε για να κάνουμε τις συνθήκες διαβίωσης ευκολώτερες για όλα τα πλάσματα της γης
και να τα προστατεύουμε από απολίτιστους και ασυνείδητους. Ό,σο μπορούμε.:)

ευχαριστω πολυ! για ολες τις απαντησεις..σημερα παλι ενας ''καλος'' ανθρωπος αφησε μια σακουλα με νεογεννητα γατακια στα σκουπιδια στη γειτονια μου..το μονο ευτυχημα ειναι οτι βρεθηκε γατουλα που θηλαζει και τα δεχτηκε..φυσικα μονο τα 2 εζησαν απο τα 5..αλλα ευχαριστω πολυ για τις αμεσες απαντησεις χτες ημουν πολυ εκευρισμενη..

ευχαριστω πολυ! για ολες τις απαντησεις..σημερα παλι ενας ''καλος'' ανθρωπος αφησε μια σακουλα με νεογεννητα γατακια στα σκουπιδια στη γειτονια μου..το μονο ευτυχημα ειναι οτι βρεθηκε γατουλα που θηλαζει και τα δεχτηκε..φυσικα μονο τα 2 εζησαν απο τα 5..αλλα ευχαριστω πολυ για τις αμεσες απαντησεις χτες ημουν πολυ εκευρισμενη..

που να τους κοπούν τα χέρια, πραγματικά!

Εγώ πιστεύω πάντως πως σιγά σιγά τα πράγματα γίνονται όλο και καλύτερα. Ο ι άνθρωποι που ενδιαφέρονται, οργανώνονται π.χ. φιλοζωικές, αυτό το φόρουμ κτλ. Αν είχα βρει την γάτα μου πριν 10 χρόνια δεν υπήρχε περίπτωση να βρώ τόσες πληροφορίες και στήριξη σε ένα μέρος. Και δεν είμαστε οι μόνοι. Εξάλλου κάθε ένας από εμάς προσπαθεί να αλλάξει τις απόψεις του κοντινού του περιβάλλοντος άρα σκεφτείτε πόσοι άνθρωποι ήδη έχουν αλλάξει γνώμη από τις προσωπικές πράξεις του καθένα μας. Φρικαλεότητες γίνονται αλλά η αλλαγή νοοτροπίας πιστεύω πως κερδίζει έδαφος κάθε μέρα.

Εμενα παιδιά ξερετε τι μου έχει κάνει τόσο πολύ εντύπωση?

Γιατί υπάρχουν μερικοί άνθρωποι, που δεν είναι και λίγοι, που ξεχωρίζουν τ΄σοο πολύ τα σκυλιά από τις γάτες?
Δεν μπορώ να καταλάβω για ποιο λόγο τις θεωρούν κατώτερες και τις υποτιμούν!
Το άκουγα και παλαιότερα, αλλά δεν έδινα τόση σημασία μιας και δεν είχα γάτα, και μου άρεσαν και τα δύο το ίδιο, ποτέ δεν τα ξεχώριζα, αλλά τώρα που έχω γάτα και ακούω την μια μα**κία πίσω από την άλλη συγχύζομαι όσο δεν πάει!!!!

Τελευταία επεξεργασία:
'Ολα τα ζωάκια έχουν τα χαρίσματά τους. Διαφορετικά μεν και άλλου είδους το ένα από το άλλο, αλλά χαρίσματα!
Δεν αγαπάς το ένα είδος και αντιπαθείς/απορρίπτεις το άλλο.
Αγαπάς όλα και μπορεί απλά (όπως στη δική μου περίπτωση) να έχεις μια σαφή προτίμηση λ.χ.
στις γάτες ;)

'Ολα τα ζωάκια έχουν τα χαρίσματά τους. Διαφορετικά μεν και άλλου είδους το ένα από το άλλο, αλλά χαρίσματα!
Δεν αγαπάς το ένα είδος και αντιπαθείς/απορρίπτεις το άλλο.
Αγαπάς όλα και μπορεί απλά (όπως στη δική μου περίπτωση) να έχεις μια σαφή προτίμηση λ.χ.
στις γάτες ;)

Αυτό ισχυεί, δεν μας ταιριάζουν όλα σε όλους. Ας μην ξεχνάμε πως υπάρχουν πιο "extreme" κατοικίδια... φίδια, σαύρες κ.λπ..
Δεν θα μπορούσα να τα έχω σπίτι, εδώ δεν μπορώ να βλέπω φίδι σε φωογραφία, πόσο μάλον συνέχεια και ζωντανό!!!

Απλά είναι άσχημο , να το κάνουν τόσο έντονο να προσπαθούν να σε υποτιμήσουν και εσένα τον "ιδιοκτήτη" μέσα από την κριτική που μπορεί να δεχτείς κατά πάσα πιθανότητα! Αυτό με εκνευρίζει! Παλιά έλεγα: "εγώ τρελαίνομαι και για σκυλιά και για γατιά" και τελείωνε εκεί το θέμα , δεν ξανασχολιόμουνα...:hmm: Μάλλον πρέπει να ξανακολουθήσω αυτήν την τακτική!

Η κριτική και τα υποτιμητικά σχόλια ανθρώπων με τέτοιες νοοτροπίες, όπως αυτή που αναφέρεις παραπάνω,
με αφήνουν παγερά αδιάφορη :pfff:

Η κριτική και τα υποτιμητικά σχόλια ανθρώπων με τέτοιες νοοτροπίες, όπως αυτή που αναφέρεις παραπάνω,
με αφήνουν παγερά αδιάφορη :pfff:
Εισαι ο ανθρωπος μου εσυ!:hehe::hehe::hehe:

Και εγώ έχω συναντήσει τέτοιες περιπτώσεις ανθρώπων και μάλιστα χειρότερες.
Είχα έναν γνωστό κάποτε ο οποίος μισούσε τις γάτες (είχε σκύλο) και τον είχα δει μια φορά να κλοτσάει μια γάτα στο δρόμο. Δεν του ξαναμίλησα από τότε.
Είναι αλήθεια ότι οι Έλληνες έχουν μεγαλύτερο πρόβλημα αλλά έχω ακούσει και περιστατικά από εξωτερικό. Τ ο αγόρι μου μένει Γαλλία και μου έχει πει ότι ήταν ένας τύπος στο στρατό ο οποίος τους διηγήθηκε μια ιστορία για το πως έβαλε μια γάτα σ'ένα τσουβάλι και τη χτυπούσε στον τοίχο επειδή δεν τις συμπαθούσε, και ήταν και περήφανος γι αυτό!
Επίσης έχω ακούσει πολλές φορές άτομα να λένε ότι τα μικρά γατάκια είναι ωραία αλλά οι ενήλικες είναι απαίσιες...κάτι που δεν καταλαβαίνω καθόλου!
Προσωπικά μ'αρέσουν όλα τα ζώα και είχα αρκετά στη ζωή μου αλλά πάντα είχα μία ιδιαίτερη συμπάθια στις γάτες :)

Βασικά οι γάτες θεωρούνται από πολλούς ημι-υπερφυσικά πλάσματα που μπορούν να διαισθανθούν το υπερφυσικό. Γενικά οι μάγισσες και οι μάγοι είχαν γάτες γιατί θεωρούνταν δαιμονικά πλάσματα, κακά, όπως και οι ίδιοι (δεν μπορείς να πεις ότι κάτι τέτοιο είναι υπέρ της γάτας :p)

Επεξεργάστηκε από συντονιστή:
Βασικά οι γάτες θεωρούνται από πολλούς ημι-υπερφυσικά πλάσματα που μπορούν να διαισθανθούν το υπερφυσικό. Γενικά οι μάγισσες και οι μάγοι είχαν γάτες γιατί θεωρούνταν δαιμονικά πλάσματα, κακά, όπως και οι ίδιοι (δεν μπορείς να πεις ότι κάτι τέτοιο είναι υπέρ της γάτας :p)

Τώρα αγριεύομαι, όταν δηλαδή η Ξένια μου κοιτάει το υπερπέραν καμιά φορά με προσοχή :hypno: λες να βλέπει τίποτα πνεύματα, φαντάσματα, βρικόλακες? :cold::cold: Πέρα από την πλάκα στην Ιαπωνία θεωρούνται καλότυχες και πως διώχνουν τα κακά πνεύματα!

Πολλές φορές η συμπεριφορά αυτή οφείλεται σε άγνοια. Η μητέρα μου πολύ παλιά, όταν ήμουν πιτσιρίκι δεν ήθελε ούτε γι' αστείο να βάλει γάτα στο σπίτι. Έτσι τελικά είχαμε πάντα σκύλο γιατί είναι πιο πιστός, δένεται με τους ανθρώπους, είναι αφοσιωμένος κ.λπ. κ.λπ. Όταν μετά από χρόνια "ψαρέψαμε" ένα μωρό γατάκι 1 μηνός από ένα κάδο σκουπιδιών που κάποιος υπέροχος άνθρωπος είχε πετάξει και έζησε με αυτή την γάτα ανακάλυψε ότι και οι γάτες είναι αφοσιωμένες και αγαπούν τους ανθρώπους τους και κάθονται υπομονετικά δίπλα σου άμα αρρωστήσεις και σε περιμένουν το βράδυ στο σπίτι κ.λπ. Έκτοτε απλά έγινε γατάνθρωπος .Τώρα άμα τη δείτε πώς κάνει όταν έρχονται και άσχετες γάτες στην αυλή - που πάντα αφήνει φαγητό ειδικά για τις μανούλες και τα μωρά - δεν θα πιστέψετε ότι είναι ο ίδιος άνθρωπος που δεν ήθελε να βλέπει γάτα ζωγραφιστή :)

Πολλές φορές η συμπεριφορά αυτή οφείλεται σε άγνοια. Η μητέρα μου πολύ παλιά, όταν ήμουν πιτσιρίκι δεν ήθελε ούτε γι' αστείο να βάλει γάτα στο σπίτι. Έτσι τελικά είχαμε πάντα σκύλο γιατί είναι πιο πιστός, δένεται με τους ανθρώπους, είναι αφοσιωμένος κ.λπ. κ.λπ. Όταν μετά από χρόνια "ψαρέψαμε" ένα μωρό γατάκι 1 μηνός από ένα κάδο σκουπιδιών που κάποιος υπέροχος άνθρωπος είχε πετάξει και έζησε με αυτή την γάτα ανακάλυψε ότι και οι γάτες είναι αφοσιωμένες και αγαπούν τους ανθρώπους τους και κάθονται υπομονετικά δίπλα σου άμα αρρωστήσεις και σε περιμένουν το βράδυ στο σπίτι κ.λπ. Έκτοτε απλά έγινε γατάνθρωπος .Τώρα άμα τη δείτε πώς κάνει όταν έρχονται και άσχετες γάτες στην αυλή - που πάντα αφήνει φαγητό ειδικά για τις μανούλες και τα μωρά - δεν θα πιστέψετε ότι είναι ο ίδιος άνθρωπος που δεν ήθελε να βλέπει γάτα ζωγραφιστή :)

Αυτό είναι το παρήγορο, οτι υπάρχουν πολλές περιπτώσεις μεταστροφής όπου η "αντιπάθεια" προς τις γάτες οφείλεται σε άγνοια και μόνο.:) Όταν όμως κάποια στιγμή της ζωής τους οι συνθήκες το φέρουν έτσι και γνωρίσουν πόσο υπέροχα πλάσματα είναι, τότε οι πρώην "πολέμιοι' γίνονται θερμοί υποστηρικτές.

Από την άλλη κανείς και τίποτα δεν μπορεί να αλλάξει τη φυσική απέχθεια που νιώθουν ορισμένοι ( λόγω ιδιοσυγκρασίας?
λόγω βιωμάτων?:hmm:) απέναντι σε όλο το γατο-βασίλειο. Από αυτούς δεν μπορεί κανείς να περιμένει οτι ξαφνικά θα αγαπήσουν τα γατιά, αυτό όμως που οφείλουν , όσα αρνητικά συναισθήματα και να τρέφουν απέναντι τους, είναι ο απαιτούμενος σεβασμός!

Τώρα αγριεύομαι, όταν δηλαδή η Ξένια μου κοιτάει το υπερπέραν καμιά φορά με προσοχή :hypno: λες να βλέπει τίποτα πνεύματα, φαντάσματα, βρικόλακες? :cold::cold: Πέρα από την πλάκα στην Ιαπωνία θεωρούνται καλότυχες και πως διώχνουν τα κακά πνεύματα!

χαχα βασικά να σου πω και εγώ ψιλοφοβάμαι όταν γίνεται αυτό, να κοιτάει στο υπερπέραν και να νιαουρίζει ή ακόμα χειρότερα να αγριεύει χωρίς λόγο! :worry::eek:

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 1 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back