Γιατί να προτιμήσουμε ένα καθαρόαιμο από ένα ημίαιμο γατάκι;

anabou

Διάσημο μέλος

Η anabou αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 43 ετών. Έχει γράψει 2.431 μηνύματα.
Θα ειμαι ειλικρινεις. Εδωσα 350 ευρω + 50 ευρω για το pedigree. Την εχω δυο εβδομαδες, ειναι αξιοαγαπητη και πανεμορφη. Αλλα για Χ, Υ λογους δεν μπορω να τη κρατησω. Σε καμια περιπτωση δεν θα τη παρατησω (ουτε για αστειο) αλλα ουτε περιμενω να παρω τα λεφτα που εδωσα πισω. Δεν θα τη χαρισω γιατι φοβαμαι μηπως καταληξει σε σπιτι που μετα απο λιγο θα τη παρατησουν. Προτιμω να τη πουλησω γιατι οσοι σκαμε λεφτα για κατι το σκεφτομαστε πιο σοβαρα.
Τη δινω πολυ λιγοτερο. Οποιος ενδιαφερεται ας μου στειλει PM η email

Συγγνώμη αν είμαι απότομη. Αλλά αυτή τη λογική του ότι αν κάποιος αγοράσει ένα γατάκι θα το προσέχει ενώ αν το υϊοθετήσει θα το παρατήσει ευκολότερα δεν την καταλαβαίνω! Αρνούμαι να δω ένα ζώο σαν πράγμα που το αγοράζω. Η έννοια της υϊοθεσίας μου φαίνεται πολύ σοβαρότερη από οποιαδήποτε αγορά!

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 19 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

δεν εχει πολυ μεγαλο αδικο ο φιλος μας...
μη κρινεται ολοι απο τον εαυτο σας, μπορει εσεις να ειστε υπευθυνοι και οταν υιοθετειτε κατι να ξερετε τι σημαινει αυτο, ομως ο περισσοτερος κοσμος πολλες φορες οταν χαριζετε κατι το παιρνει ελαφρα την καρδια!
ειδικα αν προκυτε και για ενα ζωο ρατσας που θα το δει και σαν ευκαιρια..αφου θα χαριζετε..ασχετα αν μπορει να ανταπεξελθει η οχι

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 19 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Πολλές φορές η απόκτηση μιας γάτας δεν γίνεται κάτω από προσχεδιασμένες συνθήκες.Μπορεί να συμβεί βρίσκοντας τυχαία στο δρόμο ένα ταλαιπωρημένο γατάκι ή να μπούμε σε πειρασμό βλέποντας κάποια γατάκια να παίζουν στη βιτρίνα ενός καταστήματος ζώων.Άλλες φορές ξεφυλλίζοντας ένα βιβλίο με τις φυλές γάτας, ενθουσιαζόμαστε με την ομορφιά κάποιας φυλής και φιλοδοξούμε να αποκτήσουμε ένα καθαρόαιμο γατάκι.

Η απόκτηση μιας καθαρόαιμης γάτας εμφανίζει πολλά πλεονεκτήματα. Τα πρότυπα της κάθε φυλής καθορίζουν κατά ένα μεγάλο ποσοστό τόσο την εμφάνιση όσο και τον χαρακτήρα της γάτας που ανήκει σε αυτήν. Έτσι μπορούμε να προβλέψουμε το μέγεθός της και τις απαιτήσεις της σε φροντίδα. Οι Περσικές για παράδειγμα απαιτούν χρόνο για βούρτσισμα και μπάνιο ενώ έχουν πολύ ήρεμο χαρακτήρα που τις κάνει ιδανικές για διαμέρισμα και παιδιά. Άλλες γάτες όπως οι Maine Coons γίνονται πολύ μεγαλόσωμες περίπου 10-12 κιλά και έχουν πιο δραστήριο και έντονο χαρακτήρα που τις κάνει να απαιτούν χώρο σε κήπο.

Ένα άλλο βασικό στοιχείο είναι ότι για ένα καθαρόαιμο γατάκι γνωρίζουμε το ιστορικό υγείας τόσο του ίδιου όσο και των προγόνων του. Προέρχεται δηλαδή από εμβολιασμένους γονείς που παρακολουθούνται από κτηνίατρο και συνήθως οι γονείς του έχουν κάνει εξετάσεις για κάποια μεταδιδόμενα ή κληρονομικά νοσήματα που αφορούν τις γάτες.
Συνήθως, ένα καθαρόαιμο γατάκι γεννιέται και ζει μέσα στο σπίτι άρα αντιλαμβάνεται από τις πρώτες μέρες της ζωής του την παρουσία του ανθρώπου και αργότερα τους βασικούς κανόνες και συνήθειες που θέτει η οικογένεια μέσα στο σπίτι.

Ο πιο εύκολος τρόπος για να βρούμε το γατάκι των ονείρων μας είναι να πάμε σε ένα κατάστημα ζώων και να ζητήσουμε να μας φέρουν σε επαφή με κάποιον εκτροφέα της φυλής που μας ενδιαφέρει. Ένας πιο αξιόπιστος τρόπος είναι να έρθουμε σε επαφή με τους εκτροφείς απευθείας στο χώρο κάποιας έκθεσης γάτας. Ένας έντιμος εκτροφέας όχι μόνο θα μας δώσει πληροφορίες για το γατάκι που μας ενδιαφέρει αλλά θα είναι πάντα στη διάθεσή μας για συμβουλές σε όλα τα στάδια ανάπτυξης του ζώου μας.

Οι άνθρωποι που ασχολούνται με την εκτροφή δεν είναι επαγγελματίες. Ο όρος εκτροφή είναι ίσως παρεξηγημένος ως μια επικερδής δραστηριότητα σε βάρος των ζώων. Η εκτροφή όμως απαιτεί πολλές γνώσεις, διάβασμα και ανταλλαγή απόψεων με άλλους εκτροφείς, παγκοσμίως. Προϋποθέτει ατέλειωτες ώρες ενασχόλησης με τα ζώα και πολλές θυσίες σε χρόνο και χρήμα από πλευράς του εκτροφέα. Η εκτροφή θέλει όραμα και ευθύνη για να προσφέρεις στη φυλή με την οποία ασχολείσαι. Απαιτεί επίσης σεβασμό στους εκατοντάδες εκτροφείς που έβαλαν πριν από εσένα ένα μικρό λιθαράκι στην αλυσίδα της ζωής για τη δημιουργία και βελτίωση της φυλής σε επίπεδο υγείας, χαρακτήρα και εμφάνισης. Έτσι οι μελλοντικοί ιδιοκτήτες μένουν ικανοποιημένοι από το ζώο που έχουν και το ζώο απολαμβάνει μια ευτυχισμένη μακροχρόνια ζωή δίνοντας ατέλειωτες ώρες χαράς και παιχνιδιού.
Στην περίπτωση που αναφερόμαστε σε γατάκι κάποιας ράτσας πολλές φορές υπάρχουν μπερδέματα και παρεξηγήσεις σε σχέση με τις έννοιες εγγεγραμμένη γάτα ή γάτα με pedigree, καθαρόαιμη γάτα ή γάτα για εκθέσεις. Μια εγγεγραμμένη γάτα είναι σίγουρα καθαρόαιμη αλλά όχι απαραίτητα εκθεσιακή ενώ μια μη εγγεγραμμένη γάτα δεν μπορεί να λέγεται καθαρόαιμη. Ας πάρουμε όμως τα πράγματα με τη σειρά.
Εγγεγραμμένη ή γάτα με γενεαλογικό χάρτη ή pedigree όπως λέγεται διεθνώς, είναι μια γάτα που προέρχεται από ήδη εγγεγραμμένους άρα και καθαρόαιμους γονείς και κατά τη γέννησή της εγγράφηκε σε κάποιον όμιλο γάτας ως απόγονος των συγκεκριμένων ζώων. Το pedigree αποδεικνύει ότι για κάποιες γενιές ζευγάρωναν καθαρόαιμες γάτες μεταξύ τους και αποτελεί αποδεικτικό καθαροαιμίας του ζώου μας χωρίς όμως να είναι ενδεικτικό της ποιότητάς του ώστε να αποτελεί γάτα για εκθέσεις. Και σαφέστατα το pedigree ή γενεαλογικός χάρτης δεν έχει καμία σχέση με το πιστοποιητικό υγείας που εκδίδει ο κτηνίατρος.
Καθαρόαιμη γάτα είναι η γάτα που φέρει τα στοιχεία εμφάνισης και χαρακτήρα που περιγράφονται στο πρότυπο της φυλής της και έχει pedigree με κωδικό εγγραφής της στον όμιλο που εγγράφηκε, το όνομα του εκτροφείου από το οποίο προέρχεται και το όνομά της, την ημερομηνία γέννησής της, τον κωδικό του χρώματός της και το όνομα του εκτροφέα. Έτσι μια γάτα που δεν έχει pedigree θεωρητικά δεν μπορεί να λέγεται καθαρόαιμη και φυσικά ούτε εκθεσιακή.
Είναι γεγονός ότι σε μία γέννα προερχόμενη από γονείς καθαρόαιμους και καλής ποιότητας οι απόγονοι δεν είναι πάντα της ίδιας ποιότητας. Έτσι μπορούμε να έχουμε τις εξής περιπτώσεις:

· Pet quality: Είναι ένα γατάκι ή γάτα που δεν εμφανίζει τα ακριβή πρότυπα της φυλής που ανήκει και που είναι απαραίτητα για εκθέσεις ή αναπαραγωγή. Παρόλα αυτά μπορεί να είναι θαυμάσιο σαν γατάκι συντροφιάς.
· Breeder quality: Eίναι η γάτα η οποία λόγω κάποιου συγκεκριμένου ελαττώματος ή γενικού τύπου δεν είναι κατάλληλη για εκθέσεις, αλλά οι γραμμές αίματος από τις οποίες προέρχεται και τα γενικότερα στοιχεία της, δείχνουν ότι έχει την δυνατότητα να παράγει καλύτερης ποιότητας απογόνους ζευγαρώνοντας με ένα ζώο που να αντισταθμίζει τα ελαττώματα της.
· Show και Top Show quality: Είναι η γάτα που δεν έχει ελαττώματα και βρίσκεται πολύ κοντά στα standards της φυλής στην οποία ανήκει. Όταν παρουσιάζεται σε εκθέσεις και βρίσκεται σε καλή κατάσταση, κατάλληλα περιποιημένη, και ανάλογα με τον ανταγωνισμό που υπάρχει στην έκθεση από πλευράς ποιότητας των άλλων ζώων μπορεί να κερδίσει τον τίτλο του Best In Show ή και του Best Of The Best.

Σκοπός και πρόκληση για τον εκτροφέα είναι να παράγει γατάκια που να είναι τα καλύτερα δυνατά δείγματα της φυλής στην οποία ανήκουν συνδυάζοντας φυσικά καλή υγεία και χαρακτήρα. Ο εκτροφέας είναι ο κατάλληλος άνθρωπος που μπορεί να αξιολογήσει σε ποια από τις παραπάνω κατηγορίες ανήκει το γατάκι που έχει επιλέξει ο νέος ιδιοκτήτης ώστε ανάλογα με τις φιλοδοξίες που έχει να μην απογοητευτεί στην συνέχεια.

Είναι σημαντικό να σκεφτούμε ότι μια γάτα ζει 10-15 χρόνια ενώ με την κατάλληλη περιποίηση μπορεί να ζήσει και 20 χρόνια, για αυτό και είναι σημαντικό η επιλογή μας να είναι τέτοια που να κάνει το γατάκι μας όχι ένα απλό κατοικίδιο αλλά μέλος της οικογένειάς μας. Έτσι θα μας δοθεί η ευκαιρία να ζήσουμε μια σχέση που θα μας ανταποδίδει την αγάπη και φροντίδα που δίνουμε, σε πολλαπλάσιο βαθμό.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

από την άλλη εγω ...ερωτεύομαι..ακόμη..:D

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Έχει δίκιο ο catman. Μην αγοράζετε ποτέ βίντεο ιμιτασιόν.

Θανάση για μια ακόμα φορά το σχόλιο σου με βρίσκει απόλυτα σύμφωνη. Τι είναι το ζωάκι catman, ειτε σκυλάκι είτε γατάκι? Τρόπαιο για να το περιφέρεις από διαγωνισμό σε διαγωνισμό? Δεν πρέπει να αναμιγνύουμε τις ράτσες,για να μην δημιουργούντε "ιμιτασιόν" όπως το έθεσε ο Θανάσης, γάτες? Να αγοράζουμε "γνήσιες" περσικές, σιάμ ή δε ξέρω τι γάτες μόνο από εκτροφείς και να διατηρούμε την καθαρότητα της φυλής? Τι πάει να πει ότι ξέροθυμε έτσι από πριν τον χαρακτήρα της γάτας? Δηλαδή οι Περσικές είναι καλές και οι Σιαμ κακές? Ξέρω Περσικές που είναι πολύ επιθετικές και Σιαμ που είναι απίστευτα τρυφερές. Όπως και να'χει θεωρώ ότι κάθε γάτα έχει το χαρακτήρα της και αυτός δεν διαμορφώνεται από φυλές. Προσωπικά δεν συμπαθούσα ιδιαίτερα τις γάτες, βρήκα στον δρόμο μου τον Χιόνη, τον ερωτεύτηκα και αυτό ήταν! Είναι πολύ καλού χαρακτήρα γατούλης, αλλά και να μην ήταν εγώ πάλι θα τον αγαπούσα και δεν θα τον άλλαζα με κανέναν ράτσας.
Αν πάντως έχεις σκοπό να πάρεις γάτο και η επιλογή σου να γίνει βάσει αυτών που ανέφερες τότε καλή τύχη σ'εσένα και στον γάτο. Ειδικά στον γατο γιατί τον λυπάμαι από την στιγμή που θα τον πάρεις και θ'αρχίσεις να τον περιφέρεις δεξιά και αριστερά σε εκθέσεις και διαγωνισμούς:down: :down: :down:

Ζητώ πλούσιο, όμορφο, και από τζάκι ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΩΣ φίλο για να αγαπήσω και να αγαπηθώ...

Ήθελα γάτο Πέρση καθαρό, τεμπέλη και αραχτό σαν εμένα με έφεση στους καναπέδες (ουπς το παραδέχτηκα και καρφώθηκα), κάτι σαν προέκταση τους ένα πράγμα.
Πήρα γάτο άσπρο , σαν την άσπρη πέτρα ξέξασπρη, που αράζει μόνο όταν αράζω εγώ στους καναπέδες δίπλα μου.
Εάν το μετάνοιωαα; όχι. Αλλά και ο Πέρσης να μου είχε κάτσει δε θα το μετάνοιωνα. Στη τελική όλα είναι γατιά του ίδιου θεού και αυτό δεν έχει να κάνει σε τίποτα με τα γονίδια τους.
Εμένα μου αρκεί να κάνουν γουρ γουρ μόλις έρχονται δίπλα μου σε όποια γλώσσα και με όποια προφορά έχουν.
Μαντού στα Αιγυπτιακά σημαίνει απο τον άνθρωπο, για τον άνθρωπο θα έλεγα εγώ.:inlove:

Δεν θα απέρριπτα ενα καθαρόαιμο γατί όπως δεν θα απέρριπτα οποιδήποτε γατι αν βρισκόμουν σε αναζήτηση..... Αρκει να βρισκόταν στο δρόμο μου! Δεν θετω κανενα κριτηριο και δεν εχω συναντησει κανενα γατί τόσα χρονια που να μη μου άρεσε, ράτσας ή μη. Ειχα σκεφτει το θεμα του ιατρικού ιστορικου όταν πέθανε ο μαυρουλης μου με την μυοκαρδιοπάθεια (η οποια ειναι κληρονομική). Και ειχα πει τοτε τις πρωτες ημερες πως δεν θα παρω πάλι αδεσποτο που δεν γνωρίζω το ιστορικό του. Μετα συναντησα τον Πιου Μιου
:inlove: :inlove:
Μετά, τον Πουρπουρη....
:inlove: :inlove:
Οπότε ράτσας ή μη, με τα οποια χαρακτητηριστικά... γατί να ειναι!

θαναση τωρα καταλαβα!!! μηπως στην φωτογραφια εχεις βαλει γατακι-μαιμου?????!!!!!!!!;) :P :lol: :lol: :lol:

Η διαμόρφωση μιας φυλής όταν γίνεται με φυσικό τρόπο, δηλαδή σύμφωνα με το κλίμα και τις υπάρχουσες συνθήκες, είναι μακροχρόνια και επωφελής για τη γάτα. Έτσι, διαμορφώθηκαν οι Μέιν Κουν με πολύ παχιά γούνα για να τα βγάζουν πέρα στους σκληρούς χειμώνες του Μέιν, έτσι η τούρκικη βαν που έχει παχιά γούνα μεν αλλά χωρίς υποτρίχωμα ώστε να στεγνώνει γρήγορα μετά το κολύμπι κτλ. κτλ. Όταν όμως η εκτροφή της γάτας γίνεται ανθρωποκεντρικά κριτήρια, τότε ικανοποιούνται απλώς τα ανθρώπινα γούστα με όποιο κόστος κι αν έχει αυτό για την ποιότητα ζωής του ζώου. Παραδείγματα; Η περσική κάποτε είχε απλώς παχιά γούνα για το κρύο. Ο άνθρωπος όμως την ήθελε να μοιάζει με μωρό, οπότε τώρα η μούρη της είναι τόσο πλακουτσωτή που αν της κάτσει "μια στραβή" και βρεθεί μόνη της, δεν μπορεί να κυνηγήσει, αφού το θήραμα θα της βούλωνε τη μύτη και δεν θα μπορούσε να αναπνεύσει. Άλλο παράδειγμα, η άτριχη σφιγξ, που δεν αντέχει στο κρύο και παθαίνει εγκαύματα από τον ήλιο, η οποία δημιουργήθηκε από μια γάτα με γενετικό "ελάττωμα", όπως και η σκοτσέζικη φολντ με τα πεσμένα αυτιά (αλήθεια, τι κοινωνική ζωή μπορεί να έχει αυτό το ζώο; οι άλλες γάτες θα το θεωρούν μονίμως θυμωμένο). Επιπλέον, αυτό που συμβαίνει με τις εκτροφές (και των σκύλων) είναι ότι όταν διαπιστωθεί ότι μια ράτσα έχει "πέραση", γίνεται μαζική εκτροφή με σκοπό το κέρδος, που τελικά οδηγεί στον εκφυλισμό (έτσι κάποιες ράτσες παρουσιάζουν συγκεκριμένα προβλήματα, π.χ. γερμανικοί ποιμενικοί, δυσπλασία των πίσω άκρων, καβαλίερ κινγκ τσαρλς, καρδιοπάθειες κτλ.

θαναση τωρα καταλαβα!!! μηπως στην φωτογραφια εχεις βαλει γατακι-μαιμου?????!!!!!!!!;) :P:lol::lol::lol:
:lol:Όχι λέεωωω αυτός είναι γνήσιος πίθηκος. Άσχετα με το τι μάρκα είναι, είναι γνήσιος.:)

Σύμφωνα με τα γραφόμενα της rotonda δεν έχω άδικο να βλέπω με μισό μάτι τα εκτροφεία

Εκτός κι αν έχει εγγύηση(pedigree λέμε)....;)

Ο πιο εύκολος τρόπος για να βρούμε το γατάκι των ονείρων μας είναι να πάμε σε ένα κατάστημα ζώων και να ζητήσουμε να μας φέρουν σε επαφή με κάποιον εκτροφέα της φυλής που μας ενδιαφέρει.
Ο πιο εύκολος τρόπος είναι να βγούμε μια βόλτα στη γειτονιά μας.

Ο εκτροφέας είναι ο κατάλληλος άνθρωπος που μπορεί να αξιολογήσει σε ποια από τις παραπάνω κατηγορίες ανήκει το γατάκι που έχει επιλέξει ο νέος ιδιοκτήτης ώστε ανάλογα με τις φιλοδοξίες που έχει να μην απογοητευτεί στην συνέχεια.
Ροτοντα, εμένα δεν μου είπες σε ποια κατηγορία ανήκει ο Πέπε και τώρα έχω απογοητευτεί. Την επομενη φορά θα πάω σε εκτροφέα!

Ο εκτροφέας είναι ο κατάλληλος άνθρωπος που μπορεί να αξιολογήσει σε ποια από τις παραπάνω κατηγορίες ανήκει το γατάκι που έχει επιλέξει ο νέος ιδιοκτήτης ώστε ανάλογα με τις ματαιοδοξίες που έχει να μην απογοητευτεί στην συνέχεια.

Καταρχήν είμαι κατά της αγοράς του ζώου. Τόσα αδέσποτα κυκλοφορούν κι άλλα τόσα γατάκια που χαρίζονται. Επίσης όταν γνωρίζεις κάποιον δεν του ζητάς πιστοποιητικό γνησιότητας ούτε το γεννεολογικό του δέντρο. Μεγάλο ρόλο παίζει η πρώτη επαφή και μετά τον γνωρίζεις και τον αγαπάς με τα ελαττώματά του κι αν έχει κάποιο πρόβλημα τον βοηθάς. Για μένα το ίδιο ισχύει και με τα ζωάκια.

εγω που ολα τα ζωα που περασαν απο τα χερια μου μια ηταν μονο ρατσας κ αυτην την βρηκα σε ενα οικοπεδο διπλα στην νεκρη μανα της ολα ειναι πανεξυπνα κ σωστα στην συμπεριφορα τους κανενα δεν μου δημιουργησε προβλημα κ ολα ειναι πολυ πιο ομορφα απο ολα των καλλεστειων πρριν μια εβδομαδα μου εδιναν 1000 ευρω να δωσω την πατουνα κ ας μην ειναι ρατσας κ τους απαντησα καλυτερα να πεθανω παρα να δωσω ενα πλασμα που εχω λατρεψει κ κανει σαν τρελλο μολις με βλεπει

Εγώ πάντως είμαι ημίαιμος ένα μίγμα από ανατολής πλευρά.

Σαν βγαίνει ο χότζας στο τζαμί αργά σαν σουρουπώνει, όταν ακούω μπιρ αλλάχ το στήθος μου ματώνει.:lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol:

Ράτσες όλου του κόσμου ενωθείτε και στους ρατσολάγνους αντισταθείτε

καταρχην να πω οτι ειμαι κατα των εκθεσεων,διαγωνισμων και γενικα του να περιφερεις τα ζωα και να τα δειχνεις για να ικανοποιεις τη ματαιοδοξια σου.

διαφωνω καθετως με οσες ρατσες δημιουργηθηκαν και στο ονομα της ικανοποιησης των ανθρωπων εχουν ως αποτελεσμα ζωα με ευθραυστη υγεια η που δε θα μπορουσαν να επιζησουν εξω(βλεπε παραδειγματα που ανεφερε η ροτοντα).

το οτι μια γατα ειναι ρατσας δε σου εξασφαλιζει τον καλο χαρακτηρα.ζωα απο εκτροφεια που πουλανε σε πετ-σοπς παρα πολυ συχνα εχουν προβληματα υγειας,ελλειπη κοινωνικοποιηση και δινονται σε τρομερα μικρη ηλικια.οταν γνωμωνας ειναι το κερδος μονοδρομος ειναι οι συνεχεις αναπαραγωγες,που αφενος ταλαιπωρουν τα ζωα που γεννανε και αφετερου καταληγουν σε μωρα που ζωντας μακρυα απο ανθρωπους και γονεις εμφανιζουν προβληματικο χαρακτηρα.

το χαρακτηρα η γαατ τον παιρνει απο τη μητερα.το οτι η Τσικι εχει καποια αρνητικα δεν τα οφειλει στο οτι ειναι ημιαιμη αλλα στο οτι μεγαλωσε μακρυα απο τη μητερα της και τα αδερφια της.τα ιδια ακριβως προβληματα θα εμφανισει μια γατα ρατσας που την πηραν νωρις απο τη μητερα της ωστε εκεινη να ειναι ετοιμη να κυοφορησει εκ νεου.

σε ακριβως αντιθετο παραδειγμα,μια καλοβολη και γλυκια ημιαιμη γατα θα δωσει "καλα"μωρα,οπως ακριβως θα εδινε και μια γατα ρατσας ενος σωστου εκτροφεα.

οσο για τα πετ-σοπς και την ευκολη λυση που αναφερεις,εχω γνωστους που στη λοξα τους να παρουν ζωο ρατσας απο οπου βρουν πιο ευκολα,κατεληξαν με ζωα που μονο καθαροαιμα δεν ειναι(εχεις ακουσει για πλαστα χαρτια?)κι εχουν ενα σωρο δυσπλασιες,αρρωστιες,προβληματα συμπεριφορας και υγειας γιατι απομακρυνθηκαν νωρις απο τη μητερα τους πριν θηλασουν αρκετα και πριν κοινωνικοποιηθουν αρκετα.

πιστευω κι εγω παντως οτι ειναι να σου κανει το "κλικ" μια γατα.με το που θα τη δεις ξερεις οτι ειναι για σενα.αλλα ακομα και να παρεια μια που στην αρχη δε σου αρεσε,δεν ηταν των κριτηριων σου,θα την αγαπησεις στη συνεχεια.η καθεμια ειναι ξεχωριστη και το θεωρω τουλαχιστον εγω,αδυνατο να μην τις ερωτευτεις!

οσο για το αν θα επαιρνα ποτε ρατσας...το εχω σκεφτει πολυ.θα ηθελα αργοτερα οταν οι συνθηκες ειναι καταλληλες να παρω παρεα στην Τσικι.θα φοβομουν ομως παρα πολυ να υιοθετησω αδεσποτο γατακι για διαφορους λογους.θα φοβομουν τρομερα(το ομολογω,εχω μια υστερια σε θεματα υγειας:redface: )μην εχει καμια αρρωστια και κολλησει τη μικρη μου,απο την απλη γριππη ως το aids και τη λευχαιμια(για τα οποια υπαρχει μεν τεστ,αλλα αν δεν ξαναγινει επαναληπτικο δεν μπορεις να εισαι σιγουρος).εκει λοιπον δεν ξερω αν θα το ρισκαρα.δε θα αντεχα ειλικρινα να κολλησει κατι η Τσικι....:/: οποτε αν ποτε μπορουσα να παρω δευτερη γατα,ισως το σκεφτομουν για γατα ρατσας,πιθανον Maine coon που ειναι και η αδυναμια μου,απο εκτροφειο φυσικα που θα ηταν ομως σωστο κατα τη γνωμη μου και δε θα κοιταγε πως να "ξεζουμισει" τις γατες του.

Βασικά τα περισσότερα, αν όχι όλα τα πλεονεκτήματα που αναφέρεις catman είναι υπερ του ανθρώπου, όχι του ζώου. Λίγο εγωιστικό μου φαίνεται...

Κατα δεύτερον, εσύ δεν ήσουν που στο άλλο θέμα που είχες ανοίξει ζήταγες να σου χαρίσουν περσικό γατούλη επειδή ήσουν κατά της αγοράς ζώων; Άλλαξες γνώμη τόσο γρήγορα; Επίσης, αν σου τον χάριζαν, πως θα ήξερες οτι είναι καθαρόαιμος; Ουσιαστικά αυτοαναιρείσαι με το τελευταίο σου μήνυμα, και αυτό είναι τουλάχιστον ύποπτο όταν γίνεται σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα...

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 1 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back