Γιατί να προτιμήσουμε ένα καθαρόαιμο από ένα ημίαιμο γατάκι;

Τί πιστεύεις οτι θα τα έκανα τα γατάκια που δεν ήταν μορφολογικά καλά Ladycat? Πάνε σε ανθρώπους (όπως και όλα τ' άλλα) με συμβόλαιο οτι θα στειρωθούν αφού πλέον δεν θεωρούνται κατάλληλα για να συνεχίσουν την ράτσα και περνάνε μια ωραία ζωή όπως οι γάτες σου που πιστεύω είναι στειρωμένες.:D Οι γάτες μου τώρα ενηλικιώθηκαν και μπορούν να ζευγαρώσουν, αλλά αυτό δεν σημαίνει οτι δεν έχω σκεφτεί τί θα κάνω σε κάθε περίπτωση.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Έχω διαβάσει όλα τα μηνύματα του θέματος και θέλω να σου τονίσω πως οι γάτες Περσίας δεν είναι υπό εξαφάνιση γι'αυτό δεν υπάρχει και η ανάγκη "διατήρησης" όπως λες. Εαν προκύψει τέτοιο πρόβλημα (που δεν το νομίζω) το ξανασυζητάμε.
Δεν έχω κανένα πρόβλημα με ανθρώπους που έχουν ζώα ράτσας. Έχω όμως μεγάλο πρόβλημα με αυτούς που έχουν και θέλουν αποκλειστικά "καθαρόαιμα" και με αυτούς που εκτρέφουν και πωλούν ζώα,ακόμα και αν τα χρήματα προορίζονται αποκλειστικά για τα ζώα.
Είναι σαφές ότι δεν υπάρχει συνεννόηση μεταξύ μας, και επειδή για μένα το mycat είναι εκτός των άλλων και ένας τρόπος ψυχαγωγίας δεν θέλω καθόλου ούτε να τσακώνομαι ούτε να δημιουργώ εντάσεις, γι'αυτό δεν θα το συνεχίσω άλλο. Εξάλλου και η όλη συζήτηση είναι εκτός θέματος.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

δεν ξερω παντως αυτο με τους εκτροφεις παντα με βαζουν σε τρελλες υποψιες γιατι δεν ξερω αλλα δεν μου αρεσει το στυλακι οτι τα καθαροαιμα ειναι καλυτερα γατια απο τα κοινα

Τέτοιο πρόβλημα θα προκύψει Chrisidor αν δεν υπάρχουν οι εκτροφείς. Είναι απλούστατο και σίγουρο οτι θα εξαφανιζόντουσαν οι ράτσες. Για το οτι κάποιοι θέλουν μόνο καθαρόαιμες, εγώ δεν μπορώ να κάνω κάτι και ούτε κ εσύ. Τουλάχιστον όμως θέλουν κάποια γάτα και αυτό είναι καλό. Μετά την περσίας, μπορεί να πάρουν πάλι περσίας, όμως μπορεί να πάρουν και ένα αδέσποτο.Και όπως μου είπαν και άλλοι πριν στο θέμα και συμφωνούν και η ράτσας η γάτα, πάλι γάτα είναι . Το πρόβλημά σου με τους εκτροφείς δεν μπορείς να εξηγήσεις ποιό είναι απο την στιγμή που μου λες οτι ακόμα και να πηγαίνουν τα λεφτά για τις γάτες, πάλι σε πειράζει. Απο όσα μου έχεις πει κατάλαβα οτι δεν έχεις ιδέα για το πως λειτουργεί ένα εκτροφείο (παράδειγμα οι αιμομιξίες!) .Καλύτερα λοιπόν να μαθαίνουμε κάποια πράγματα πρώτα και ύστερα να εκφέρουμε γνώμη.

Ladycat ειπα επανειλημένα οτι δεν θεωρώ οτι οι καθαρόαιμες είναι καλύτερες απο τις κοινές.Δεν ξέρω ποιούς εκτροφείς έχεις γνωρίσει και τι στυλάκι είχαν αλλά δεν είμαστε όλοι ίδιοι. Και εμένα μετά απο όλη αυτήν την συζήτηση αρχίζει και δεν μου αρέσει η νοοτροπία οτι οι αδέσποτες αξίζει μόνο να ζουν και όχι οι καθαρόαιμες.

Σιγά μη μου πεις και για ποιό θέμα θα εκφέρω γνώμη!
Και αν εγώ είμαι ανίδεη σχετικά με τα εκτροφεία, τότε εσύ είσαι σίγουρα για τη δυστυχία των ζώων που ζουν στο δρόμο. Απ'ότι έχω γράψει δεν κατάλαβες απολύτως τίποτα! Ε...δεν είναι δικό μου πρόβλημα. Μην προσπαθείς να πείσεις ότι κάνεις και λειτούργημα. Λέγε όσο θες τον εαυτό σου κοροϊδεύεις. Ωραίο χόμπυ!
Σύμφωνα με τη λογική σου και εγώ θα αρχίσω να εκτρέφω ψηλά ξανθά γαλανομάτικα μωρά μιας και εκλείπουν στην Ελλάδα και έχουν πολύ πέραση!Θα τα πουλάω και τα χρήματα θα πηγαίνουν για τις σπουδές τους! Τα άλλα που ξεροσταλιάζουν στα ορφανοτροφεία, καλά να πάθουν αφού δεν έχουν "ωραία" γονίδια.:down:

Δεν μπορείς απλά να το χωνέψεις οτι έτσι είναι τα πράγματα. Εσύ θα πρέπει να μάθεις να μιλάς, και όταν τα βρίσκεις σκούρα να μην λες δεν θα ασχοληθώ άλλο, αλλά μάλλον κάποιοι έχουμε μεγαλώσει διαφορετικά...Και φυσικά και θα σου πω οτι δεν μπορείς να εκφέρεις γνώμη για κάτι που δεν ξέρεις, απο την στιγμή που με προσβάλεις χωρίς να ξέρεις ποιά είμαι και τί κάνω και τι έχω κάνει στην ζωή μου. Για φιλοζωικό σωματείο έχω κάτσει να καθαρίζω τα σκ...α των σκύλων, και δεν θα ξεκινήσω να λέω για τα ζώα που έχω σώσει απο τον δρόμο. Όσο για τα μελλοντικά σου σχέδια, δεν με ενδιαφέρουν καθόλου :lol: Κάνε μια λέσχη που θα μισεί τις κακούργες γάτες ράτσας και τους διαβολικούς εκτροφείς. :up: :up:

Εσύ θα πρέπει να μάθεις να μιλάς, και όταν τα βρίσκεις σκούρα να μην λες δεν θα ασχοληθώ άλλο, αλλά μάλλον κάποιοι έχουμε μεγαλώσει διαφορετικά...

:blink::blink::blink:

Μάλλον θα έπρεπε να είχα ανατραφεί σε εκτροφείο σου!:lol: :cool:

Μόνο έτσι μπορώ να σου απαντήσω γιατί διαφορετικά θα φάω ban και πραγματικά δεν λέει για χάρη σου!

εγω παιδια οσο αναφορα στο θεμα της γατας δεν με ενδιαφερει ,οχι μονο, η ρατσα αλλα ουτε το χρωμα, ουτε το φυλο, ουτε το μεγεθος ουτε η ηλικια μην σας πω:P :) :up:
δεν λεω βεβαια οτι ολοι πρεπει να ειναι ετσι ο καθενας μπορω να διαλεγει εκτος απο το φυλο και την ηλικια και το χρωμα του τετραποδου φιλου του αυτο δεν ειναι κακο:up:
αλλα το χαζο ειναι να λεει καποιος: ''..α.. δεν μπορω να παρω ζωακι απο το δρομο γιατι οι γονεις του και το ιδιο θα εχει ερθει σε επαφη με ζωο του δρομου!!'':blink: :confused: :down: :mad: οπως λεει και μια συμμαθητρια μου και μου ανεβαζει το αιμα στο κεφαλι!!:mad:

Η χαρα του διαλογου και της ανταλλαγης αποψεων επιβαλει ηρεμια στη ροη.... Κανεις δεν καταδικαζει κανεναν ουτε απαραιτητα πρεπει να πεισθουν ολοι προς τη μια η την αλλη κατευθυνση
:) :) :)
Το να κανεις αυτο που αγαπας "δουλεια" σιγουρα πρεπει να αποδιδει και οικονομικα σε καποιο βαθμο η να εχει μια τετοια προοπτικη. Κανεις επενδυει και περιμενει (μαλλον σρ αυτη τη φαση βρισκεσαι ε;)
Παιδια οσο τηρουνται αυστηρα ιδανικα καλες συνθηκες για τα ζωακια δεν βρισκω κατι τοσο φοβερο στην υποθεση. Ενταξει συμφωνω για τα αδεσποτα (εμενα κ τα τρια αδεσποτα ηταν), αλλα ειναι οντως θεμα των Δημων, ασχετα με την ανικανοτητα των περισσοτερων. Θεωρω πως μεγαλη μεριδα οσων εχουν γατακι ρατσας αν δεν υπηρχε η δυνατοτητα να το αποκτησουν, απλα δεν θα επαιρναν γατακι. Ενω μπορει να αγαπουν παρα πολυ το γατακι ρατσας που εχουν. Τωρα γιατι νοιωθει κανεις ετσι, δυσκολο να εντοπιστει και να μπει σε καλουπι....
Τελικα αυτο που μετρα ειναι να αγαπας και να φροντιζεις το ζωακι σου υπευθυνα, ετσι δεν ειναι;;;

Ismini, όπως υπάρχουν άλλοι σκύλοι για κυνήγι, άλλοι για φύλακες και άλλοι για συντροφιά, έτσι και υπάρχουν γάτες για ξάπλες και άλλες για κυνήγι. Μακάρι επίσης να είχα λεφτά να πήγαινα στην Αφρική και να ασχολιόμουν με την διάσωση ειδών υπο εξαφάνιση. Αυτό δεν σημαίνει όμως οτι δεν μπορώ να κάνω κάτι μικρότερο για να βοηθήσω.
Μπορεις και στην Ελλάδα να το κάνεις αυτό. Υπάρχει ο Αρκτουρος, το ΕΚΠΑΖ και άλλοι.
Το να σου αρεσουν οι ράτσες δεκτό και σεβαστό. Και μένα μ΄αρέσουν κάποιες πιο πολύ από άλλες...άλλες καθόλου...και περί ορέξεως..Κολοκυθόπιτα!
Αλλά το να διατηρείς εκτροφείο για να διασώσεις τη ράτσα, όπως λες, νομίζω δεν ευσταθεί.
Διότι γίνεται χαμός με τις ράτσες. Δηλαδή ένα search να κάνει κανείς στο internet βρισκει πάρα πολλούς εκτροφείς Περσικών κ.α.
Ακόμα και στην Ελλάδα έχουμε πια, πολλά Περσικά, τόσα ωστε να βρισκει κανεις και δωρεάν στις αγγελίες.

Τωρα οσον αφορά το διαφορετικό χαρακτήρα μεταξύ των ρατσών, ισχύει από οσο εχω δει, αλλά και στα κεραμιδόγατα βρισκεις τέτοιους παρόμοιους χαρακτήρες.

Οσο γι αυτο που εγραψες για τα αδεσποτα ...Ναι συμφωνώ κι επαυξάνω δεν θα σωθουν εάν εκλειψουν οι ρατσες.
Υπάρχουν παρα πολλοι άνθρωποι που θέλουν ΜΟΝΟ Σιαμ, ΜΟΝΟ Περσίας κ.τ.λ...
Εντάξει δεκτό κι αυτό! Το μόνο που μπορώ να κάνω εγω ειναι να προσπαθω να τους μεταπείσω!:)

Επιμένω οτι όσο κακό είναι να είναι κάποιος υπέρ του καθαρόαιμου άλλο τόσο είναι να είναι υπέρ μόνο του ημιαιμου. Έχω από όλα .Ο πρώτος μου σκύλος είναι καθαρόαιμος γιατί τρελάθηκα από την φάτσα του και ήθελα συγκεκριμένο μέγεθος. Όχι δεν τον πήρα από μαγαζί αλλά από ένα σπίτι γιατί ήθελα να μην του έχουν κόψει την ουρά και δεν έβρισκα πουθενά. Μαζί με αυτόν λατρεύω τον ημιαιμο μου και δεν τους ξεχωρίζω καθόλου ούτε σε παιχνίδια ούτε λιχουδιές ούτε ποιότητα τροφής ούτε τίποτα. Ο μόνος διαχωρισμός που έχει γίνει ειναι ότι στενοχωριέμαι απίστευτα που δεν θα μπορέσω να έχω ένα κουτάβι του ημιαιμου γιατί δεν θα βρω να δώσω τα μωρά Ας ξεπεράσουμε τις ταμπέλες και ας τα δούμε όλα σαν σκυλιά γατιά κτλ και γενικά μέλη της οικογένειας:)

Ίσως δεν θα πρέπει να ταΐζουμε κ τα αδέσποτα γιατί δεν είναι ράτσας.Νομίζω ότι είναι πιο τίμιο catman να πεις στα ίσια ότι έχεις μαγαζί κ κάνεις γκρίζα διαφήμηση

Εγω παιδιά ένα πραγμα δεν καταλαβαινω και ενώ μ αρεσουν παρα πολυ οι Περσικες δεν αγορασα ποτε γιατί τι πάει να πει οτι αν πληρώσω 500 ευρώ για μια γάτα θα την ταιζα καλυτερη τροφή απο αυτή που δινω στα δικά μου επειδή μου τα χαρισαν;δηλαδή αν δώσω για να την αγοράσω πάει να πει οτι θα πληρώσω και για την τροφή της; Εχω δει αδέσποτες περσικες απ αυτες που της πληρώσαν οι φραγκατοι ιδιοκτητες τους γιατι αυτοι που της εδωσαν πιστεψαν οτι αφου πληρωσουν δεν θα τις πετάξουν στο δρόμο και όμως δεν είναι ετσι..

Μα αυτό προσπαθούσα να πω κι εγώ. Ότι το σημαντικό είναι το ζώο να μην βρεθεί μια μέρα στο δρόμο γιατί ο ιδιοκτίτης του το βαρέθηκε. Και αυτό δεν εξαρτάται από το αν το πλήρωσε ή όχι. Γι'αυτό λέω ότι μεν διαφωνώ με την πώληση ζώων αλλά δεν καταδικάζω αυτούς που αγόρασαν ζώα για τον οποιοδήποτε λόγο, γιατί δεν υπάρχει διαχωρισμός για μένα. Γάτα η περσίας, γάτα και το αδεσποτάκι. Το θέμα είναι να καταλαβαίνει ο άλλος ότι παίρνει ένα ζώο και όχι ένα αντικείμενο και οτι θα είναι υπεύθυνος γι'αυτό για όλη του τη ζωή και όχι μέχρι να το βαρεθεί.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 1 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back