drusilia
Διάσημο μέλος
Δυστυχώς μπορώ να ξεχωρίσω πότε ο μικρός μου παίζει και πότε έχει κακή πρόθεση, καιο ίδιος το ξεχωρίζει πολύ καλά ως προς το αποτέλεσμα της ζημιάς που κάνει.
Παίζουμε αρκετά και κυνηγάει και μόνος του ότι βρει στο μπαλκόνι. Απλά κάποιες φορές είναι σαν να τρελαίνεται στιγμιαία, σαν να είναι παρανοικός. Αυτό δεν συμβαίνει συχνά, δηλαδή μπορεί να περάσουν και μήνες ανάμεσα στα περιστατικά αλλά στις περιπτώσεις αυτές μπορεί να κάνει άσχημη ζημιά και με νύχια και με δόντια.
Έχω γενικά εμπειρία και επαφή με γάτες χρόνια αλλά περίπτωση ακριβώς σαν την δικιά του δεν έχω ξανασυναντήσει. Μια κτηνίατρος μου είπε οτι είναι πιθανώς κάποιου τύπου σχιζοφρένεια και σε ένα άλλο γα΄το είχε κάνει ευθανασία (!) σε κάποια περίπτωση που άρχισε να επιτίθεται στους δικούς του. Φυσικά και δεν ξαναπήγα στη γιατρό αυτή!! Όπως κι αν έχει το πρόβλημα είναι ελεγχόμενο απλά μου δημιουργεί αρκετό άγχος όταν δεν είμαι μόνη στο σπίτι, πρέπει να τον προσέχω ή να τον περιορίζω σε ένα κομμάτι του σπιτιού να μην έρχεται πολύ σε επαφή με κόσμο.
Έχω δοκιμάσει να του βάζω rescue remedy στο νερό, υποτίθεται ότι έχει ηρεμιστικές ιδιότητες. Δεν ξέρω αν έχει βοηθήσει ως προς αυτό, αλλά σίγουρα του έχει φτιάξει πολύ το τρίχωμα! Κάποιοι μου έχουν αναφέρει το catnip, αλλά δεν είμαι σίγουρη ότι θα έχει ακριβώς ηρεμιστικό αποτέλεσμα...
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
ruko
Διάσημο μέλος

Επίσης δεν κατάλαβα καλά αυτό:
Αισθάνομαι ότι καταπιέζεται στο διαμέρισμα, παρόλο που έχει μπαλκόνια με φυτά και είνια ελεύθερος σε όλο το σπίτι.
Θεωρώ ότι είναι αδύνατον για ένα γάτο, ειδικά αρσενικό να ζει περιορισμένος σε ένα μπαλκόνι και μεγαλώνοντας θα αυξηθούν τα προβλήματα σίγουρα.
Μήπως τσαντίζεται όταν τον περιορίζεις;
Τώρα το catnip είναι recreational drug, δε νομίζω να σε βοηθήσει, άσε που κάνει πολλά γατιά επιθετικά. Εκτός αν είσαι διατεθειμένη να πάρεις το ρίσκο...

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
drusilia
Διάσημο μέλος
Πριν αναφερόμουν στο γατάκι (να ζει περιορισμένος σε ένα μπαλκόνι) της piglet (νόμιζα ότι είναι αρσενικό... :-))
Ο δικός μου είναι γενικά ελεύθερος, εκτός αν έχει κόσμο στο σπίτι, οπότε σε κάποιες περιπτώσεις τον περιορίζω στο μισό σπίτι. Προσπαθώ να μην το κάνω πάντα όμως να μην συνδυάσει τον περιορισμό με τον ξένο κόσμο. Αλλά είναι ρίσκο γιατί είχε δαγκώσει αρκετά άσχημα μια φίλη παλιότερα.
Έχεις δίκιο για το catnip, κι εγώ έχω παρόμοια διαίσθηση, οπότε λέω να το αποφύγω συνολικά.
Αναρωτιέμαι πάντως μήπως φταίει η στείρωση με κάποιο τρόπο... Έχεις ακούσει κάτι τέτοιο ξανά;
ruko
Διάσημο μέλος

Δε νομίζω ότι η στείρωση παίζει ρόλο. Δεν επηρεάζει τη συμπεριφορά ή τον ψυχισμό του ζώου.
Τώρα για το γάτο σου, πολλοί προτείνουν κατ' αρχάς αιματολογικές και άλλες εξετάσεις για να διαπιστωθεί αν έχει κάποιο πρόβλημα υγείας που επιδεινώνει τη συμπεριφορά.
Είναι λίγο δύσκολο να περιορίσεις τους θορύβους, τουλάχιστον όσους προέρχονται απ' έξω. Όμως μπορείς πχ να τον έχεις μακριά απ' το μπαλκόνι/παράθυρο τις ώρες που έχει περισσότερη φασαρία ή, αν φοβάται τις άλλες γάτες, να περιορίσεις την οπτική επαφή (δεν ξέρω αν το έχεις ήδη κάνει).
Τις στιγμές τις κρίσεις καλύτερα να τον περιορίζεις σε ένα δωμάτιο μέχρι να ηρεμήσει. Μην αλληλεπιδράς καθόλου μαζί του. Απ' ό,τι έχω καταλάβει, είναι σημαντικό να μείνει μόνος εκείνες τις στιγμές, ιδανικά μακριά απ' το ερέθισμα.
Επίσης, αφού έχεις εντοπίσει τα πιθανά αίτια, μπορείς να δοκιμάσεις και τη μέθοδο της απευαισθητοποίησης δηλ. να τον εκθέτεις σταδιακά στο ερέθισμα και να τον ανταμοίβεις (με μεζέ!) όταν δεν αντιδρά.
Ελπίζω να βοήθησα κάπως, πάντως είναι σίγουρα χρονοβόρα και ψυχοφθόρα διαδικασία (και για τους δυο σας).
Καλή τύχη.Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
marestros
Δραστήριο μέλος
ειμαι σιγουρη πως καπου εχει ξανασυζητηθει το θεματακι αλλα δεν το βρηκα!!!! το κατσουλι κατσουλινι μου εχει αρχισει να δαγκωνει πιο δυνατα απ'οτι πρεπει. δεν ειναι καθαρη επιθεση. ξεκιναει παιζοντας αλλα οταν προσπαθησεις να σταματησεις αρχιζει να γινεται κακια και σε δαγκωνει δυνατα!!!! εν τω μεταξυ τρωει ενα κολλημα με τα μαλλια. αν καθεσαι σε καναπε ανεβαινει στο προσκεφαλο και αρχιζει να παιζει με το μαλλι με αποτελεσμα να χτυπαει ακομα και το προσωπο μερικες φορες. δυο φορες εχει βαλει το ποδι της μεσα στο ματι μου ευτυχως δεν ειχε τα νυχια της εξω γιατι αλλιως.... εχω δοκιμασει τις γνωστες λυσεις :
- σηκωμα ψηλα
- πιασιμο απο το σβερκο και να της πιεσω το προσωπακι της κατω
- φυσημα στο προσωπο (αυτο την ενοχλει αλλα δεν την πτοει)
- φωνη (εννοειται)

AGGELIKI
Διάσημο μέλος
Ismini
Διάσημο μέλος
Απλά θα αποτραβάς μαλακά το χέρι σου ή ότι άλλο δαγκώνει και θα φεύγεις. Με αυτό τον τρόπο οι μεγαλύτερες γάτες διδάσκουν στα μικρά να μην υπερβαίνουν τα όρια.
Επίσης πάρε μερικά παιχνιδάκια για γάτες και οταν την πιάνει όρεξη για παιχνίδι δίνε της αυτά. Μην της τα αφήνεις συνέχεια έξω γιατί τα βαριέται. Ενα παιχνιδάκι τη φορά!
https://www.ailouros.gr/%CE%A0%CF%81%CE%BF%CE%B2%CE%BB%CE%AE%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%B1/%CE%91%CE%B3%CF%81%CE%B9%CE%AC%CE%B4%CE%B1/%CE%A3%CF%84%CE%BF%CF%85%CF%82%CE%B1%CE%BD%CE%B8%CF%81%CF%8E%CF%80%CE%BF%CF%85%CF%82/tabid/210/Default.aspx
Το δεύτερο βήμα είναι να αποφύγετε την γάτα για τα επόμενα 10 λεπτά. Αυτό σημαίνει να μην της δώσετε απολύτως καμία προσοχή.
—ΜΗΝ της μιλάτε.
—ΜΗΝ της δείχνετε ότι την κατηγορείτε.
—ΜΗΝ την σηκώσετε με τα χέρια για να την πάτε σε άλλο δωμάτιο.
—ΑΓΝΟΗΣΤΕ ΤΗΝ ΠΑΝΤΕΛΩΣ.
Αυτός είναι ο τρόπος που μαθαίνει ένα μικρό γατάκι να μην δαγκώνει ένα άλλο γατάκι όταν παίζει μαζί του. Αυτό που δέχεται το δάγκωμα τσιρίζει και απομακρύνεται ενώ το επιτιθέμενο παρακολουθεί με απορία και αναρωτιέται τι συνέβη. Τελικά μαθαίνει ότι για να επιμηκύνει το παιχνίδι πρέπει να συμπεριφέρεται πιο ευγενικά. Αυτή η μέθοδος αποδίδει καλά αν έχετε αυτοσυγκράτηση και σταθερότητα.
chouzouris
Πολύ δραστήριο μέλος
aspasiapef
Διάσημο μέλος

Ismini
Διάσημο μέλος
Τωρα προσπαθω να τον κάνω να με δαγκώσει, αλλά τίποτα....Μου λείπει λίγο του Σιβα ειδικά το δάγκωμα! Η Αργυρώ δαγκώνει αρκετά, αλλά δεν είναι το ίδιο!
marestros
Δραστήριο μέλος
χριστινα
Διάσημο μέλος

Μεγαλωνοντας ενα γατακι χρειαζεται να μαθει τα ορια του καινα αναπτυει ενστικτωδως τις ικανοτητες του. Ολα αυτα ειναι μαθηματα που κανονικα θα γινονταν με τα αδερφακια του και ειναι φυσιολογικο νομιζω. Απλα υπομονη να μεγαλωσει και αν το παρακανει σταματα αμεσωςτο παιχνιδι και μη του δινεις σημασια.
marina-sasa
Νεοφερμένο μέλος
Έχω κι εγώ πρόβλημα με τη γάτα μου, η οποία στον 1.5 χρόνο άρχισε να μας επιτίθεται. Δε μιλάω για δαγκωνιές, γρατζουνιές
, αρπάγματα περαστικών ποδιών και τέτοια, αυτά είναι πταίσματα!
Μιλάω για επιθέσεις κανονικές, με δαγκώματα και αίματα και ουλές που θα μείνουν για πάντα!
Το κακό είναι οτι οι επιθέσεις αυτές γίνονται τόσο ξαφνικά και αναίτια κατά τη γνώμη μου, που ποτέ δεν έχω καταφέρει να προστατευτώ.Λέω αναίτια, γιατί ποτέ δεν προηγήθηκε κάτι. Μιλάμε για περιπτώσεις όπως, ξυπνάω, πάω να φτιάξω καφέ, τον φέρνω, και ορμάει. Η καθόμαστε στο σαλόνι, σηκώνεται κάποιος να βγεί, η μπαίνει και ορμάει. Όταν ορμάει, κάνει τη ζημιά και μετά κάνω τον θηριοδαμαστή προκειμένου να απομακρυνθώ.Τη στειρώσαμε, την απομονώσαμε, τη βγάλαμε από την απομόνωση, την ξαναβάλαμε, το τελευταίο δίμηνο είναι μία έξω, δέκα μέσα. Της δίνουμε κάτι ηρεμιστικά χάπια τώρα, ακόμα και υπό την επίδραση των χαπιών μας όρμησε!! Στα μεσοδιαστήματα, είναι ένα γατάκι κολλημένο επάνω μου. Δε μπορώ να πώ, δείχνει να με λατρεύει. Με τρέχει από πίσω. Βγαίνω και περιμένει πίσω από την πόρτα να γυρίσω. Σηκώνομαι και τρέχει να δει που πάω. Και επίσης είμαι ο κύριος αποδέκτης της επιθετικότητας της.
Αυτό παίζει στο σπίτι μας εδώ και 7-8 μήνες. Είμαι πολύ κουρασμένη, πολύ στεναχωρημένη, και κυρίως σε πολύ άσχημη ψυχολογική κατάσταση. Τα νεύρα μου είναι υπό κατάρρευση. Και φοβάμαι. Τώρα είναι στο δωμάτιο. Πρέπει να αλλάξω την άμμο της και δε ξέρω τι να κάνω και πώς να πάω. Κάθε φορά είναι και πιο δύσκολο για μένα. Εγώ θα πρέπει να πάρω χάπια μάλλον.
Πείτε μου λοιπόν καμμιά ιδέα σας παρακαλώ γιατί εμένα μού τελείωσαν.
Ismini
Διάσημο μέλος
Ισως αυτή η επιθετικότητα οφείλεται σε κάτι οργανικό.Γεια σας.
Έχω κι εγώ πρόβλημα με τη γάτα μου, η οποία στον 1.5 χρόνο άρχισε να μας επιτίθεται. Δε μιλάω για δαγκωνιές, γρατζουνιές
, αρπάγματα περαστικών ποδιών και τέτοια, αυτά είναι πταίσματα!
Μιλάω για επιθέσεις κανονικές, με δαγκώματα και αίματα και ουλές που θα μείνουν για πάντα!
Το κακό είναι οτι οι επιθέσεις αυτές γίνονται τόσο ξαφνικά και αναίτια κατά τη γνώμη μου, που ποτέ δεν έχω καταφέρει να προστατευτώ.Λέω αναίτια, γιατί ποτέ δεν προηγήθηκε κάτι. Μιλάμε για περιπτώσεις όπως, ξυπνάω, πάω να φτιάξω καφέ, τον φέρνω, και ορμάει. Η καθόμαστε στο σαλόνι, σηκώνεται κάποιος να βγεί, η μπαίνει και ορμάει. Όταν ορμάει, κάνει τη ζημιά και μετά κάνω τον θηριοδαμαστή προκειμένου να απομακρυνθώ.Τη στειρώσαμε, την απομονώσαμε, τη βγάλαμε από την απομόνωση, την ξαναβάλαμε, το τελευταίο δίμηνο είναι μία έξω, δέκα μέσα. Της δίνουμε κάτι ηρεμιστικά χάπια τώρα, ακόμα και υπό την επίδραση των χαπιών μας όρμησε!! Στα μεσοδιαστήματα, είναι ένα γατάκι κολλημένο επάνω μου. Δε μπορώ να πώ, δείχνει να με λατρεύει. Με τρέχει από πίσω. Βγαίνω και περιμένει πίσω από την πόρτα να γυρίσω. Σηκώνομαι και τρέχει να δει που πάω. Και επίσης είμαι ο κύριος αποδέκτης της επιθετικότητας της.
Αυτό παίζει στο σπίτι μας εδώ και 7-8 μήνες. Είμαι πολύ κουρασμένη, πολύ στεναχωρημένη, και κυρίως σε πολύ άσχημη ψυχολογική κατάσταση. Τα νεύρα μου είναι υπό κατάρρευση. Και φοβάμαι. Τώρα είναι στο δωμάτιο. Πρέπει να αλλάξω την άμμο της και δε ξέρω τι να κάνω και πώς να πάω. Κάθε φορά είναι και πιο δύσκολο για μένα. Εγώ θα πρέπει να πάρω χάπια μάλλον.
Πείτε μου λοιπόν καμμιά ιδέα σας παρακαλώ γιατί εμένα μού τελείωσαν.
Καλό είναι να την δει ένας καλός κτηνίατρος.
Τα ηρεμιστικά χάπια δεν μου ακούγονται σωτή λύση. Τα έγραψε γιατρός? Και για πόσο?
Σίγουρα κάτι φταίει και φέρεται έτσι η γάτα, το οποίο εσύ ισως δεν έχεις διακρίνει και εντοπίσει.
Στο www.ailouros.gr υπάρχει ένα σχετικό κεφάλαιο για την ξαφνική επιθετικότητα απέναντι σε ανθρώπους. (Δυστυχώς δεν μπορω να σε παραπέμψω κατευθείαν γιατί έχω πολύ αργή σύνδεση.)
mimikaki
Διάσημο μέλος
Μήπως επείσης άλλαξε κάτι στην δική σας συμπεριφορά, και γιαυτό αντιδράει έτσι??

marina-sasa
Νεοφερμένο μέλος
Φυσικά τα χάπια μού τα έδωσε γιατρός. Στον αίλουρο έχω πάει. Εκεί έκανα τη στείρωση, εκεί παίρνω και τα χάπια.
Το θέμα είναι οτι δε ξέρω πώς να προχωρήσω. Το να την έχω σε ένα δωμάτιο, όσο μεγάλο κι αν είναι, δεν είναι λύση.
Το να τη βγάζω και να μου κόβονται τα πόδια λες κι έχω τον Τσάκι δίπλα μου, επίσης δεν είναι λύση. Να την πάρει κάποιος αποκλείεται. Αδιέξοδο.
lactoula
Πολύ δραστήριο μέλος
Λυπαμαι πολυ για την κατασταση που βρισκεσαι με την γατουλα σου! Ειχα μια τετοια γατουλα, την Ζουζουνα-Κακιστρω. Φανταζομαι ειναι ξεκαθαρο οτι ειχε δυοπ προσωπικοτητες και μια χαιδευοταν και μια με πετσοκοβε! Βεβαια αυτη απο μικρη ειχε χασει το ματακι της και απο κει κακιωσε 
marina-sasa
Νεοφερμένο μέλος
Γιατί βέπω δε μιλάς στον ενεστώτα..
lactoula
Πολύ δραστήριο μέλος

Εζησε ετσι 1 χρονο και κατι, με το ματι να βγαζει πυον κατα καιρος (σορρυ αν ειναι μπλιαχ!)
Αλλα μετα προχωρησε η μολυνση και τις δυο τελευταιες μερες εχανε την ισορροπια της, δεν ελεγχε τις κινησεις της... Εκλαιγα πολυ οταν ηταν να ''φυγει''. Εχω κρατησει το λουρακι της...Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Ismini
Διάσημο μέλος
- Status
- Το θέμα δεν είναι ανοιχτό για νέες απαντήσεις.
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 20 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool