Γεια σας.
Έχω κι εγώ πρόβλημα με τη γάτα μου, η οποία στον 1.5 χρόνο άρχισε να μας επιτίθεται. Δε μιλάω για δαγκωνιές, γρατζουνιές
, αρπάγματα περαστικών ποδιών και τέτοια, αυτά είναι πταίσματα!
Μιλάω για επιθέσεις κανονικές, με δαγκώματα και αίματα και ουλές που θα μείνουν για πάντα!
Το κακό είναι οτι οι επιθέσεις αυτές γίνονται τόσο ξαφνικά και αναίτια κατά τη γνώμη μου, που ποτέ δεν έχω καταφέρει να προστατευτώ.Λέω αναίτια, γιατί ποτέ δεν προηγήθηκε κάτι. Μιλάμε για περιπτώσεις όπως, ξυπνάω, πάω να φτιάξω καφέ, τον φέρνω, και ορμάει. Η καθόμαστε στο σαλόνι, σηκώνεται κάποιος να βγεί, η μπαίνει και ορμάει. Όταν ορμάει, κάνει τη ζημιά και μετά κάνω τον θηριοδαμαστή προκειμένου να απομακρυνθώ.Τη στειρώσαμε, την απομονώσαμε, τη βγάλαμε από την απομόνωση, την ξαναβάλαμε, το τελευταίο δίμηνο είναι μία έξω, δέκα μέσα. Της δίνουμε κάτι ηρεμιστικά χάπια τώρα, ακόμα και υπό την επίδραση των χαπιών μας όρμησε!! Στα μεσοδιαστήματα, είναι ένα γατάκι κολλημένο επάνω μου. Δε μπορώ να πώ, δείχνει να με λατρεύει. Με τρέχει από πίσω. Βγαίνω και περιμένει πίσω από την πόρτα να γυρίσω. Σηκώνομαι και τρέχει να δει που πάω. Και επίσης είμαι ο κύριος αποδέκτης της επιθετικότητας της.
Αυτό παίζει στο σπίτι μας εδώ και 7-8 μήνες. Είμαι πολύ κουρασμένη, πολύ στεναχωρημένη, και κυρίως σε πολύ άσχημη ψυχολογική κατάσταση. Τα νεύρα μου είναι υπό κατάρρευση. Και φοβάμαι. Τώρα είναι στο δωμάτιο. Πρέπει να αλλάξω την άμμο της και δε ξέρω τι να κάνω και πώς να πάω. Κάθε φορά είναι και πιο δύσκολο για μένα. Εγώ θα πρέπει να πάρω χάπια μάλλον.
Πείτε μου λοιπόν καμμιά ιδέα σας παρακαλώ γιατί εμένα μού τελείωσαν.