Γεια! Κι εγώ καινούρια στο φόρουμ. Το βρήκα ψάχνοντας τυχαία για άλλο θέμα. Εγώ έχω χρόνιο πρόβλημα επιθετικότητας με το γάτο μου, στειρωμένο αρσενικό 7 χρονών. Αν τρομάξει από κάποιο τυχαίο θόρυβο ή πολλές φορές χωρίς προφανή αιτία επιτίθεται και μάλιστα κάνει αρκετή ζημιά (είναι αρκετά μεγαλόσωμος και φονικός :-)) .
Δεν έχω βρει άλλο τρόπο αντιμετώπισης πέρα απο το να ελαχιστοποιώ όσο γίνεται τα πράγματα που μπορεί να τον φοβίσουν και να του φέρομαι γλυκά όταν αγριεύει. Έχω τεράστιο πρόβλημα βέβαια με το θέμα αυτό με τη συγκάτοικό μου, με τους επισκέπτες στο σπίτι, να φύγω διακοπές και να τον αφήσω σε κάποιον να τον προσέχει κλπ.
Ειναι πραγματικά καλό ζώο, τον περισσότερο καιρό είνια καλός και τρυφερός, πέρα απο μεμονωμένα περιστατικά που αποθηριώνεται. Και δεν του λείπει προσοχή, τρυφερότητα ή παρέα ούτε του έχε ισυμβεί κατι τραυματικο΄στο παρελθόν.
Η δικιά μου διαίσθηση όμως είναι ότι αυτό που του λείπει στην πραγματικότητα είναι ένας κήπος όπου θα μπορεί ελεύθερα να κυνηγάει. Αισθάνομαι ότι καταπιέζεται στο διαμέρισμα, παρόλο που έχει μπαλκόνια με φυτά και είνια ελεύθερος σε όλο το σπίτι.
Θεωρώ ότι είναι αδύνατον για ένα γάτο, ειδικά αρσενικό να ζει περιορισμένος σε ένα μπαλκόνι και μεγαλώνοντας θα αυξηθούν τα προβλήματα σίγουρα.
Επίσης, μια ερώτηση, μπορείς να καταλάβεις αν ο γάτος σου παίζει ή επιτίθεται στην πραγματικότητα; Γιατί μπορεί απλά να θέλει να παίξει μαζί σου επειδή βαριεται μόνος του.