Γιατί οι γάτες σας δαγκώνουν και σας γρατζουνάνε και πώς να το αποφύγετε

Status
Το θέμα δεν είναι ανοιχτό για νέες απαντήσεις.
Κάποτε μια γνωστή μου είχε πάει τη γάτα της στον κτηνίατρο και της αφαίρεσει τους κυνόδοντες,έτσι κι αλλιώς μες στο σπίτι δεν κυνηγάει και δεν τα χρειάζεται αυτά τα δόντια,είναι κι αυτή λύση
μηπως η φιλη σου πηγε σε καποιον χασαπη και δεν το καταλαβε?αν ειναι δυνατον...σε ολους μας δεν αρεσει το δαγκωμα η το γρατζουνισμα αλλα ως εκει..δεν βαζουμε κατω το ζωακι και οτι δεν ''χρειαζεται''πεταμα..:down:

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Ναι το ξέρω αλλά θέλει να στήσω ολόκληρη επιχείρηση για να τις τα κόψω, Δεν τη μάθαμε από μικρή,προσπαθούσα την ώρα που κοιμόταν και κατάφερνα να τις κόψω 2-3 και μετά γινόταν χαμός.
Στον μικρό τα κόβω σχετικά εύκολα. Στον Χιόνη όμως γίνεται χαμός!!! Όταν κοιμάται καταφέρνω και του κόβω κι εγώ όπως εσύ 2-3 νύχια τη φορά μέχρι που το παίρνει χαμπάρι κι γίνεται καπνός!!! Έτσι περιμένω να ξανακοιμηθεί και του τα κόβω σιγά-σιγά όλα! Προσοχή!!! Δεν κόβουμε ποτέ τα νυχάκια των πίσω ποδιών γιατί με αυτά στηρίζονται για να πηδήξουν από κάποιο ύψος (τραπέζι, καρέκλα κλπ.);)

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Είσαι τυχερή,η δικιά μου είναι αγρίμι. Με το παραμικρό βγάζει νύχια και με έχει γεμίσει σημάδια,τουλάχιστον σταμάτησε να δαγκώνει,πάλι καλά

είναι κούκλα όμως...:D

Στον μικρό τα κόβω σχετικά εύκολα. Στον Χιόνη όμως γίνεται χαμός!!! Όταν κοιμάται καταφέρνω και του κόβω κι εγώ όπως εσύ 2-3 νύχια τη φορά μέχρι που το παίρνει χαμπάρι κι γίνεται καπνός!!! Έτσι περιμένω να ξανακοιμηθεί και του τα κόβω σιγά-σιγά όλα! Προσοχή!!! Δεν κόβουμε ποτέ τα νυχάκια των πίσω ποδιών γιατί με αυτά στηρίζονται για να πηδήξουν από κάποιο ύψος (τραπέζι, καρέκλα κλπ.);)

Ναι μόνο τα μπροστά της κάνω. Όταν την είχα πάει στο γιατρό τελευταία φορά τον είχα ρωτήσει και μου είπε κι αυτός το ίδιο πράγμα. Μια άλλη κτηνίατρος μου είπε να της δώσω calmivet για να κοιμηθεί και να της τα κόψω,αλλά δεν θέλω με τέτοιο τρόπο

Συνημμένα

• picture129.jpg
    picture129.jpg
    21,9 KB · Εμφανίσεις: 57
Φοβερο γατακι και απιστευτη εκφραση!!! :up::up::up:
Ηρεμιστικο για να κοβει τα νυχια κανεις;; :hmm::hmm: Κριμα δεν ειναι;;;

Μάλλον αυτό θα κάνω τελικά,δεν γίνεται αλλιώς δυστυχώς και δεν μπορώ να τη βγάλω κι απ' το σπίτι,πρέπει να φωνάξω γιατρό κατ' οίκον για να μας πει δοσολογία

Mia, το έχει το χρώμα μου φαίνεται... :) Τα αγελαδί (ασπρόμαυρα) γατουλίνια βγαίνουν ζόρικα απο οτι φαινεται...:). Ο δικός μου βέβαια ουτε απο την έκφραση δεν φαίνεται... Όλοι λένε "μα τι καλό και γλυκό γατάκι!"

Κι ο δικός μου θηρίο ειναι αλλά για τα νύχια κάθεται (ευτυχώς) γιατί έχει καταλάβει οτι δεν υπάρχει σωτηρία σε αυτό.

Αυτό με τα δόντια το έχω ξανακούσει... Είχα ακούσει και για αφαίρεση νυχιών. Μιλάμε για φρικτά πράγματα... κανεις το ζώο σου ανάπηρο, απλά. Τι να την κάνεις τη γάτα έτσι, ας μην την πάρεις καθόλου!!:mad:

Λουιζα, ψυχραιμία με το μικρό. Είναι σαν άτακτο παιδάκι και το πρόβλημα που έχει δυσκολεύει τα πράγματα γιατί βρίσκει εσένα βολικό παιχνίδι. Θα ηρεμήσει σιγά σιγά, απλά συνέχισε την προσπάθεια. Και κατεύθυνε την προσοχή του όσο ειναι δυνατόν σε άλλα παιχνίδια.

Συμφωνώ και διαφωνώ κάθετα με κάθε φασιστική λύση του τύπου αφαίρεση νυχιών.. κ.λ.π.
Η γάτες κάθε ηλικίας θέλουν την προσοχή μας, σαν τα μικρά παιδιά και κάνουν ότι είναι δυνατόν να την κερδίσουν.... Μια λύση και πολύ αποτελεσματική είναι να τους πάρετε κάποιο παιχνιδάκι... Τρελαίνονται με τα μικτά γούνινα, ή απο σκοινί, ποντικάκια που έχουν κάτι μέσα που κουδουνίζει...κάνουν γύρω στα 0,50 - 0,60 ? . Προτιμώνται και από γάτες μεγάλης ηλικίας. Συμβουλή: Να τα κρύβετε το βράδυ, αλλιώς δεν θα κοιμηθεί κανείς!!!

Αν δεν κάνω λάθος, η αφαίρεση των νυχιών (declawing) χωρίς να συντρέχει ιατρικός λόγος μόνο στις ΗΠΑ επιτρέπεται... (ασχολίαστο). Στην Ευρώπη απαγορεύεται, θεωρείται κακοποίηση του ζώου.

Στην Ευρώπη απαγορεύεται, θεωρείται κακοποίηση του ζώου.
Και ΕΙΝΑΙ κακοποίηση του ζώου!!! Μου θυμίζει πρακτικές της Χούντας προς τους πολιτικούς αντιπάλους!!! Αυτοί βέβαια την αφαίρεση νυχιών την θεωρούσαν βασανιστήριο και όχι καλοπισμό!!!....

Ναι για τις ΗΠΑ είχα ακούσει κι εγώ... ΕΥΤΥΧΩΣ που απαγορεύεται εδώ.
Ναι, ουτε καν να το σχολιάζουμε αυτό, απορώ πώς τους ήρθε!
Απορώ τι τις θέλουν τις γάτες αν ειναι να τα κάνουν αυτά...

Η δικιά μου η γρουσούζα,τώρα παίζουμε με το μπαλάκι μας,αλλά επειδή το βαρεθήκαμε και μας ενοχλεί το πλικιπλικι στο πληκτρολόγιο, είπαμε να φάμε λίγο χεράκι!!! Αυτή τη φορά τη μάλωσα και κατάλαβε (ελπίζω) ότι με πόνεσε,ήρθε με έγλυψε και κάθεται στα πόδια μου,κάνουμε κοινώς της χαζομαρούλες μας και μετά γλύφουμε :lol::lol:

Μια γατούλα που είχα παλιά και είχε χάσει την μαμά της πριν καν ανίξει τα μάτια της, είχε μια τάση να δαγκώνει στο παιχνίδι, δεν την απαμάκρινα ούτε έπερνα το χέρι μου από αυτήν απλά έκανα ότι έκλαιγα, αυτή με κίταζε με απορία:blink: σταματούσε να δαγκώνει και άρχιζε να γλύφει το χέρι μου, σιγά σιγά έμαθε να ελέγχει την δυναμή της.

το ίδιο κόλπο έπιασε αργότερα και στην μικρή μου βαφτηστήρα που μου έριξε μια ανάστροφη με το χεράκι της στο κεφάλι όταν παίζαμε, η μικρή ενός χρονού τότε μόλις είχε αποκτήσει αδερφούλα και είχε γίνει πολύ επιθετική απέναντί της και με όλους, μάλον από ζήλια και όσο και αν την μάλωνε η μαμά της δεν χαμπάριαζε

αφού με είδε και καλά να κλαίω με λιγμούς:P πήρε και εκείνη αυτή την έκφραση -->:blink: και έκοψε τις σφαλιάρες και τις μπουνιές γενικότερα:D

Χμ.... ενδιαφέρον...
Θα το δοκιμάσω.

νομιζω οτι σιγουρα κατι συμβαίνει με τον γατουλι σου.Προσπαθησε να ασχοληθεις περισσοτερο μαζι του και οταν σε αρπαζει εχε ενα ψεκαστηρι με νερο και ριξτου στο προσωπο.στην δικη μου γατα παντα επιανε αυτο.
πιθανον σαν στειρωμενο γατι εχει ακομα δυσκολια να προσαρμοστη στην αλλαγη των ορμονων.

Εγώ την ψεκάζω στην πλάτη μόνο όταν κάνει κρόσια το χαλί στο σαλόνι!!! Αλλά στο πρόσωπο θα με σκίσει έτσι και της το κάνω

Μπορεί κάποιος να με συμβουλέυσει για το πως να κάνω μπάνιο τις γατούλες μου?, πόσο συχνά επιτέπεται, και τι ακριβώς να κάνω για να μη φρικιάζουν?, κάθε φορα αυτοσχεδιαζουμε , ευτυχως χωρις θυματα, αλλα θα με ενδιεφερε να το κάνω για εκεινες οσο το δυνατον πιο ευχαριστο, ο δε κτηνιατρος μας επιμενει, οχι μπανιο τισ γατεσ γκρ...

Status
Το θέμα δεν είναι ανοιχτό για νέες απαντήσεις.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

Back