Γιατί οι γάτες σας δαγκώνουν και σας γρατζουνάνε και πώς να το αποφύγετε

Status
Το θέμα δεν είναι ανοιχτό για νέες απαντήσεις.
aspa, δεν είπε οτί την έχει στο μπαλκόνι! Εγώ κατάλαβα ότι ζει στο σπίτι και έχει βγει μέχρι το μπαλκόνι. Κάτι που είναι αρκετά κοινό.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Γλυκεια μου ασπα

γλυκεια μου ασπα σε ευχαριστω που ανησυχεις για την γατονα μου που δοξα το θεο ειναι καλα και μεγαλωνει.
Πριν λιγες ημερες ειχε τα γεννεθλια της διδυμινα βλεπετε. εκλεισε χρονο το κουκλινι μου. απο τοτε που εγινε αυτο ουτε εκεινη κανει χαζομαρες στο μπαλκονι αλλα ουτε κει εγω την αφηνω μονη της η χωρις λουρακι. μεγαλωσε και οσο ομορφαινει γινεται πιο ζιζανια. Ο αντρας μου κι εγω την λατρευουμε. ασπα μου σου δινω μια συμβουλη. μην κρινεις για να μην κριθεις. οχι απο μενα αλλα απο το συμπαν και απο τον θεο. michelle μου σε ευχαριστω για την υποστηριξη σου. Oλα βαινουν καλως θα σας στειλω φωτο να την καμαρωσετε. σας αγαπω ολους.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Δαγκώνει όλη την ώρα!!!

καλησπερα η γατα μου οπως εχω πει ειναι κοντα 4 μηνων και απο τοτε που ηταν μικρο δαγκωνε κ συνεχιζει μεχρι κ σημερα δεν το κανει επειδη αγριευει αλλα για να παιξει και το κακο ειναι οτι δεν μπορει να καταλαβει με ποση δυναμη πρεπει να δαγκωνει κ πολλες φορες δαγκωνει με δυναμη!το μαλωνω καθε φορα που δαγκωνει αλλα παλι τα ιδια...αυτο οφειλετε μονο στον χαρακτηρα της γατας ή μπορει να οφειλετε κ στην ρατσα της???

Νεύρα... και πολύ δάγκωμα!!!

καλησπερα σε ολους!!!
ξερω οτι αυτο το θεμα εχει γραφτει αρκετες φορες αλλα θελω και αλλη βοηθεια.Πριν απο 2 βδομαδες βρηκα ενα μικρο γατουλη(ουτε 5 βδομαδων) να κλαιει εξω απο το σπιτι και δεν αντεξα... του ανοιξα την πορτα και απο τοτε συγκατοικουμε!!Απο την αρχη ηταν ανετος πηγε αμεσως στην αμμο του εφαγε κανονικα κροκετες και εκανε "δικο" του το σπιτι.Το προβλημα ειναι οτι δαγκωνει και μαλιστα ασχημα!!:mad:δεν αναφερω το γρατζουνισμα γιατι ειναι ενα τιποτα μπροστα στο δαγκωμα.Τον χαιδευω δευτερολοπτα και αμεσως αρχιζει να δαγκωνει. Τι τον πιανω απο το σβερκο (σαν τιμωρια τησ μαμας του) τι τον φωναζω μη ,τι τον αγνοω τιποτα!!!!και δε δαγκωνει μονο εμενα αλλα τα παντα τραπεζια το κουτι της αμμου το κουτι που κοιματε δε σταματα.και επισης του εχω παρει και παιχνιδια στα οποια βγαζει απιστευτη μανια και θυμο.Λες και ειναι νευρικο...!!!!παρακαλω μια βοηθεια γιατι μας βλεπω να χωριζομαστε........:/:

Michelle, πολύ βοηθητικό το άρθρο σου για το γρατζούνισμα και τα δαγκώματα..! Και η δική μου γάτα είναι υπερενεργητική και εξαιρετικά επιθετική και αυτό οφείλεται ακριβώς στο ότι έμεινε μοναχούλα της πριν κλείσει τον πρώτο μήνα, χωρίς τα αδερφάκια της και τις φροντίδες της μαμάς της... Το θέμα είναι όμως αν μπορεί να εκπαιδευτεί και τώρα που μεγάλωσε..!!! Γιατί όταν ήταν πιο μικράκι δεν εμφάνιζε ιδιαίτερα επιθετική συμπεριφορά... Τώρα όμως... Πράγματι είναι θλιβερό να χαρίζονται γατάκια, όπως λες και εσύ, επειδή έχουν επιθετική συμπεριφορά, αλλά τελευταία το σκέφτομαι όλο και περισσότερο επειδή λείπω συνεχώς και όταν έρχομαι σπίτι έχω να αντιμετωπίσω ένα θηρίο..!!!! Τί γίνεται λοιπόν στην περίπτωση ενήλικης γάτας;;;;; Περιμένω απαντήσεις-προτάσεις !!!

Παιδιά, η μητέρα μου έχει μια ημίαιμη σιάμ γατούλα, η οποία, παρ' ότι αποχωρίστηκε τη μαμά της στην κατάλληλη ηλικία, δαγκώνει χωρίς καμιά προειδοποίηση. Ακόμα και σε φάση που χουρχουρίζει. Δυο φορές έστειλε τη μητέρα μου στο νοσοκομείο με μόλυνση στο χέρι από το δάγκωμα. Ενώ είναι χαδιάρα, κοιμάται μαζί μας, μας ακολουθεί και μας κάνει παρέα, ξαφνικά αλλάζει συμπεριφορά. Υπάρχει περίπτωση άυτή η επιθετικότητα να οφείλεται στη ράτσα της;

ΥΣΤ. Το περίεργο επίσης είναι ότι στα πίσω πόδια έχει όχι μόνο τα κανονικά νύχια, αλλά και από ένα σε κάθε πόδι, πιο ψηλά από την πατούσα, σχεδόν στη μέση του ποδιού. Ο κτηνίατρος είπε ότι οι αγριόγατες διαθέτουν νύχια στο πλάι, για να σκαρφαλώνουν καλύτερα στα δέντρα.

Eίναι στειρωμένη η γατούλα η σιάμ?

Ναι, εδώ και χρόνια. Είναι 5 χρονών τώρα. Και δεν είναι περιορισμένη σε μικρό χώρο. Υπάρχουν αυλές και μεγάλοι κήποι τριγύρω.
Ήταν από μικρό έτσι. Λέγαμε πως είναι μέρος του παιχνιδιού. Αλλά μόνο έτσι δεν είναι τελικά!

δαγκώνει χωρίς καμιά προειδοποίηση. Ακόμα και σε φάση που χουρχουρίζει.
Αυτό δεν είναι περίεργο, το κάνουν πολλές γάτες. Αν τις χαϊδεύεις αρκετή ώρα, έρχονται σε μια κατάσταση υπερδιέγερσης που πολλές φορές εκδηλώνεται με δαγκωματιές ή "σκληρό" παιχνίδι.

Η επιθετικότητα είναι συνδυασμός πολλών παραγόντων. Οι κυριότεροι είναι τα εξωτερικά ερεθίσματα που δέχεται από το περιβάλλον της, ο χαρακτήρας της (που σε ένα βαθμό έχει ίσως να κάνει με τη ράτσα, αλλά σίγουρα δεν υπάρχει απόλυτος συσχετισμός) και η εκπαίδευσή της, το πώς έχει μάθει δηλαδή να συμπεριφέρεται. Παίζει και η ηλικία κάποιο ρόλο, συνήθως όσο μεγαλώνουν, τόσο ηρεμούν.

Ευχαριστώ, Aretha. Μόλις χθες δάγκωσε κι εμένα. Αυτό που έχω παρατηρήσει είναι ότι γενικά είναι γκρινιάρα. Νιαουρίζει συνεχώς κάποιες φορές, σε βαθμό που σε εκνευρίζει, χωρίς να θέλει κάτι ιδιαίτερο, π.χ. να θέλει φαγητό. Όταν την πιάνει η γκρίνια, γίνεται πιο επιθετική. Τέλος πάντων.. Μη σας ζαλίζω άλλο. Καλές διακοπές!

τα γατακια οταν ειναι μικρα πολλες φορες δαγκωνουν κ γιατι βγαζουν δοντακια κ τους φαγουριζουν τα ουλα οπως τα μωρα.οι σιαμεζες το δαγκωμα το εχουν κ σαν τροπο επιθεσης.απο δικη μου εμπειρια ξερω οτι οταν χρονισει μια γατουλα σοβαρευεται κ δαγκωνει η γρατζουναει μονο οταν αμυνεται

οσο για γκρινια δεν εχεις ακουσει τον μελενιο!αν δε γινει το δικο του δε σταματαει!!

Γρατζουνάει...

αποτι ξέρετε έχω μια γατούλα που υιοθέτησα πριν 2.5 βδομάδες περίπου..το θέμα είναι ότι αν προσπαθήσω να την χαϊδέψω και δει το χέρι μου φοβάται και το γρατζουνάει..εχω δοκιμάσει όλες τις μεθόδους και δεν βλεπω διαφορά στην συμπεριφορά της..απολαμβανει να κάθεται πάνω μου και να την χαϊδευω απο πίσω αλλα αν προσέξει το χέρι μου αντιδράει..προσπάθησα και την μέθοδο του καταναγκαστικού χαιδέματος αλλά πάλι το ίδιο..την ταισα απο το χέρι μου και μετα να την χαιδέψω και εγιναν χειρότερα τα πράγματα..και όσο το αφήνω τόσο μένει το πρόβλημα..πλεον δεν είναι θέμα προσαρμογής..
και στεναχωριέμαι πολύ γιατί με τις προηγούμενες κοπέλες που ήταν δεν ειχε βγάλει νύχια ποτέ! ούτε σε άγνωστα άτομα..
τι πρέπει να κάνω να το ξεπεράσει??:/: δεν θέλω να της μείνει αυτό..

τι να σου πω καρδουλα....ισως το ξεπερασει με τον καιρο....εμενα ο μπουκακος ακομα με δαγκωνει οταν δεν θελει να τον χαιδευω(....εχω και τις αποδειξεις στο βιδεο το σημερινο:lol::lol::lol:)....ειναι θεμα χαρακτηρος...εσενα,σε ενοχλει πολυ???

ναι μ' ενοχλεί..εκτός απο το ότι είμαι αιματομένη τις περισσότερες φορές, δεν είναι ότι το κάνει μερικές φορες..και δεν το είχε αυτό πριν ερθει σε μενα..και δεν θέλω να πάει να την χαιδέψει καποιος στο κεφαλακι και να τον γρατζουνίσει..

πάλι καλά να λες... εμένα με δαγκώνει !! :P

αλλά αυτό ίσως το κάνουν και για παιχνίδι... ;)

Μπορεί να κόψεις λίγο τα νύχια της για να είναι λιγότερο επώδυνες οι γρατζουνιές.

δεν είναι παιχνίδι , αφου "γρυλιζει" ..τα νύχια δεν με αφήνει να της τα κόψω αρα πρέπει καθε 1,5 βδομαδα να πηγαίνω σε κτηνίατρο..και είναι 2 χρονών δεν είναι μικρή σαν το δικό σου που είναι δικαολογημένο...

H γατούλα μου, η Μπουμπού, όταν μικρή δαγκωνε και γρατσουναγε οτι και όποιον εβρισκε μπροστά της, μετα μανίας, επειδη ηταν μοναχοπαίδι δεν ήξερε πότε έπρεπε να σταματήσει, πριν τη Μπουμπού είχα και άλλα γατάκια (αδερφάκια κανονικά) οταν παιζανε έπεφταν δαγκωνιές γρτσουνιές απ' όλα, όταν φωναζανε μαλάκωνε το παιχνίδι και έτσι έκανα το ίδιο με τη Μπουμπού οταν με δάγκωνε δυνατά και πονούσα φωναζα πως πονάω και σταματούσε. Βεβαια η Μπουμπού αργότερα αρχισε να φερεται σαν δαιμονισμένο, και γρατσουναγε πολύ άσχημα, εκει εγώ τα επαιξα γιατι δεν είχα ξανασυντήσει τετοια γάτα, το προηγούμενο ηταν κανονικός Βούδας και να το κλωτσαγες (που λέει ο λόγος, δεν συνέβει ποτέ κατι τέτοιο) δεν έκανε κιχ. Αλλά τωρα που μεγάλωσε ηρέμησε, δεν την ψεκασα ποτέ, δεν την επιασα από το σβερκο, μπορει να την κατσάδιασα μερικες φορές, δεν γινεται να αγνοησεις μια γάτα όταν σε δαγκώνει με τίποτα, τα παιχνίδια ειναι μια πολύ καλή λύση, η γάτα μπορεί φαινομενικά να είναι του καναπέ αλλά παραμενει θηρευτής απλά ανταποκρίνεται στα ενστικτά της. Πολύ ωραίο το θέμα για την επιθετικότητα στις γατες μεχρι τωρα πιστευα δεν υπάρχει πιο τρελαμένη απο τη δικιά μου. Τωρα πλέον δεν δαγκώνει αν και ξερω μεχρι που να προχωρίσω μαζί της οταν δεν θελει χαδια απλα σηκωνετε και με φτύνει κανονικά. Αυτό που δεν κατάλαβα ποτέ είναι γιατί δεν τα πάει καλά με τη μαμά της από μικρή την κυνηγούσε τις εριχνε σφαλιάρες ξεγυρισμένες και επαιρνε τη στάση που ειναι η τρίχα καγκελο και τα αυτιά πισω, καταλάβαινω να μην αφήνει να πλησιάσει θηλυκιά γάτα αλλά αυτό όχι. Μπορεί να μου το εξηγησει κάποιος; Ευχαριστώ

Μπάνιο γάτας

Η δική μας γάτα όταν μπλέχθηκε σε καυγά και λερώθηκε άσχημα, κάθησε ήσυχα και της έκανα πλήρες μπάνιο με διπλή σαπουνάδα. Το μόνο που έκανε ήταν να νιαουρίζει με παράπονο μερικές φορές φορές,ίσως και λόγω της ταλαιπωρίας που είχε. Μετά το πρόσφατο ατύχημα με αυτοκίνητο, περιμένω να αναρρώσει (κρύωσε κιόλας) για να δοκιμάσω να επαναλάβω το πλύσιμο. Πάντως υπάρχει το σοβαρό πρόβλημα εξόδου και ακόμα ταλαντεύομαι εάν πρέπει να τον στειρώσω. Αν ήταν άνθρωπος προφανώς δεν θα το ήθελε, τώρα που εξαρτάται από άλλον τι είναι καλύτερο, ευνουχισμένος γάτος ή αξιοπρεπής (ίσως) θάνατος από ατύχημα ? Και αν στειρωθεί θα σταματήσει να βγαίνει η θα τον μειώσω χωρίς λόγο ?

Απάντηση: Γιατί οι γάτες σας δαγκώνουν και σας γρατζουνάνε και πώς να το αποφύγε

Θέλω την βοηθειά σας!!!!Πριν απο ενα χρονο περιπου πηρα ενα γατουλη 1 ετους απο μια κοπελα που δεν μπορουσε να τον κρατησει αλλο... Εγω ειχα ηδη 1 γατο απο πριν που ηταν πολυ ησυχος ,τον Ραμον, και ενω στην αρχη ητανε μια χαρα μετα ο αλλος γατος αρχισε να επιτιθεται στον Ραμον χωρις ουτε καν να του κανει "χχχχ" και τον τραυματισε σοβαρα. Ο κτηνιατρος ειπε οτι εφταιγε που και τα 2 ηταν αρσενικα και τον στειρωσαμε αλλα δεν βοηθησε καθολου!!!Πειτε μου τι να κανω τιποτα δεν πιανειιιι! επιτιθεται σε εμας και ποσο μαλλον στις γατες μας... Μεχρι και με λουρι τον ειχα δεμενο για να τον ελεγχω και να μην τους ορμαει αλλα δεν καταφερα τιποτα... Περιμένω συμβουλες... Ευχαριστω προκαταβολικα!!!

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Status
Το θέμα δεν είναι ανοιχτό για νέες απαντήσεις.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

Back