Γιατί πρέπει να κρατάμε το νερό μακριά από το φαγητό της γάτας;

Εγώ ταξιδεύω κάθε 2 εβδομάδες συνήθως γιατί ο καλός μου είναι Αθήνα, και κάθομαι 3-4 μέρες κάθε φορά. Θα ήθελα πολύ κι εγώ να τα σταματήσω τα πάνω κάτω γιατί 4 χρόνια τώρα έχω κουραστεί, αλλά δε γίνεται...:/:

Όσο για τα 2 γατάκια θα πέθαινα να πάρω κι άλλο αλλά σ'αυτήν την περίπτωση ακόμα και για τις 3-4 μέρες να τ'άφηνα μόνα τους, όταν θα πήγαινα στους δικούς μου (Ηράκλειο-Κέρκυρα) θα ήταν πρόβλημα...

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Σε καταλαβαίνω. Πάντως, για να σε παρηγορήσω σου λέω το παράδειγμά μου: Ο άνδρας μου ζεί στην Αμερική και πολλά χρόνια τώρα. Προσπαθούμε να τα βολεύουμε και συνεπώς είμαστε συνεχώς στο δρόμο. Αυτό δεν θα το συνιστούσα σε κανένα νέο στην ηλικία ζευγάρι. Τώρα όμως που αποφασίσαμε να πάμε σιγά-σιγά προς τη σύνταξη, δηλαδή προς κάποιου είδους καταστάλαγμα εργαζόμαστε γι αυτή τη νέα κατάσταση που θα προκύψει. Το βλέπουμε σαν ένα είδος υποτροφία διαρκείας. Γι αυτό, επειδή θα εγκατασταθεί και κείνος στη Θεσσαλονίκη (όπου ζω εγώ για συναισθηματικούς λόγους) είμαστε κάπως πιο μετρημένοι στα ταξίδια.
Και συ όμως θάρθει ο καιρός που θα τα σταματήσεις ή θα τα μειώσεις. Νομίζω ότι θα βρείς ένα σωρό λόγους γι αυτό. Ίσως ακόμα δεν ήρθε η ώρα. Ως τότε μάλλον σου χρειάζεται βοήθεια.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Μα ήδη κοιτάω να τα βολέψω με τα μαθήματα ώστε του χρόνου να έρθω Αθήνα. Αλλά και με το γατάκι τώρα το θέλω ακόμα πιο πολύ!

Μπολάκι με νερό

Στο site αιλουρος διαβασα οτι το μπολακι με το νερο πρεπει να βρισκεται μακρια απο αυτο με το φαγητο.Γιατι πρεπει να συμβαινει αυτο?:hmm:

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Πιθανά για να μην χυθεί και μουσκέψει την τροφή ή για να μην πέσει η τροφή μέσα στο νερό. Οπότε θα το θεωρεί βρώμικο και δεν θα πιεί. Και αυτό αν δεν το παίρνεις χαμπάρι, μπορεί να γίνει σοβαρό νομίζω.:hmm:

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

μμμ..ναι σωστο και αυτο δεν το ειχα σκεφτει....:hmm:

Το πιο σημαντικό, νομίζω, είναι να βρίσκονται η τροφή και το νερό μακριά από την άμμο. Το θέμα της απόστασης τροφής-νερού έχει να κάνει και με τις παραξενιές του κάθε γατιού, πάντως εγώ όλα τα γατάκια που ξέρω έχουν το μπολ του νερού τους λίγο πιο δίπλα από αυτό της τροφής τους και πίνουν μια χαρά.
Θα έλεγα να βάλεις το νερό κάπου που να σε βολεύει και να τον παρατηρήσεις τις πρώτες μέρες για να δεις αν πηγαίνει να πιεί. Αν όχι, τότε κάτι τον ενοχλεί (μπορεί να είναι η θέση του μπολ, μπορεί να είναι το σχήμα του μπολ ή το υλικό του, μπορεί να είναι κάποια μυρωδιά εκεί κοντά κ.λπ., κ.λπ.).

κι αν το γατι προτιμαει να πινει τα βρωμονερα που σταζουν απτη βρυση μεσα στον κουβα?!? πινει νερο απο οπου βρει, εκτος απτο μπωλακι!μεχρι κ στον νεροχυτη απτα ποτηρια που ειχαν καφε! τι να τον κανω για να μαθει??

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Νερό - κοντά ή μακριά από την ξηρά τροφή της γατούλας μας;

Kαλησπέρα σε όλους!
Αναρωτιέμαι για το εξής: το νερό της γατούλας πρέπει να είναι μακριά από την ξηρά τροφή; αν ναι, γιατί;
Ευχαριστώ!

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Μακριά. Γιατί το ένστικτο της γάτας την ωθεί να ψάξει για νερό, μόνο εμείς οι άνθρωποι τρώμε και μετά πίνουμε στο τραπέζι. Οι γάτες είναι διαφορετικές. Ενθαρρύνοντας τη γάτα σου να ακολουθήσει τα ένστικτά της όσο το δυνατόν πιο συχνά τη βοηθάς να εκφράσει τη φυσική της συμπεριφορά και στη συγκεκριμένη περίπτωση: να πίνει περισσότερο νερό.
Ακόμη, το μπωλ με το νερό πρέπει να είναι βαθύ/μεγάλο και να ναι γεμάτο μέχρι πάνω. Ακόμη καλύτερα αν τοποθετήσεις περισσότερα από ένα μπωλ στο σπίτι. Επέλεξε ήσυχες γωνιές και σίγουρα να ναι μακριά από την αμμολεκάνη της.
Οι πιο πάνω πληροφορίες μου έχουν δοθεί από επιτυχημένη Cat Behaviour Counsellor. Τις εφάρμοσα και είδα το γάτο μου να πίνει περισσότερο νερό. :)

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Απάντηση: Νερό - κοντά ή μακριά από την ξηρά τροφή της γατούλας μας;

Η αλήθεια είναι πως κι εγώ γνωρίζω πως τα δύο μπολάκια δεν πρέπει να είναι κοντά μεταξύ τους και πρέπει να είναι και τα 2 μακριά από την άμμο.
Για να είμαι ειλικρινής, εγώ ναι μεν τα έχω μακριά από την άμμο της αλλά τα έχω δίπλα - δίπλα.
Η δική μου είναι και νεροφίδα οπότε ευτυχώς δεν έχουμε θέμα. :)

Εμενα η δικια μου γατα πινει νερο ανεξαρτητηως θεσεις(μεχρι και απο το κουβα με τη σφουγγαριστρα πηγε να πιει αλλα ευτυχως τηνπρολαβα)

Μα αυτό που λένε για το μπολάκι μέχρι πάνω και περισσότερα από ένα μπολάκια νομίζω είναι λίγο σπατάλη. Εμείς εδώ πίνουμε εμφιαλωμένο νερό. Και εφόσον κάθε μέρα της αλλάζω το νερό της θα ήταν κρίμα να το πετάω κάθε φορά. Δεν συμφέρει και πολύ...

Εμένα προσπαθεί να πιει νερό από την μπανιέρα την ώρα που κάνω μπάνιο ή όταν πλένω τα χέρια μου και με διαολίζει γιατί εκτός από το γεγονός ότι το νερό δεν πίνεται έχει και σαπουνάδα η οποία φαίνεται να της αρέσει:mad:

Η Χιονάτη μου δεν υπάρχει περίπτωση να με δει να ανοίγω βρύση και να μη παρατάει ότι κάνει. Σαν Αττίλας θηλυκός ορμά στην βρύση κι αρχίζει να πίνει. Έχει μάθει όταν το νερό είναι ζεστό γυρνά και με κοιτάζει και περιμένει να στρίψω την μπαταρία στο κρύο και τότε αρχίζει να πίνει.

Και ο Αχιλλέας! Watermaniac too!! :D

Πίστευα πως μόνο η Τζίντζερ έχει μανία με το νερό....τώρα διαπιστώνω ότι υπάρχουν κι άλλα τρελά γατάκια!!! Η Τζίντζερ μας είναι ατρόμητη...μέχρι και μέσα στην μπανιέρα μπαίνει την ώρα του μπάνιου...δεν καταλαβαίνει τίιποτα!!!

Mωρε γι' αυτο η δικιά μου παει βόλτα καθε φορα την ποτίστρα της;;; Ακομα και γεματη μεχρι απανω να ειναι βρισκει τη δυναμη και την τραβαει. Εχω δει και πως το κανει η σκατουλα. Θα μετακινησω την ποτιστρα να δω τι θα κανει... Αν και νομιζω οτι το εχει βρει παιχνιδι. Κάθε μερα βρισκω και μια ποτιστρα στη μεση του σπιτιου να περιφερεται:)

Και ο Αχιλλέας! Watermaniac too!! :D

Αχ...κι ο Αχι μας watermaniac too, σαν το Φιντέλ. Επιτέλους, μοιάζουμε σε κάτι στο πρότυπό μας (εκτός από την ουρά)! :whistle:

Ναι αυτό με την ποτίστρα που την πάει βόλτα μέσα στο σπίτι το κάνει και η Μάντυ μου αλλά δεν έχω καταλάβει γιατί το κάνει. Υποπτεύομαι ότι παίζει :-)

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 3 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back