JohnDVM
Διάσημο μέλος
Μπορει να εχει κανει και φλεγμονη απο το αποροφησιμο ραμμαΓιατρέ μας, πολλά κέφια έχετεκαι μας αρέσει αυτό!
Και εγώ έχω γιατί το διάβαζα το μάθημα 2 εβδομάδες τώρα..Σκεφείτε να μη μπορούσα να πάω,tragique!
Ευχαριστώ και για την ευχή!
Θα την πάω την Παρασκευη με την ελπίδα εάν είναι κάτι, να είναι αναστρέψιμο...
Λίπος λέτε ε? Έχουν περάσει 3 εβδομάδες από τη στείρωση, είναι φυσιολογικό?
Επίσης, είναι σα να έχει κατάθλιψη εδώ και 1 εβδομάδα..Και αυτό ύποπτο..Ή μήπως είναι σύμπτωμα κορτιζόνης?
και να εχει μαζεψει υγρο
αλλα δεν ειναι κατι σοβαρο συνηθως με μια αντιβιωσουλα και καποια αντιφλεγμονωδη να αποροφηθει αλλα αυτο θα φανει στην εξεταση
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Bello
Εκκολαπτόμενο μέλος
Εφοσον δεν ειναι εμβολιασμενο και δεν ξερεις τι εχουν τα αλλα γατια που μπορει να καταληξει καλυτερα να παει εμβολιασμενο για δικια του προστασια, για την αποπαρασιτωση θα τους δωσεις απο μισο ντρονταλ στην καθε μια![]()
Άρα είναι καλός ο εμβολιασμός σε κάθε περίπτωση ευχαριστώ πολύ γιατί είχα μπερδευτεί, βέβαια άμα το δώσω σ' αυτή τη κυρία μετά δεν θα ξανακάνει εμβολιασμό απ' ότι κατάλαβα οπότε εύχομαι να του βρω σπίτι, αλλά ίδωμεν. Όπως και να χει ευχαριστώ πολύ για τις συμβουλές σας.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Omorfo_Tigraki
Νεοφερμένο μέλος
JohnDVM
Διάσημο μέλος
καλησπερα γιατρε..εχω ενα γατακι θηλυκο 3 μηνων και στην κοιλιτσα της κρεμετε κατι σαν σακουλιτσα και πρεπει να χει υγρα..ειναι μαλακο και δεν της ποναει ομως..τι ειναι?
Πιθανως να πρόκειται για ομφαλοκήλη , συνηθως σε αυτην την ηλικία διορθώνοται μονες τους , αν επιμένει ίσως χρειαστεί να γίνει χειρουργείο
Omorfo_Tigraki
Νεοφερμένο μέλος
JohnDVM
Διάσημο μέλος
Συνηθως οι ομφαλοκηλες θελουν αρκετους μηνες για να μαζεψουν και τις πιο πολλες φορες μενει ενας σακος με λιπακι, οταν θα παει στον κτηνιατρο για τα εμβολια της θα την κοιταξει και εκει και θα σας πει να προκειται για σοβαρη ομφαλοκηλη και κατα ποσο χρειαζεται χειρουργειοτο εχει περιπου μια βδομαδα..ποσο καιρο θα πρεπει να περιμενουμε για να απορροφιθει απο μονο του?..διαφορετικα να το παμε αμμεσα σε γιατρο ωστε να μην κινδυνευσει η υγεια του..

kwstasy
Νεοφερμένο μέλος
JohnDVM
Διάσημο μέλος
Γεια σας γιατρε. Σημερα το πρωι ειδα στις δυο απο τις γατουλες (6 περιπου μηνων η μια και 2 χρονων η αλλη) που ταϊζει ενας γειτονας να βγαινουν απο το πωπουδακο τους κατι ασπρα μικρα σε μεγεθος ρυζιου σαν σκουλικακια. Πρεπει να τους δωσω panacur επειδη ειναι αδεσποτες ή καλυτερα κανενα χαπι οπως drontal; Σας ευχαριστω.
Το panacur θελει να τους το δωσεις 3 μερες συνεχομενες καλυτερα να τους δωσεις Drontal που δινεται μια και εξω και μετα θελει επαναληψη μετα απο 10 ημερες

kwstasy
Νεοφερμένο μέλος
JohnDVM
Διάσημο μέλος
Σας ευχαριστω γιατρέ για την άμεση απάντησή σας. Αν τυχόν έχουν ταινία το panacur το καλύπτει; Σας ευχαριστώ!
Καλυπτει τις κυριοτερες ταινίες στην γατα αλλα χρειάζεται να δοθεί 3 μερες συνεχόμενες
Kalliastar
Διάσημο μέλος
Ο ένας μου γατούλης έχει θέμα με τα αυτάκια του.
Από τότε που ήταν μικρούλης είχε μαυραδάκια μέσα σαν λέπια έμοιαζαν.
Ο πρώτος μας γιατρός μου είχε δώσει ένα λαδάκι sanditan λέγεται αν δεν κάνω λάθος και του έβαζα μια φορά την εβδομάδα για να καθαρίσουν.
Το αποτέλεσμα ήταν να βγαίνουν διαρκώς μαύρα λέπια απο τα αυτάκια του

Όταν μεγάλωσε αρκετά πήγαμε σε άλλο κτηνίατρο και για να μην ταλαιπωρούμε τον γατούλη με σκευάσματα, τον κοίμησε και του έκανε καθαρισμό με αναρόφηση.
Έβγαλε απίστευτα πολλά μαυράκια μέχρι να καθαρίσουν εντελώς.
Μου έδωσε σταγονίτσες για τα αυτιά για μια εβδμάδα μετά τον καθαρισμό που δυστυχώς δεν θυμάμαι το όνομα του σκευάσματος.
Όλα πήγαιναν καλά, μία φορά το μήνα περίπου του έβαζα sanditan, μέχρι που προχθές κοίταξα πάλι τα αυτάκια του και έοπαθα σοκ. Ήταν γεμάτα μαύρα λέπια πάλι.
Του έβαλα sanditan και προσπάθησα να τα καθαρίσω με βαμβακάκι όσο μπορούσα τα έξω έξω αλλά ο γατούλης δεν κάθεται ήσυχος και ταλαιπωρείται πολύ.
Χθες και σήμερα έβγαλε τόσα πολλά μαυράκια που το κεφαλάκι του από άσπρο έχει γίνει καφετί

Θα ξαναπάω στο γιατρό την Δευτέρα που έχουμε έτσι και αλλιώς ραντεβού, αλλά θα ήθελα τη συμβουλή σας, τί να προσέξω?
Δεν θέλω να ξανακοιμήσω το γατουλη μου για καθαρισμό και μετά από 6 μήνες να είναι πάλι χάλια τα αυτάκια του

JohnDVM
Διάσημο μέλος
Το πιο πιθανο ειναι να εχει κανει ωτίτιδα και για αυτό τα τόσα μαυράκια, επισής μπορεί να έχει και ψώρα και να χρειαστει συμπληρωματική θεραπεια, αν ειναι μονο υπερεκκριση κυψελίδας θα χρειάζεται τακτικό καθαρισμαΓιατρέ καλημέρα.
Ο ένας μου γατούλης έχει θέμα με τα αυτάκια του.
Από τότε που ήταν μικρούλης είχε μαυραδάκια μέσα σαν λέπια έμοιαζαν.
Ο πρώτος μας γιατρός μου είχε δώσει ένα λαδάκι sanditan λέγεται αν δεν κάνω λάθος και του έβαζα μια φορά την εβδομάδα για να καθαρίσουν.
Το αποτέλεσμα ήταν να βγαίνουν διαρκώς μαύρα λέπια απο τα αυτάκια του
Όταν μεγάλωσε αρκετά πήγαμε σε άλλο κτηνίατρο και για να μην ταλαιπωρούμε τον γατούλη με σκευάσματα, τον κοίμησε και του έκανε καθαρισμό με αναρόφηση.
Έβγαλε απίστευτα πολλά μαυράκια μέχρι να καθαρίσουν εντελώς.
Μου έδωσε σταγονίτσες για τα αυτιά για μια εβδμάδα μετά τον καθαρισμό που δυστυχώς δεν θυμάμαι το όνομα του σκευάσματος.
Όλα πήγαιναν καλά, μία φορά το μήνα περίπου του έβαζα sanditan, μέχρι που προχθές κοίταξα πάλι τα αυτάκια του και έοπαθα σοκ. Ήταν γεμάτα μαύρα λέπια πάλι.
Του έβαλα sanditan και προσπάθησα να τα καθαρίσω με βαμβακάκι όσο μπορούσα τα έξω έξω αλλά ο γατούλης δεν κάθεται ήσυχος και ταλαιπωρείται πολύ.
Χθες και σήμερα έβγαλε τόσα πολλά μαυράκια που το κεφαλάκι του από άσπρο έχει γίνει καφετί
Θα ξαναπάω στο γιατρό την Δευτέρα που έχουμε έτσι και αλλιώς ραντεβού, αλλά θα ήθελα τη συμβουλή σας, τί να προσέξω?
Δεν θέλω να ξανακοιμήσω το γατουλη μου για καθαρισμό και μετά από 6 μήνες να είναι πάλι χάλια τα αυτάκια του![]()

Kalliastar
Διάσημο μέλος
Από ότι κατάλαβα δεν είναι απαραίτητο να κοιμήσουμε το γατούλη μου πάλι για να γίνει καθαρισμός, σωστά?
τα μαυράκια δεν είναι σαν κερί μαύρο αλλά ξερά, ξέχασα να το αναφέφω.
JohnDVM
Διάσημο μέλος
Ευχαριστώ πολύ για την άμεση απάντηση.
Από ότι κατάλαβα δεν είναι απαραίτητο να κοιμήσουμε το γατούλη μου πάλι για να γίνει καθαρισμός, σωστά?
τα μαυράκια δεν είναι σαν κερί μαύρο αλλά ξερά, ξέχασα να το αναφέφω.
Αμα ειναι λιγο συνεργασιμος μπορει με λιγο βαμβακι και λιγο καθαριστικο να καθαριστουν
, αν ειναι να χρησιμοποιησετε το μηχανημα τοτε θα πρεπει να κανει ηρεμιστικη
Athena2201
Νεοφερμένο μέλος
ευχαριστω!
mpoulaalekoula
Πολύ δραστήριο μέλος
Έχουμε ξαναμιλήσει στο παρελθόν για το ίδιο θέμα.
Η μια μου γατούλα είναι 9 μηνών και επιθυμώ να τη στειρώσω. Δυστυχώς έχει φύσημα και με ακτινογραφία είδαμε ότι τελικά έχει υπερτροφική καρδιά και ο άξονας της καρδιάς είναι μετατοπισμένος.
Η γιατρός μας είπε πως τα κοινά αναισθητικά είναι επικίνδυνα για τη γάτα μου και θα ήθελε να το κοιτάξει για το εάν υπάρχουν άλλου είδους αναισθητικά για τέτοια περίπτωση..Επίσης είπε πως πρέπει να γίνει ένας υπέρηχος.
Η εμπειρία σας, σας επιτρέπει να μου πείτε εάν -γενικά- μια γατούλα με τέτοιο πρόβλημα, μπορεί να μπει σε χειρουργείο ?
Ευχαριστώ
JohnDVM
Διάσημο μέλος
καλησπερα και απο εμενα! εγω μια γατουλα θηλυκια 8 χρονων. εχει τωρα 2 μηνες περιπου που εχει μαυρακια σαν ακμη κατω στο πηγουνι της. καποια απο αυτα πρηζονται και βγαζουν πυο και αιμα οταν σκανε. αλλα ειναι σαν ενα νεανικο προσωπο με ακμη. την εχω παει στο γιατρο και μου εδωσε αλοιφη. της βαζω και betadin αλλα μεσα σε 3 λεπτα τα εχει καθαρισει και γιαυτο λογικα δεν φευγουν τελειως. την προηγουμενη εβδομαδα ειχε ηρεμησει λιγο αλλα σημερα παρατηρησα οτι ξαναεβγαλε κανα δυο μεγαλα σπυρακια και επιπλεον εχει κ στην μυτουλα και επανω και δεξια αριστερα. τι αλλο μπορω να κανω?
ευχαριστω!
εκτός από την οπική θεραπεία μάλλον θα χρειαστεί και αντιβίωση από το στόμα

JohnDVM
Διάσημο μέλος
Γεια σας και από εμένα.
Έχουμε ξαναμιλήσει στο παρελθόν για το ίδιο θέμα.
Η μια μου γατούλα είναι 9 μηνών και επιθυμώ να τη στειρώσω. Δυστυχώς έχει φύσημα και με ακτινογραφία είδαμε ότι τελικά έχει υπερτροφική καρδιά και ο άξονας της καρδιάς είναι μετατοπισμένος.
Η γιατρός μας είπε πως τα κοινά αναισθητικά είναι επικίνδυνα για τη γάτα μου και θα ήθελε να το κοιτάξει για το εάν υπάρχουν άλλου είδους αναισθητικά για τέτοια περίπτωση..Επίσης είπε πως πρέπει να γίνει ένας υπέρηχος.
Η εμπειρία σας, σας επιτρέπει να μου πείτε εάν -γενικά- μια γατούλα με τέτοιο πρόβλημα, μπορεί να μπει σε χειρουργείο ?
Ευχαριστώ
Μπορει αλλα θα χρειαστει να μπει σε χειρουργίο με αναισθητική μηχανή και μόνιτορ ώστε αν συμβεί κάτι να μπορουν να επεμβουν εγκαιρα

mpoulaalekoula
Πολύ δραστήριο μέλος
Οπότε θέλει καλά εξοπλισμένο ιατρείο φαντάζομαι??Μπορει αλλα θα χρειαστει να μπει σε χειρουργίο με αναισθητική μηχανή και μόνιτορ ώστε αν συμβεί κάτι να μπορουν να επεμβουν εγκαιρα![]()
JohnDVM
Διάσημο μέλος
Οπότε θέλει καλά εξοπλισμένο ιατρείο φαντάζομαι??
Να εχει τουλαιχιστονν ανισθητιη μηχανη και καρδιακο μονιτορ

- Status
- Το θέμα δεν είναι ανοιχτό για νέες απαντήσεις.
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 61 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
- dionysia_p
- Βαλκα
- AnnieGr
- ΓΑΤΟΥΛΗΣ ΝΟΥΛΗΣ
- ofilia
- mayrh gata
- Aρτεμις
- Djali
- sissoulaki
- alkinoow123
- kaith18927
- ΧΙΟΝΑΤΗ15585
- Zoro-mpoy
- tasos_perama
- sissy12
- 3lbereth
- F.Butter
- CoffeeBlack
- maiksth
- uncle_nontas
- anthilia
- Marw-Sissy
- Lia_cha
- Κριτολαος
- vampce
- ΕΛΑ
- giannisvitara
- Mona1
- mpirarxos
- Βάσω Μαν
- ANTONELLA
- sararoutsi
- Claire Rentfield
- aston3
- Javier
- λένα117
- dkat
- kitara
- kitcat
- Kostasrc
- ΜαρίαΣτρ80
- Vakova
- gatito
- raccoon
- dorothea_v
- nasstazia
- Roulita16248
- Βρεγμένη γάτα
- ManolisG
- nasia99
- lelocat
- ankas
- JohnDVM
- konstans
- 761
- Ελένη Άνση
- Pennylane
- Lord Kratos
- tz3nh
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool
και μας αρέσει αυτό!
,tragique!
Και αυτό ύποπτο..Ή μήπως είναι σύμπτωμα κορτιζόνης?