mpoulaalekoula
Πολύ δραστήριο μέλος
ευχαριστώ πολύ!!!Να εχει τουλαιχιστονν ανισθητιη μηχανη και καρδιακο μονιτορ![]()
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
rrrrr
Νεοφερμένο μέλος
Ο Γατος μου κιτρινισε, τον τρεξαμε στο γιατρο, διαγνοση - χολιανγοηπατιτιδα, ηταν 4 μερες στη κλινικη με ορους και κορτιζονη.
Τωρα ειναι "καλα" ειμαστε πια σπιτι. Το θεμα ειναι οτι ο γιατρος ειπε να συνεχιζο θεραπεια σπιτι, 2 μηνες 1 1/2 χαπι πρεζολον, δυο φορες την ημερα για δυο μηνες, μετα δυο μηνες μια φορα την ημερα..... αυτο που με προβληματιζει ειναι η δοσολογια και η διαρκεια.... ο γιατρος λει οτι δεν θα του πειραζει τα οργανα του.. εγω εχω της αποριες μου.
Ειναι φορεας FIV και 5 χρονον.
Ευχαριστω για καθε αποψη....
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
vasopent
Εκκολαπτόμενο μέλος
η γατούλα μου είναι 4 μηνών και πριν από 15 ημέρες έκανε διάρροια 2 φορές μέσα σε μία μέρα. Ο κτηνίατρος μας έδωσε αντιβίωση για γαστρεντερίτιδα σε ενάμιση μορφή και μία κρέμα καφέ για 10 μέρες. Μετά από μια βδομάδα έκανε πάλι διάρροια το βράδυ (το πρωί είχε βρει στα σκουπίδια του σπιτιού 1 κουτί που είχε ζαχαρούχο γάλα που ήταν 2 ημερών και το είχε γλείψει). Της πέρασε και χτες το βράδυ έκανε πάλι (το προηγούμενο βραδύ της είχα δώσει τόνο που ήταν σε ηλιέλαιο και τον είχα στραγγίξει). Πάντα είναι πράσινα. Αποφεύγω να την πάω στον κτηνίατρο γιατί φοβάμαι ότι θα της δώσει ξανά αντιβίωση χωρίς λόγο αφού της περνάει αμέσως. Υπάρχει λόγος ανησυχίας??
Ευχαριστώ πολύ!!
mpoulaalekoula
Πολύ δραστήριο μέλος
Η γατούλα μου είναι 2 χρονών και πριν μια εβδομάδα παρουσίασε ένα πρόβλημα...
Στην αρχή η μυτούλα της που κανονικά είναι ροζ χρώματος με άσπρη τρίχα από πάνω, παρουσιάσε τοπικά 2-3 μαυράκια..Και επειδή γενικά τη βρωμίζει εύκολα τη μύτη της θεώρησα ότι είναι βρωμούλα..
Στη συνέχεια αυτό επεκτάθηκε ελαφρώς δεξιά και αριστερα και έπεσαν λίγες τριχούλες..Στο μεταξύ η περιοχή δεν είναι άγρια αλλά λεία και απαλή σα να μην υπήρχε πρόβλημα κανένα..
Την πήγα στη γιατρό που μας είπε ότι δεν είναι τίποτα (ούτε μύκητας) αλλά απλά δείχνει σα νεκρά κύτταρα και δε θα έπρεπε να ανησυχώ..Για λίγες μέρες που είπε να βάζω λίγη κρεμούλα Dactador και ότι θα υποχωρήσει..Η κρέμα δεν κάνει τίποτα και αυτό δεν υποχωρεί..Έχει μια μαύρη μύτη τώρα..Επίσης δεν επεκτείνεται, είναι σταθερό.Μπορεί να την έχει χτυπήσει?
Σήμερα παρατήρησα ότι επίσης έχει ξισθεί από τη βάση του αυτιού μέχρι περίπου το μάτι και από τα 2 αυτάκια και έχει κάνει μικρές πληγούλες σε όλο αυτό το μήκος..
Τι μπορεί να είναι όλο αυτό?? Συνδέονται μεταξύ τους ?? Να ξαναπάω κτηνίατρο?
JohnDVM
Διάσημο μέλος
Καλημέρα δυστυχώς στην χολαγγειοηπατιτιδα η θεραπέια είναι μόνο με κορτιζόνη και αντιβίωση ίσως, τωρα το οτι ειναι φορεας FIV κανει δυσκολη την θεραπεια και χρειαζεται περισσότερη παρακολούθησηΚαλησπερα.
Ο Γατος μου κιτρινισε, τον τρεξαμε στο γιατρο, διαγνοση - χολιανγοηπατιτιδα, ηταν 4 μερες στη κλινικη με ορους και κορτιζονη.
Τωρα ειναι "καλα" ειμαστε πια σπιτι. Το θεμα ειναι οτι ο γιατρος ειπε να συνεχιζο θεραπεια σπιτι, 2 μηνες 1 1/2 χαπι πρεζολον, δυο φορες την ημερα για δυο μηνες, μετα δυο μηνες μια φορα την ημερα..... αυτο που με προβληματιζει ειναι η δοσολογια και η διαρκεια.... ο γιατρος λει οτι δεν θα του πειραζει τα οργανα του.. εγω εχω της αποριες μου.
Ειναι φορεας FIV και 5 χρονον.
Ευχαριστω για καθε αποψη....

JohnDVM
Διάσημο μέλος
Γεια σας,
η γατούλα μου είναι 4 μηνών και πριν από 15 ημέρες έκανε διάρροια 2 φορές μέσα σε μία μέρα. Ο κτηνίατρος μας έδωσε αντιβίωση για γαστρεντερίτιδα σε ενάμιση μορφή και μία κρέμα καφέ για 10 μέρες. Μετά από μια βδομάδα έκανε πάλι διάρροια το βράδυ (το πρωί είχε βρει στα σκουπίδια του σπιτιού 1 κουτί που είχε ζαχαρούχο γάλα που ήταν 2 ημερών και το είχε γλείψει). Της πέρασε και χτες το βράδυ έκανε πάλι (το προηγούμενο βραδύ της είχα δώσει τόνο που ήταν σε ηλιέλαιο και τον είχα στραγγίξει). Πάντα είναι πράσινα. Αποφεύγω να την πάω στον κτηνίατρο γιατί φοβάμαι ότι θα της δώσει ξανά αντιβίωση χωρίς λόγο αφού της περνάει αμέσως. Υπάρχει λόγος ανησυχίας??
Ευχαριστώ πολύ!!
Θα πρεπει να π[ροσεχεις την διατροφη του γιατι μαλλον απο αυτο προέρχονται οι διάρροιες και να του κανεις τακτικα αποπαρασίτωση
, αν δεις οτι η διαρροια επιμενει και γινεται και αιμορραγικη θα χρειαστει κτηνιατρο
JohnDVM
Διάσημο μέλος
Πιθανως να πρόκειται για κάποια ωτίτιδα και να χρειάζεται καθαρισμό, για την μύτη μπορει να είναι και φυσιολογική η αλλαγη του χρώματοςΓεια σας!
Η γατούλα μου είναι 2 χρονών και πριν μια εβδομάδα παρουσίασε ένα πρόβλημα...
Στην αρχή η μυτούλα της που κανονικά είναι ροζ χρώματος με άσπρη τρίχα από πάνω, παρουσιάσε τοπικά 2-3 μαυράκια..Και επειδή γενικά τη βρωμίζει εύκολα τη μύτη της θεώρησα ότι είναι βρωμούλα..
Στη συνέχεια αυτό επεκτάθηκε ελαφρώς δεξιά και αριστερα και έπεσαν λίγες τριχούλες..Στο μεταξύ η περιοχή δεν είναι άγρια αλλά λεία και απαλή σα να μην υπήρχε πρόβλημα κανένα..
Την πήγα στη γιατρό που μας είπε ότι δεν είναι τίποτα (ούτε μύκητας) αλλά απλά δείχνει σα νεκρά κύτταρα και δε θα έπρεπε να ανησυχώ..Για λίγες μέρες που είπε να βάζω λίγη κρεμούλα Dactador και ότι θα υποχωρήσει..Η κρέμα δεν κάνει τίποτα και αυτό δεν υποχωρεί..Έχει μια μαύρη μύτη τώρα..Επίσης δεν επεκτείνεται, είναι σταθερό.Μπορεί να την έχει χτυπήσει?
Σήμερα παρατήρησα ότι επίσης έχει ξισθεί από τη βάση του αυτιού μέχρι περίπου το μάτι και από τα 2 αυτάκια και έχει κάνει μικρές πληγούλες σε όλο αυτό το μήκος..
Τι μπορεί να είναι όλο αυτό?? Συνδέονται μεταξύ τους ?? Να ξαναπάω κτηνίατρο?
stiliani
Νεοφερμένο μέλος
stiliani
Νεοφερμένο μέλος
συγγνωμη για την ενόχληση εχω φτάσει σε απόγνωση αλήθεια..πριν κανα μήνα άφησα τον γατούλη μόνο με τη μαμά μου σαββατοκύριακο και γύρισα δευτέρα πρωί οταν τον αντικρυσα είχε κάνει μια τζίβα στον ποπό του και ειχε φραξει την εξοδο και δεν μπορούσε να ενεργηθεί...τον πήγα την ίδια μερα στη γιατρό είπε πως η κοιλιά του ηταν γεμάτη με κακάκια έκοψε την τζίβα με πολύ μεγάλη δυσκολία γιατί αυτός πονούσε πάρα πολύ μετα αρχισε να πηγαινει τουαλέτα αλλά με πολύ μεγάλη δυσκολία διότι ο ποπός του ήταν κατακκόκινος και πολύ ερεθισμένος και μάλλον φοβόταν να πάει στο διάστημα μετά αρχισα να βάζω πολλή υγρή τροφή μέσα στην κροκέτα hills vet τρώει για νεαρά στειρωμένα και πήγαινε τουαλέτα αλλά μόνο μια φορά τη μέρα ..σήμερα ξαναγύρισα σπίτι και είναι στα ίδια χάλια η κοιλιά του πέτρα αυτός στα πατωματα δε σηκώνεται καθόλου ουτε να περπατάει δε θέλει απο τον πόνο δε μπορώ να τον ακουμπήσω κλαίει προσπαθεί να τα κάνει και δε μπορει του εβαλα λάδι στην τροφή αλλά πλεον δε τρώει εκανε εμετους χθες γιατι είναι τιγκα το εντερό του μάλλον του έβαλα βαζελίνη στον ποπό φαίνονται τα κακάκια του στον ποπό του αλλά δε βγαίνουν εγω του εβαλα μπας και μαλακώσουν αλλά τίποτε.. βοηθηστε μας δεν τον εχω δει χειρότερα ποτέ
Να προσθέσω πως του δίνω τακτικά λιχουδιες που βοηθάν την απομάκρυσνση των τριχόμπαλων και μια πάστα..περιμενω με αγωνία αρχίζω και φοβάμαι πολύ απο το πρωι στις 12 ειναι σε ενα συγκεκριμενο μερος και δεν εχει σηκωθει υπάρχει περίπτωση να σκίστεί το εντερο του??
JohnDVM
Διάσημο μέλος
Μαλλον θα χρειαστει να του κανεις κλυσμα για να μαλακωσουν τα κακακια και να βγουν και μαλλον θα χρειαστει να τον δει κτηνιατροςΝα προσθέσω πως του δίνω τακτικά λιχουδιες που βοηθάν την απομάκρυσνση των τριχόμπαλων και μια πάστα..περιμενω με αγωνία αρχίζω και φοβάμαι πολύ απο το πρωι στις 12 ειναι σε ενα συγκεκριμενο μερος και δεν εχει σηκωθει υπάρχει περίπτωση να σκίστεί το εντερο του??

stiliani
Νεοφερμένο μέλος
Μαλλον θα χρειαστει να του κανεις κλυσμα για να μαλακωσουν τα κακακια και να βγουν και μαλλον θα χρειαστει να τον δει κτηνιατρος![]()
την πηρα τηλεφωνο...τη γιατρο και μ ειπε να του δωσω σιροπι νομίζω παραφινελαιο δε θυμαμαι ακριβως τη μαρκα μου ειπε πως το περνουν και τα μωρα ειμαστε μακρυα απο κτηνιατρο αλλα αν δε παει μεχρι το βραδυ αυριο θα πρεπει αν τον μεταφερω με αυτοκινητο εκει...
α θα ηθελα να ρωτησω αν μπορω να του δωσω και αλλο πριν πεσω για υπνο του εδωσα 5 ml duphalac Και ειναι 4 κιλα και 750 γραμμαρια επίσης θα ηθελα να ρωτησω γιατι ειχα χρησιμοποιησει η ιδια παλιά για εμένα σταγόνες stugeron ενδεικνυται αυτο για γατες η ειναι δηλητήριο για αυτόν??
Εδώ και 3-4 εβδομάδες η Μπριάμ, 9 μηνών, έχει αυτά τα μαυράκια στο σαγόνι. Πρέπει να'ναι ακμή, και δε βλέπω να έχει χειροτερέψει, αν και πριν ήταν περιορισμένο κυρίως στη μία μεριά, έχω την αίσθηση... Να της βάλω κάτι; Betadine ή κάτι πιο δυνατό;
Ευχαριστώ πολύ!!!!!!
Συνημμένα
mpoulaalekoula
Πολύ δραστήριο μέλος
Η γατούλα μου έκανε τον υπέρηχο που έπρεπε να κάνει (λόγω φυσήματος) και οι γιατροί βρήκαν αρκετά σοβαρά προβλήματα..
Μου είπαν ότι η δεξιά και η αριστερή κοιλία επικοινωνούν. Αλλά το πρόβλημα επιβαρύνεται γιατί επικοινωνία υπάρχει και μέσω ενός από τους κόλπους (εάν θυμάμαι καλά τους όρους).
Η γατούλα είναι ακριβώς 9 μηνών και έχει ήδη παρουσιάσει 5 οίστρους.
Μου είπαν ότι είναι άξιο απορίας πως επέζησε περισσότερο από 2-3 μήνες..
Η ίδια είναι πολύ δραστήρια, παίζει κανονικά, έχει όρεξη για φαγητό και για παιχνίδι και το μόνο που ίσως κάνει κάποιες φορές, είναι μετά από πολύ έντονο παιχνίδι με την αδερφούλα της, ξαπλώνει για 1-2 λεπτά στο πάτωμα και μετά συνεχίζει..
Δεν έχει δύσπνοια ή κάτι τέτοιο..
Και οι 2 κτηνίατροι που κάνανε τον υπέρηχο μου είπαν ότι δε μπορεί να μπει χειρουργείο διότι θα είναι εξαιρετικά επικίνδυνη επέμβαση..
Αναρωτιέμαι λοιπόν, τι μπορεί να γίνει ώστε να μην έχω τα δυσάρεστα αποτελέσματα του οίστρου της θηλυκής γάτας.. Δε μπορεί, κάτι θα υπάρχει..

Από τη μια χάπια ή ενέσεις ορμονών δε θέλω να κάνουμε γιατί οδηγούν σε καρκίνους..Από την άλλη μια γατούλα αστείρωτη, αργά ή γρήγορα δεν οδηγείται σε καρκίνο μαστών/μήτρας ή πυομήτρα κτλ ή κάνω λάθος? Εάν ισχύει, σε ποια ηλικία εμφανίζονται τέτοια προβλήματα?
Δεν ξέρω τι να κάνω..Ο ήχος και το κλάμα της δε με ενοχλούν καθόλου, δεν είναι αυτό το πρόβλημά μου..
Ακόμη, για τροφή μου είπαν την k/d hill's persciption και τίποτα για αγωγή προς το παρόν..
Εσείς τι πιστεύτε?Υπάρχει κατι που μπορώ να της δίνω για να ενισχύω την καρδιά της? Φοβάμαι και τη θρόμβωση...
Δε θέλω να μου κάνετε διάγνωση,προς θεού, καταλαβαίνω τη δυσκολία, απλά θα ήθελα να γνωρίζω την άποψή σας για το θέμα έτσι ώστε να μπορέσω να τα συζητήσω περισσότερα πράγματα με την κτηνίατρό μας..
Ευχαριστώ πολύ!
vasopent
Εκκολαπτόμενο μέλος
Σήμερα ενώ έλειπα από το σπίτι μου είπε η μητέρα μου ότι η γατούλα μου που είναι 5 μηνών κατούρησε πάνω στο κρεβάτι της!!Έχω ανησυχήσει πάρα πολύ!! Αύριο θα πάρω την κτηνίατρο! Θα ήθελα πραγματικά να ακούσω την άποψη σας!!
Ευχαριστώ πολύ!!
στον κήπο της πολυκατοικίας ταΐζουμε συστηματικά γατούλες και γατάκια. Μέχρι τώρα ήταν όλα καλά, χθες όμως διαπίστωσα ότι τα δυο γατάκια έχουν αρχίσει να κλείνουν το ένα τους μάτι.
Δεν ξέρω αν είναι απλώς τσίμπλες ή αναπνευστικό σύνδρομο/χλαμύδια και δυστυχώς τα γατάκια είναι αδύνατο να τα πιάσω γιατί είναι πολύ άγρια.
Τι μπορώ να κάνω; Πχ υπάρχει τίποτα που να μπορώ να βάζω στην τροφή τους;
AggelikiX
Νεοφερμένο μέλος
εδω και 10 περιπου μηνες εχω βρει 8 γατακια.πηγαινω καθημερινα,τα ταιζω τα ποτιζω,τα φροντιζω οσο μποορω.βρισκονται σε περιφραγμενο χωρο(εξοχικη κακοιτια που δεν κατοικειται,αλλα εχω προσβαση σε αυτη) αλλα παρολα αυτα τριγυρνανε και εξω απο αυτη,με οσους κινδυνους συνεπαγονται απο αυτο..δυστυχως!
σημερα,παρατηρησα κατι τρυπες στο τριχωμα, σε ενα απο αυτα, μια στην κοιλιτσα και την αλλη στο πισω ποδαρακι.μου φανηκε σαν να ηταν ξυρισμενο,γτ ηταν πολυ ερμητικα στο δερματακι του και πολυ ομοιομορφο.πηγα να ελεγξω και τα αλλα, και βρηκα ακομα ενα που ειχε ενα τετοιο "μπαλωμα" στην κοιλιτσα. επισης εξω απο το σπιτι βρηκα μια τουφα τριχες απο το ενα γατακι.
δεν εχουν μεχρι τωρα καποιο προβλημα με μυκητες,ειναι 10 μηνων και τα βρηκαμε οταν ηταν 1 μηνος. τα μεγαλωσαμε με ειδικο γαλα, με το μπιμπερο και στην συνεχεια με πολυ καλη τροφη,οχι με τις εμπορικες και οποτε ειχαν προβλημα τα πηγαμε στο γιατρο(το μονο προβλημα-μεχρι τωρα-,ηταν πληγες απο αλλες γατες, που τους εκαναν πυρετο,αλλα αντιμετωπιζοταν αμεσα).
δεν ξερω αν ειναι καποιο προβλημα υγειας, μυκητες,κτλ(δε μου μοιαζει με μυκητες παντως) ή αν ειναι καποιου ειδους κακοβουλη φαρσα απο καποιο ασυνειδητο ατομο, αλλα θα ηθελα την γνωμη σας,γιατι ανησυχω πολυ.
στο παρακατω λινκ επισυναπτονται οι φωτογραφιες(δεν μπορουσα να τις ξανα-αναρτησω και εδω).
σας ευχαριστω πολυ!!
https://www.mypetz.gr/posts/5802630/
JohnDVM
Διάσημο μέλος
Γεια σας γιατρε! Θελω να σας ρωτησω αν το ελαιολαδο κανει κακο στις γατες. Σημερα η γατα μου (χωρις να καταλαβω) εφαγε ενα μπολακι ελαιολαδο που ειχα στην κουζινα. Οταν το ειδα της το πηρα αλλα αυτη ηθελε και αλλο. Μετα απο λιγο εκανε εμετο και εβγαλε τριχομπαλες. Εχω αγχωθει αδικα ή οχι; Σας ευχαριστω!
Δεν υπαρχει ιδιαίτερος λογος ανησυχιας το πολυ πολυ να παθει διαρροια, αν τρωει τετοια ποσοτητα για μεγαλο χρονικο διαστημα μπορει να της προκαλεσει προβλημα στο συκωτι
JohnDVM
Διάσημο μέλος
την πηρα τηλεφωνο...τη γιατρο και μ ειπε να του δωσω σιροπι νομίζω παραφινελαιο δε θυμαμαι ακριβως τη μαρκα μου ειπε πως το περνουν και τα μωρα ειμαστε μακρυα απο κτηνιατρο αλλα αν δε παει μεχρι το βραδυ αυριο θα πρεπει αν τον μεταφερω με αυτοκινητο εκει...
α θα ηθελα να ρωτησω αν μπορω να του δωσω και αλλο πριν πεσω για υπνο του εδωσα 5 ml duphalac Και ειναι 4 κιλα και 750 γραμμαρια επίσης θα ηθελα να ρωτησω γιατι ειχα χρησιμοποιησει η ιδια παλιά για εμένα σταγόνες stugeron ενδεικνυται αυτο για γατες η ειναι δηλητήριο για αυτόν??
καλυτερα να μενεις στο παραφινελαιο που ειναι πιο ακινδυνο για τις γατες

- Status
- Το θέμα δεν είναι ανοιχτό για νέες απαντήσεις.
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 62 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
- Joji
- dionysia_p
- Βαλκα
- AnnieGr
- ΓΑΤΟΥΛΗΣ ΝΟΥΛΗΣ
- ofilia
- mayrh gata
- Aρτεμις
- Djali
- sissoulaki
- alkinoow123
- kaith18927
- ΧΙΟΝΑΤΗ15585
- Zoro-mpoy
- tasos_perama
- sissy12
- 3lbereth
- F.Butter
- CoffeeBlack
- maiksth
- uncle_nontas
- anthilia
- Marw-Sissy
- Lia_cha
- Κριτολαος
- vampce
- ΕΛΑ
- giannisvitara
- Mona1
- mpirarxos
- Βάσω Μαν
- ANTONELLA
- sararoutsi
- Claire Rentfield
- aston3
- Javier
- λένα117
- dkat
- kitara
- kitcat
- Kostasrc
- ΜαρίαΣτρ80
- Vakova
- gatito
- raccoon
- dorothea_v
- nasstazia
- Roulita16248
- Βρεγμένη γάτα
- ManolisG
- nasia99
- lelocat
- ankas
- JohnDVM
- konstans
- 761
- Ελένη Άνση
- Pennylane
- Lord Kratos
- tz3nh
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool