Selina Kyle
Τιμώμενο Μέλος

Χθες, στις 4 τα ξημερώματα, ο γατούλης μου ο Disney, σηκώθηκε για να φάει. Τον ακολούθησα γιατί έπαψα από καιρό να του αφήνω το φαγητό του έξω, και έβγαλα το μπωλάκι του με τις κροκέτες. Λοιπόν, ενώ έτρωγε πρέπει κάποια κροκέτα να πήγε στραβά και το γατάκι μου άρχισε να πνίγεται, να μην μπορεί να την καταπιεί, να παραπατά. Τρόμαξα και μη ξέροντας πως να αντιδράσω, τον πλησίασα, σκεφτόμενη ότι θα μπορούσα ίσως να βάλω το δάκτυλο στο στόμα του και να σπρώξω. Αυτός έτρεξε και ξαφνικά κατάφερε να την καταπιεί, ανακτώντας τις δυνάμεις του. Και ήθελα να ρωτήσω:
Σε τέτοια περίπτωση ποιος είναι ο σωστός τρόπος να αντιδράσεις;
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
JohnDVM
Διάσημο μέλος
Καλησπέρα γιατρέ
Χθες, στις 4 τα ξημερώματα, ο γατούλης μου ο Disney, σηκώθηκε για να φάει. Τον ακολούθησα γιατί έπαψα από καιρό να του αφήνω το φαγητό του έξω, και έβγαλα το μπωλάκι του με τις κροκέτες. Λοιπόν, ενώ έτρωγε πρέπει κάποια κροκέτα να πήγε στραβά και το γατάκι μου άρχισε να πνίγεται, να μην μπορεί να την καταπιεί, να παραπατά. Τρόμαξα και μη ξέροντας πως να αντιδράσω, τον πλησίασα, σκεφτόμενη ότι θα μπορούσα ίσως να βάλω το δάκτυλο στο στόμα του και να σπρώξω. Αυτός έτρεξε και ξαφνικά κατάφερε να την καταπιεί, ανακτώντας τις δυνάμεις του. Και ήθελα να ρωτήσω:
Σε τέτοια περίπτωση ποιος είναι ο σωστός τρόπος να αντιδράσεις;
Καταρχήν κρατας την ψυχραιμία σου και προσπαθεις να την βγάλεις η να την σπρωξεις προς τα κάτω είτε με το χερι είτε πιέζοντας την κοιλια του γατιου, επισης αν είναι λαίμαργος καλο είναι να τρώει πιο πολλά γευματα την ημέρα ή η κροκέτα να έιναι πιο μεγάλη για να αναγκάζεται να την μασάει

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Selina Kyle
Τιμώμενο Μέλος

πριν δεκα μερες περιπου πηγα τον γατο μου στο κτηνιατρο, ο οποιος μας ειπε οτι εχει ουρολοιμωξη και εδωσε αντιβιωση για 8 μερες.επισης μου ειπε να σταματησω να του δινω ξηρη τροφη για να μην δημιουργηθει προβλημα στην ουρηθρα του.
Επομενως εδω και μια εβδομαδα ο γατος μου τρωει αποκλειστικα μαγειρευτο φαγητο(κοτοπουλο με ρυζι, μια φορα ψαρι και λιγο μοσχαρι)
Το προβλημα ειναι οτι αυτες τις 10 μερες εχει ενεργηθει μονο μια φορα. Φταει η αντιβιωση, η αλλαγη του φαγητου?
Τι να κανω?
Ο γατος μου ειναι 4 ετων και στειρωμενος.
JohnDVM
Διάσημο μέλος
Καλησπερα γιατρε,
πριν δεκα μερες περιπου πηγα τον γατο μου στο κτηνιατρο, ο οποιος μας ειπε οτι εχει ουρολοιμωξη και εδωσε αντιβιωση για 8 μερες.επισης μου ειπε να σταματησω να του δινω ξηρη τροφη για να μην δημιουργηθει προβλημα στην ουρηθρα του.
Επομενως εδω και μια εβδομαδα ο γατος μου τρωει αποκλειστικα μαγειρευτο φαγητο(κοτοπουλο με ρυζι, μια φορα ψαρι και λιγο μοσχαρι)
Το προβλημα ειναι οτι αυτες τις 10 μερες εχει ενεργηθει μονο μια φορα. Φταει η αντιβιωση, η αλλαγη του φαγητου?
Τι να κανω?
Ο γατος μου ειναι 4 ετων και στειρωμενος.
μαλλον φταίει το φαγητό και η αντιβίωση , μπορεις να της δίνεις λίγο παραφινέλαιο απο το φαρμακείο για μερικές μέρες για αν την βοηθήσεις να ενεργηθει

kat-cats
Διάσημο μέλος
Εμείς ευτυχώς δεν έχουμε θέμα υγείας αλλά θα ήθελα να ρωτήσω τη γνώμη σας σε θέμα διατροφής.
Αντί να κάνω τη μετάβαση στην Κίρα (η οποία είναι τώρα 3 1/2 μηνών σχεδόν 4 μηνών) από την royal canin babycat (1-3 μηνών) στην royal canin kitten (4-12 μηνών), πήγα απευθείας από την royal canin babycat στην acana wild prairie και δεν ξέρω μήπως δεν έπρεπε.
Eκανα σωστά τη μείξη των τροφών, από μέρες πριν, δείχνει να της αρέσει και τα κακά της ειναι μια χαρά.
Απλά λέω μήπως δεν έκανα καλά και έπρεπε να της δώσω την royal canin kitten και μετά τον 6ο μήνα της ζωής της να κάνω αλλαγή στην acana; Η εταιρία acana λέει βέβαια ότι κάνει για όλα τα στάδια ζωής αλλά έλεγα μήπως διατροφικά δεν είναι σωστό, μήπως κάτι δεν λαμβάνω υπόψη μου...;;
Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων,
Κατερίνα
JohnDVM
Διάσημο μέλος
Γιατρέ καλησπέρα!
Εμείς ευτυχώς δεν έχουμε θέμα υγείας αλλά θα ήθελα να ρωτήσω τη γνώμη σας σε θέμα διατροφής.
Αντί να κάνω τη μετάβαση στην Κίρα (η οποία είναι τώρα 3 1/2 μηνών σχεδόν 4 μηνών) από την royal canin babycat (1-3 μηνών) στην royal canin kitten (4-12 μηνών), πήγα απευθείας από την royal canin babycat στην acana wild prairie και δεν ξέρω μήπως δεν έπρεπε.
Eκανα σωστά τη μείξη των τροφών, από μέρες πριν, δείχνει να της αρέσει και τα κακά της ειναι μια χαρά.
Απλά λέω μήπως δεν έκανα καλά και έπρεπε να της δώσω την royal canin kitten και μετά τον 6ο μήνα της ζωής της να κάνω αλλαγή στην acana; Η εταιρία acana λέει βέβαια ότι κάνει για όλα τα στάδια ζωής αλλά έλεγα μήπως διατροφικά δεν είναι σωστό, μήπως κάτι δεν λαμβάνω υπόψη μου...;;
Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων,
Κατερίνα
Εφόσον δεν έχει άλλαξει κάτι στα κόπρανα της και δεν δείχνει να έχει κάποιο πρόβλημα τότε μπορεις να συνεχίσεις την ACANA εφοσον είναι η σωστή για την ηλικία της

kat-cats
Διάσημο μέλος
Εφόσον δεν έχει άλλαξει κάτι στα κόπρανα της και δεν δείχνει να έχει κάποιο πρόβλημα τότε μπορεις να συνεχίσεις την ACANA εφοσον είναι η σωστή για την ηλικία της![]()
Επάνω γράφει πως είναι για όλες τις ηλικίες....άρα κάνει και για την ηλικία της! τα κόπρανά της είναι μια χαρά μέχρι στιγμής!
Σας ευχαριστώ πολύ!!

JohnDVM
Διάσημο μέλος
Γιατρέ καλησπέρα! η γάτα μου είναι περίπου 13ων ετών και είχε εμφανίσει κατά καιρούς όγκους στους μαστούς (3 συνολικά). τους οποιους αφαιρέσαμε με επέμβαση, επίσης αφαιρέσαμε και τη μητρα. αμέσως μετά την τελευταια επέμβαση αφαίρεσης όγκου πρίστηκαν τα ποδαράκια της και εμφάνισε νέο όγκο κοντα στην ουρήθρα. ο γιατρός που την πραρακολουθει, μου είπε πως ο ογκος δεν χειρουργείται και αρχικά της έδωσε ενέσεις αντιβίωσης και αντιφλεγμονώδες για τα πόδια, μήπως ήταν λοιμωξη. αφού δεν ξεπρήστηκαν, μου είπε οτι ειναι προβλημα στην καρδια και της έγραψε lasix και salospir. ταυτόχρονα μας έγραψε αλοιφή κορτιζόνη για τον όγκο και μου είπε να της βάζω για 6 ημέρες. εκείνες τις ημέρες δεν έβγαζε αιμα απο τον όγκο. ομως 2 ημερες μετα τη διακοπη της κορτιζονης αρχισε να έχει σταγονες αιμα. ο γιατρος μας έδωσε ενέσεις αντιβίωσης τις οποίες παίρνει ακόμα. αυτο που θέλω να με βοηθήσετε είναι το εξης: τα ποδαράκια της δεν ξεπρίζονται και τελευταία δυσκολεύεται να περπατησει. υπάρχει κάποιο αλλο φαρμακο για το πριξιμο? υπαρχει πιθανοτητα να είναι κάτι άλλο? σημειωτέον, όταν αγγίζω τα πόδια της είναι σαν να πιάνω ζελέ. μπορω να κανω κατι για να είναι πιό ανετα? ευχαριστω εκ των προτέρων.
μάλλον το οίδημα οφείλεται στον ογκο και έχει να κάνει με τους λεμφαδένες , εκτος απο διουρητικά και κορτιζόνη ίσως χρειάζεται και παροχεύτευση

anna 21
Δραστήριο μέλος
JohnDVM
Διάσημο μέλος
Το να βγουν τα δόντια είναι το τελευταίο στάδιο, μπορει για αρχή να του βάζεται προληπτικά κάποια σκόνη στο φαγητό ή κάποιο διάλυμα απολυμαντικάστο νερο για να κρατήσετε σε χαμηλή ένταση την ουλίτιδα και αν δείτε οτι χειροτερεύει να ξεκινήσετε με κορτιζόνες και αντιβιώσειςκαλησπερα σας! θα ηθελα τη γνωμη σας για την ουλιτιδα του γατου μου... ειναι ενος ετους περιπου τρωει κροκετες RC και κονσερβουλες που κ που και τον τελευταιο μηνα η κτηνιατρος μας διεγνωσε ουλιτιδα (σοβαρη σχετικα ειπε). υποπτευθηκε aids-λευχαιμια καναμε τα τεστ και βγηκαν καθαρα. απο τοτε βαζουμε (με πολυ κοπο) αλοιφη μουντισαλ στα ουλα αλλα η κατασταση δεν φαινεται καλυτερη. να σημειωσω οτι δεν εχει καποιο εμφανες προβλημα, δε φαινεται να ποναει, δεν τρεχουν σαλια, τρωει κανονικα. η κοκκινη γραμμη ομως στα ουλα του ειναι εντονη... πλεον η κτηνιατρος μας συμβουλεψε να μην κανουμε τιποτα και ουσιαστικα να κινητοποιηθουμε οταν θα δουμε τα πρωτα ανησυχητικα σημαδια.. αλλα εγω αναρωτιεμαι: δε θα ειναι πολυ αργα τοτε? λογικα σε εκεινη τη φαση θα αρχισουμε να του βγαζουμε δοντια πραγμα επιπονο εκτος των αλλων. δεν μπορει να προληφθει ή να καθυστερησει εστω να αυτη η κατασταση ενοψει και της ηλικιας του? (υποψην οτι η κτηνιατρος μας ειπε να μην τον ταλαιπωρησουμε τωρα αφου δεν ποναει γτ πριν απο 5-6 μηνες ειχε ατυχημα και ειχε μεινει παραλυτος στα πισω ποδια και ειχε ταλαιπωρηθει πολυ τοτε, αλλα μεσα σε ενα μηνα με πολυ φροντιδα επανηλθε και πλεον ειναι οκ)

anna 21
Δραστήριο μέλος
mariaar32
Νεοφερμένο μέλος
πριν 10 μερες βρηκα ενα γατακι και αποφασισα να το κρατησω .
Οταν το πηγα στον κτηνιατρο μου ειπε πως ειναι 3ον εβδομαδων και πως ειναι πολυ μικρος για να παρει την παστα για τα σκουλικια και να κανουμε καποιο εμβολιο.
Πριν 5 μερες αρχισε να κανει διαρροια (σχεδον νερο με βλενα ) και δεν προλαβαινε να παει στην αμμο του , απλα του εφευγαν .... τηλεφωνησα στον γιατρο του και μου ειπε να του δωσω την παστα banmuth για τα σκουλικια .απο τοτε που την πηρε η διαρροια εγινε χειροτερη .Χθεσ του εδωσα και λιγη ξηρα τροφη(babycat - royal canin) μαζι με το γαλα (lactopet)και τα κακακια του αρxισαν να ειναι καλυτερα αλλα προσεξα πως εχει αιμα και ακομα του "φευγουν" πριν προλαβει να παει στην αμμο του ...
Οταν τον βρηκα ηταν 260 γρ. τωρα ειναι 405 γρ .
Δεν ξερω τι να κανω... να του δωσω γαλα ή ξηρα τροφη ? Μηπως φταιει η παστα για τα σκουληκια ?

DarthAltair
Νεοφερμένο μέλος
Τι χρειάζεται να ξέρω/κάνω ώστε να εξασφαλίσω και ότι δε θα έχει άλλες γέννες και την όσο το δυνατόν καλύτερη υγεία του ζώου;
Τι ερωτήσεις θα πρέπει να κάνω στους κτηνίατρους της περιοχής ώστε να βρω ποιος θα την φροντίσει καλύτερα;
Σας ευχαριστώ για το χρόνο σας.
Aleksa
Τιμώμενο Μέλος
Χρειάζομαι τη γνώμη σας στο εξής θέμα: Έχω μια γατούλα 3-4 μηνών περίπου και παρατήρησα οτι μερικές φορές μου
μυρίζει λίγο δυσάρεστα. Διαπίστωσα οτι αυτό γίνεται όταν πλένεται και μόνο. Και δεν μπορούσα να διευρκρυνίσω αν ήταν από το στόμα ή
το σάλιο της. Αφού, έριξα μια ματιά (όσο μου το "επέτρεπε" εκείνη) στα ούλα της και δεν είδα κάποιον ερεθισμό, έβαλα το δάχτυλό μου
να το γλύψει με το σάλιο της και το μύρισα. Δεν μύριζε κάτι ιδιαίτερο. Πιθανολογώ λοιπόν οτι αυτή η δυσάρεστη χαρακτηριστική μυρωδιά
ουρίας (όχι σαν ούρα, αλλά όπως όταν καίγεται ο βακελίτης σε ακατάλληλη λάμπα) που μυρίζει μόνο όταν έχω πολύ κοντά μου τη γατούλα,
υπάρχει μόνο όταν έρχεται το σάλιο σε επαφή με τη γούνα της, ενώ καθάρίζεται (πράγμα που συχνότατα το κάνει στην αγκαλιά μου
)Να σημειώσω οτι η οσμή δεν διαρκεί πολύ, μόνο κάτι ελάχιστα λεπτά, μέχρι να στεγνώσει από το σάλιο της. Παρόλ'αυτά εγώ ανησυχώ
και στενοχωριέμαι μην είναι σημαδια aids ή λευχαιμίας
Η οσμή δεν με απασχολεί τόσο, όσο η αιτία της. Δεν έχουμε κάνει ακόμα εξετάσεις αίματοςγια τα παραπάνω νοσήματα,η κτηνίατρος που τη βλέπει, είπε να μεγαλώσει λίγο για να είναι αξιόπιστα τα αποτελέσματα.
Κατά τα άλλα΄είναι φυσιολογική η γατούλα. Και τρώει, και πίνει νερό , ούτε διάρροια έχει.
Θα χαιρόμουν να με καθησυχάζατε και ευχαριστώ εκ των προτέρων γιατρέ μου.
JohnDVM
Διάσημο μέλος
Για να μην έχεις άλλες γέννες το καλύτερο θα ήταν να την στειρώσεις, για να δεις ποιος γιατρος αθ την φροντίζει θα πρέπει να επισκευτεις τους κτηνιατρους της περιοχής σου να τους ρωτήσεις οτι θέλεις να δεις πως είναι τα ιατρεια τους και στο τεολος να μπιστευτεις αυτον που θα σου κάνει τηνν καλύτερη εντυπωση, δεν υπάρχουν στανταρ ερωτήσεις για το πως να διαλέξεις έναν κτηνίατρο περισ΄΄οτερο βασίζεσαι στην συμπεριφορά και πως αντιδρα με το ζώο σουΚαλησπέρα σας.Έχω μια γατούλα περίπου 3-4 χρονών και θέλω να την στειρώσω.Είναι αδέσποτη μεν,αλλά έξω από το σπίτι μας έχει μεγαλώσει.
Τι χρειάζεται να ξέρω/κάνω ώστε να εξασφαλίσω και ότι δε θα έχει άλλες γέννες και την όσο το δυνατόν καλύτερη υγεία του ζώου;
Τι ερωτήσεις θα πρέπει να κάνω στους κτηνίατρους της περιοχής ώστε να βρω ποιος θα την φροντίσει καλύτερα;
Σας ευχαριστώ για το χρόνο σας.

JohnDVM
Διάσημο μέλος
Γεια σας γιατρέ. Θα ήθελα να σας ρωτήσω για ένα δυσάρεστο γεγονός. Χτες το πρωί φίλοι μου βρήκαν την αδέσποτη γατούλα που ταΐζουν νεκρή απέναντι από το σπίτι τους. Η γατούλα φαινόταν σαν να κοιμάται στο πεζοδρόμιο πίσω από ένα δέντρο. Δεν είχε κανένα τραύμα ή σημάδι πάνω της. Το κορμάκι της και το προσωπάκι της ήταν καθαρά. Όμως έβγαινε αίμα από το στόμα της . Πως μπορούμε να καταλάβουμε την αιτία θανάτου, αν ήταν από αμάξι ή κάποιο είδος φόλας; Μας κάνει εντύπωση που δεν είχε τραύμα πάνω της και που δεν πρόλαβε να πάει στους ανθρώπους που την φρόντιζαν. Έχουν εξαφανιστεί πολλά ζωάκια από την περιοχή και ανησυχούμε. Σας ευχαριστώ πολύ.
Η αιτία θανάτου μπορεί να προσδιοριστει μενεκροψια/νεκροτομη απο λτηνιατρο και με τοξικολογικές εξετάσεις

JohnDVM
Διάσημο μέλος
Μάλλον είναι η μυρώδια που έχει το σμήγμα της τρίχας και οταν υγραίνεται απο το σάλιο βγάζει αυτή την έντονη μυρωδιάΓιατρέ γειά σας.
Χρειάζομαι τη γνώμη σας στο εξής θέμα: Έχω μια γατούλα 3-4 μηνών περίπου και παρατήρησα οτι μερικές φορές μου
μυρίζει λίγο δυσάρεστα. Διαπίστωσα οτι αυτό γίνεται όταν πλένεται και μόνο. Και δεν μπορούσα να διευρκρυνίσω αν ήταν από το στόμα ή
το σάλιο της. Αφού, έριξα μια ματιά (όσο μου το "επέτρεπε" εκείνη) στα ούλα της και δεν είδα κάποιον ερεθισμό, έβαλα το δάχτυλό μου
να το γλύψει με το σάλιο της και το μύρισα. Δεν μύριζε κάτι ιδιαίτερο. Πιθανολογώ λοιπόν οτι αυτή η δυσάρεστη χαρακτηριστική μυρωδιά
ουρίας (όχι σαν ούρα, αλλά όπως όταν καίγεται ο βακελίτης σε ακατάλληλη λάμπα) που μυρίζει μόνο όταν έχω πολύ κοντά μου τη γατούλα,
υπάρχει μόνο όταν έρχεται το σάλιο σε επαφή με τη γούνα της, ενώ καθάρίζεται (πράγμα που συχνότατα το κάνει στην αγκαλιά μου)
Να σημειώσω οτι η οσμή δεν διαρκεί πολύ, μόνο κάτι ελάχιστα λεπτά, μέχρι να στεγνώσει από το σάλιο της. Παρόλ'αυτά εγώ ανησυχώ
και στενοχωριέμαι μην είναι σημαδια aids ή λευχαιμίαςΗ οσμή δεν με απασχολεί τόσο, όσο η αιτία της. Δεν έχουμε κάνει ακόμα εξετάσεις αίματος
για τα παραπάνω νοσήματα,η κτηνίατρος που τη βλέπει, είπε να μεγαλώσει λίγο για να είναι αξιόπιστα τα αποτελέσματα.
Κατά τα άλλα΄είναι φυσιολογική η γατούλα. Και τρώει, και πίνει νερό , ούτε διάρροια έχει.
Θα χαιρόμουν να με καθησυχάζατε και ευχαριστώ εκ των προτέρων γιατρέ μου.

- Status
- Το θέμα δεν είναι ανοιχτό για νέες απαντήσεις.
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 62 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
- Joji
- dionysia_p
- Βαλκα
- AnnieGr
- ΓΑΤΟΥΛΗΣ ΝΟΥΛΗΣ
- ofilia
- mayrh gata
- Aρτεμις
- Djali
- sissoulaki
- alkinoow123
- kaith18927
- ΧΙΟΝΑΤΗ15585
- Zoro-mpoy
- tasos_perama
- sissy12
- 3lbereth
- F.Butter
- CoffeeBlack
- maiksth
- uncle_nontas
- anthilia
- Marw-Sissy
- Lia_cha
- Κριτολαος
- vampce
- ΕΛΑ
- giannisvitara
- Mona1
- mpirarxos
- Βάσω Μαν
- ANTONELLA
- sararoutsi
- Claire Rentfield
- aston3
- Javier
- λένα117
- dkat
- kitara
- kitcat
- Kostasrc
- ΜαρίαΣτρ80
- Vakova
- gatito
- raccoon
- dorothea_v
- nasstazia
- Roulita16248
- Βρεγμένη γάτα
- ManolisG
- nasia99
- lelocat
- ankas
- JohnDVM
- konstans
- 761
- Ελένη Άνση
- Pennylane
- Lord Kratos
- tz3nh
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool