Γιατρέ γειά σας.
Χρειάζομαι τη γνώμη σας στο εξής θέμα: Έχω μια γατούλα 3-4 μηνών περίπου και παρατήρησα οτι μερικές φορές μου
μυρίζει λίγο δυσάρεστα. Διαπίστωσα οτι αυτό γίνεται όταν πλένεται και μόνο. Και δεν μπορούσα να διευρκρυνίσω αν ήταν από το στόμα ή
το σάλιο της. Αφού, έριξα μια ματιά (όσο μου το "επέτρεπε" εκείνη) στα ούλα της και δεν είδα κάποιον ερεθισμό, έβαλα το δάχτυλό μου
να το γλύψει με το σάλιο της και το μύρισα. Δεν μύριζε κάτι ιδιαίτερο. Πιθανολογώ λοιπόν οτι αυτή η δυσάρεστη χαρακτηριστική μυρωδιά
ουρίας (όχι σαν ούρα, αλλά όπως όταν καίγεται ο βακελίτης σε ακατάλληλη λάμπα) που μυρίζει μόνο όταν έχω πολύ κοντά μου τη γατούλα,
υπάρχει
μόνο όταν έρχεται το σάλιο σε επαφή με τη γούνα της, ενώ καθάρίζεται (πράγμα που συχνότατα το κάνει στην αγκαλιά μου

)
Να σημειώσω οτι η οσμή δεν διαρκεί πολύ, μόνο κάτι ελάχιστα λεπτά, μέχρι να στεγνώσει από το σάλιο της. Παρόλ'αυτά εγώ ανησυχώ
και στενοχωριέμαι μην είναι σημαδια aids ή λευχαιμίας

Η οσμή δεν με απασχολεί τόσο, όσο η αιτία της. Δεν έχουμε κάνει ακόμα εξετάσεις αίματος
για τα παραπάνω νοσήματα,η κτηνίατρος που τη βλέπει, είπε να μεγαλώσει λίγο για να είναι αξιόπιστα τα αποτελέσματα.
Κατά τα άλλα΄είναι φυσιολογική η γατούλα. Και τρώει, και πίνει νερό , ούτε διάρροια έχει.
Θα χαιρόμουν να με καθησυχάζατε και ευχαριστώ εκ των προτέρων γιατρέ μου.