Γιατρέ καλημέρα σας, θα ήθελα παρακαλώ τη γνώμη σας.
Η γάτα μου, στειρωμένη, Περσίας, Tortoiseshell , με πλακουτσωτή μουρίτσα είναι σχεδόν 15 χρονών.
Πριν όλα ήταν ωραία , όμως εδώ και 8-9 μήνες περίπου έχει μειωθεί η ενέργεια της, δεν μου «μιλάει» όσο πριν και όταν το κάνει είναι χωρίς ένταση. Νερό πίνει σχεδόν την ίδια ποσότητα όπως και πριν. Όταν αναπνέει, αναπνέει από τη μύτη της κανονικά χωρίς πρόβλημα ή αίσθηση δυσφορίας, όμως ακούγεται κάτι σαν να έχει υγρό στα ρουθούνια της ( δλδ. σαν να μικρόροχαλίζει στο ξύπνιο της ) και επίσης από την κοιλίτσα της ακούγονται στομαχικοί/εντερικοί ( θα έλεγα ) θόρυβοι σαν να μην έχει φάει καιρό. Η επίσκεψη στη τουαλέτα της από καθημερινή άρχισε να γίνεται κάθε δύο ημέρες. Τα μάτια της είναι καθαρά χωρίς υγρά. Επίσης, ενώ ποτέ δεν έτρωγε όλα τα κρακεράκια που της έβαζα, το τελευταίο καιρό η όρεξη της έχει μειωθεί και πλέον τρώει συχνότερα όταν της δίνω τα κρακεράκια με το χέρι και όταν φυσικά της προσφέρω από εκείνες τις γατολιχουδιές που μοιάζουν με «υγρά κορδόνια» .
Της δίνω εδώ και 2-3 μήνες περίπου κρακεράκια που μου πρότεινε η κτηνίατρος : τα Royal Canin Senior Consult Stage 2 High Calorie και το Calo-Pet Paste.
Δυστυχώς παρόλα αυτά από τα 3,4Kg που ήταν, έφτασε σήμερα να ζυγίζει μόνο 2,4Kg . Όπως τη χαϊδεύω, τη χτενίζω και γενικότερα την περιποιούμαι, αισθάνομαι τα κόκαλα της σε ράχη, γοφούς και στο στέρνο της.
Την πήγα στον κτηνίατρο το Μάιο, τον Αύγουστο και το Σεπτέμβρη για εξετάσεις και μου είπε πως οι αιματολογικές είναι σε γενικές γραμμές καλές, τα δόντια της είναι σχετικά καλά για τη ράτσα και την ηλικία, δε βρήκε πρόβλημα στο θυρεοειδή, ούτε στα νεφρά και στα ούρα της δεν έχει κρυστάλλους ( κάτι που είχε παλιότερα μία φορά, αλλά το διορθώσαμε γρήγορα με την ανάλογη τροφή και τη φαρμακευτική αγωγή ).
Μόνο κατά την εξέτασή της, είχε αυξημένους καρδιακούς παλμούς και η κτηνίατρος μου είπε πως ίσως να είναι η καρδιά
Πραγματικά δεν ξέρω τι άλλο να κάνω ή να σκεφτώ ????
Δεν θέλω να τη ταλαιπωρώ στην κατάστασή της.
Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων.