Καλησπέρα γιατρέ,
Έχω μια γατούλα 1 1/2 χρονών η οποία δεν βγαίνει ποτέ από το σπίτι, η οποία πριν λίγες εβδομάδες μου έκανε μερικούς εμετούς (την 1 φορά με αμάσητη τροφή, τις άλλες σκέτο υγρό και άλλη μια με τριχούλες).Μιας και η συγκεκριμένη όταν φεύγει από το σπίτι δεν την κάνουμε καλά (μια φορά που την πήγαμε στον κτηνίατρο δεν καταφέραμε καν να την βγάλουμε από το κλουβάκι της), ήρθε ένας κτηνίατρος σπίτι.Την εξέτασε και μας είπε ότι μπορεί να την πειράζει η τροφή (royal Canin sterilized) και να αρχίσω να της δίνω βραστό κοτοπουλάκι.Από τότε δεν ξανάκανε κανέναν εμετό αλλά μια μέρα διάρροια.Έτσι ξαναήρθε να την δει και μας είπε ότι τα μάτια της ήταν αρκετά γυαλιστερά και αφού την ακροάστηκε μας είπε ότι το αναπνευστικό της είναι βεβαρημένο. Να σημειώσω εδώ ότι πυρετό δεν έχει κάνει και ότι εδώ και αρκετό καιρό τινάζει/κουνάει το κεφάλι της σαν να την ενοχλεί/πονάει κάπου).Της δώσαμε για 4 μέρες Beytril αντιβίωση και έφτιαξε λίγο και η διάθεση της.Γενικά δεν είχε συμπτώματα ανορεξίας, απλά κοιμάται παραπάνω.Αφού δεν μπορέσαμε να συνεχίσουμε τις ενέσεις που ήθελε ο γιατρός (μας είχε πει να της δώσουμε συνολικά 6) μετά από 2 μέρες ξαναέχασε την ζωντάνια της.Τον ρώτησα να της κάναμε εξετάσεις αίματος αλλά μου είπε ότι δεν θα δείχνανε κάτι.Την πήγα τελικά σε μια κτηνίατρο εδώ κοντά μας η οποία την κοίμησε και της έκανε εξετάσεις αίματος για τα πάντα, της εξέτασε τα αυτιά και τα μάτια ενδελεχώς, της έκανε και ακτινογραφίες και τα αποτελέσματα ήταν σε όλα τα ανίατα αρνητική εκτός από την Μπαρτονέλλωση (και τα λευκά της ήταν λίγο πεσμένα).Η γιατρός μας είπε ότι δεν βρίσκει λόγω να πάρει θεραπεία για την Μπαρτονέλλωση γιατί δεν έχει πρησμένους αδένες αλλά ούτε πυρετό και απλά να την παρακολουθούμε για λίγο. Δυστυχώς εγώ ανησυχώ γιατί την βλέπω αρκετά άκεφη (τρώει βέβαια κανονικά την royal canin για γαστρεντερολογικά), πάει στην τουαλέτα κανονικά, πίνει το νεράκι της όσο πρέπει, αλλά το κούνημα του κεφαλιού δεν σταματάει.Διαβάζω και παντού στο internet ότι θα πρέπει να πάρει αντιβίωση για την Μπαρτονέλλωση και ότι μπορεί να είναι επικίνδυνο για την υγεία της, αλλά η γιατρός δεν μας είπε ότι χρειάζεται να της δώσουμε..