Χαιρετε την όμορφη γατόψαρα!!! Ο Φέλιξ μου είναι δεκαπέντε μηνών στερεωμένοι και ζει μέσα στο σπίτι. Πρόκειται να φύγω τη Δευτέρα για διακοπές κ θα τον πάρω εννοείται μαζί μου. Ήθελα να ρωτήσω το γιατρό μας δύο τρία πράγματα.
Πρώτον έχω μεγάλο πρόβλημα γιατί παρόλο που έχουμε πολύ καλή επικοινωνια(παίζουμε, μιλάμε, αγαπιόμαστε πολυ) όσο μεγαλώνει γίνεται πιο ανεξάρτητος κ αρνείται να μπει στο μεταφορά του. Ιδίως μετά τη στέρηση έχω μεγάλο πρόβλημα κ συγκεκριμένα προχθές που ήθελα να τον πάω στο γιατρό να δει ένα δερμάτινο πρόβλημα ήταν αδύνατο. Αρνείται πεισματικά να μπει. Να ρωτήσω αν αυτό που μου πρότειναν στο πες σου, δεν να βάλω κατακόρυφα τη γατοφορο και χωρίς να τη βλέπει να τον βάλω με τον πόπο του μέσα, θα πιάσει.. .. Εγώ τον λατρεύω, θεωρώ πως το έχει καταλάβει κ με εκμεταλλευεται....
Δεύτερον έχω πρόβλημα με τη λήψη χαπιού. Από την αρχή το χάπι για τα σκουλήκια το έδινα στην αγαπημένη του κονσέρβα διαλυμένο κ το έτρωγε. Όμως γενικά κ ένα φάρμακο για υψηλές ακόμα κ σε λατρεμένο φαγητό δεν το έπαιρνε σωστά. Έχω πάρει τρία χάπια, τον έχω αφήσει νηστικό (που είναι λιχουδης) και παρ'όλα αυτά δεν το τρώει....
Ο γιατρός δεν έχει δείξει προθυμία μα το δώσει εκείνος. .. Ειναι φυσιολογικό αυτό; δε θα έπρεπε να μου το έχει πει; αναρωτιέμαι..... Μου πρότεινε να μην το πιεσω με το ειδικό εργαλείο για διευκόλυνση της λήψης χαπιών... Όμως τώρα στην εξοχή αν κ θα είναι μέσα, όλο κ καμμια μύγα θα φάει (τον κυνηγάω να μην της τρώει κ εδώ γιατί τη βγάζει λόγω ζέστης στο μπαλκονι)
Ανησυχώ πολύ.... Κ για το γιατρό επίσης....
Άλλη ερώτηση είναι οι μύκητες. Ο γιατρός μετά από καλλιέργεια μου είχε συστήσει μπάνια!!! Στην αρχή τοπικά του έπλενα το σαγόνι που το είχε μαδησει από ξύσιμο καθώς αυτός έτρωγε την κονσέρβα του. Όμως μεγαλώνοντας αρνιόταν κ εφευγε(γενικά είναι ατίθασος, δε θα καθίσει στην αγκαλιά σου, θα έρθει μόνο όταν θέλει να κοιμηθεί κ θα δεχτεί χάδια όταν θέλει να χαλαρωσει) η καλλιέργεια έδειξε δερματοφυτα, ο γιατρό; είπε ο ίδιος φάρμακο, εγώ βρήκα ένα σε σταγόνες που έπρεπε όμως να παίρνει με άδειο στομάχι. Οπότε όταν τις έδινα με την τροφή δουλειά δεν έγινε, συνέχισα τις τοπικές παύσεις αλλά παρόλο που η επόμενη καλλιέργεια έδειξε μικρή συγκέντρωση σε μύκητες, δε θεωρώ πως έφυγαν, καθώς; ολόκληρος δεν κάθεται.
Προχθές είδα στο αυτάκι του εσωτερικά ένα αιματωμα. Από το ξύσιμο... Δεν ξύνεται πολύ, ούτε συνέχεια, αλλά δεν έχει στατιστικά. Δυστυχώς δεν μπόρεσα να τον πάω στο γιατρό. Πήγα εγώ αντ'αυτου και μου είπε beading και μια δερματικη κρεμα(dividing, celestoderm με garamycin) μια βδομάδα... Ήθελα να ρωτήσω... Τι θα γίνει;;; έτσι θα συνεχιστεί. Δεν αν δεν κάνει μπάνιο δεν μπορεί κάτι μα γίνει; ο γιατρό; δε θα έπρεπε να μου προτείνει κάτι;είχα διαβάσει ότι για να γίνει μπάνιο μπορεί να ναρκωτικά το γατί για μια δυο φορές όχι με ένεση, με αέριο (ή κάτι τέτοιο, δε θυμάμαι, συγνώμη αν λέω βλακειες...)
Γιατρέ σας παρακαλώ πείτε μου τη γνώμη σας.
Αμπούλα βάλαμε σήμερα, advocate4+(ειναι αφράτο το μωρό μου)...
Συγνώμη για το μακροσκελές μήνυμα, όμως τον αγαπάω, νοιάζομαι, θέλω να είναι καλά και να κάνω ό, τι μπορώ για αυτό...
Κάτι τελευταίο, αν απαντήσετε πριν τη Δευτέρα.. .. Να του δωσω(το πως είναι μεγάλο θα, περιμένω μια έμπειρη συγγενή την κυριακη) caliber ή όχι; θα πάρουμε πλοίο, όταν τον είδα φέρει Αθήνα τον Οκτώβρη ήταν ήσυχος....
Κ κάτι τελευταίο....
Όταν ήταν μικρός είχε ρινοτραχειιτιδα, με αντιβίωση ισχυρή κ μετά με καλό φαγητό, από παράσταση κλπ υπό ώθησε, έχει κάνει όλα τα εμβόλια αυμπςριλαμβανομςνπυ κ ρινοτραχειιτιδας. Αν τον βγάζω με επιτήρηση στην αυλή, αν έχει περάσει άλλη γάτα σε προηγούμενο χρόνο, υπάρχει περιπτώσει να ξυπνήσει ο ιός;
Ευχαριστώ πολύ, εκτιμώ τη γνώμη σας!
Συγνωμη για κάποιες "παράξενες" λέξεις. Είμαι από κινητό κ ο κορεκτορας κάνει τα δικά του!!!!
Όχι caliber(δεν ξέρω τι είναι αυτό...) calmivet...