Fifiki
Νεοφερμένο μέλος
Υπάρχει πιθανότητα μετάδοσης ερπητοιού από γατάκι στον άνθρωπο; Συγκεκριμένα έχει προσβάλει τα μάτια στο γατάκι.
Ευχαριστώ

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
JohnDVM
Διάσημο μέλος
Οχι δεν θεωρειτε οτι ο ερπητοϊος της γατας μπορει να κολησει στον ανθρωπο και το αντιστροφοΓιατρέ καλημέρα.
Υπάρχει πιθανότητα μετάδοσης ερπητοιού από γατάκι στον άνθρωπο; Συγκεκριμένα έχει προσβάλει τα μάτια στο γατάκι.
Ευχαριστώ![]()

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
JohnDVM
Διάσημο μέλος
Η δοση στο baytril ειναι 5mg/kg μια φορα την ημερα , εξαρταται ποιο baytril παιρνεις . η ουρολοιμωξη αντιμετωπιζεται τωρα το οτι βγαζει κοκκινο υγρο μπορει να σημαινει οτι εχει καποια πκηγη και μπορει να εχει και καποιοα πετρουλα η αμμο που τον ερεθιζειΚαλημερα και παλι γιατρε, ο μεγαλος ο γατουλης μου αντιμετωπιζει μια ουρολοιμωξη... Επειδη καθυστερησα να το αντιληφθω εχει προχωρησει και πλεον ουρει και αιμα.. Του δινω εδω και 3 μερες αντιβιωση Baytril (μισο χαπι/ημερα) και βαζουμε κρεμα Dactodor στο "πιπι" του. Αιμα αρχισε να ουρει χθες βραδυ... Θελω να σας ρωτησω αν αυτη ειναι η σωστη δοσολογια της αντιβιωσης η αν πρεπει να την αυξησω? Επισης χθες τη νυχτα τηλεφωνισα στην κτηνιατρο του, και της ειπα οτι 2 μερες κανει εμετο 2 φορες την ημερα και μου ειπε να παρω Epadoren για το στομαχι του (μηπως κ του πεφτει βαρια η αντιβιωση). Ανησυχω γιατι τα ουρα κοκκινιζουν ολο κ πιο πολυ. Σας παρακαλω, πειτε μου οτι δν υπαρχει μεγαλο προβλημα και οτι αντιμετωπιζεται... Ειναι κολλητικη η ουρολοιμωξη, γιατι εχω αλλον εναν γατουλη. Βεβαια τους εχω ξεχωριστα αμμοδοχεια. Υπαρχει κατι αλλο που μπορω να κανω για να τον ανακουφισω? Αυριο θα παμε να βγαλουμε και ακτινογραφια για τα νεφρα....
Fifiki
Νεοφερμένο μέλος
Οχι δεν θεωρειτε οτι ο ερπητοϊος της γατας μπορει να κολησει στον ανθρωπο και το αντιστροφο![]()
Ουφ ευχαριστώ πολύ για την άμεση απάντηση! Γενικά προσέχουμε αλλά εγώ μπορεί να ξεχαστώ και να τρίψω το μάτι μου μετά την θεραπεία του, και ήθελα να μου φύγει το άγχος. Να στε καλά

JohnDVM
Διάσημο μέλος
Καλησπέρα.Το ένα γατάκι απο τα τρία που έκανε η Κίρκη μου πρίν 24 ημέρες (το μαυρο ο Λαέρτης μου) έχει πάνω στο κεφαλάκι του και στο πίσω ποδαρακι του στο μπουτάκι κατι σαν δερματικο.Δέν έχει τριχούλες και είναι ξερό.Αρχικά πίστευα πως ίσως είναι κάτι απο τη γένα.Π.χ βλένα ξεραμένη.Η Κίρκη όμως τα περιποιείται όλη την ημέρα.Τελικα το έπιασα και το έτριψα λίγο αλλα δεν είναι τπτ κολημένο.Είναι δυνατον να έχει κατι δερματικο απο την κοιλιά της μαμάς?[/quote}
θα πρεπει να το πας σε γιατρο να το δει μπορει να ειναι απο μια απλη δερματιτιδα εψς μυκητες![]()
JohnDVM
Διάσημο μέλος
δοκιμασε σιγσ σιγα να της δωσεις την πΑλια της τροφη και αν αρχισει παλι τις διαρροιες θα πρεπει να το πας σε ειδικη τροφη για εντερικα προβληματαKαλησπερα.
Λοιπον τελειωσε η αγωγη της γατουλας μου για διαρροια.
Εκανε μια αγωγη διαιτας,με κονσερβα ρυζι κοτοπουλο και κατι αλλα συστατικα κατα της γαστρεντεριτιδας.
Επισης επαιρνε και ενα αντιδιαρροικο για 4 μερες και αποπαρασιτικο.
Τωρα ομως που τελειωσε η διαιτα αυτη δε ξερω τι ακριβως να το ταιζω ωστε να μη ξανακανει διαρροια.
Tι προτεινετε?
maria-christina
Νεοφερμένο μέλος
Ευχαριστω γιατρε μουΚαλησπέρα.Το ένα γατάκι απο τα τρία που έκανε η Κίρκη μου πρίν 24 ημέρες (το μαυρο ο Λαέρτης μου) έχει πάνω στο κεφαλάκι του και στο πίσω ποδαρακι του στο μπουτάκι κατι σαν δερματικο.Δέν έχει τριχούλες και είναι ξερό.Αρχικά πίστευα πως ίσως είναι κάτι απο τη γένα.Π.χ βλένα ξεραμένη.Η Κίρκη όμως τα περιποιείται όλη την ημέρα.Τελικα το έπιασα και το έτριψα λίγο αλλα δεν είναι τπτ κολημένο.Είναι δυνατον να έχει κατι δερματικο απο την κοιλιά της μαμάς?[/quote}
θα πρεπει να το πας σε γιατρο να το δει μπορει να ειναι απο μια απλη δερματιτιδα εψς μυκητες![]()
yasmin1gr
Περιβόητο μέλος
JohnDVM
Διάσημο μέλος
Μαλλον ειναι αποτελεσμα της εμπειριας του , πιθανως να κακοποιηθηκε οταν εγινε ληστεια και για αυτο να φοβαται τους θορυβουςΓια δειτε λιγο εδω, ο γατουλης μπορει να εχει κατι οργανικο μηπως? Υπερθυροειδισμο η αλλο ??? Ευχαριστω. Τι συνειστατε εσεις?
, καλο θα ηταν να εξεταστει για να αποκλειστει καποιος τραυματισμος που να του προκαλει αυτητη συμπεριφορα
elenidia
Νεοφερμένο μέλος
JohnDVM
Διάσημο μέλος
Συνηθως ο ερπητοϊος κανει ελκη στον κερατοειδη φακο και απο εκει το ξεχωριζει αλλα θελει ειικα μηχανηματα. Αλλος τροπος ειναι να παρει ς υγρο και να κανεις ειδικες εξετασεις που ανιχνευουν τον ιοΓιατρε ευχαριστω για την απαντηση η γατα ειχε αποστημα που της ανοιχτηκε απο τον κτηνιατρο,μας εδωσε antirobe tabl.,πειτε μου πως καταλαβαινετε τον ερπητοιο στα ματακια των νεογεννητων γατων απο αλλους ιους?ευχαριστω εκ των προτερων.

πηνελοπη
Εκκολαπτόμενο μέλος
JohnDVM
Διάσημο μέλος
Υποθετω οτι εννοει καποιο παπιλωμα η κατι παρομοιο. Αυτα ειναι καλοηθειες και τα αφαιρουμε αν μεγαλωνουν πολυ η εαν τα ξυνει και τα ματωνει γιατι μπορει αν εχουν μεγαλη αιμορραγιαΓιατρέ θα ήθελα την γνώμη σου. Ο γατούλης μου έχει κάτι που μοιάζει με κρεατοελιά σε μέγεθος και σχήμα ρεβυθιού στο πλάι του λαιμού του λίγο πιο κάτω απο το αυτί και ένα μικρότερο στο λαιμό μπροστά.Ο γιατρός του τα χαρακτήρισε κάτι σαν καλοήθες καρκίνωμα εάν το λέω σωστά και συστήνει να τα αφαιρέσουμε.Δεν φαίνετε να τον ενοχλούν αν και καμιά φορά καθώς ξύνετε τα ψιλογδέρνει.Δεδομένης της ηλικίας του, είναι 17 ετών, με τρομάζει η όλη διαδικασία της επέμβασης και μάλιστα σε ένα γατί που οι εξετάσεις του εκτός απο μία τάση για ζάχαρο που παρουσίασε σε μία μέτρηση είναι τέλειες.Απο το μυαλό μου περνάνε χίλια κακά για την επέμβαση και άλλα χίλια για το τι θα συμβεί εάν δεν του την κάνω.Τι να κάνω;Είμαι σε φοβερό δίλημα.

πηνελοπη
Εκκολαπτόμενο μέλος
yasmin1gr
Περιβόητο μέλος
Ευχαριστω θα τον παμε σημερα λογικα στο γιατρο θα δουμε και για υπερθυροιδισμο αν και ειναι σε μεγαλυτερες γατες. για να δουμε τι θα δουμεΜαλλον ειναι αποτελεσμα της εμπειριας του , πιθανως να κακοποιηθηκε οταν εγινε ληστεια και για αυτο να φοβαται τους θορυβους, καλο θα ηταν να εξεταστει για να αποκλειστει καποιος τραυματισμος που να του προκαλει αυτητη συμπεριφορα
![]()
JohnDVM
Διάσημο μέλος
Παντα υπαρχει αυτη η πιθανοτητα , η επεμβαση παντως ειναι αρκετα απλη και γρηγορηΠαπιλώματα τα χαρακτήρισε και ο γιατρός του . Το μέγεθος είναι σταθερό και σε γενικές γραμμές του κόβω τα νύχια οπότε μειώνετε η πιθανότητα μεγάλου τραυματισμού.Αν όμως δεν τα αφαιρέσω μπορεί να γίνουν κακοήθει;
. Θα μπορουσε να γινει και βιοψια για να δουμε εαν υπαρχει πιθανοτητα κακοηθειας
pourchat
Νεοφερμένο μέλος
JohnDVM
Διάσημο μέλος
Μπορει να απομωνοθει ο ιος απο υλικο απο τις αλλοιωσεις στο στομα ειτε με επιχρισμα ειτε με συλλογη δειγματος για βιοψιακαλημερα! ο γατος μας εχει εκτεταμενη στοματιτιδα και παρόλα τα αντιβιοτικα που εχει παρει και διαφορα αλλα φαρμακα, stomorgyl, metacam κ.α δεν φαινεται να υποχωρει και τις τελευταιες μερες εχει χασει την ορεξη του! υπαρχει καποιος τροπος να διαπιστωσουμε αν η στοματιτιδα προερχεται απο καλυκοιο ή αν προερχεται απο αυτοανοσο?

πηνελοπη
Εκκολαπτόμενο μέλος
marzep
Δραστήριο μέλος
Ευχαριστω.
- Status
- Το θέμα δεν είναι ανοιχτό για νέες απαντήσεις.
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 62 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
- Joji
- dionysia_p
- Βαλκα
- AnnieGr
- ΓΑΤΟΥΛΗΣ ΝΟΥΛΗΣ
- ofilia
- mayrh gata
- Aρτεμις
- Djali
- sissoulaki
- alkinoow123
- kaith18927
- ΧΙΟΝΑΤΗ15585
- Zoro-mpoy
- tasos_perama
- sissy12
- 3lbereth
- F.Butter
- CoffeeBlack
- maiksth
- uncle_nontas
- anthilia
- Marw-Sissy
- Lia_cha
- Κριτολαος
- vampce
- ΕΛΑ
- giannisvitara
- Mona1
- mpirarxos
- Βάσω Μαν
- ANTONELLA
- sararoutsi
- Claire Rentfield
- aston3
- Javier
- λένα117
- dkat
- kitara
- kitcat
- Kostasrc
- ΜαρίαΣτρ80
- Vakova
- gatito
- raccoon
- dorothea_v
- nasstazia
- Roulita16248
- Βρεγμένη γάτα
- ManolisG
- nasia99
- lelocat
- ankas
- JohnDVM
- konstans
- 761
- Ελένη Άνση
- Pennylane
- Lord Kratos
- tz3nh
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool