ΟΥΡΑΝΙΑ
Περιβόητο μέλος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Πουπουλίνα
Επιφανές μέλος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
giannour
Νεοφερμένο μέλος
Χθες παρελαβα το γατακι μου το οποιο το ειχε βρει αδεσποτο μια κοπελα απο το Mycat, ειναι ηλικιας περιπου 30-35 ημερων.
Οταν το παρελαβα δεν ειχε κανενα προβλημα ομως μετα απο κανα 3ωρο αρχισε να κανει διαροιες συνεχως,δηλαδη περιπου 6 φορες εχθες.
Το χρωμα ειναι καφετι (αν και μια φορα εβγαλε καπως κιτρινοκαφέ).
Η συμπεριφορα του ειναι φυσιολογικη (εξωτερικα παντα).
Δυστυχως δεν ηξερα τι τροφη του εδινε η κοπελα και εγω του εδωσα κονσερβα Τονου.Δε του εχω δωσει γαλατακι.
Θα ηθελα να ξερω (αν γινεται φυσικα ,λογω του οτι δε το εχετε δει) αν εχει καποιο προβλημα ή αν επειγοντως πρεπει να το παω σε κτηνιατρο.
Συνοπτικά.
Στοιχεια γατουλας:
a)Θηλυκο
β)30-35 ημερων
γ)τροφη: Κονσερβα τονου, και τωρα ρυζακι με λιγο κονσερβα κοτοπουλο.
δ)Συμπεριφορα ,ψυχολογια πολυ καλη
ε)Εχει γινει αποπαρασιτωση εσωτετικα/εξωτερικα πριν περιπου 4-6 μερες.
Προβλημα
α)Διαροιες
β)Χρωμα Καφέ
γ) Φορές στην τουαλετα: Περιπου 5-6 ημερισιως.
δ) Λιγο πρισμενος πισινός
Ευχαριστω
Γιαννης.
houfta
Νεοφερμένο μέλος
O χουφτας ειναι 7 μηνων!Τις τελευταιες ημερες δεν ειναι πολυ καλα...
Κατουρισε την καρεκλα μου ενω η αμμος του ηταν καθαρη,ειχε νερο,φαγητο και γενικα ολα ηταν μια χαρα...
Καθε βραδυ ερχετε εξω απο την πορτα του δωματιου μου και κλαιει για να κοιμηθει μαζι μου,ενω παλιοτερα δεν το εκανε...Τι μπορει να εχει παθει?
Μια φορα την εβδομαδα τον παω βολτα σε ενα φιλικο σπιτι που εχει μια γατουλα φιλη και παιζουν,οποτε δεν νιωθει μοναξια ...θελω να πιστευω!

JohnDVM
Διάσημο μέλος
Δεν παθαινουν ολοι οι στειρωμενοι γατοι ουρολιθιαση και νεφρικη ανεπαρκεια, απλως εχουν αυξημενες πιθανοτητες να παθουν ταίζοντας τα με την ειδικη τροφη μειωνεις τις πιθανοτητες να εμφανιστεικαλημερα γιατρε,θα ηθελα να σας ρωτησω κατι. Εχω αρχησει να ανησυχω.Ο γατος ειναι 6 χρονων,στειρωμενος και η τροφη που του δινω ειναι η "PRO PLAN (PURINA) after care sterilized " ειναι καλη για να μην παθει ουροληθιαση,και κατα συνεπεια και τα νεφρα του? και αλλη μια ερωτηση. ανυσηχω γιατι ο πρωτος γιατρος που πηγαινα,αυτος που του ειχε κανει τη στειρωση,ποτε δεν μου ειπε οτι πρεπει να του αλλαξω την τροφη και να του δινω την ειδικη,το εμαθα εντελως τυχαια,απο αλλον γιατρο.Εννοειτε οτι αμεσως την αλλαξα,αν θυμαμαι καλα ηταν πριν 2 χρονια,δηλ.4 ετων,αυτο που φοβαμαι ειναι μηπως εχει παθει ηδη βλαβη, δεν βλεπω να εχει καποιο συμπτωμα,αλλα μηπως ειναι ηδη αργα? και κατι αλλο.ολοι οιγατο οι στειρωμενοι τελικα παθαινουν ουρολιθιαση και νεφρικη ανεπαρκεια ?
. Για να μαθεις αν εχει καποιο προβλημα με τα νεφρα του θα πρεπει να του κανεις εξετασεις αιματος
JohnDVM
Διάσημο μέλος
καλο θα ηταν να το δει ο κτηνιατρος το οτι δεν εχει χασει την ορεξη του και την ζωηραδα του ειναι καλο σημαδι πιθανως η διαρροια οφειλεται στην αποτομη αλλαγη τροφης. Ισως χρειαστε να παρει και καποια φαρμακα για μερικες μερεςΚαλημερα και απο εμενα γιατρε!
Χθες παρελαβα το γατακι μου το οποιο το ειχε βρει αδεσποτο μια κοπελα απο το Mycat, ειναι ηλικιας περιπου 30-35 ημερων.
Οταν το παρελαβα δεν ειχε κανενα προβλημα ομως μετα απο κανα 3ωρο αρχισε να κανει διαροιες συνεχως,δηλαδη περιπου 6 φορες εχθες.
Το χρωμα ειναι καφετι (αν και μια φορα εβγαλε καπως κιτρινοκαφέ).
Η συμπεριφορα του ειναι φυσιολογικη (εξωτερικα παντα).
Δυστυχως δεν ηξερα τι τροφη του εδινε η κοπελα και εγω του εδωσα κονσερβα Τονου.Δε του εχω δωσει γαλατακι.
Θα ηθελα να ξερω (αν γινεται φυσικα ,λογω του οτι δε το εχετε δει) αν εχει καποιο προβλημα ή αν επειγοντως πρεπει να το παω σε κτηνιατρο.
Συνοπτικά.
Στοιχεια γατουλας:
a)Θηλυκο
β)30-35 ημερων
γ)τροφη: Κονσερβα τονου, και τωρα ρυζακι με λιγο κονσερβα κοτοπουλο.
δ)Συμπεριφορα ,ψυχολογια πολυ καλη
ε)Εχει γινει αποπαρασιτωση εσωτετικα/εξωτερικα πριν περιπου 4-6 μερες.
Προβλημα
α)Διαροιες
β)Χρωμα Καφέ
γ) Φορές στην τουαλετα: Περιπου 5-6 ημερισιως.
δ) Λιγο πρισμενος πισινός
Ευχαριστω
Γιαννης.

JohnDVM
Διάσημο μέλος
Μαλλον αρχιζει και ξυπναει το αρσενικο μεσα του και σημαδευει τον χωρο του πιθανως ειναι τα πρωτα σημαδια οτο μπαινει στην ενηλικιωση.O χουφτας ειναι 7 μηνων!Τις τελευταιες ημερες δεν ειναι πολυ καλα...
Κατουρισε την καρεκλα μου ενω η αμμος του ηταν καθαρη,ειχε νερο,φαγητο και γενικα ολα ηταν μια χαρα...
Καθε βραδυ ερχετε εξω απο την πορτα του δωματιου μου και κλαιει για να κοιμηθει μαζι μου,ενω παλιοτερα δεν το εκανε...Τι μπορει να εχει παθει?
Μια φορα την εβδομαδα τον παω βολτα σε ενα φιλικο σπιτι που εχει μια γατουλα φιλη και παιζουν,οποτε δεν νιωθει μοναξια ...θελω να πιστευω!
![]()

να σημειώσω ότι είναι στειρωμένη!
giannour
Νεοφερμένο μέλος
JohnDVM
Διάσημο μέλος
Πολλα μπορει να ειναι απο αγχος, αισθημα εγκαταληψεις να λειπεις πολλες ωρες απο το σπιτι, εκδικιση, επιβολη κυριαρχιας, μπορει τωρα που στειρωθηκε να εχει καποιο πλεονασμα αρσενικων ορμονων και να την κανει να συμπεριφερεται σαναρσενικοΓιατρέ καλησπέρα....Έχω αρχίσει και απελπίζομαι!!!Η Μπιάνκα κατουράει στον καναπέ και στο πάπλωμά μου...Σχεδόν κάθε μέρα πλένω, μαξιλάρια, πάπλωμα, καλύμματα κλπ....Τι θα κάνω;;;Τι μπορεί να σημαίνει;;;
να σημειώσω ότι είναι στειρωμένη!

myrtos
Δραστήριο μέλος
Έχω ένα γατάκι που το παρέλαβα με τρελή δοιάρια την οποία αντιμετωπίζω σιγά σιγά. Από ότι έχω δει έχει πάθει σαν έγκαυμα πίσω , στα ποδαράκια και στην βάση της ουρίτσας .Όταν του ρίχνω χλιαρό νεράκι ανακουφίζεται και με γλύφει. Μπορώ να του βάλω κάτι επάνω να το βοηθήσω? Είναι 25 ημερών κοριτσάκι .Ευχαριστώ

JohnDVM
Διάσημο μέλος
Μπορεις να βαζεις κομπρεσες , μπορεις να χρησιμοποιησεις και την αλοιφη cevaderm που την βρισκεις σε κτηνιατρεια για να ανακουφιστει απο τον ερεθισμοΚαλησπερα.να ρωτήσω κάτι?
Έχω ένα γατάκι που το παρέλαβα με τρελή δοιάρια την οποία αντιμετωπίζω σιγά σιγά. Από ότι έχω δει έχει πάθει σαν έγκαυμα πίσω , στα ποδαράκια και στην βάση της ουρίτσας .Όταν του ρίχνω χλιαρό νεράκι ανακουφίζεται και με γλύφει. Μπορώ να του βάλω κάτι επάνω να το βοηθήσω? Είναι 25 ημερών κοριτσάκι .Ευχαριστώ![]()

myrtos
Δραστήριο μέλος
Μπορεις να βαζεις κομπρεσες , μπορεις να χρησιμοποιησεις και την αλοιφη cevaderm που την βρισκεις σε κτηνιατρεια για να ανακουφιστει απο τον ερεθισμο![]()
ευχαριστώ πολυ

JohnDVM
Διάσημο μέλος
εφοσον δεν υπαρχει καποιο προβλημα υγειας π.χ ακρατεια τοτε ειναι περισσοτερο θεμα ψυχολογιας και μαλλον καποιος που ασχολειται με την ψυχολογια των γατιων να σου δωσει περισσοτερες πληροφοριεςΜπορεί να γίνει όμως κάτι;;;Δε λείπω και τόσες ώρες από το σπίτι...Λίγο πολύ κάποιος θα είναι για παρέα...

prince
Διάσημο μέλος
να ενημερώσω ότι στην εξέταση στο δικό μου κτηνίατρο (που την είδε μόλις την πήρα) αποφύγαμε να της δώσουμε κάτι για ενδοπαράσιτα γιατί με έίχαν ενημερώσει ότι της είχαν χορηγήσει drontal σε χάπι πριν από τρεις βδομάδες, χωρίς όμως να το αναφέρει το βιβλιάριο. επιπλεον είναι αστείρωτη παίζει κάποιο ρόλο;
το αίμα ήταν φρέσκο και σε σταγόνες. δεν την έχω παρατηρήσει να σφίγγεται ή κάτι σχετικό.
δεν μπορώ να βρώ τον κτηνίατρό μου τι με συμβουλεύεις; ρωτάω γιατί εχω άλλες τρείς γατούλες.
ευχαριστώ
JohnDVM
Διάσημο μέλος
Στην τουαλετα ειχε κανει κακα και αν ναι ηταν σχηματισμενα η νερουλα? Αν ηταν νερουλα μπορει να ειναι παλι διαρροια που εχει προκληθει απο καποιοα κολιτιδα και για αυτο το αιματακι. αν ηταν σκληρα και σχηματισμενα μπορει να σφιχτηκε και να την εγδαραν. Εαν εχει ορεξη τρωει και παιζει δεν ειναι κατι ανησυχιτικο αλλιως θα πρεπει να την δει ο κτηνιατρος .καλημέρα, μία ερώτηση. την περασμένη βδομάδα απέκτησα μία γάτα. είχε μια ελαφριά διάρροια που αντιμετωπίστηκε και τπτ άλλο. σήμερα το πρωί που την πήρα αγκαλιά διαπίστωσα ότι το πωπουδάκι της ήταν ροζ έντονο και είχε αρκετές σταγόνες αίμα. τι μπορεί να σημαίνει αυτό; γύρω στις 6 κάνει την πρωινή της τουαλέτα, λίγο μετά το είδα εγώ γύρω στις 6.30
να ενημερώσω ότι στην εξέταση στο δικό μου κτηνίατρο (που την είδε μόλις την πήρα) αποφύγαμε να της δώσουμε κάτι για ενδοπαράσιτα γιατί με έίχαν ενημερώσει ότι της είχαν χορηγήσει drontal σε χάπι πριν από τρεις βδομάδες, χωρίς όμως να το αναφέρει το βιβλιάριο. επιπλεον είναι αστείρωτη παίζει κάποιο ρόλο;
το αίμα ήταν φρέσκο και σε σταγόνες. δεν την έχω παρατηρήσει να σφίγγεται ή κάτι σχετικό.
δεν μπορώ να βρώ τον κτηνίατρό μου τι με συμβουλεύεις; ρωτάω γιατί εχω άλλες τρείς γατούλες.
ευχαριστώ

prince
Διάσημο μέλος
ευχαριστώ.
Fifiki
Νεοφερμένο μέλος
Καλησπέρα γιατρέ.
Προχθές υιοθέτησα ένα αρσενικό γατάκι, γεννημένο περίπου 15-20 Μαρτίου. Είχε ένα θεματάκι με τσίμπλες που έκλειναν το ένα ματάκι του αλλά ξεκινήσαμε tobrex και δείχνει να βελτιώνεται σταδιακά.
Η απορία μου είναι η εξής. Μου φαίνεται σχετικά μικρόσωμο για την ηλικία του. Την αποπαρασίτωση την κάναμε προχθές το βράδυ με παστούλα και frontline για την εξωτερική και έφαγε κανονικά κονσερβούλα για μικρά( παρότι του είχα και ένα πιατάκι baby κροκέτες royal canin τις αγνοεί και πέφτει με τα μούτρα στην κονσέρβα). Είχε μία μικρή διάρροια την πρώτη μέρα αλλά θέλω να πιστεύω πως οφείλεται σε τυχόν σκουλικάκια κλπ. Κατά τα άλλα είναι παιχνιδιάρικο, ευδιάθετο και μες την γκρίνια και το κλάμα όποτε φεύγω για δουλειά
.Το άλλο που έχω παρατηρήσει πέρα από το μικρό του μέγεθος είναι ότι το νιαουριτό του, βγαίνει δεν βγαίνει, πιο πολυ σκούξιμο ακούγεται, και το μόνο που ακούγεται κανονικά είναι το κλάμα.
Τα λέω όλα αυτά γιατί έχω ακούσει κατά καιρούς για γατάκια που δεν αναπτύσονται τόσο γρήγορα και είναι υγιή, αλλά άλλα που οφελονται σε πιο ασθενείς οργανισμούς...

Θα πάμε αύριο όπως και να έχει στο ραντεβού μας στον γιατρό αλλά οποιαδήποτε συμβουλή μπορούσα να έχω μέχρι τότε θα με ηρεμούσε, μιας και είμαι λίγο psychoγατομαμα..
JohnDVM
Διάσημο μέλος
Καλησπερα , χωρις να το δω δεν μπορω να σου πω αν ειναι πραγματι μικρο για την ηλικια τουΚαλησπέρα γιατρέ.
Προχθές υιοθέτησα ένα αρσενικό γατάκι, γεννημένο περίπου 15-20 Μαρτίου. Είχε ένα θεματάκι με τσίμπλες που έκλειναν το ένα ματάκι του αλλά ξεκινήσαμε tobrex και δείχνει να βελτιώνεται σταδιακά.
Η απορία μου είναι η εξής. Μου φαίνεται σχετικά μικρόσωμο για την ηλικία του. Την αποπαρασίτωση την κάναμε προχθές το βράδυ με παστούλα και frontline για την εξωτερική και έφαγε κανονικά κονσερβούλα για μικρά( παρότι του είχα και ένα πιατάκι baby κροκέτες royal canin τις αγνοεί και πέφτει με τα μούτρα στην κονσέρβα). Είχε μία μικρή διάρροια την πρώτη μέρα αλλά θέλω να πιστεύω πως οφείλεται σε τυχόν σκουλικάκια κλπ. Κατά τα άλλα είναι παιχνιδιάρικο, ευδιάθετο και μες την γκρίνια και το κλάμα όποτε φεύγω για δουλειά.
Το άλλο που έχω παρατηρήσει πέρα από το μικρό του μέγεθος είναι ότι το νιαουριτό του, βγαίνει δεν βγαίνει, πιο πολυ σκούξιμο ακούγεται, και το μόνο που ακούγεται κανονικά είναι το κλάμα.
Τα λέω όλα αυτά γιατί έχω ακούσει κατά καιρούς για γατάκια που δεν αναπτύσονται τόσο γρήγορα και είναι υγιή, αλλά άλλα που οφελονται σε πιο ασθενείς οργανισμούς...
Θα πάμε αύριο όπως και να έχει στο ραντεβού μας στον γιατρό αλλά οποιαδήποτε συμβουλή μπορούσα να έχω μέχρι τότε θα με ηρεμούσε, μιας και είμαι λίγο psychoγατομαμα..
. Η ημερομηνια γεννησης του ειναι σωστη η απλως υποθετουμε? Εαν ηταν εγκαταλελειμενο λογικο ειναι να μην αναπτυσεται σωστα λογω κακης θρεψης
, εφοσον εχει ορεξη και τρωει λογικα θα αναπτυχθει κανονικα μπορει να αργησει λιγο
- Status
- Το θέμα δεν είναι ανοιχτό για νέες απαντήσεις.
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 62 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
- Joji
- dionysia_p
- Βαλκα
- AnnieGr
- ΓΑΤΟΥΛΗΣ ΝΟΥΛΗΣ
- ofilia
- mayrh gata
- Aρτεμις
- Djali
- sissoulaki
- alkinoow123
- kaith18927
- ΧΙΟΝΑΤΗ15585
- Zoro-mpoy
- tasos_perama
- sissy12
- 3lbereth
- F.Butter
- CoffeeBlack
- maiksth
- uncle_nontas
- anthilia
- Marw-Sissy
- Lia_cha
- Κριτολαος
- vampce
- ΕΛΑ
- giannisvitara
- Mona1
- mpirarxos
- Βάσω Μαν
- ANTONELLA
- sararoutsi
- Claire Rentfield
- aston3
- Javier
- λένα117
- dkat
- kitara
- kitcat
- Kostasrc
- ΜαρίαΣτρ80
- Vakova
- gatito
- raccoon
- dorothea_v
- nasstazia
- Roulita16248
- Βρεγμένη γάτα
- ManolisG
- nasia99
- lelocat
- ankas
- JohnDVM
- konstans
- 761
- Ελένη Άνση
- Pennylane
- Lord Kratos
- tz3nh
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool