Γιατρέ, αρρώστησε;

Status
Το θέμα δεν είναι ανοιχτό για νέες απαντήσεις.
η Νανόκα μου έχει στειρωθει τον Ιούλιο, πριν τη στείρωση το μήνα Ιούνιο κάποιος τη χτύπησε και με εγχείρηση της αφαιρέθηκε το ένα της μάτι, τις τελευταίες 5 ημέρες νιαουριζε έντονα , τρίβετε στο πάτωμα, και ολίγον κάθετε τουρλωτά, ο κτηνίατρος την εξέτασε μη τυχόν έχει επιπτώσεις απο το τότε χτύπημα, και είναι μια χαρά. Μου είπε οτι λόγω οιστογόνων συμβαίνει ΄να παρουσιάζει σημάδια οίστρου, δε θελήσαμε να τη κάνουμε ένεση, εξάλλου έχω μόνιμο θαμώνα έναν μαύρο γάτο έξω, τους έβαλα μαζί στο πίσω μπαλκόνι, και τώρα επικρατή ησυχία.
Συμβαίνει αυτό να παρουσιάζουν σημάδια οίστρου οι στειρωμένες γάτες;

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Αλλο παλι...
DSC02288.jpg

DSC02278.jpg

DSC02277.jpg

Καλα την εκοψε?Γιατι νομιζω οτι ειναι πολυ ψηλα?:/::cry:
Μια χαρα ειναι η τομη γυρω στα 5-10 εκατοστα ειναι η τομη αναλογα αν εχει πολυ λιπος η οχι.τωρα για το ξυσιμο μπορει να ειναι ολες οι αιτιες που ειπε η Felice:hmm:,μια καλλιεργεια τριχας θα βοηθουσε:hmm:

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

η Νανόκα μου έχει στειρωθει τον Ιούλιο, πριν τη στείρωση το μήνα Ιούνιο κάποιος τη χτύπησε και με εγχείρηση της αφαιρέθηκε το ένα της μάτι, τις τελευταίες 5 ημέρες νιαουριζε έντονα , τρίβετε στο πάτωμα, και ολίγον κάθετε τουρλωτά, ο κτηνίατρος την εξέτασε μη τυχόν έχει επιπτώσεις απο το τότε χτύπημα, και είναι μια χαρά. Μου είπε οτι λόγω οιστογόνων συμβαίνει ΄να παρουσιάζει σημάδια οίστρου, δε θελήσαμε να τη κάνουμε ένεση, εξάλλου έχω μόνιμο θαμώνα έναν μαύρο γάτο έξω, τους έβαλα μαζί στο πίσω μπαλκόνι, και τώρα επικρατή ησυχία.
Συμβαίνει αυτό να παρουσιάζουν σημάδια οίστρου οι στειρωμένες γάτες;
μονο αν εχει μεινει κομματι η ολοκληρη η ωοθηκη μεσα:hmm:, αλλιως ειναι εξαιρετικα σπανιο και μαλλον θα προκειται για εκτοοπη ωοθηκη

μονο αν εχει μεινει κομματι η ολοκληρη η ωοθηκη μεσα:hmm:, αλλιως ειναι εξαιρετικα σπανιο και μαλλον θα προκειται για εκτοοπη ωοθηκη

αν έχει μείνει κομματι ή ολόκληρη η ωοθήκη, μπορεί να φανεί με υπέρηχο;
και τη είναι η εκτοοπη ωοθήκη;

μηπως να παρεις μια αμμο που να ειναι σαν σκονη για να μην μπορει να πληγωσει το ματι?

Τέλεια αυτό 8α κάνω!!!!!:up: Ευχαριστώ πάααααρα πολύ!!!
Υ.Γ. Άν έχετε να μου προτείνετε κ κάποια συγκεκριμένη μάρκα... ακόμα καλύτερα!!:D

αν έχει μείνει κομματι ή ολόκληρη η ωοθήκη, μπορεί να φανεί με υπέρηχο;
και τη είναι η εκτοοπη ωοθήκη;
Στον υπερηχο θα φανει αν ειναι ολοκληρη η ωοθηκη μεσα , αν εχει μεινει κομματι ειναι πιο δσκολο και μονο υποθεσει μπορουμε να κανουμε:hmm:. Η εκτοπη ωοθηκη ειναι οταν κατα την διαρκεια του σχηματισμου του εμβρυου σχηματιζεται και μια τριτη ωοθηκη σε καποιο αλλο σημειο της κοιλιας η οποια οπταν αφαιρεθουν οι κανονικαρχιζει να λειτουργει:hmm:

Τα αδεσποτακια μας εχουν ρινοτραχειτιδα και το ενα το μαυρουλι φοβαμαι μηπως χασει την οραση του.. Τι μπορω να τους δωσω; το vibramycin κανει; πρεπει να το παιρνει το καθενα χωριστα;:hmm:

Τέλεια αυτό 8α κάνω!!!!!:up: Ευχαριστώ πάααααρα πολύ!!!
Υ.Γ. Άν έχετε να μου προτείνετε κ κάποια συγκεκριμένη μάρκα... ακόμα καλύτερα!!:D
Για συγκεκριμενη μαρκα δεν εχω κατι υποψη μου ρωτα σε καποιο μεγαλο πετ σοπ που εχουν μεγαλυτερη ποικιλια:)

Για συγκεκριμενη μαρκα δεν εχω κατι υποψη μου ρωτα σε καποιο μεγαλο πετ σοπ που εχουν μεγαλυτερη ποικιλια:)

Οκ έγινε!!!! Ευχαριστώ πάραααα πολύ :D

Η γάτα μου από το μεσημέρι κοιμάται και δεν έφαγε τίποτα.. Όταν την ξυπνάω δεν ανοίγει τα μάτια της κανονικά παρά μόνο λίγο και φενετε το τρίτο βλέφαρο της..(αν την πιέσω φένονται κανονικά τα μάτια της αλλά το τρίτο βλέφαρο είναι ανοικτό στο 1/3 του ματιού της) Το πρωί δεν έπαιζε, δεν έτρεχε και δεν έκανε τίποτα. Πρέπει να σημειώσω ότι η Bastet ήταν έξω το πρωί στην αυλή μου.. Έριξα μία ματιά στα forum και δεν βρήκα κάτι παρόμοιο εκτός από την ψώρα. (Η bastet όμως δεν έχει πυρετό.) Τώρα που την άκουσα όμως νομίζω ότι βαριανασαίνει. Της έδωσα νερό με σύριγγα (δεν σηκώνετε, μόνο κοιμάται) γιατί το στόμα της είχε σάλια.. Τι πιστεύεται οτι η μικρή μου Bastet (μόλις ενός έτους και τεσσάρων μηνών) να έχει;;;;; Αύριο το πρωί θα την πάω στον κτηνίατρο για τα περαιτέρω αλλά θα ήθελα και την δική σας γνώμη..
Υ.Γ.
Εάν μπορείτε να μου δώσετε κάποιες απαντήσεις στείλτε μου σας παρακαλώ, θα περιμένω μέχρι τις πρώτες ώρες.

Η γάτα μου από το μεσημέρι κοιμάται και δεν έφαγε τίποτα.. Όταν την ξυπνάω δεν ανοίγει τα μάτια της κανονικά παρά μόνο λίγο και φενετε το τρίτο βλέφαρο της..(αν την πιέσω φένονται κανονικά τα μάτια της αλλά το τρίτο βλέφαρο είναι ανοικτό στο 1/3 του ματιού της) Το πρωί δεν έπαιζε, δεν έτρεχε και δεν έκανε τίποτα. Πρέπει να σημειώσω ότι η Bastet ήταν έξω το πρωί στην αυλή μου.. Έριξα μία ματιά στα forum και δεν βρήκα κάτι παρόμοιο εκτός από την ψώρα. (Η bastet όμως δεν έχει πυρετό.) Τώρα που την άκουσα όμως νομίζω ότι βαριανασαίνει. Της έδωσα νερό με σύριγγα (δεν σηκώνετε, μόνο κοιμάται) γιατί το στόμα της είχε σάλια.. Τι πιστεύεται οτι η μικρή μου Bastet (μόλις ενός έτους και τεσσάρων μηνών) να έχει;;;;; Αύριο το πρωί θα την πάω στον κτηνίατρο για τα περαιτέρω αλλά θα ήθελα και την δική σας γνώμη..
Υ.Γ.
Εάν μπορείτε να μου δώσετε κάποιες απαντήσεις στείλτε μου σας παρακαλώ, θα περιμένω μέχρι τις πρώτες ώρες.
Ακουγεταισαν να εχει πυρετο και καποια λοιμωξη του αναπνευστκου:hmm:, θα πρεπει το συντομοτερο να την δει κτηνιατρος :/:

Καλησπέρα,
να κάνω και εγώ μια ερώτηση.
Αυτό το γατάκι είναι αδεσποτάκι στο χωριό του φίλου μου και μου έστειλε φωτογραφίες μήπως έχω καμιά ιδέα τί έπαθε
Έτσι ήταν πριν 2-3 μέρες
DSC00355.jpg

και έτσι σήμερα
DSC00359.jpg

DSC00360.jpg

DSC00362.jpg

Τί μπορούμε να κάνουμε μέχρι να μπορέσω να πάω να το πάρω γιατί δεν έχουν ούτε γατοφόρο ούτε τίποτα?
Ευχαριστώ

Καλησπέρα,
να κάνω και εγώ μια ερώτηση.
Αυτό το γατάκι είναι αδεσποτάκι στο χωριό του φίλου μου και μου έστειλε φωτογραφίες μήπως έχω καμιά ιδέα τί έπαθε
Έτσι ήταν πριν 2-3 μέρες
DSC00355.jpg

και έτσι σήμερα
DSC00359.jpg

DSC00360.jpg

DSC00362.jpg

Τί μπορούμε να κάνουμε μέχρι να μπορέσω να πάω να το πάρω γιατί δεν έχουν ούτε γατοφόρο ούτε τίποτα?
Ευχαριστώ
Μοιαζει με πληγη σε επουλωση ειτε εγινε απο τσακωμο ειτε απο καποιο κτυπημα , καποια αντιβιωση και πλυσεις ειτε με μπεταντιν αραιωμενο ειτε με καποιο αλλο αντισηπτικο:hmm:

Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση. Πχ vibramicyn ή κάποια άλλη?

Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση. Πχ vibramicyn ή κάποια άλλη?
και το βιμπραμυσιν κανει και καποια πενικιλλινη:)

Γιατρέ χρειάζομαι τη βοήθεια σου.Η γατούλα που έχω έξω έχει πρόβλημα με ταινία.Εχει πάρει 2 δόσεις drontal αλλά συνεχίζει να έχει διάρροια κ τις τελευταίες μέρες ο πρωκτός είναι απίστευτα ερεθισμένος,εκκρίνει μια ροζ βλέννα,συστέλεται συνεχώς, κάποιο σημείο είναι άσπρο σαν ξεραμένη σκόνη(δε μπορώ να το περιγράψω καλύτερα) κ σήμερα παρατήρησα λίγο αίμα.Επειδή δε μπορώ να την πάω άμμεσα στο γιατρό μπορώ να της δώσω κάποια αντιβίωση ώσπου να τη δει κάποιος?υπάρχει περίπτωση να έχει πάθει μόλυνση?

Γιατρέ χρειάζομαι τη βοήθεια σου.Η γατούλα που έχω έξω έχει πρόβλημα με ταινία.Εχει πάρει 2 δόσεις drontal αλλά συνεχίζει να έχει διάρροια κ τις τελευταίες μέρες ο πρωκτός είναι απίστευτα ερεθισμένος,εκκρίνει μια ροζ βλέννα,συστέλεται συνεχώς, κάποιο σημείο είναι άσπρο σαν ξεραμένη σκόνη(δε μπορώ να το περιγράψω καλύτερα) κ σήμερα παρατήρησα λίγο αίμα.Επειδή δε μπορώ να την πάω άμμεσα στο γιατρό μπορώ να της δώσω κάποια αντιβίωση ώσπου να τη δει κάποιος?υπάρχει περίπτωση να έχει πάθει μόλυνση?
να της δωσεις κοτοπουλο με ρύζι η καποια κονσερβα για εντερικα π.χ. i/d, intestinal,κ.α. επισης μπορεις νατης δωσεις καποια ντιβιωση π.χ. Augmentin και καποιο ευστομαχο οπως λεει η julia οπως diarsany, enterosyl, canikur και αν δεν μπορει αν τα κρατησει καθολου μπορεις να της δωσεεις και imodium:hmm:

Ευχαριστώ γιατρέ κ σένα Τζούλια.Θα προσπαθήσω να της τα δώσω κ να την πάω όσο πιο σύντομα μπορώ στο γιατρό.Η αντιβίωση είναι κάθε 12ωρο?

Ευχαριστώ γιατρέ κ σένα Τζούλια.Θα προσπαθήσω να της τα δώσω κ να την πάω όσο πιο σύντομα μπορώ στο γιατρό.Η αντιβίωση είναι κάθε 12ωρο?
Ναι,καθε 12ωρο για 4-5 μερες:)

Γεια σας.. Ο γατουλης μου ειναι 2,5 χρονων και το καλοκαιρι ειχε αρρωστησει..
εκανε εμετους δεν ετρωγε ουτε επινε.. τον πηγαμε σε μια κλινικη και εγινε μια χαρα.. αλλα τωρα ξανα τα ιδια. και τον πηγαμε στην κτηνιατρο μας και μας ειπε οτι επειδη ειχε υψηλη ουρια μαλλον εχει νεφρικη ανεπαρκεια και μας ειπε οσο αντεξει ο οργανισμος του..δεν πινει ουτε τρωει. του δινουμε μους με το χερι στο στομα και νερο και γαλα με συριγγα. Εχετε να μας προτεινετε κατι? εμεις καθε εβδομαδα θα του δινουμε χαπι κορτιζονης και ελπιζουμε να συνελθει.θα μπορουσατε να με βοηθησετε σας παρακαλω παρα πολυυ? πιστευω οτι εχει ακομα αντοχες γιατι ειναι μικρουλης. σας ευχαριστω

Status
Το θέμα δεν είναι ανοιχτό για νέες απαντήσεις.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

Back