fernandes
Νεοφερμένο μέλος
"Καλησπέρα και χρόνια πολλά,
Για να μην καθυστερώ, πρόκειται για το 6μηνο θυληκό γατάκι μας. Απο χθές το βράδυ δέν τρώει, δεν πίνει νερό και κάθεται συνέχεια σε μία γωνία και κοιμάται. Η μύτη της είναι στεγνή και γυαλίζουν τα μάτια της. Όταν πάω και την σηκώσω για να την πάω στις κροκέτες της γκρινιάζει και δεν ξέρω άν την πονάω η απλά γκρινιάζει γιατι δέν θέλει να κουνηθεί.
Δέν έχει παει ακόμα να κάνει την βιολογική της ανάγκη (απο το πρωί που έχω σηκωθεί) και γενικά είναι πολύ , μα πολύ πεσμένο. Μέχρι και χθες σκαρφάλωνε στα ράφια και έσπαγε την προίκα της κοπελας μου..
Απο αύριο το πρωί θα την πάμε στον κτηνίατρο. Μέχρι τότε ξέρει κανείς τι μπορεί να παίζει, 3 είναι όλα μαζί και τα αλλα 2 είναι μια χαρά.
Ευχαριστώ και καλως σας βρήκα.
Μιχάλης"

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
neli
Εκκολαπτόμενο μέλος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
JohnDVM
Διάσημο μέλος
Δεν ειναι απαραιτητο η μυτη των ζωων να ειναι παντοτε υγρηΕίναι 7 μηνών και εμβόλιο έχει να κάνει το Σεπτέμβριο...Να διψάει δε νομίζω έχει πάντοτε νεράκι στη διάθεσή της...Πάντως δεν την έχω δει ποτέ υγρή τη μυτούλα του...
, αν δεν εχει αλλα συμπτωματα και κλινικα ειναι υγειης τοτε δεν υπαρχει λογος ανησυχιας
ιβανα
Επιφανές μέλος

μια ερωτηση για τη μικρη μου γατουλα. ειναι 7 μηνων περιπου κ πινει παααααααρα πολυ νερο, αλλα παρα πολυ ομως, τοσο που μειωνεται η σταθμη του νερου πολλες φορες κ κατω απο το μισο. μπορει να σημαινει οτι εχει καποιο προβλημα υγειας?

skai-animals
Δραστήριο μέλος
ήθελα να ρωτήσω: έχουμε ένα γατάκι 3 μηνών, το οποίο είχε μύκιτες στην ουρά όταν το υιοθετισαμε και έγινε καλά με dactarin, μια αληφή για ενδοπαράσυτα, και bendadin στην ουρά. τώρα είναι μια χαρά και ουρά επανήλθε πλήρος. το γατάκι όμως έχει τσίμπλες - στην εσωτερική άκρη του ματιού κάτι ξερά πραγματάκια. δηλαδή του καθαρίζω τα μάτια και μετά από λίγο πάλι το ίδιο.
παρόλα αυτά τρώει κανονικά - και περισσότερο θα έλεγα, λέχει όρεξη για παιχνίδια κλπ, η μύτη υγρή, τα αυτιά καθαρά, το βάρος κανονικό...τί μπορεί να φταίει????

JohnDVM
Διάσημο μέλος
Το λιγοτερο που πρεπει να πινει ειναι 66ml/kg βαρους της, δηλαδη περιπου ενα ποτηρι μεγαλο της ειναι αρκετο την ημερα. Αν οσο πινει νερο τοσο πιο συχνα παει και τουαλεταΓιαννη καλημερα κ καλη χρονια να εχεις
μια ερωτηση για τη μικρη μου γατουλα. ειναι 7 μηνων περιπου κ πινει παααααααρα πολυ νερο, αλλα παρα πολυ ομως, τοσο που μειωνεται η σταθμη του νερου πολλες φορες κ κατω απο το μισο. μπορει να σημαινει οτι εχει καποιο προβλημα υγειας?![]()
σημαινει οτι τα νεφρα δουλευουν , μπορει να κανει ζεστη και να θελει να δροσιστει
, αν δεν εχει αλλο συμπτωμα δεν χρειαζεται να ανησυχεις ιδιαιτεραΣημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
ιβανα
Επιφανές μέλος
Το λιγοτερο που πρεπει να πινει ειναι 66ml/kg βαρους της, δηλαδη περιπου ενα ποτηρι μεγαλο της ειναι αρκετο την ημερα. Αν οσο πινει νερο τοσο πιο συχνα παει και τουαλετα
σημαινει οτι τα νεφρα δουλευουν , μπορει να κανει ζεστη και να θελει να δροσιστει, αν δεν εχει αλλο συμπτωμα δεν χρειαζεται να ανησυχεις ιδιαιτερα
δεν εχω παρατηρησει αν παει συχνα τουαλετα, νομιζω ομως πως ναι..

ευχαριστω παντως..

JohnDVM
Διάσημο μέλος
μπορει να ειναι και καποια αλλεργικη επιπεφυκιτιδα, η μπορει να εχει και καποια εμφραξη του δακρυϊκου πορου ή μπορει να ειναι φορεας καλυκοϊου ή ερπητοϊου και να εκδηλωνεται ετσι.καλημέρα και καλή χρονιά! πρώτη φορά γράφω σε αυτό το θεματάκι, και το βρίσκω αρκετά ενδιαφέρον...
ήθελα να ρωτήσω: έχουμε ένα γατάκι 3 μηνών, το οποίο είχε μύκιτες στην ουρά όταν το υιοθετισαμε και έγινε καλά με dactarin, μια αληφή για ενδοπαράσυτα, και bendadin στην ουρά. τώρα είναι μια χαρά και ουρά επανήλθε πλήρος. το γατάκι όμως έχει τσίμπλες - στην εσωτερική άκρη του ματιού κάτι ξερά πραγματάκια. δηλαδή του καθαρίζω τα μάτια και μετά από λίγο πάλι το ίδιο.
παρόλα αυτά τρώει κανονικά - και περισσότερο θα έλεγα, λέχει όρεξη για παιχνίδια κλπ, η μύτη υγρή, τα αυτιά καθαρά, το βάρος κανονικό...τί μπορεί να φταίει????![]()
kounelaki
Περιβόητο μέλος
1)Να ρωτησω ειναι φυσιολογικο να μαδαει μια γατα τοοοοσο πολυ καθημερινα στην καρδια του χειμωνα?
Παιζει ρολο ο οιστρος ή η στειρωση?Γιατι λιγο πριν τον οιστρο αρχισε να μαδαει αποτομα!Υπαρχει κατι που μπορω να κανω?
2)Εχτες μου ξερασε για δευτερη φορα τριχομπαλα.Ο Σηφης ειναι 1,5 χρονων και δεν εχει ξερασει ποτε του!Τι να κανω?Της βαζω λιγο λαδι στη λιχουδια.Κανω καλα ή οχι?
3)Και επισης καπου διαβασα οτι οι γατες δεν πρεπει να στειρωνονται οταν εχουν οιστρο.Η Σελινα στειρωθηκε με οιστρο.Υπαρχει περιπτωση να παθει κατι?

JohnDVM
Διάσημο μέλος
Το μαδημα εξαρταται απο την περιοδο του φωτος και την θερμοκρασια του περιβαλοντος. Στα ζωα που μενουν σε σπιτια ο φυσιολογικος κυκλος εχει χαθει και μαδανε ολο το χρονο. Εφοσον τα μαλλια ξαναφυτρωνουν δεν υπαρχει ιδιαιτερο προβλημα υγειας. Μπορεις να της δινεις βιταμινες για το τριχωμα για να εχουν μεγαλυτερη διαρκεια ζωης. Για τον σηφη υπαρχουν ειδικες κρεμες που μπορεις να του δωσεις γιατι το πολυ λαδι μπορει να του πειραξει το συκωτι. δεν θα παθει τιποτα αν στειρωθηκε με οιστρο αυτο εχει αν κανει με το οτι ειναι ποιο ευθρυπτη η μητρα και θα εχει περισσοτερες αιμοραγιες και πονο κατα την επεμβασηΓιατρε Καλη Χρονια!
1)Να ρωτησω ειναι φυσιολογικο να μαδαει μια γατα τοοοοσο πολυ καθημερινα στην καρδια του χειμωνα?Παιζει ρολο ο οιστρος ή η στειρωση?Γιατι λιγο πριν τον οιστρο αρχισε να μαδαει αποτομα!Υπαρχει κατι που μπορω να κανω?
![]()
2)Εχτες μου ξερασε για δευτερη φορα τριχομπαλα.Ο Σηφης ειναι 1,5 χρονων και δεν εχει ξερασει ποτε του!Τι να κανω?Της βαζω λιγο λαδι στη λιχουδια.Κανω καλα ή οχι?
3)Και επισης καπου διαβασα οτι οι γατες δεν πρεπει να στειρωνονται οταν εχουν οιστρο.Η Σελινα στειρωθηκε με οιστρο.Υπαρχει περιπτωση να παθει κατι?![]()
kounelaki
Περιβόητο μέλος
Διορθωση.Η Σελινα εκανε τριχομπαλα!Εμ τοσο που βγαζει η καημενη..Το μαδημα εξαρταται απο την περιοδο του φωτος και την θερμοκρασια του περιβαλοντος. Στα ζωα που μενουν σε σπιτια ο φυσιολογικος κυκλος εχει χαθει και μαδανε ολο το χρονο. Εφοσον τα μαλλια ξαναφυτρωνουν δεν υπαρχει ιδιαιτερο προβλημα υγειας. Μπορεις να της δινεις βιταμινες για το τριχωμα για να εχουν μεγαλυτερη διαρκεια ζωης. Για τον σηφη υπαρχουν ειδικες κρεμες που μπορεις να του δωσεις γιατι το πολυ λαδι μπορει να του πειραξει το συκωτι. δεν θα παθει τιποτα αν στειρωθηκε με οιστρο αυτο εχει αν κανει με το οτι ειναι ποιο ευθρυπτη η μητρα και θα εχει περισσοτερες αιμοραγιες και πονο κατα την επεμβαση
Και την χτενιζω καθημερινα.Στο σπιτι εχω σταθερα 20 βαθμους.Δεν μπορω πιο κατω θα πουντιασω!
Αν ειναι να κρυωνω προτριμω τις τριχες!
neli
Εκκολαπτόμενο μέλος
Δεν ειναι απαραιτητο η μυτη των ζωων να ειναι παντοτε υγρη, αν δεν εχει αλλα συμπτωματα και κλινικα ειναι υγειης τοτε δεν υπαρχει λογος ανησυχιας
![]()
Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση!
skai-animals
Δραστήριο μέλος
μπορει να ειναι και καποια αλλεργικη επιπεφυκιτιδα, η μπορει να εχει και καποια εμφραξη του δακρυϊκου πορου ή μπορει να ειναι φορεας καλυκοϊου ή ερπητοϊου και να εκδηλωνεται ετσι.[/quote
γιατρέ, ευχαριστώ πολύ, αλλά αυτά είναι σοβαρά που αναφέρατε? υπέρχει κύνδυνος μετάδωσης σε γάτες και σκυλιά? προς το παρόν κανένα από τα άλλα ζωάκια μας δεν έχει τέτοιο πρόβλημα, αν και έχουμε το γατάκι ένα μήνα τώρα.
αλλά σε γενικές γραμμές δεν υπέρχει κανένα άλλο σύμπτωμα που να δηλώνει ασθένεια...τι εξέταση να του κάνω???
ευχαριστώ εκ των προτέρων!
Felice
Πολύ δραστήριο μέλος
για την υπομονή και την καλή διάθεση που έχεις και τόσο καιρό προσπαθείς όπως μπορείς να μας βοηθάς.Εύχομαι Καλή Χρονιά γεμάτη ευτυχία μα πάνω από όλα με υγεία για εσένα και τους δικούς σου.

Τα γατάκια μου έγιναν 8 μηνών .Τα δύο από αυτά παρουσίασαν ακμή.Το βρίσκω παράξενο ενώ τρώνε από πιάτα πορσελάνης από μωρά και η τροφή τους είναι Royal Canin.Βέβαια έχω κήπο, υπάρχει περιπτωση να εμφανίζουν ακμή λόγο αλεργίας σε κάτι στον κήπο?
Στο παρελθόν η γάτα του αβαταρ μου είχε και αυτή ακμή, και τι δεν είχα κάνει όλα τα είχα δοκιμάσει . Μέχρι και ενέσεις της είχαμε της καημένης κάνει αλλά η ακμή δεν σταματούσε.Για 7 μήνες τις έδινα χάπια της έβαζα κρέμα στο πηγούνι (το τί σάλια είχα φάει δεν λέγεται) αλλά η ακμή εκεί δεν έφευγε με τίποτα. Στο τέλος άφου είχε αρχίσει και έχανε τελείως το τρίχωμα στο πηγούνι της αποφάσισα ότι αρκετά το ταλαιπώρησα το καημένο με τις κρέμες και τα χάπια και είπα ότι και φαλακρό εγώ το ίδιο θα το αγαπάω.
Όμως με προβληματίζει που τώρα ξανά το εμφάνισαν και τα καινούργια μου γατάκια ενώ τρώνε ακριβή τροφή. Τελικά σε τι οφείλεται η ακμή? Υπάρχει κάποια καινούργια θεραπεία?
ιωάννα-μπιάνκα
Πολύ δραστήριο μέλος

JohnDVM
Διάσημο μέλος
Μονο ο καλυκοϊος και ο ερπητοϊος ειναι κολλητικοι . αλλα αν ειναι εμβολιασμενα τα γατια δεν υπαρχει προβλημα. Ο κτηνιατρος σου θα το εξετασει με προσοχη και θα δει αν πρεπει αν κανει καποιοες ειδικες εξετασεις , μπορειται να κανεται και καλλιεργεια δακρυωνμπορει να ειναι και καποια αλλεργικη επιπεφυκιτιδα, η μπορει να εχει και καποια εμφραξη του δακρυϊκου πορου ή μπορει να ειναι φορεας καλυκοϊου ή ερπητοϊου και να εκδηλωνεται ετσι.[/quote
γιατρέ, ευχαριστώ πολύ, αλλά αυτά είναι σοβαρά που αναφέρατε? υπέρχει κύνδυνος μετάδωσης σε γάτες και σκυλιά? προς το παρόν κανένα από τα άλλα ζωάκια μας δεν έχει τέτοιο πρόβλημα, αν και έχουμε το γατάκι ένα μήνα τώρα.
αλλά σε γενικές γραμμές δεν υπέρχει κανένα άλλο σύμπτωμα που να δηλώνει ασθένεια...τι εξέταση να του κάνω???
ευχαριστώ εκ των προτέρων!![]()
JohnDVM
Διάσημο μέλος
Η ακμη ειναι μολυνση με σταφυλοκκοκο και θεραπευεται με αντιβιοτικαΓιατρέ σε ευχαριστουμεγια την υπομονή και την καλή διάθεση που έχεις και τόσο καιρό προσπαθείς όπως μπορείς να μας βοηθάς.
Εύχομαι Καλή Χρονιά γεμάτη ευτυχία μα πάνω από όλα με υγεία για εσένα και τους δικούς σου.
Τα γατάκια μου έγιναν 8 μηνών .Τα δύο από αυτά παρουσίασαν ακμή.Το βρίσκω παράξενο ενώ τρώνε από πιάτα πορσελάνης από μωρά και η τροφή τους είναι Royal Canin.Βέβαια έχω κήπο, υπάρχει περιπτωση να εμφανίζουν ακμή λόγο αλεργίας σε κάτι στον κήπο?
Στο παρελθόν η γάτα του αβαταρ μου είχε και αυτή ακμή, και τι δεν είχα κάνει όλα τα είχα δοκιμάσει . Μέχρι και ενέσεις της είχαμε της καημένης κάνει αλλά η ακμή δεν σταματούσε.Για 7 μήνες τις έδινα χάπια της έβαζα κρέμα στο πηγούνι (το τί σάλια είχα φάει δεν λέγεται) αλλά η ακμή εκεί δεν έφευγε με τίποτα. Στο τέλος άφου είχε αρχίσει και έχανε τελείως το τρίχωμα στο πηγούνι της αποφάσισα ότι αρκετά το ταλαιπώρησα το καημένο με τις κρέμες και τα χάπια και είπα ότι και φαλακρό εγώ το ίδιο θα το αγαπάω.
Όμως με προβληματίζει που τώρα ξανά το εμφάνισαν και τα καινούργια μου γατάκια ενώ τρώνε ακριβή τροφή. Τελικά σε τι οφείλεται η ακμή? Υπάρχει κάποια καινούργια θεραπεία?
, θα το ψαξω πιο λεπτομερως και θα σου πω

JohnDVM
Διάσημο μέλος
Μπορει απλως και κατι να ερεθισε το ματι, αν δεις οτι επιμενει μερικες μερες καλο θα ηταν αν παει στο γιατροκαλημερα γιατρε!η Μπιανκα μου εχει προβολη του τριτου βλεφαρου...πιο εντονη στο δεξι ματι..η διαθεση της ειναι νορμαλ..τρωει.. παιζει... μια χαρα!δηλαδη δεν φαινεται αρρωστη..τι μπορει να ειναι??την λυπαμαι που την βλεπω ετσι..![]()

ιωάννα-μπιάνκα
Πολύ δραστήριο μέλος
σε ιατρο πηγε αλλα δεν ηξεραν και εκεινοι τι μπορει να ειναι...στο κτηνιατρειο παντα αγριευει και δεν μας αφησε ουτε θερμοκρασια να δουμε...Μπορει απλως και κατι να ερεθισε το ματι, αν δεις οτι επιμενει μερικες μερες καλο θα ηταν αν παει στο γιατρο![]()

kyriaki1980
Νεοφερμένο μέλος
- Status
- Το θέμα δεν είναι ανοιχτό για νέες απαντήσεις.
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 62 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
- Joji
- dionysia_p
- Βαλκα
- AnnieGr
- ΓΑΤΟΥΛΗΣ ΝΟΥΛΗΣ
- ofilia
- mayrh gata
- Aρτεμις
- Djali
- sissoulaki
- alkinoow123
- kaith18927
- ΧΙΟΝΑΤΗ15585
- Zoro-mpoy
- tasos_perama
- sissy12
- 3lbereth
- F.Butter
- CoffeeBlack
- maiksth
- uncle_nontas
- anthilia
- Marw-Sissy
- Lia_cha
- Κριτολαος
- vampce
- ΕΛΑ
- giannisvitara
- Mona1
- mpirarxos
- Βάσω Μαν
- ANTONELLA
- sararoutsi
- Claire Rentfield
- aston3
- Javier
- λένα117
- dkat
- kitara
- kitcat
- Kostasrc
- ΜαρίαΣτρ80
- Vakova
- gatito
- raccoon
- dorothea_v
- nasstazia
- Roulita16248
- Βρεγμένη γάτα
- ManolisG
- nasia99
- lelocat
- ankas
- JohnDVM
- konstans
- 761
- Ελένη Άνση
- Pennylane
- Lord Kratos
- tz3nh
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool