Γιατρέ, αρρώστησε;

Status
Το θέμα δεν είναι ανοιχτό για νέες απαντήσεις.
Γιατρε γιατι δεν παιρνουμε κι εμεις χαπια για ενδοπαρασιτα?:hmm::lol: Εμεις δεν κολλαμε?
Επισης απο που κολλανε τα ενδοπαρασιτα στα γατουνια?Και τι γινεται με τα αδεσποτακια που δεν τα αποπαρασιτωνει κανενας?:(:(:(
Η Σελινα ειχε κατι ασπρα μικρα σκουλικακια...Της εδωσα χαπι,θα πρεπει να της ξαναδωσω σε μια εβδομαδα για να'μαι σιγουρη?Κανει τοσο συχνα?
Με καλυψε η Felice η θεραπεια για ατ ενδοπαρασιτα οταν εχει ειναι να παιρνει το χαπι καθε 7-10 μερες για 4-5 φορες στο συνολο:)

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Μπορεις για ενα δυο μηνες ακομα να του δινεις για γατακια τροφη αλλα νομιζω οτι υπαρχουν και εταιριες που εχουν για στειρωμενα γατακια τροφες:)

Ευχαριστω πολυ γιατρε!:)

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Tελικά γιατρέ χωρίς να θέλω να σε παινέψω είσαι πραγματικά τρομερός. Τυχερά τα ζωάκια που πέφτουν στα χέρια σου. Εμένα κανένας δεν μπορούσε να μου δώσει σαφή απάντηση.

Μηπως ξερετε τι εινει η muccosacharridosisη καπως ετσι? ενα γατακι εχει μια τετοια πιθανη διαγνωση η ειναι παραπληγικο??? τι σημαινουν αυτα???

Μηπως ξερετε τι εινει η muccosacharridosisη καπως ετσι? ενα γατακι εχει μια τετοια πιθανη διαγνωση η ειναι παραπληγικο??? τι σημαινουν αυτα???
Ειναι μια κληρονομικη ασθενεια των γατιων κατα κυριο λογο που επηρεαζει τα οστα και το νευρικο συστημα. Υπαρχει ανωμαλη αναπτυξη των οστων του κεφαλιου και της σπονδυλικης στηλης και αυτο οδηγει σε συμπιεση του νωτιαιου μυελου και σε παραλυση. Παραληγια ειναι η παραλυση των πισω ακρων:)

Ευχαριστω μου ειπαν για ενα γατακι που εχει το πρωτο μαλλον γιατι δεν εχει μονο τα πισω ακρα παραλυτα. τους ειπαν ενα απο τα δυο αλλα εξελισσεται και σκεφτονται το πρωτο και ειναι μολις 6 μηνων!!!

Θα ήθελα την γνώμη σας...

Καλησπέρα,
Καταρχάς θέλω να πω συγχαρητηρια για την σελίδα, ειναι πολυ ενδιαφέρουσα και όμορφη και ελπίζω να συνεχίσει και να γίνει ακόμα καλύτερη. Γράφω με
πρόφαση ένα ενδεχόμενο πρόβλημα υγείας που έχει παρουσιάσει ο γάτος μου
με σκοπό να ακούσω τις απόψεις σας ή αντίστοιχες εμπειρίες προκειμένου να μην ταλαιπωρω τον γάτο μου με περιττές εξετάσεις κτλ.
Για να ξεκινήσω, έχω 4 γατιά, 3 αρσενικά : τον τσικη, τον φώτη και τον βινσεντ και ενα θηλυκό την τάιγκρα ή αλλιώς μπεμπα! Το πρόβλημα το έχει ο τσίκης, είναι τώρα σχεδόν 10 ετών. Το πρόβλημα λοιπόν,είναι οτι πριν απο 15 μέρες περίπου, άρχισε να κάνει εμετούς και διάρροιες, οχι πολλές φορές την ημέρα αλλα έκανε καθε μέρα ένα απο τα δύο αν οχι και τα δυο. Στις 3-4 μέρες που συνεχιστηκε αυτό, τον πήγαμε στο γιατρό. Εκείνος είπε πως τα όσα μπορει να εξετάσει εξωτερικά είναι υγιής. Μας έδωσε id της hills και μας είπε για μια εβδομάδα να τρώει μονο αυτήν και αν το πρόβλημα συνεχιζόταν να του κάνουμε εξετάσεις αίματος για να δουμε τι γίνεται.
Με την τροφή αυτή οι διάρροιες σταμάτησαν και οι εμετοί μειώθηκαν. Την προηγούμενη εβδομάδα, έλειψα για 6 μέρες αλλά απο ότι με ενημέρωσαν δεν έκανε ουτε εμετούς ουτε διάρροιες. Ο λόγος που με απασχολεί ακόμα το θεμα ειναι οτι χθες το πρωί (όλο αυτο το διάστημα συνεχίζουμε με id) έκανε και πάλι εμετό και επίσης μου φαίνεται οτι έχει χασει κάμποσο βαρος όλο αυτο το διάστημα. Πιστεύετε οτι θα πρέπει να του κάνω εξετάσεις αίματος ή να περιμένω να δω πως θα πάει αφου τωρα έχει ηρεμήσει το όλο θεμα?
Επίσης ήθελα να ρωτήσω αν υπάρχει πιθανότητα να υπάρχει ψυχολογικός αιτία για όλο αυτό. Ο λόγος που το θέτω σαν ερώτημα ειναι οτι μέχρι το καλοκαίρι είχα τον τσίκη και τον μπάμπη. Ο μπάμπης πέθανε και πήραμε τον φώτη για να μην είναι μόνος του ο τσίκης. Τα πηγαίναν τελεια, και τον σεπτέμβρη βρήκαμε δύο νεογέννητα (τον βινσεντ και την ταιγκρα) τα οποία τα μεγαλώσαμε και τελικα τα κρατήσαμε. Με αυτά τα πάει έτσι και έτσι απο την άποψη οτι δεν τρελαίνεται κιολας και σκέφτομαι μήπως όλη αυτή η αναστάτωση και η αλλαγή σε τόσο σύντομο διάστημα τον έχει επιρεάσει.
Ευχαριστώ και καλή συνέχεια σε όλους.

Καλησπέρα,
Καταρχάς θέλω να πω συγχαρητηρια για την σελίδα, ειναι πολυ ενδιαφέρουσα και όμορφη και ελπίζω να συνεχίσει και να γίνει ακόμα καλύτερη. Γράφω με
πρόφαση ένα ενδεχόμενο πρόβλημα υγείας που έχει παρουσιάσει ο γάτος μου
με σκοπό να ακούσω τις απόψεις σας ή αντίστοιχες εμπειρίες προκειμένου να μην ταλαιπωρω τον γάτο μου με περιττές εξετάσεις κτλ.
Για να ξεκινήσω, έχω 4 γατιά, 3 αρσενικά : τον τσικη, τον φώτη και τον βινσεντ και ενα θηλυκό την τάιγκρα ή αλλιώς μπεμπα! Το πρόβλημα το έχει ο τσίκης, είναι τώρα σχεδόν 10 ετών. Το πρόβλημα λοιπόν,είναι οτι πριν απο 15 μέρες περίπου, άρχισε να κάνει εμετούς και διάρροιες, οχι πολλές φορές την ημέρα αλλα έκανε καθε μέρα ένα απο τα δύο αν οχι και τα δυο. Στις 3-4 μέρες που συνεχιστηκε αυτό, τον πήγαμε στο γιατρό. Εκείνος είπε πως τα όσα μπορει να εξετάσει εξωτερικά είναι υγιής. Μας έδωσε id της hills και μας είπε για μια εβδομάδα να τρώει μονο αυτήν και αν το πρόβλημα συνεχιζόταν να του κάνουμε εξετάσεις αίματος για να δουμε τι γίνεται.
Με την τροφή αυτή οι διάρροιες σταμάτησαν και οι εμετοί μειώθηκαν. Την προηγούμενη εβδομάδα, έλειψα για 6 μέρες αλλά απο ότι με ενημέρωσαν δεν έκανε ουτε εμετούς ουτε διάρροιες. Ο λόγος που με απασχολεί ακόμα το θεμα ειναι οτι χθες το πρωί (όλο αυτο το διάστημα συνεχίζουμε με id) έκανε και πάλι εμετό και επίσης μου φαίνεται οτι έχει χασει κάμποσο βαρος όλο αυτο το διάστημα. Πιστεύετε οτι θα πρέπει να του κάνω εξετάσεις αίματος ή να περιμένω να δω πως θα πάει αφου τωρα έχει ηρεμήσει το όλο θεμα?
Επίσης ήθελα να ρωτήσω αν υπάρχει πιθανότητα να υπάρχει ψυχολογικός αιτία για όλο αυτό. Ο λόγος που το θέτω σαν ερώτημα ειναι οτι μέχρι το καλοκαίρι είχα τον τσίκη και τον μπάμπη. Ο μπάμπης πέθανε και πήραμε τον φώτη για να μην είναι μόνος του ο τσίκης. Τα πηγαίναν τελεια, και τον σεπτέμβρη βρήκαμε δύο νεογέννητα (τον βινσεντ και την ταιγκρα) τα οποία τα μεγαλώσαμε και τελικα τα κρατήσαμε. Με αυτά τα πάει έτσι και έτσι απο την άποψη οτι δεν τρελαίνεται κιολας και σκέφτομαι μήπως όλη αυτή η αναστάτωση και η αλλαγή σε τόσο σύντομο διάστημα τον έχει επιρεάσει.
Ευχαριστώ και καλή συνέχεια σε όλους.
Καλο θα ηταν να γινουν οι εξετασεις για να εξετασθει και η λειτουργια των νεφρων γιατι αυτα ατ συμπτωματα μπορει να ειναι απο μια απλη γαστρεντεριτιδα με χρι ακι νεφρικη ανεπαρκεια ή καποιο αλλο προβλημα στο εντερο:hmm:

Καλησπέρα γιατρέ.
Εμένα δεν μου απαντήσατε στο προχθεσινό μου ποστ..
Θα μπορούσατε να μου πείτε την άποψή σας;:)
Το ποστ είναι το παρακάτω
Ευχαριστώ εκ των προτέρων:)
Καλησπέρα.
Και εμεις αντιμετοπίσαμε το ίδιο πρόβλημα με τα ποδαράκια μας. Ο γατούλης μου είναι 6.5 μηνών περίπου και στειρωμένος, είχε μια μικρή αστάθεια και συνεχώς έπεφτε αλλά έτρωγε και πήγαινε κανινικά τουαλέτα.
Η γιατρός μας είπε οτι δεν έχει σκελετικό πρόβλημα, ίσως είναι κάτι νευρολογικό το οποίο θα φανεί στην πορεία ή αδυναμία λόγο ανάπτηξης. (είναι υποανάπτηκτος και αρκετά μικροκαμομένος για τη ηλικία του)
Δεν του έκανε όμως υπέρηχο τον εξέτασε μόνο με τα χέρια.
Του δίνω Neurobion μέρα παρά μέρα απ'της 5/01 για 15μέρες και μετά βλέπουμε μου είπε.
Τώρα δεν πέφτει τόσο συχνά το ελέγχει καλήτερα αλλά εξακολουθεί να περπατάει περίεργα.

Καλησπέρα γιατρέ.
Εμένα δεν μου απαντήσατε στο προχθεσινό μου ποστ..
Θα μπορούσατε να μου πείτε την άποψή σας;:)
Το ποστ είναι το παρακάτω
Ευχαριστώ εκ των προτέρων:)
Μπορει να ειναι και καταλοιπο καποια μολυνσης κατα την διαρκεια της κυησης ιδιαιτερως αν η μητερα ηταν φορεας διαφορων ιων μπορει να προκαλεσει διαφορες εγκεφαλοπαθειες

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Μπορει να ειναι και καταλοιπο καποια μολυνσης κατα την διαρκεια της κυησης ιδιαιτερως αν η μητερα ηταν φορεας διαφορων ιων μπορει να προκαλεσει διαφορες εγκεφαλοπαθειες

Σε Ευχαριστώ γιατρέ.
Να ρωτήσω και κάτι ακόμα.. υπάρχει συγκεκριμένη εξέταση που μπορεί να γίνει για να βγεί κάποια διάγνωση; :hmm:

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Καλησπέρα :)
Ηθελα να κάνω μια ερώτηση αν μπορείτε να μου απαντήσετε.
Εχω μια γατουλα 5 μηνών, την υιοθετησα πριν δύο μήνες, εχει κάνει τα εμβολια της κανονικα και σε ένα μήνα θα κάνουμε και την στείρωση , γενικά εκτός από μια γριπούλα δεν είχαμε κανενα πρόβλημα.
Παρατήρησα σήμερα στο πίσω μέρος του λαιμού της ενα κενό στο τρίχωμα της. Τι μπορεί να φταίει γι αυτό? Να πάρω τηλ. την γιατρό της να την πάω από εκεί?

Προσπαθώ να ανεβάσω και φώτο , για να δούμε

Συνημμένα

• DSCI1065.jpg
    DSCI1065.jpg
    243,7 KB · Εμφανίσεις: 46
Καλησπέρα :)
Ηθελα να κάνω μια ερώτηση αν μπορείτε να μου απαντήσετε.
Εχω μια γατουλα 5 μηνών, την υιοθετησα πριν δύο μήνες, εχει κάνει τα εμβολια της κανονικα και σε ένα μήνα θα κάνουμε και την στείρωση , γενικά εκτός από μια γριπούλα δεν είχαμε κανενα πρόβλημα.
Παρατήρησα σήμερα στο πίσω μέρος του λαιμού της ενα κενό στο τρίχωμα της. Τι μπορεί να φταίει γι αυτό? Να πάρω τηλ. την γιατρό της να την πάω από εκεί?
Εκτος απο μυκητας μπορει να ειναι και ωτιτιδα και το αραιωμα να το εχει κανει μονη της μ το ξυσιμο καλο θα ηταν να την δει ο γιατρος της για μια εξετασουλα:)

Σε Ευχαριστώ γιατρέ.
Να ρωτήσω και κάτι ακόμα.. υπάρχει συγκεκριμένη εξέταση που μπορεί να γίνει για να βγεί κάποια διάγνωση; :hmm:
Με προσεκτικη νευρολογικη εξεταση μπορει να βρεθουν συμπτωματα της ασθενειας, επισης με μαγνητικη τομογραφια στον εγκεφαλο, ακτινογραφιες της σπονδυλικης στηλης πρωτα για αν αποκλεισουμε καποιο τραυματισμο που να κανει αυτα τα συμπτωματα:hmm:

Και πάλι, ευχαριστώ πολύ γιατρέ :)

Γιατρέ μας καλησπέρα!!:):)
Επειδή έχω ακούσει πολλές απόψεις και από κτηνιάτρους για το πως θα πρέπει να ταϊζω τα γατόνια μου, θα ήθελα και την δική σας άποψη!!:):)
Αν τους έχω συγκεκριμένη ποσότητα ξηράς τροφής καθ' όλη την διάρκεια της ημέρας και να μην τα ταϊζω εγώ σε συγκεκριμένα γεύματα, υπάρχει περίπτωση να πάθουν κάτι τα νεφρά τους ή να δημιουργηθεί κάποιο άλλο πρόβλημα???:hmm::hmm:Μιλάμε για ενήλικα γατιά.:):)
Σε ευχαριστώ πολύ!!!:):)

Γιατρέ μας καλησπέρα!!:):)
Επειδή έχω ακούσει πολλές απόψεις και από κτηνιάτρους για το πως θα πρέπει να ταϊζω τα γατόνια μου, θα ήθελα και την δική σας άποψη!!:):)
Αν τους έχω συγκεκριμένη ποσότητα ξηράς τροφής καθ' όλη την διάρκεια της ημέρας και να μην τα ταϊζω εγώ σε συγκεκριμένα γεύματα, υπάρχει περίπτωση να πάθουν κάτι τα νεφρά τους ή να δημιουργηθεί κάποιο άλλο πρόβλημα???:hmm::hmm:Μιλάμε για ενήλικα γατιά.:):)
Σε ευχαριστώ πολύ!!!:):)
Τα γατια θελουν να τρωνε πολλες φορες και απο λιγο, οταν τα ταϊζεις εσυ σε συγκεκριμενες ωρες της ημερας π.χ. πρωι μεσημερι βραδυ μπορεις και ελεγχεις την ποσοτητα της τροφης τους ενω οταν την εχουν συνεχεια εκει αυτο δεν μπρεις να το ελεγχεις ειναι μεγαλυτερη ευκολια ομως;). Το να παθουν κατι με τα νεφρα δεν παιζει ιδιαιτερο ρολο αν τα ταίζεις με τον εναν ή τον αλλο τροπο αλλα με τον ιδιο τον οργανισμο της ποιοτητα της τροφης κλπ.

Σε ευχαριστώ πολύ γιατρέ μας!!!:):):)

Ευχαριστώ πάρα πολύ :) θα πάμε από τη γιατρό :)

Status
Το θέμα δεν είναι ανοιχτό για νέες απαντήσεις.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

Back