JohnDVM
Διάσημο μέλος
Sorry δεν το ειχα δει, το Ronaxan ειναι το κτηνιατρικο αντιστοιχο του Vibramycin , καλο ειναι να τ παιρνει με λιγο φαγακι για αν μην πεσει βαρυ στο στομαχι ειναι ευρεως φασματος αντιβιωσησυνηθως δινεται απο 5-7 μερεςΓιατρέ,
τώρα το απόγευμα ξαφνικά είδα το ένα μου γατάκι να έχει μία τρύπα στον λαιμό και να του λείπει τρίχωμα. Δείχνει για μύκητας γιατί δεν έχει πληγή παρά μόνο απο την φαγούρα το είχε ξύσει το χαζό και είχε ψιλο αμυχές. Πήγα αμέσως στον γιατρό και μου έδωσε Ronaxan 20mg. Εγώ κρέμα ήξερα πρώτη φορά μου δίνουν χάπια. Τα γνωρίζεις? φοβάμαι μήπως είναι δυνατά πολύγιατί γράφει πάνω μόνο για 3 μέρες αγωγή.Το γατάκι ειναι 10 μηνών. Σε κρέμα τι υπάρχει να του βάλω επάνω?
Επίσης διαβάζοντας τις ενδείξεις γράφει ότι ειναι για τον σταφυλόκοκκο .Κάνει να το δώσω και στο άλλο γατάκι που εμφανίζει ακμή στο πηγούνι? και μου είχες πει στο παρελθόν ότι για την ακμή της γάτας εν μέρη εικάζουν ότι μπορεί να οφείλεται και σε σταφυλόκκοκο.
Ευχαριστώ![]()

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Athena2201
Νεοφερμένο μέλος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
JohnDVM
Διάσημο μέλος
εφοσον η γατα ειναι εμβολιασμενη δεν υπαρχει κινδυνος να κολλησει κατι απο τα αλλα γατακια και ιδιως αφου δεν ηρθαν σε επαφη,, για τοξοπλασμα δεν υπαρχει κινδυνος και εσυ δεν κινδυνευεια απο τιποτα εφοσον τηρεις του συνηθεια κανονες υγειινηςκαλησπέρα θα ήθελα να ρωτήσω για το τοξόπλασμα. την γάτα μου την έχω 7 χρόνια περίπου. κάνει όλα τα εμβόλια της κανονικά και παίρνει όλα τα χάπια για τα παράσιτα. την είχε πάρει ο αδερφός μου περίπου 3-4 μηνών από μια κυρία που την είχε σε κήπο με πολλές άλλες γάτες και από τότε δεν έχει ξαναβγεί έξω. είναι δυνατόν μέχρι εκείνη την ηλικία να είχε κολλήσει τοξόπλασμα? όλα αυτά τα χρόνια την άμμο της την άλλαζε ο αδερφός μου γιατί εγώ σπούδαζα. έχει 2-3 χρονιά που την αλλάζω εγώ. υπάρχει περίπτωση να έχω κολλήσει τοξόπλασμα εφόσον είναι εμβολιασμένη και τρώει μόνο κροκέτα?? επίσης το καλοκαίρι είχα βρει 3 γατάκια πολύ άρρωστα και τα είχα για 3-4 ώρες στο σπίτι μέχρι να δω τι θα τα κάνω.. είχαν συνάχι και μάλλον και άλλες αρρώστιες γιατί πέθαναν και τα 3 μέσα σε 2 εβδομάδες.. η γάτα σε άμεση επαφή δεν ήρθε άπλα μετά από δυο μέρες παρουσίασε πυρετό και τώρα έξη μήνες μετά πρόβλημά με το στομάχι της.. έκανε εμετό μέρα παρά μέρα αλλά έβγαζε μόνο σάλια μόνο αυτό ως συπτωμα(καταλλα φυσιολογική όρεξη για φαγητό και παιχνίδι). τώρα παίρνει τα tagamet epairne το primperan μέχρι εχθές και πάστα για τις τρίχες και φιανεται καλύτερα(μπορεί απλά να ήταν τρίχες που δεν μπορούσε να βγάλει άλλα ανησυχώ πολύ μετά τα γατάκια γιατί δεν είχε αρρωστήσει ποτέ πιο πριν και τώρα 2 φορές σε 6 μήνες.. επίσης έχει αλλάξει και η συμπεριφορά της είναι πιο χαδιάρα ενώ δεν της άρεσαν ιδιαίτερα τα χάδια.. υπάρχει περίπτωση να της έχουν μεταδώσει κάτι τα γατάκια και να εμφανίζει προβλήματά σίγα σίγα?? επίσης τα γατάκια υπάρχει περίπτωση να ήταν μολυσμένα έκτος των άλλων με τοξόπλασμα και να μόλυναν την γάτα?? όποιος μπορεί ας με ενημερώσει. παρόμοιες ιστορίες θα με βοηθήσουν πραγματικά όπως και πλήρη ενημέρωση από κάποιο γιατρό.. ευχαριστώ πολύ!

Athena2201
Νεοφερμένο μέλος
JohnDVM
Διάσημο μέλος
Το πιο πιθυανο ειναι τα γατακια να πεθαναν απο το συνδρομο του ανωτερο αναπνευστικου και τις επιπλοκες που αυτο προκαλε και επειδη γατα σου ηατν εμβολιασμενη εμφανισε μονο ενα παροδικο πυρετο και οχι την ασθενεια. Τα συμπτωματα που εχει τωρα ειναι πιθανο αν οφειλονται στις τριχε ή σε κατι που εφαγε και της ερεθισε το στομαχι δηλαδη ασχετα πραγματα μεταξυ τους, καλο θα ηταν μολις τελειωσει η θεραπεια να της κανεις γενικες εξετασεις ωστε να δουμε τα νεφρα της και το συκωτι της γιατι ειναι μεγαλη σε ηλικια και πρπει αυτα αν ελεγχονταιδηλαδη ολα αυτα ειναι συμπτωσεις??? δεν οφειλεται κατι στα γατακια?

Athena2201
Νεοφερμένο μέλος
JohnDVM
Διάσημο μέλος
Οι συνηθισμενες εξετασεις ειναι γενικη αιματος και καποιοες βιοχημικες που κοιτανε την λειτουργια του συκωτιου, του παγκρεατος και ων νεφρων, αν θες επιπλεον κανεις και εξετασεις γαι λοιμωδη νοσηματα οπως ειναι η λευχαιμια και ο FIV καθως και η λοιμωδη περιτονιτιδα για αν ξερεις να ειναι φορεας αυτων ή οχιωραια! σας ευχαριστω πολυ γιατρε!! γενικες εξετασεις δεν τις εχω κανει ποτε. ζηταω να γινουν αιματος και ουρων? και καθε ποτε πρπει να τις κανω?

Athena2201
Νεοφερμένο μέλος
ELENIP
Διάσημο μέλος
Sorry δεν το ειχα δει, το Ronaxan ειναι το κτηνιατρικο αντιστοιχο του Vibramycin , καλο ειναι να τ παιρνει με λιγο φαγακι για αν μην πεσει βαρυ στο στομαχι ειναι ευρεως φασματος αντιβιωσησυνηθως δινεται απο 5-7 μερες![]()
Kαλησπέρα γιατρέ!!!

Η γάτα μου διαγνώστηκε με χρόνια αλλεργική ρινίτιδα. Ο γιατρός που την παρακολουθεί της έδωσε για θεραπεία ronaxan 20 και prezolon(κορτιζονη). 2 ronaxan και prezolon λίγο παραπάνω απο το μισό την ημερα, αφού πάει ανάλογα με τα κιλά. Ζυγίζει 4.400
Μας είπε να κάνουμε τη θεραπεία για 10 μέρες και να ενημερωσουμε αν της έχει περάσει και αν οχι να συνεχίσουμε για λίγες μερες ακόμα!
Μας είπε σωστά?

Ή θα πάθεi κάτι απο το ronaxan??
JohnDVM
Διάσημο μέλος
Δεν θα παθει τιποτα η δοση ειναι η σωστη για τα κιλα της θα κανετε ην θεραπεια και βλεπετε πως θα παει η καταστασηKαλησπέρα γιατρέ!!!
Η γάτα μου διαγνώστηκε με χρόνια αλλεργική ρινίτιδα. Ο γιατρός που την παρακολουθεί της έδωσε για θεραπεία ronaxan 20 και prezolon(κορτιζονη). 2 ronaxan και prezolon λίγο παραπάνω απο το μισό την ημερα, αφού πάει ανάλογα με τα κιλά. Ζυγίζει 4.400
Μας είπε να κάνουμε τη θεραπεία για 10 μέρες και να ενημερωσουμε αν της έχει περάσει και αν οχι να συνεχίσουμε για λίγες μερες ακόμα!
Μας είπε σωστά?Ή θα πάθεi κάτι απο το ronaxan??
![]()

ELENIP
Διάσημο μέλος
Δεν θα παθει τιποτα η δοση ειναι η σωστη για τα κιλα της θα κανετε ην θεραπεια και βλεπετε πως θα παει η κατασταση![]()
Ωραία!! Ευχαριστώ!

Felice
Πολύ δραστήριο μέλος
ΟΚ.Sorry δεν το ειχα δει, το Ronaxan ειναι το κτηνιατρικο αντιστοιχο του Vibramycin , καλο ειναι να τ παιρνει με λιγο φαγακι για αν μην πεσει βαρυ στο στομαχι ειναι ευρεως φασματος αντιβιωσησυνηθως δινεται απο 5-7 μερες![]()
Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση

vi2ka
Πολύ δραστήριο μέλος
JohnDVM
Διάσημο μέλος
Υπάρχουν διάφορες κρέμες που κανουν την ίδια δουλεία , καθώς και αμπούλες όπως οι profender, stronghold, advocateνα ρωτήσω κάτι χαζό?αντι για δισκία milbemax υπάρχει κάποιο άλλο φάρμακο για τα εσωτερικά παράσιτα σε υγρη μορφη?

christina.maria
Πολύ δραστήριο μέλος
paris12
Νεοφερμένο μέλος
χρειαζομαι τη βοηθεια σας, εχω μια γατα η οποια εχει να φαει 3 μερες κ αυτη τη στιγμη
ειναι πολυ αδυναμη.δεν θελει να φαει τιποτα. τι μπορω ν κανω? δυστυχως στο χωριο μου
δεν υπαρχει κτηνιατρος!
JohnDVM
Διάσημο μέλος
θα πρεπει να την δει κτηνιατρος απο τα συμπτωματα εχει μαλλον πυρετο και αυτο ειναι συμπτωμα για πολλες ασθενειεςλοιπον ειναι 6 χρονων. δεν εχει χτυπηματα η κατι αλλο! εκανε τσισα της κανονικα μεχρι χ8ες. δεν εχει φαει τιποτα εδω και τρεις μερες περιπου. κουνιεται ελαχιστα κ στεκεται στα ποδια της αλλα οχι για πολυ! οπου την βαλεις θα καθισει εκει και θα κοιμηθει!και δεν αντιδρα οταν την φωναζω.

Ceres Victoria
Διακεκριμένο μέλος
Αν ειχε κατι σοβαρο δεν θα ειχε και αλλα συμπτωματα λογικα;;;Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
JohnDVM
Διάσημο μέλος
Απο οτι φαίνεται μάλλον πρόκειται για γαστρεντεριτιδα , οι άλλες πιο σοβαρες ασθένειες έχουν λιγότερες πιθανότητες, αντιβίωση και αντιπυρετικα του εκανε? αν και το 39,5 δεν ειναι πυρετοςΓιατρε εχω αναγκη και απο μια δευτερη γνωμη γιατι εχω αρχισει να πανικοβαλλομαι! Ο γατος μου σταματησε να τρωει εδω και περιπου 2.5 μερες. Δεν σταματησε να τρωει εντελως αλλα τρωει ελαχιστα. Χθες εκανε 2 φορες εμετο (ο ενας ηταν κιτρινωπος και ο αλλος διαφανη υγρα). Επισης χθες εκανε και λιγη διαρροια. Ειχε φαει ελαχιστα, γυρω στα 40γρ. Την πρωτη φορα εκανε κανονικα κακακια που προς το τελος μετατρεπονταν σε διαρροια και την δευτερη φορα εκανε κανονικη διαρροια. Σημερα μεχρι το απογευμα εφαγε γυρω στα 30γρ (κονσερβα παντα) και το απογευμα εκανε εμετο και μιση ωρα μετα τον εμετο λιγη διαρροια (πολυ μικρη ποσοτητα). Αργα το απογευμα τον πηγα στον κτηνιατρο και ηταν ελαχιστα αφυδατωμενος, ειχε 39.5 πυρετο, η καρδια του, οι πνευμονες κτλ ηταν ολα φυσιολογικα. Η διαθεση του μεχρι σημερα το απογευμα ηταν η ιδια οπως παλια. Το απογευμα μου φανηκε σαν να μην εχει και πολυ ορεξη για παιχνιδι. Ο γιατρος εβγαλε ακτινες και δεν βρηκε κανενα ξενο αντικειμενο στο στομαχι του ή στα εντερα οποτε αποκλεισαμε το ενδεχομενο να εχει μπλοκαρει το εντερο. Μαλιστα βρηκε πολλα αερια στο εντερο. Του εκανε και μια ενεση για τον εμετο και την ναυτια (dolasetron) και του εβαλε ορο να ενυδατωθει. Εξετασεις αιματος θα κανουμε μαλλον αυριο. Οταν ηρθαμε σπιτι εφαγε με ορεξη αρκετη ποσοτητα, αλλα λιγοτερη απο οτι τρωει συνηθως (δεν του εδωσα πολυ να φαει μηπως του ερθει αποτομο ολο αυτο το φαγητο). Τωρα το βραδυ (5 ωρες αφοτου επιστρεψαμε σπιτι απο τον κτηνιατρο) εκανε διαρροια μια φορα και μου φανηκε πως η διαθεση του δεν ειναι και τοσο καλη, επισης παλι μου φαινεται οτι δεν εχει ορεξη να φαει, αλλα απο την αλλη δεν εχει και παρα πολλες ωρες που εφαγε. Επισης πηγα να του καθαρισω τον πισινο απο την διαρροια και αρχισε να νιαουριζει, υποθετω οτι πονεσε; Τι πιστευεις οτι εχει γιατρε; Ο γιατρος μου ειπε οτι μπορει να ειναι οτιδηποτε, απο παγκρεατιτιδα, προβλημα στα νεφρα ή στο συκωτι, μεχρι και να οφειλεται σε αλλαγη τροφης (του εδωσα διαφορετικη κονσερβα πριν 3 μερες και τοτε αρχισαν τα προβληματα), στους συχνους εμετους λογο τριχομπαλων και σε διαφορους αλλους παραγοντες. Ξεχασα να πω οτι πριν 3 μερες εκανε εμετο 2 τριχομπαλες και χθες το πρωι εβγαλε αλλη μια μικροσκοπικη. Ανησυχω πολυ γιατρε μηπως οφειλεται σε παγκρεατιτιδα ή κατι παρομοιοΑν ειχε κατι σοβαρο δεν θα ειχε και αλλα συμπτωματα λογικα;;;

Ceres Victoria
Διακεκριμένο μέλος
Απο οτι φαίνεται μάλλον πρόκειται για γαστρεντεριτιδα , οι άλλες πιο σοβαρες ασθένειες έχουν λιγότερες πιθανότητες, αντιβίωση και αντιπυρετικα του εκανε? αν και το 39,5 δεν ειναι πυρετος![]()
οχι, μονο ορο και ενεση για τον εμετο του εκανε. Ειπε οτι ειναι καλυτερα να γινουν αιματολογικες πρωτα.
- Status
- Το θέμα δεν είναι ανοιχτό για νέες απαντήσεις.
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 62 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
- Joji
- dionysia_p
- Βαλκα
- AnnieGr
- ΓΑΤΟΥΛΗΣ ΝΟΥΛΗΣ
- ofilia
- mayrh gata
- Aρτεμις
- Djali
- sissoulaki
- alkinoow123
- kaith18927
- ΧΙΟΝΑΤΗ15585
- Zoro-mpoy
- tasos_perama
- sissy12
- 3lbereth
- F.Butter
- CoffeeBlack
- maiksth
- uncle_nontas
- anthilia
- Marw-Sissy
- Lia_cha
- Κριτολαος
- vampce
- ΕΛΑ
- giannisvitara
- Mona1
- mpirarxos
- Βάσω Μαν
- ANTONELLA
- sararoutsi
- Claire Rentfield
- aston3
- Javier
- λένα117
- dkat
- kitara
- kitcat
- Kostasrc
- ΜαρίαΣτρ80
- Vakova
- gatito
- raccoon
- dorothea_v
- nasstazia
- Roulita16248
- Βρεγμένη γάτα
- ManolisG
- nasia99
- lelocat
- ankas
- JohnDVM
- konstans
- 761
- Ελένη Άνση
- Pennylane
- Lord Kratos
- tz3nh
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool