shootingstarre
Νεοφερμένο μέλος
και μετα ηρθε ο οιστρος..
εναμιση μηνα τωρα δεν μπορουμε να κοιμηθουμε τα βραδια και να εργαστουμε τη μερα απο τις φωνες. η ιδια η γατουλα δε ειναι τοσο ταλαιπωρημενη που πρακτικα σερνεται. επιπλεον, εχει χειροτερεψει και ο βηχας της (ακουγεται σαν μανιωδης ηλικιωμενος καπνιστης) και γι αυτο την καλυπτουμε προληπτικα με αποχρεμπτικα και αντιβιωση. η χειρουργικη στειρωση φυσικα και αποκλειεται λογω της καταστασης της. τις τελευταιες μερες εχουμε αρχισει να βλεπουμε σαν μονη λυση την ορμονικη διακοπη του οιστρου, την οποια μεχρι τωρα φοβομασταν λογω των γνωστων παρενεργειων. δεν θελουμε να προκαλεσουμε περισσοτερο πονο στη γατα μας.
τι μας προτεινετε να κανουμε????
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
ιωάννα-μπιάνκα
Πολύ δραστήριο μέλος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
ιωάννα-μπιάνκα
Πολύ δραστήριο μέλος
ιωάννα-μπιάνκα
Πολύ δραστήριο μέλος
JohnDVM
Διάσημο μέλος
Αν δεν μπορει να φτιαχτει το διαφραγμα με επεμβαση τοτε τα πραγματα ειναι αρκετα δυσκολα, ο βηχας που παρατηρητε ισως ειναι απο την πιεση των οργανων της κοιλιας πανω στους πνευμονες , και παντα υπαρχει κινδυνος να πιαστει καποιο οργανο στα υπολοιματα του διαφραγματος και να εχει αλλες επιπλοκεςγεια σας και απο εμας. ειμαστε καινουριοι στο site, αλλα παλιοι γατοφιλοι, και εχουμε ενα πολυ σοβαρο προβλημα. το καλοκαιρι βρηκαμε στον κηπο μας θυληκο εγκαταλελειμμενο γατακι ηλικιας 4 εβδομαδων περιπου. ειχε γενικευμενη μυκητιαση και ψωρα στα αυτακια του τα οποια και θεραπευσαμε. παραλληλα ομως παρουσιαζε ανορεξια και βηχα. με συμπληρωματα διατροφης, καλο φαι και πολλη φροντιδα την αναστησαμε τελικα, μονο για να ανακαλυψουμε πριν απο ενα διμηνο περιπου οτι η μικρη μας πασχει απο πολυ σοβαρη διαφραγματοκηλη (στην ακτινογραφια φαινεται σχεδον πληρης αγενεσια του διαφραγματος). λογω της επικινδυνοτητας της επεμβασης, και επειδη το γατι ειναι ολοζωντανο πλεον, χαδιαρικο, παιχνιδιαρικο και ΑΠΙΣΤΕΥΤΟΣ χαρακτηρας το χειρουργειο αποκλειστηκε πρωτα απ'ολα απο τους ιδιους τους γιατρους της.
και μετα ηρθε ο οιστρος..
εναμιση μηνα τωρα δεν μπορουμε να κοιμηθουμε τα βραδια και να εργαστουμε τη μερα απο τις φωνες. η ιδια η γατουλα δε ειναι τοσο ταλαιπωρημενη που πρακτικα σερνεται. επιπλεον, εχει χειροτερεψει και ο βηχας της (ακουγεται σαν μανιωδης ηλικιωμενος καπνιστης) και γι αυτο την καλυπτουμε προληπτικα με αποχρεμπτικα και αντιβιωση. η χειρουργικη στειρωση φυσικα και αποκλειεται λογω της καταστασης της. τις τελευταιες μερες εχουμε αρχισει να βλεπουμε σαν μονη λυση την ορμονικη διακοπη του οιστρου, την οποια μεχρι τωρα φοβομασταν λογω των γνωστων παρενεργειων. δεν θελουμε να προκαλεσουμε περισσοτερο πονο στη γατα μας.
τι μας προτεινετε να κανουμε????

jolene1
Νεοφερμένο μέλος
Αν εχει ορεξη για παιχνιδι και γενικως ειναι καλοδιαθετος μπορει να ειναι επειδη αλλαζει δοντακια και ποναει, παντως μια βολτα απο τον γιατρο δεν βλαπτει να τον δει απο κοντα και να εχει καλυτερη εικονα
![]()
Ναι ευτυχώς είναι αρκετά καλοδιά8ετος και παίζει κλασικά με ότι βρεί... και τα ούλα του όντως είναι κάπως ερε8ισμένα... αλλά 8α πάμε κ μια βόλτα από το γιατρό για σιγουριά
. Ευχαριστώ πολύ γιατρέΣημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
JohnDVM
Διάσημο μέλος
Αυτο μαλλον θα πρεπει να το συζητησεις με τον κτηνιατρο σου, δεν ξερω πολλα απο τεχνολογια εμβολιων και πω; ακριβως λειτουργουν για ν αναγκαζουν τον οργανισμο να παραγει αντισωματα για μεγαλο χρονικο διαστημα, εχει μαλλον να κανει με τα ανοσοενισχυτικα που μπαινουν σε καθε εμβολιοευχαριστω γιατρε!! Τελικα του εφυγε το πρηξιμοΕχω αλλη μια ερωτηση ομως. Πιο εμβολιο να του κανω κατα της λυσσας στο μελλον; Αυτη τη φορα του καναμε αυτο που γινεται καθε 3 χρονια. Μηπως το ετησιο να ηταν καλυτερο;
και σε συναρτηση με την νομοθεσια που αλλου επιβαλλει τον ετησιο εμβολιασμο για την λυσσα και αλλου οχι
JohnDVM
Διάσημο μέλος
Και στις γατες συμβαινεικαλημερα και απο μενα για αλλη μια φορα!μολις χθες ημουν στον κτηνιατρο και με τα 2 γατια μου και αδιαζαμε τους παραπρωκτικους αδενες..τι εχετε να πειτε?μονο στα σκυλια δεν συμβαινει αυτο?απο τι μπορει να το κολλησαν αυτο?διαφωτιστε με σας παρακαλω...
, η αιτιολογια τους ειναι αγνωστη , μπορει να ειναι ορμονικες, διατροφικες, μη καλου αδειασματος με τα κοπρανα κλπ. Τωρα το πως κολλησαν μαλλον δεν κολλησαν απλως παρουσιαστηκαν ταυτοχρονα και στα δυο ειδικα αν ειναι και ορμονικη η αιτιολογια τους
Ceres Victoria
Διακεκριμένο μέλος

JohnDVM
Διάσημο μέλος
Οι σμηγματογονοι αδενεςγιατρε τελικα το πρηξιμο δεν του εφυγε εντελως, αλλα ειναι πολυ πιο μικρο σε σχεση με προχθες. Σημερα που το επιασα καλυτερα διαπιστωσα οτι βρισκεται στο δερμα και οχι κατω απο το δερμα. Υπαρχει περιπτωση να ειναι κυστη; Να εχει μπλοκαρει πχ κανενα sebaceous gland λογω συχνου χτενισματος; Ειναι αρκετα σκληρο παντως![]()
δεν βουλωνουν τοσο ευκολα απο το χτεμισα, μπορει να ειναι αντιδραση απο το εμβολιο να μην εγινε υποδορια αλλα ενδιδερμικα, μπορει να ειναι καποιος αδενας φραγμενος για διαφορους λογους , αλα αφου δεν τον ενοχλει και μειωνεται μαλλον δεν υπαρχει λογος ανησυχιας

μουσταρδούλα
Δραστήριο μέλος
λοιπόν καλημέρα και καλησπέρα γιατρέ και από την παρέα μας
θα ήθελα να σας απευθύνω την εξής ερώτηση:
το μιχαλάκη τον αντάρτη μου, τον πήραμε με την αδερφή μου με το ένα ματάκι του να μη βλέπει...τον είχαν χτυπήσει όταν ήταν μπεμπάκι και του στέρησαν την όραση από το ένα ματάκι του
το ερώτημά μας είναι το εξής:
με την ηλικία το άλλο ματάκι του ενδέχεται κι αυτό να στερηθεί οράσεως [πως συμβαίνει στους ανθρώπους] και στο τέλος να μη βλέπει κάθόλου;
σε μια κατάσταση τέτοια τί μπορούμε να κάνουμε;
αξίζει να σημειώσω ότι ο γατουλάκος αυτός, 5 μηνών, είναι απίστευτα προσαρμοσμένος και ενεργητικότατος, ζωηρός - ζωηρός!
ευχαριστώ πολύ γιατρέ για την προσοχή σας και το όμορφο αυτό θεματάκι σας
ιωάννα-μπιάνκα
Πολύ δραστήριο μέλος
αρα δεν μπορω να κανω κατι..π.χ. ν'αλλαξω τροφη κ τετοια.τωρα κανω θεραπεια..στην μια με χαπια κ τοπικα αλοιφη κ στον αλλο μονο αλοιφη προστοπαρων γιατι τους αδειασαμε εντελως..κατι αλλο που πρεπει να κανω??Και στις γατες συμβαινει, η αιτιολογια τους ειναι αγνωστη , μπορει να ειναι ορμονικες, διατροφικες, μη καλου αδειασματος με τα κοπρανα κλπ. Τωρα το πως κολλησαν μαλλον δεν κολλησαν απλως παρουσιαστηκαν ταυτοχρονα και στα δυο ειδικα αν ειναι και ορμονικη η αιτιολογια τους
![]()
JohnDVM
Διάσημο μέλος
Αν τα κοπραν ατους ειναι μαλακα μπορεις να δοκιμασεις καποια αλλη τροφη που να τα κανει πιο σχηματισμενα για να πιεζουν τους αδενες και να αδειαζουν απομονοι τους, επισης μπορεις περιοδικα να τους αδειαζεις και εσυ ή ο κτηνιατρος σουαρα δεν μπορω να κανω κατι..π.χ. ν'αλλαξω τροφη κ τετοια.τωρα κανω θεραπεια..στην μια με χαπια κ τοπικα αλοιφη κ στον αλλο μονο αλοιφη προστοπαρων γιατι τους αδειασαμε εντελως..κατι αλλο που πρεπει να κανω??

JohnDVM
Διάσημο μέλος
Συνηθως η απωλεια ορασης λογω καταρακτη δεν ειναι αρκετα συχνη στις γατας ή ερχεται σε πολυπροχωρημενη ηλικια , εαν δεν εχει καποιο τραυματισμο το ματι η καποια ασθενειααφού έχω καλύψει σχεδόν όλα τα θέματα του φόρουμ ας επεκταθώ και σε αυτό το πολύ ουσιαστικό θεματάκι
λοιπόν καλημέρα και καλησπέρα γιατρέ και από την παρέα μας
θα ήθελα να σας απευθύνω την εξής ερώτηση:
το μιχαλάκη τον αντάρτη μου, τον πήραμε με την αδερφή μου με το ένα ματάκι του να μη βλέπει...τον είχαν χτυπήσει όταν ήταν μπεμπάκι και του στέρησαν την όραση από το ένα ματάκι του
το ερώτημά μας είναι το εξής:
με την ηλικία το άλλο ματάκι του ενδέχεται κι αυτό να στερηθεί οράσεως [πως συμβαίνει στους ανθρώπους] και στο τέλος να μη βλέπει κάθόλου;
σε μια κατάσταση τέτοια τί μπορούμε να κάνουμε;
αξίζει να σημειώσω ότι ο γατουλάκος αυτός, 5 μηνών, είναι απίστευτα προσαρμοσμένος και ενεργητικότατος, ζωηρός - ζωηρός!
ευχαριστώ πολύ γιατρέ για την προσοχή σας και το όμορφο αυτό θεματάκι σας
, οποτε δεν υπαρχει ιδιαιτερος λογος ανησυχιας, συνηθως δεν χανεται ολικα η οραση και μπορει να προσαρμοστει ευκολα ειδικα αν ζει μεσα στο σπιτι
μουσταρδούλα
Δραστήριο μέλος
μου κάνει εντύπωση πως με ένα ματάκι είναι τόσο πολύ δραστήριος μέρα - νύχτα! και ξεσηκώνει και όλες τις φίλες του....
καλή συνέχεια στην ημέρα σας!
shootingstarre
Νεοφερμένο μέλος
Οντας επαγγελματιες υγειας αυτο το εχουμε υποψην. Δυστυχς το διαφραγμα δεν φτιαχνεται. Μας απασχολουσε το θεμα της στειρωσης, καθως δεν εχουμε στοιχεια για την επιβιωση γατιων με τετοιο προβλημα ουτε για τον ακριβη κινδυνο αναπτυξης κακοηθειας η πυομητρας μετα απο ενεση προγεσταγονων. Εκει ηταν το διλλημα. Αποφασισαμε παρολα αυτα να την κανουμε την ενεση γιατι η καημενη ταλαιπορουνταν πολυ, μαζι της και εμεις.
Ευχαριστω παρα πολυ.
Ceres Victoria
Διακεκριμένο μέλος
Εχουμε προβλημα με τριχομπαλες. Παρολο που τον χτενιζα για 9 μερες (τις 5 με furminator, τις 4 με απλη χτενα και βουρτσα) και του εδωσα παστα 2 φορες και ειχε αφθονο χορτο, εβγαλε μια τεραστια τριχομπαλα. Εχω δοκιμασει και στο παρελθον συχνο χτενισμα (ακομη και 3 φορες τη μερα!) και παστα, αλλα οι τριχομπαλες εβγαιναν ακαθεκτες. Σημερα ομως μου ηρθε μια φανταστικη ιδεα και θελω να μαθω αν ειναι επικινδυνη για την υγεια της γατας ή οχι. Η ιδεα μου ειναι να του παρω ειδικο βαμβακερο μπλουζακι για γατες για να μη μπορει να γλειφεται στο μεγαλυτερο μερος του σωματος του. Εννοειται πως θα το βγαζω για λιγο να τον χτενιζω και να παιρνει λιγο αερα το τριχωμα του. Ισως να του το φοραω μονο πχ 4 μερες την εβδομαδα. Το θεμα ομως ειναι μηπως αρχισει να ζεσταινεται πολυ και εχουμε μετα αλλα προβληματα. Η θερμοκρασια στο σπιτι ειναι γυρω στους 26C μερα-νυχτα, σχεδον ολο τον χρονο. Εχω απελπιστει με τις τριχομπαλες και ειμαι σιγουρη οτι αυριο θα βρω αλλη μια στο πατωμα γιατι σημερα γλειφτηκε 3 φορες ολοκληρος (νομιζες πως μολις ειχε βγει απο την μπανιερα)
Υπαρχει καμια αλλη λυση να σταματησουν οι εμετοι με τις τριχομπαλες;;;Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
μουσταρδούλα
Δραστήριο μέλος
η παλάση, η μία από τις γατούλες που έχω, τελευταία με την royal canin την 36 κάνει εμετούς σε συχνότητα 1 φορά ανά 2-3 μέρες...όμως royal canin έτρωγε από μικρή και πριν δεν είχαμε αυτό το πρόβλημα... είναι ιδιαίτερα ζωηρή και εξερευνητική γατούλα και ο εμετός δεν την ρίχνει, να πω ότι κοιμάται και δεν αντιδρά.. επίσης μια δυο φορές έκανε την ανάγκη της εκτός αμμολεκάνης αλλά δεν ξέρω αν αυτό ήταν για λόγους εγωισμού ή οργανικούς [γιατί δεν είχε περάσει το δικό της, αλλά αυτό είναι δική μου εκτίμηση]
επίσης δε νομίζω να είναι τριχόμπαλες γιατί είναι η πιο κοντότριχη γάτα που έχω και δε μαδάει καθόλου ούτε καν με τη furminator δεν βγάζει παρά την ελάχιστη τρίχα και την περνάω αραιά και σπάνια γιατί δεν είναι ανάγκη.
μόλις τηλεφώνησα στην κτηνίατρο και μου είπε να της αλλάξω τροφή, να δίνω ποιοτικές κονσέρβες για το διάστημα 1 εβδομάδας να δούμε τι θα γίνει.. μήπως η τροφή είναι το πρόβλημα...
οι αποπαρασιτώσεις είναι κανονικές και συστηματικές..
στο σπίτι η αιώνια αντίπαλός της είναι η χουιτάρα με την οποία μαλώνουν συχνά πυκνά και γενικά τσατίζεται και εκνευρίζεται, είναι και λίγο μαλωσιάρα... μήπως για λόγους ψυχολογίας το κάνει αυτό με τον εμετό και την ανάγκη της;
θα ήθελα αν ήταν εύκολο μία ακόμα γνώμη..
σας ευχαριστώ πολύ
JohnDVM
Διάσημο μέλος
Μια λυση θα ηταν το φανελακι αλλα θα χρειαστει προσοχη να μην παθει υπερθερμια λογω της υψηλης θερμοκρασιας ή μηπως υπαρχει προβλημα με το τριχωμα του λογω του οτι θα πιεζεται για μεγαλο χρονικο διαστημα, για να δεις αποτελεσμα με την κρεμα θα πρεπει να περασει καποιο διστημα. Αν του αρεσει να γλειφεται συνεχεια ισως θα πρεπει να δεις μηπως τον στρεσαρει κατιγιατρε θα σε ενοχλησω και σημερα λιγακιΕχουμε προβλημα με τριχομπαλες. Παρολο που τον χτενιζα για 9 μερες (τις 5 με furminator, τις 4 με απλη χτενα και βουρτσα) και του εδωσα παστα 2 φορες και ειχε αφθονο χορτο, εβγαλε μια τεραστια τριχομπαλα. Εχω δοκιμασει και στο παρελθον συχνο χτενισμα (ακομη και 3 φορες τη μερα!) και παστα, αλλα οι τριχομπαλες εβγαιναν ακαθεκτες. Σημερα ομως μου ηρθε μια φανταστικη ιδεα και θελω να μαθω αν ειναι επικινδυνη για την υγεια της γατας ή οχι. Η ιδεα μου ειναι να του παρω ειδικο βαμβακερο μπλουζακι για γατες για να μη μπορει να γλειφεται στο μεγαλυτερο μερος του σωματος του. Εννοειται πως θα το βγαζω για λιγο να τον χτενιζω και να παιρνει λιγο αερα το τριχωμα του. Ισως να του το φοραω μονο πχ 4 μερες την εβδομαδα. Το θεμα ομως ειναι μηπως αρχισει να ζεσταινεται πολυ και εχουμε μετα αλλα προβληματα. Η θερμοκρασια στο σπιτι ειναι γυρω στους 26C μερα-νυχτα, σχεδον ολο τον χρονο. Εχω απελπιστει με τις τριχομπαλες και ειμαι σιγουρη οτι αυριο θα βρω αλλη μια στο πατωμα γιατι σημερα γλειφτηκε 3 φορες ολοκληρος (νομιζες πως μολις ειχε βγει απο την μπανιερα)
Υπαρχει καμια αλλη λυση να σταματησουν οι εμετοι με τις τριχομπαλες;;;

JohnDVM
Διάσημο μέλος
Ετρωγε την ιδια τροφη με πριν; Αν αλλαξες τροφη και ας ειναι της ιδιας εταιριας ισως φταιει αυτοκαλημέρα κι από εμας γιατρέ... άλλη μια απορία
η παλάση, η μία από τις γατούλες που έχω, τελευταία με την royal canin την 36 κάνει εμετούς σε συχνότητα 1 φορά ανά 2-3 μέρες...όμως royal canin έτρωγε από μικρή και πριν δεν είχαμε αυτό το πρόβλημα... είναι ιδιαίτερα ζωηρή και εξερευνητική γατούλα και ο εμετός δεν την ρίχνει, να πω ότι κοιμάται και δεν αντιδρά.. επίσης μια δυο φορές έκανε την ανάγκη της εκτός αμμολεκάνης αλλά δεν ξέρω αν αυτό ήταν για λόγους εγωισμού ή οργανικούς [γιατί δεν είχε περάσει το δικό της, αλλά αυτό είναι δική μου εκτίμηση]
επίσης δε νομίζω να είναι τριχόμπαλες γιατί είναι η πιο κοντότριχη γάτα που έχω και δε μαδάει καθόλου ούτε καν με τη furminator δεν βγάζει παρά την ελάχιστη τρίχα και την περνάω αραιά και σπάνια γιατί δεν είναι ανάγκη.
μόλις τηλεφώνησα στην κτηνίατρο και μου είπε να της αλλάξω τροφή, να δίνω ποιοτικές κονσέρβες για το διάστημα 1 εβδομάδας να δούμε τι θα γίνει.. μήπως η τροφή είναι το πρόβλημα...
οι αποπαρασιτώσεις είναι κανονικές και συστηματικές..
στο σπίτι η αιώνια αντίπαλός της είναι η χουιτάρα με την οποία μαλώνουν συχνά πυκνά και γενικά τσατίζεται και εκνευρίζεται, είναι και λίγο μαλωσιάρα... μήπως για λόγους ψυχολογίας το κάνει αυτό με τον εμετό και την ανάγκη της;
θα ήθελα αν ήταν εύκολο μία ακόμα γνώμη..
σας ευχαριστώ πολύ
, μπορει να ειναι ερεθισμενο το στομαχι της απο τις τριχες ή την τσαντιλα με την αλλη γατα και να αντιδρα ετσι
- Status
- Το θέμα δεν είναι ανοιχτό για νέες απαντήσεις.
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 62 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
- Joji
- dionysia_p
- Βαλκα
- AnnieGr
- ΓΑΤΟΥΛΗΣ ΝΟΥΛΗΣ
- ofilia
- mayrh gata
- Aρτεμις
- Djali
- sissoulaki
- alkinoow123
- kaith18927
- ΧΙΟΝΑΤΗ15585
- Zoro-mpoy
- tasos_perama
- sissy12
- 3lbereth
- F.Butter
- CoffeeBlack
- maiksth
- uncle_nontas
- anthilia
- Marw-Sissy
- Lia_cha
- Κριτολαος
- vampce
- ΕΛΑ
- giannisvitara
- Mona1
- mpirarxos
- Βάσω Μαν
- ANTONELLA
- sararoutsi
- Claire Rentfield
- aston3
- Javier
- λένα117
- dkat
- kitara
- kitcat
- Kostasrc
- ΜαρίαΣτρ80
- Vakova
- gatito
- raccoon
- dorothea_v
- nasstazia
- Roulita16248
- Βρεγμένη γάτα
- ManolisG
- nasia99
- lelocat
- ankas
- JohnDVM
- konstans
- 761
- Ελένη Άνση
- Pennylane
- Lord Kratos
- tz3nh
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool