Γιατρέ, αρρώστησε;

Status
Το θέμα δεν είναι ανοιχτό για νέες απαντήσεις.
αν ειναι λιγο πιο μεγαλο το μεγεθος μπορεις να το κοψεις λιγο για να ειναι πιο ανετος:)

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Καλημέρα!! ο γατουλης μου , εκανε απο χτες 3 φορες εμετο ... χτες 2 φορες - τελευταια φορα στις 19:30 και σήμερα το πρωι πάλι! Βεβαια ειναι ευδιάθετος, τρώει κανονικα και πίνει, παίζει με την αλλη γατα που εχω. Να πω οτι χτες μασουλουσε με ευχαριστηση ενα φυτο που εχω στο μπαλκονι, αλλα χτες το απομακρυνα.. Να ανησυχησω?

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Καλημερα Αντα μαλλον εχει ερεθιστει το στομαχακι του απο το φυτο που μασουλησε. Μπορεις να δοκιμασεις το κολπο μετο παγακι στο νερο ή να του δωσεις primperan sirop 0,2ml/kg αν συνεχιζει τους εμετους, να τον εχεις σε παρακολουθηση γιατι μπορει να κανει και διαρροιες αμα εχει φαει πολυ χορταρι:cool: παντως αφου εχει ορεξη για παιχνιδι και ειναι ζωηρος δεν υπαρχει ιδιαιτερος λογος ανησυχιας, μπορει να μην εχι τοση ορεξη για φαγητο θα ειναι επειδη εχει ερεθισμενο στομαχακι:)

Καλησπέρα,
JohnDVM ένα μικρό προβληματάκι. Τα πατουσάκια του Jack είναι ξηρά και σκασμένα. Κάπου διάβασα ότι χρειάζεται Omega 3 fatty acids (δεν ξέρω πώς λέγεται στα ελληνικά). Αληθεύει αυτό και αν ναι πού θα τα βρω?
Σε ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Καλησπέρα γιατρέ!

Έχω μία γατούλα 2 χρονών και τον τελευταίο μήνα εμφανίστηκε στα μάτια της στο κάτω μέρος μια υπόλευκη μεμβράνη. Την πήγα στον γιατρό κ μου είπε, ότι αυτό ονομάζεται "τρίτο βλέφαρο" κ, ότι εμφανίζεται όταν οι γάτες είναι άρρωστες.Επίσης, φτερνιζόταν έντονα κ είχε κ λίγο πυρετό 39,6.Γενικά, η συμπεριφορά της δεν έχει αλλάξει ούτε κ η όρεξή της για φαγητό.Ο γιατρός μας είπε, ότι έχει κάποια ίωση κ ξεκινήσαμε αντιβίωση κ κολλίριο (ronaxan k tobradex cream).Η κατάσταση μετά από 10 μέρες είχε βελτιωθεί ελάχιστα κ έτσι κάναμε εξετάσεις αίματος οι οποίες ήταν πολύ καλές εκτός από τα λευκά αιμοσφαίρια που ήταν πολύ πεσμένα (3.41).Να πώ, επίσης, ότι βρέθηκε αρνητική σε λευχαιμία,λ.περιτονίτιδα κ aids.Τώρα είπαμε σε 15-20 μέρες να επαναλάβουμε την γενική αίματος για να δούμε τι γίνεται με τα λευκά.

Θα ήθελα πολύ την γνώμη σας πάνω στο θέμα.

van-moyfas αυταπου λες ειναι οι βιταμινες που δινουμε για το τριχωμα για τις πατουσες υπαρχουν ειδικες κρεμες και σπρευ που βαζουν συνηθως στα σκυλια οι κυνηγοι για να μην σχιζονται τα πελεματα μπορεις να δοκιμασεις και τα δυο με τα ωμεγα-3 λιπαρα θα καθυστερησεις λιγο παραπανω:)
oliv το τριτο βλεφαρο εμφανιζεται παντα σε μολυνσεις του ματιου αλλες αιτιες μπορει να ειναι νευρολογικα προβληματα, η εμφραξη του δακρυϊκου πορου η φλεγμονη του αδεα του τριτου βλεφαρου. Αν και στις δευτερες εξετασεις τα λευκα ειναι πεσμενα η τουλαχιστον σε ανοδικη πορεια θα πρεπει να ελεγχθει περισσοτερο. Σε τοσο μικρο αριθμο συνηθως ειναι σε ατομα που εεχει γινει θεραπεια με κορτιζονη η ειναι σε ανοσοκαταστολη

sos!δεν ξερω αν εχει αντιμετωπισει καποιος το ιδιο προβλημα με μενα αλλα εχω τρομαξει λιγο.Σημερα εκανα το πρωτο τριπλο εμβολιο στο γατουλη μου και απο οταν γυρισαμε σπιτι ειναι πολυ πεσμενος...ολο κοιμαται,δεν τρωει και οταν παω να τον παρω αγκαλιτσα κλαιει πολυ...τι να κανω???

Η αδιαθεσια μετα το εμβολιο ειναι φυσιολογικη, μπορει να κανει και ενα γουρμπαλακι εκει που εγινε το εμβολιο για μερικες ωρες συνηθως μετα απο 24 ωρες επανερχονται απλως μετα δεν θα θελουν να πανε στον κτηνιατρο :)

ααα!τελεια!οντως σημερα καλυτερα ειναι το γατουλι μου!Περασα μεγαλη ταραχη χτες...Ευχαριστω παιδια!

Καλημερα:hello:!
Οταν μου εφεραν δωρο τον Robertουλη(ηταν δωρο-δωρο ζωης) ηταν 2 μηνων.Απο την πρωτη στιγμη εως τωρα (ειναι 5 1/2 μηνων) φτερνιζεται και βηχει συχνα και η μυτουλα του ειναι συνεχεια βουλωμενη,ολη την ωρα του καθαριζω τις μυξουλες :mpliaks:,γιατι μπουκωνει το κακομοιρο και δε μπορει ν'αναπνευσει καλα..Ο γιατρος που τον πηγαινα(αοριστος,γιατι δεν εμεινα καθολου ευχαριστημενη:mad:) στην αρχη μου ειχε πει οτι δεν ειναι τιποτα,θα περασει απλα ειναι μικρουλι και κρυωνει ευκολα(...) και,αφου συνεχιζοταν,μου ειπε οτι μαλλον ειναι αλλεργικο(...).Οταν τον ρωτησα αν μπορουμε να τσεκαρουμε αν ειναι οντως αλλεργια και τι μπορουμε να κανουμε για να μην υποφερει,μου ειπε οτι δεν ειναι τιποτα,μεγαλωνοντας θα γινει μονο του καλα.Συγνωμη,εσας σας καλυπτει αυτη η απαντηση η' εγω εχω γινει υπερβολικα προστατευτικη;;;Διαβασα ενα σχετικο αρθρο στο site σχετικα με το βρογχικο ασθμα,υπαρχει περιπτωση να προκειται για κατι τετοιο;Κι αν ναι,που μπορω ν'απευθυνθω για μια Σ Ο Β Α Ρ Η απαντηση;Πλεον δεν εχω εμπιστοσυνη στους κτηνιατρους,οι περισσοτεροι μου εχουν αποδειξει οτι ο μονος τους στοχος ειναι το κερδος,ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ!Ειναι δυνατον να μου λενε οι δικοι μου να μην ειμαι πολυ εκδηλωτικη μπροστα στον γιατρο(να μη δειχνω μπροστα του την αδυναμια που εχω στον γατουλη μου),γιατι θα εκμεταλλευτει την αδυναμια μου και θα μου ζηταει της παναγιας τα ματια;Δεν εκνευριζομαι με τους δικους μου,εκνευριζομαι γιατι εχουν δικιο..Συγνωμη που ανεβασα λιγο τους τονους:redface:...

μαλλον δειχνει οτι εχει ρινιτιδα θα πρεπει να το κοιταξεις δεν σου εχει δωσει καποια θεραπεια? εμβολια τους εκανες? :)

Ευχαριστω πολυ aretha,ελπιζω να μην ειναι κατι σοβαρο.Επειδη οι δικοι μου εχουν εναν πολυ καλο κτηνιατρο για τα ''αδελφακια'' μου:P στον Πυργο Ηλειας και την αλλη εβδομαδα θα παω για διακοπες(!!!) θα τον παω εκει...JohnDVM,απο την δευτερη κι ολας μερα τον πηγα στον γιατρο,του εκανε μια θεραπεια για τα σκουληκακια του(κλασικα..) και εμβολια( 2 Leucorifelin-HC και 2 Leucorifelin-P),αντιπαρασιτικα(Flutelmium και Aulpuln Frontline I),σας τα γραφω οπως τα εχει γραψει στο βιβλιαριο υγειας του...

το πιο πιθανο ειναι οτι εχει χρονεια ρινιτιδα και θα θελει θεραπεια για ενα μηνα:hmm:

Ευχαριστω για την αμεση ανταποκριση JohnDVM,εχω κι εγω αλλεργικη ρινιτιδα,κατα μανα κατα γιο δηλαδη:blink:(πλακα κανω:lol: )!Μπορει να του περασει μετα την θεραπεια η' θα εχει συνεχεια προβλημα;Ειναι κατι σοβαρο/επιπονο γι'αυτον;Κατα τ'αλλα,παντως,ειναι αρκετα ζωηρουλης και φαγανος!!!:up:

μια καποια δυσφορια θα την εχει αλλα εφοσον ειναι φαγανος και ζωηρος δεν φαινεται να τον επηρεαζει τοσο πολυ:) μπορει να του μενει καποια ευαισθησια και να εχει ευαισθησια στια αποτομες αλλαγες του καιρου:hmm:

Ευχαριστω πολυ γιατρε!:up:Μαλλον θα υποφερουμε μαζι σε καθε αλλαγη του καιρου..:/:

Καλησπέρα JohnDVM,
Το ξέρω ότι είναι η εποχή που τα γατιά χάνουν πολύ τρίχα όμως σήμερα που τον χτένιζα γέμισα τουλάχιστον τέσσερις φορές τις χούφτες μου με τρίχα του, και όπως καταλαβαίνεις ανησύχησα πολύ.
Ο Τζακ είναι πολύ μακρύτριχο γατί και να πω την αλήθεια δεν είχα ξανά μακρύτριχο γατί μονίμως μέσα στο σπίτι για να ξέρω πώς περνούν αυτήν την εποχή.
Σε ευχαριστώ εκ των προτέρων.

ειναι φυσιολογικο αυτη την εποχη να μαδανε οι γατες και αμα δεν τις βουρτσιζουμε καθημερινα οι τριχες που πεφτουνε μαζευονται στην γουνα τους :) οποτε οταν βουρτσιζουμε βγαινουν ολες μαζι:D

Γιατρέ μου είμαστε λίγο κρυωμένοι,φτερνιζόμαστε και έχουμε λίγες τσίμπλες.Τον καθαρίζω με χαμομήλι,μπορώ να κάνω κάτι άλλο για να μην χειροτερέψει;Να τον κρατάω μόνο μέσα πχ;:hmm:

Σκεφτηκα να γράψω ενα θεματακι για το ποτε πρεπει να ανησυχουμε και ποτε οχι γιατι μερικες συμπεριφορες που εμας μας φαινονται υποπτες είναι απολυτως φυσιολογικες για τη γατα μας:D
1) εμετος ολα τα σαρκοφάγα ειτε ειναι κατοικιδια ειτε οχι τον εχουν στο τσεπακι τους:happy: ειναι μια μορφη αμυνας για να αποφυγουν την υπερφορτιση του στομαχου που μπορει να αποβει μοιραια για αυτα. Οποτε ενας εμετος ιδιαιτερα αν ειναι μετα απο φαϊ δεν ειναι τοσο ανησυχιτικος, εαν μεσα σε μιση ωρα κανει πανω απο δυο φορες εμετο και η γενικη της κατασταση δεν ειναι καλη τοτε πρεπει να ανησυχησουμε
2)διαρροιες: το να κανει μια γατα τα κακακια της νερουλα δεν σημαινει οτι εχει κατι σοβαρο, μπορει να την εχει πειραξει η τροφη της η να εχει φαει καποιο χορταρακι και εχει ερεθιστει το εντερο της η εχει σκουληκακια. εαν τα κακακια της γινονται ολο και πιο αραια (νερουλα) παει στην τουαλετα αρκετα συχνα ακομα και αμεσως αφου βγηκε απο αυτην ειναι σημαδι μια εντεριτιδας και θα πρεπει να επικοινωνησουμε με το γιατρο της για τα περαιτερω :lol:
αυτες ειναι οι πιο συχνες καταστασεις που πανικοβαλουν τους ιδιοκτητες οι οποιοι με τη σειρα τους πανικοβαλουν το γιατρο τους;) οποιος εει καποια απορια ευχαριστως να του τη λυσω αν μπορω :)
πολύ ωραιο άρθρο
η γάτα μου κάνει εμετό οταν πονάει η κοιλιά της,
παει σε μια γλάστρα που έχω το χόρτο της, τρωει και μετα κανει εμετο

Status
Το θέμα δεν είναι ανοιχτό για νέες απαντήσεις.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

Back