Γιατρέ, αρρώστησε;

Status
Το θέμα δεν είναι ανοιχτό για νέες απαντήσεις.
Ο κτηνίατρος τον βρήκε μιά χαρά.Τον Σεπτέμβριο θα του κάνω καί εξετάσεις αίματος γιά την ώρα θα του πάρω βιταμίνες.Σε ευχαριστώ πολύ γιά την συμβουλή σου.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Καλημέρα,
μια ερώτηση και γώ για το μικρό μου πέρση. Ώρες ώρες όταν αναπνέει κάνει σαν να ροχαλίζει.. Σαν να έχει κρεατάκια... Μερικές φορές το κάνει κι όταν κοιμάται ήσυχα... Ακούω κάτι σαν χρρψ στην εκπνοή... Κατά τα άλλα είναι μια χαρά αλλά καμιά φορά από άγνοια την πατάμε...

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Καλημερα επειδη τα γατακια περσιας εχουν πλακουτσωτη μυτη , ανηκουν δηλαδη στις δολικοκεφαλες φυλες ειναι συνηθες το φαινομενο να ροχαλιζουν επειδη δεν ειναι αρκετα μεγαλες οι αεροφοροι οδοι για να μπαινει με ευκολια ο αερας:) οποτε κανει ηχουν . Αν δεν υπαρχουν αλλα συμπτωματα δεν υπαρχει λογος ανησυχιας απλως πρεπει να εισαι προσεκτικη το χειμωνα γιατι υπαρχει ο κινδυνος να κανει ρινιτιδες

απορια σημερα παρατηρησα λιγο αιματακι στην μυτη του ενος γατιου μου απο τι μπορει να ειναι ειναι 2 μηνων εχει ορεξη τρωει παιζει με τα αλλα δεν εχω παρατηρησει αλλαγη στη συμπεριφορα του

καλημερα :) το πιο απλο ειναι να να εχει χτυπησει τη μυτουλα του στο παιχνιδι η καποια γρατζουνια απο τα αλλα γατια. Για να σημαινει κατι σοβαρο το αιμα στη μυτη θα πρεπει να τρεχει συνεχεια η τουλαχιστον σε σταγονες για μεγαλα διστηματα και παραλληλα να εχει και αλλαγες στην συμπεριφορα του , ανορεξια πυρετο κλπ . Αν δεις καποια αλλαγη η οτι το αιμα επιμενει θα πρεπει να το εξετασει κτηνιατρος :)

Πολύ καλο Θέμα!!!
Είναι τόσο καλό να έχει το My cat κτηνιάτρους σαν και εσένα να μας συμβουλέυοθν άμεσα!!!:)

ευχαριστω παρα πολυ πολυ για την απαντηση!δεν εχει αλλαξει η συμπεριφορα του και το αιμα ισα που φαινοταν στη μυτουλα του μπορει να φταιει η ζεστη οπως για τους ανθρωπους??πηγα και στον κτηνιατρο εδω περα αλλα δεν ηταν εκει και ειναι και ενας αλλος εξωτερικος αλλα ερχεται μονο τεταρτη και σαββατο το παρακολουθω οσο μπορω γιατι με εχει τρομαξει ηταν παντα λιγο πιο αδυναμο και ευαισθητο απο τα αλλα 2

βρηκα σημερα ενα μικρο γατακι που εχει σπασει το ποδαρακι του και κρεμεται αλλα παρατηρησα κοντα στην κοιλιτσα του μολις οτι εχει και εχει πρηστει στην κοιλιτσα του και εχει παρει ενα μοβ χρωμα απο τη μερια που εχει σπασει το ποδι του καμοια συμβουλη για να γινει καλα τωρα απο κτηνιατρους εδω δεν υπαρχουν εκτος απο 2 ο ενας ειναι δημοσιος και ο αλλος ερχεται 2 φορες την εβδομαδα μονο

ΤΕΛΕΙΟ!

τελειο θεματακι:D
ευτιχως που το εγραψες να καταλαβαινουμε ποτε να ανυσηχουμε!:up::up::up::up::up:

Καλημερα γιατρε,
εχω μια ερωτηση να κανω σχετικά με τη γατα μου την Σακιρα.
Η Σακιρα δεν εχει γεννησει ποτε και ειναι στειρωμενη απο 6 μηνων. Εδω και δυο μηνες την θηλάζουν καθε μερα τα γατακια της αδερφης τα οποια τωρα ειναι σχεδον 4 μηνων..Και αυτη καθεται, δεν εχει ομως γαλα, αφενως γιατι φανταζομαι οτι ειναι αδυνατον αφου δεν εχει γεννησει ποτε και αφετερου γιατι οι θηλες της παραμενουν μικρες και δεν εχει το παραμικρο πρηξιμο που μπορει να φανερωνει την υπαρξη γαλακτος..
Αυτο ειναι φυσιολογικο η μπορει να αποδειχθει καταστροφικο για την γατα?Αυτη πάντως καθεται και γουργουριζει!!!

Περιεργη συμπεριφορα πραγματι:hmm: θα πρεπει να προσεχεις τα στηθη της γιατι μπορει να μην εχουν γαλα αλλα μπορει να τραυματιστουν απο τον θηλασμο και να εχουμε καμια μαστιτιδα:( αλλα και παλι 4 μηνων ειναι πολυ μεγαλα για θηλασμο θα πρεπει να τα απομακρυνεις

Καλησπέρα γιατρέ θα ήθελα να κάνω μία ερώτηση πως καταλαβαίνουμε αν ένα πτηνό έχει πεθάνει από την νόσο των πτηνών; Υπάρχουν εμφανή σημάδια ή μόνο εργαστηριακά καταλαβαίνουμε ότι υπήρξε μόλυνση από τον ιό;

Προφανως εννοεις τη γριπη των πτηνων:) Δεν υπαρχουν εμφανη σημαδια γιατι ειναι ασθενεια που εκδηλονεται πολυ γρηγορα και η ασφαλης διαγνωση γινεται με εργαστηριακες εξετασεις και ταυτοποιηση του ιου απο εξειδικευμενα εργαστηρια αναφορας. μεχρι στιγμης δεν εχει αναφερθει κρουσμα θετικο στον ιο της γριπης των πτηνων σε οικοσιτο πουλερικο στην ελλαδα, κατα καιρους εχει απομονωθει ο ιος της γριπης απο αγρια υδροβια πτηνα αλλα οχι ο επικινδυνος Η5Ν1

Προφανως εννοεις τη γριπη των πτηνων:)
Ναι συγνώμη αυτό εννοούσα. Επειδη βρήκα ένα νεκρό περιστέρι που είχε αριστερά και δεξιά από το κεφάλι από 3 λεπτές αιμάτινες κλωστές (δεν ξέρω αν η περιγραφή μου είναι καλή) κάτι σαν λεπτές γρατσουνιές, αυτό μπορεί να έγινε από ζώο;

πιθανως , δεν χρειαζετε να ανησυχεις παντως τα περιστερια μεχρι τωρα φαινεται οτι ειναι ανθεκτικα στον ιο της γριπης των πτηνων:) μαλλον για ζωο μου φαινεται

Ευχαριστώ πάρα πολύ:up:

Καλησπέρα και από μένα.Να κάνω και εγώ μια ερώτηση?Το σ/κ που μας πέρασε κάναμε ένα 3ωρο ταξιδάκι και θεώρησα καλό να δώσω στη γατούλα μου ηρεμιστικό χάπι(1 σε δύο δόσεις).Οταν πηγαίναμε την έπιασε πανικός στη γατοφόρο κ γενικά είχαμε πρόβλημα.Στο γυρισμό την έπιασε το χάπι και ήταν όλα καλά.Επειδή θα ξαναφύγουμε το άλλο σ/κ κάνει να της ξαναδώσω?Ποσο συχνά μπορώ να της δίνω γιατί γενικώς θα κάνουμε ταξίδια
Ευχαριστώ!

Nα ρωτησω κι εγω κατι. 1.) Θελω καποια στιγμη να κανω τσεκ απ στις 2 γατες μου (ενος και 2+κατι χρονων η καθεμια), γινετε ολικη ναρκωση για την αιμοληψια?
2)Το τσεκ απ πρεπει να γινεται μια φορα το χρονο, απο τον πρωτο κιολας χρονο της ζωης του ζωου ή μολις φτασει σε καποια ηλικια και μετα?

Καλημερα :) να απαντησουμε στις αποριες:hmm:. Για το τσεκ απ τουλαχιστον μια φορα το χρονο πρεπει να γινεται μια ολοκληρωμενη κλινικη εξεταση και αναλογα με τα ευρηματα ο κτηνιατρος θα ζητησει και τις αναλογες εργαστηριακες εξετασεις, μετα τα πρωτα χρονια (2-3) μερος της ρουτινας ειναι και οι αιματολογικες εξετασεις. Για την ναρκωση καλο ειναι να αποφευγεται γιατι οσο πιο νωρις ξεκιναει τοσο πιο πολυ θα χρειαζεται οσο περναει ο καιρος. Το οτι υπαρχει αντιδοτο σημαινει οτι μολις ο γιατρος παρατηρησει κατι υποπτο σε 5 λεπτα μπορει να ξυπνησει το ζωο ενω με τα αλλα ηρεμηστικα θα επρεπε να περιμενει ν απερασει αρκετη ωρα. Οσο για τα ταξιδια θα επρεπε να εοχε συνηθισει τη γατοφορο και το αμαξι πιο πριν και να μην μπηκε με την πρωτη,οσο για την αντιδραση της μπορει απο το αγχος της να επαθε υπερδιεγερση:blink:

Γεια σου John.
Έχω μια γάτα τη Σίντυ το Σεπτέμβρη θα κλείσει τα 17. Εχτές το βράδυ καθώς τη χτένιζα.... έκανε κακά της (όχι διάροια, κανονικά). Πρώτη φορά μου το έκανε αυτό,μέχρι τώρα πήγαινε κανονικά στην άμμο της δεν τα είχε κάνει ποτέ εκτός. Δεν έχω καταφέρει να μιλήσω ακόμα με την κτηνίατρό της και επειδη με προβληματίζει το θέμα είπα μήπως ακούσω και από εδώ μια γνώμη μέχρι να τη βρώ.
Είναι απλά ένα τυχαίο γεγονός ή νομίζεις ότι μπορεί κάτι να σημαίνει;
Σε ευχαριστώ προκαταβολικά:).

Status
Το θέμα δεν είναι ανοιχτό για νέες απαντήσεις.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

Back