Γιατρέ, αρρώστησε;

Status
Το θέμα δεν είναι ανοιχτό για νέες απαντήσεις.
Καλησπέρα και χρόνια πολλά!!!!
Και ενώ ξεκίνησε σήμερα μια ωραία μέρα με πρωϊνά ψειροχαδάκια στο κρεββάτι....επιασα ενα μικρό στρογγυλο συμπαγή ογκίδιο στην κοιλιά του!!!!Προσπάθησα να το δώ μέσα από τη γούνα του...και είναι και λίγο κόκκινο....Το πρωί με άφηνε να τον αγγιζω στην κοιλίτσα...τώρα πια όχι....
Και σαν να μην έφτανε αυτό....βγήκε έξω και γύρισε κατά τις 13.30 με ματωμένη ουρά!!!
Κάποιο σκυλί από ό,τι υποθέτουμε τον δάγκωσε..υπήρχε και αυτή η χαρακτηριστική σκυλίσαι μυρωδιά....έτρεχε αρκετό αίμα....του έβαλα bedadin και μια μικρή γάζα αλλά μετά από 5 λεπτά την έβγαλε βεβαια....
Ε....από εκει και πέρα...έτρεμε συνέχεια και πάρα πολύ...δεν μπορούσε να ησυχάσει πουθενα.....εχει αλλάξει πόσα σημεία-φωλιές και στάσεις ύπνου....
Τώρα έχει καμμιά ώρα πια που ηρέμησε και κοιμάται και ευτυχώς δεν τρέμει....δεν έχει φάει από το μεσημέρι...
Βρήκα το τηλ. ενός γιατρού και μας είπε να του παρουμε αντιβίωση.....
Αυριο βεβαια ..γιατί εδω δεν λειτουργεί τπτ.
Του έβαλα να φάει και του έλιωσα μέσα και μισό ντεπόν...αλλά τπτ.
Σας παρακαλώ αν δειτε το μηνυμα παρακαλώ απαντήστε...είμαι πάρα πολύ ανήσυχη...γιατί τον έβλεπα να υποφέρει σε κάθε του ανάσα!!!

όσον αφορά στον όγκο...πήρε τηλ ο φίλος μου και δεν το ανεφερε στο γιατρό....μπορεί και αυτό να είναι από χτύπημα...ίσω επειδή είναι τόσο χαδιάρης και καλός να τον εκμεταλλεύονται...
Τελος πάντων...όποτε μπορείτε απαντήστε μου...ευχαριστω!!!!!!:(

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Καλησπέρα και χρόνια πολλά.
Το ντεπόν ΜΗΝ του το δώσεις, είναι τοξικό για τις γάτες!!!
Πιστεύω ότι αύριο πρέπει να το πας οπωσδήποτε στον γιατρό και επίσης ότι πρέπει να σκεφτείς το ενδεχόμενο να μην το αφήνεις έξω αφόσον τσακώνεται συνέχεια.
Δεν πειράζει αν δεν φάει μία μέρα, δεν θα πάθει τίποτα. Αύριο όμως θέλει γιατρό αν συνεχίσει να είναι υποτονικός.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Τόση ώρα κατι ειχε το σάιτ και δεν μπορούσα να διαβάσω τπτ...Αρα έκανα πατατιά!!!!Εφαγε μια κουταλίτσα κονσερβούλα με λειωμένο ντεπόν!!!
Όχι, ότι έλαβε πολύ..αλλά ...δεν θέλωνα επιβαρυνθει κι άλλο....θα δω πως θα πάει...Του το δώσαμε γιατί είναι ζεστα τα αυτάκια του..και από ό,τι διαβασα έτσι καταλαβαίνουμε τον πυρετο....Δηλαδή σε τέτοιες περιπτώσεις πυρετού ποιο αντιπυρετικο να δίνω?παναντόλ?
Ναι δεν τον αφήνουμε τώρα έξω...'εχει και πολύ κρυο...Μην αρρωστησει κιόλας!! Μιουκηζε ήθελε να φύγει αλλά τώρα ευτυχώς ξανακοιμήθηκε...
Αυριο θα πάρουμε την αντιβίωση και βλέπουμε.....
Ευχαριστώ πάρα πολύ για τις πληροφορίες...μου γινε μάθημα για την επόμενη φορά...ελπίζω να μην τον κατέστρεψα μόνο...αντε καλό βραδυ σε όλα τα ψίου!

καλημερα!Όλα καλα σημερα...
Δεν ήξερα όλα αυτά για τον πυρετό...και βασικά με ανησυχησε πάρα πολύ που δεν έβρισκε ησυχία να κοιμηθεί...
Σήμερα στις 7, νιαούριζε για κάνα μισάωρο ε και τελικά τον αφήσαμε να βγει...γυρισε τώρα, εφαγε, πλύθηκε και αράζει...
Η ουρά του είναι πολύ καλύτερα και η κύστη...Είναι η πρώτη φορά που έρχεται τόσο χάλια ....χρειαζεται να συνηθίσω και εγω....
Υ.Γ. το σκεφτομαι.....:redface:
Υ.Γ. από ό,τι βλέπω...συμβαίνουν πολλά..και χειρότερα...για τα οποία δεν είμαι κατάλληλα προετοιμασμένη...θα πέσει διάβασμα!!!

Αγαπητέ γιατρέ του φόρουμ, σου εύχομαι ολόψυχα καλές γιορτές με υγεία και ο καινούριος χρόνος να σου φέρει ότι επιθυμείς ( ακόμη και τη νύφη, για την οποία σε πιέσει η κλασσική μαμά σου :P).
Ευχαριστούμε για ότι κάνεις για εμάς και τα γατόνια μας και σου εύχομαι να στο ανταποδίδει στο έπακρο η ζωή.:)

Οι ευχές μου, ισχύουν και για όλους τους ιατρούς του σάιτ και συγνώμη που το αναφέρω αυτό σε δικό σου θέμα.

Τα φιλιά μας και τις ευχαριστίες μας από τα γατόνια μας.:happy:

Λοιπόν, παίρνουμε την αντιβίωση vetrimoxin 2 ml το πρωι 2 ml το βράδυ για να μην μολυνθει...καθώς η πληγή του έχει κλείσει, αλλά ήταν ανοιχτή και έχει λίγο πρήξιμο...ελπίζω να βοηθήσει και για την κυστούλα...κοιμάτα συνέχεια... σε συμπεριφορά καλα..δεν τρέμει πια και τρώει αλλά όχι ξηρά...
Πήρα και μια ειδική κονσερβα που είναι σαν δυναμωτική για τα γατάκια που αρρωστησαν ή έχουν εγχειριστεί:royal canin recovery..και ελπίζω να έχουμε όλοι ένα ήσυχο σ/κ!!! και ευχαριστω :)

Ευχαριστω για τις ευχες σας και ευχομαι μια καινουργια χρονια με υγεια και ευτυχια για σας και τα ζωακια σας:)

Γιατρέ μας να ρωτήσω...

- Πότε, γιατί και υπο ποιές συνθήκες μπορεί μια γάτα να ΜΗΝ ξυπνήσει μετά απο νάρκωση??:)

και τί γίνεται, δηλ, (σε απλά ελληνικά) και ΔΕΝ ξυπνάει???

Ευχαριστώ.:)

Ολα τα αναισθητικα σε γενικες γραμμες δρουν καταστελοντας το Κεντρικο νευρικο Συστημα (ΚΝΣ), δηλαδη τον εγκεφαλο η πιο συχνη αιτια αιτια ειναι η καταστολη του καντρου της αναπνοης και κατεπεκταση η απνοια. αλλη αιτια ειναι η υποταση που δημιουργουν με αποτελεσμα να πεσει το ζωο σε υποβολαιμικο σοκ και να παθει καρδιακη ανακοπη, αλλη πιο σπανια ειναι η εμφανιση αλλεργιας σε καποιο απο τα αναισθητικα. Αυτα ειναι σε γενικες γραμμες:). ελπιζω να ηταν χρησιμα:D

Ναι, ευχαριστούμε.:)

Και κάτι ακόμα ΑΝ γίνει κάποιο απο τα 3.. ο γιατρός μπορεί, έχει τα μέσα την γνώση να σώσει το ζώο???
Ξέρω σίγουρα ότι στην ανακοπή μπορεί να σωθεί το ζώο αν αντιμετωπιστεί έγκαιρα... στα άλλα???

ολα μπορουν να αντιμετωπιστουν εγκαιρα και ολα μπορει να εξελιχθουν πολυ γρηγορα και να μην προλαβει να κανει κατι. Να σημειωσω οτι λες οι παραπανω καταστασεις συμβαινουν αρκετα σπανια στην πραξη και ιδιως σε υπερηλικα η ταλαιπωρημενα ζωα:( Με την καταληλη υποδομη και προληψη μπορει να αποφευχθουν ή αν συμβουν να αντιμετωπιστουν επιτυχως:rolleyes:

Γιατρέ μας, σου εύχομαι καλή χρονιά με υγεία, αγάπη και πολλή υπομονή και κουράγιο ώστε να κάνετε καλά πολλά -πολλά ακόμη ζωάκια. :)

OΚ Ευχαριστώ, και Χρόνια Πολλά κιόλας!!:)

καλη χρονια με λιγοτερες ασθενειες για ανθρωπους και ζωα!:up::up::up::up::up:

Γιατρέ καλησπέρα και καλή χρονιά και από μένα! Θα ήθελα να ρωτήσω και εγώ κάτι σχετικό με μύκητες. Περίπου τέλη Νοέμβρη η γατούλα μου είχε μύκητες. Ξεκινήσαμε θεραπεία με intrafungol με τον εξής τρόπο : πήρε 10 μέρες, μετά σταμάτησε 10 και μετά ξαναπήρε άλλες 10. Χοντρικά δηλαδή έχει περάσει πάνω από ένας μήνας θεραπείας. Το θέμα μου είναι ότι οι τρίχες της γάτας (στα σημεία που είχαν φύγει) δεν έχουν ξεκινήσει να φυτρώνουν ακόμα. Περίπου πόσο καιρό θα πάρει? Επίσης, θα πρέπει να απολυμάνω και όλους τους χώρους του σπιτιού?

θα πρεπει να εχει και αλλη μια περιοδο θεραπειας , κανονικα οι τριχες θα αρχισουν να φυτρωνουν απο τωρα και εξαρταται και απο την εκταση που ειχε ο μυκητας πριν αρχισει η θεραπεια. καλο ειναι να απολυμανθουν τουλαχιστον οι χωρου που περναει περισσοτερο καιρο η γατα για να αποφυγουμε επαναμολυνση:hmm:

καλησπέρα παιδιά.... έχω τεράστιο πρόβλημα...βρήσκομαι στη Βιέννη και η Καλυψώ δεν είναι καλά! προχθές, παραμονή πρωτοχρονιάς, η περιοχή της μύριζε τόσο έντονε και είχε διαρκώς ένα καφέ ζουμί που αναγκάστηκα να την πάω σε κτηνίατρο! η κτβνίατρος εδώ της έκανε μία ένεση και μου έδωσε κάτι χάπια τα οποία έπρεπε να της δώσω για δύο μέρες. επιπλέον μου έδωσε και δείγματα τροφής για αδυνάτισμα και μου είπε να τις δοκιμάσω! εγώ της έβαλα από τα δείγματα δυο μέρες τώρα. Το θέμα είναι πως για κάποιο λόγο έχασε λίγο το κέφι της σήμερα και κουρνιάζει περισσότερο δίπλα στο καλοριφέρ ΚΑΙ τα κακά της είναι εντελώς νερουλά με ένα περίεργο κίτρινο οχρέ χρώμα! μήπως φταίει η τροφή που της έδωσα? όταν πήγε στην τουαλέτα εγώ βρησκόμουν στην κουζίνα και άκουσα αέρια και πήγα να δω και έβγαινε ένα ζουμί, ουτε καν κάτι στητό! αύριο είναι κυριακή και εδώ οι κτηνίατροι δεν έρχονται έστω και για έκτακτα περιστατικά!

ΥΓ: πρέπει να έφαγε ή να έγλυψε σοκολάτα γιατί το μεσημέρι μου έπεσε ένα κομμάτι και έτρεξε και πριν προλάβω να το σκουπίσω είχε γλύψει λίγο!

Πρέπει να βρεθεί η αιτία της διάρροιας. Μέχρι να γίνει αυτό άφησέ την και για μια ημέρα χωρίς τροφή, μόνο νεράκι, και μετά, αν έχεις τέτοια δυνατότητα, βραστό κοτοπουλάκι και ζουμάκι με ρυζάκι χωρίς αλάτια κλπ Η κονσέρβα μπορεί να είναι καλή, αλλά, καλύτερα σε μια γατούλα με άρρωστο έντερο να μην αλλάζουμε απότομα κονσέρβες. Νομίζω ότι καλύτερα θα είναι να της δώσεις τις κροκέτες i/d της Hills, που είναι για γατάκια με διάρροια. Προ πάντων, όμως, αν γίνεται εκεί που είστε, να εντοπίσετε το αίτιο και, αν χρειάζεται, να αρχίσει θεραπεία.
ΠΕΡΑΣΤΙΚΑ ΓΡΗΓΟΡΑ!!!

Η κτηνιατρος εκει τι σου ειπε οτι εχει? οπως το περιγραφεις προκειται για εντεριτιδα με βακτηριδιακη υπεραναπτυξη, θελει αντιβιωση και καποια χαπια για να φτιαξει το εντερακι της.

η κτηνίατρος μου είπε πως ήταν ένα φυσικό φαινόμενο εξ αιτίας του ότι δεν μπορει να πληθει σωστα στην περιοχή φούσκωσαν πίσω κάτι αδένες και μου έδωσε χάπια μετα από την ένεση που της έκανε. αλλά επιπλέον μου έδωσε και τροφή για αδυνάτισμα..τώρα είναι καλύτερα. το σάββατο κατεβαίνω αθήνα οπότε από βδομάδα θα την πάω στον κτηνίατρο να την κοιτάξει γιατί εδώ δεν μπορείσ να συνενοηθείς εύκολα λόγω της γλώσσας. δεν μιλάνε και ξεκάθαρα και σωστά αγγλικά οπότε μου ήταν δύσκολο να καταλάβω τι ακριβώς μου έλεγε και τι μου εξηγούσε γιατί τα έλεγε σε δυο γλώσσεσ!!!!! οπότε φέξε μου και γλύστρησα...

Status
Το θέμα δεν είναι ανοιχτό για νέες απαντήσεις.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

Back