Γιατρέ, αρρώστησε;

Status
Το θέμα δεν είναι ανοιχτό για νέες απαντήσεις.
Μαλλον ειναι πρησμενοι οι περιπρωκτικοι της αδενες και για αυτο τοση μποχα:redface:

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Hello γιατρε. Εχω ενα γατουλι αρσενικο, στειρωμενο 4ων ετων περιπου (δεν γνωριζω ακριβως, γιατι οταν τον βρηκα ηταν ηδη 2 ετων). Ζυγιζει 8,5 κιλα και εχει ζαχαρο κ ουρια. Ειμαστε στον 1ο μηνα της διαιτας. Θελω να ρωτησω το εξης.... Το βραδυ κοιμαται στο μαξιλαρι μου και ακουγεται πολυ εντονα η αναπνοη του. Θα ελεγα οτι ροχαληζει αλλα αναπνεει ετσι και κατα την διαρκεια της ημερας. Η γιατρος του, λεει οτι ειναι απο το παχος του, αλλα θα μπορουσε να ειναι και ασθμα?

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

γιατρε να ρωτησω κατι η μικρη μου εχει οιστρο!!!! την τριτη θα στειρωθει..πριν λιγο εκανε εμετο!!!!!! ειναι φυσιολογικο αυτο???????:hmm::hmm::hmm:θα φυγω αυριο ταξιδι και θα γυρισω την παρασκευη και εχω λιγο αγχος!!!!!!ευχαριστω προκαταβολικα!!!!!:)

γιατρε να ρωτησω κατι η μικρη μου εχει οιστρο!!!! την τριτη θα στειρωθει..πριν λιγο εκανε εμετο!!!!!! ειναι φυσιολογικο αυτο???????:hmm::hmm::hmm:θα φυγω αυριο ταξιδι και θα γυρισω την παρασκευη και εχω λιγο αγχος!!!!!!ευχαριστω προκαταβολικα!!!!!:)

Εκανε μονο εναν εμετο? η διαθεση της πως ειναι? αν συνεχιζει να ειναι η ιδια οπως και πριν δεν υπαρχει λογος ανησυχιας , αν εχει αλλαξει ειναι δηλαδη κακκοκεφη, δεν τρωει πινει πολυ ναρεο και κανει συχνους εμετους τοτε ειναι ανησυχιτικο και πρεπει να τη δι κτηνιατρος. Τα υγρα που βγαζει ειναι φυσιολογικα, δηλαδη διαφανει με κολλωδη υφη ? αν μυριζουν ασχημα τοτε ειναι ανησυχιτικο:hmm:

Hello γιατρε. Εχω ενα γατουλι αρσενικο, στειρωμενο 4ων ετων περιπου (δεν γνωριζω ακριβως, γιατι οταν τον βρηκα ηταν ηδη 2 ετων). Ζυγιζει 8,5 κιλα και εχει ζαχαρο κ ουρια. Ειμαστε στον 1ο μηνα της διαιτας. Θελω να ρωτησω το εξης.... Το βραδυ κοιμαται στο μαξιλαρι μου και ακουγεται πολυ εντονα η αναπνοη του. Θα ελεγα οτι ροχαληζει αλλα αναπνεει ετσι και κατα την διαρκεια της ημερας. Η γιατρος του, λεει οτι ειναι απο το παχος του, αλλα θα μπορουσε να ειναι και ασθμα?
θα μπορουσε να ειναι και ασθα αλλα θα ειχε και κρισεις βηχα και δυσπνοιας το πιο πιθανο ειναι να ειναι απο το παχος του:) απο καρδια πως ειναι?

θα μπορουσε να ειναι και ασθα αλλα θα ειχε και κρισεις βηχα και δυσπνοιας το πιο πιθανο ειναι να ειναι απο το παχος του:) απο καρδια πως ειναι?

Η γιατρος λεει οτι ειναι καλα, βεβαια, την ακουγε μεσα απο στρωματα λιπους (οπως μου ειπε). Αρα να υποθεσω οτι ειναι τα παχακια του που τον κανουν να δυσκολευεται στην αναπνοη. Ομως δεν βλεπω να χανει ευκολα τα κιλα του μονο με ξηρη τροφη, μιας και δεν ειναι ιδιαιτερα ενεργητικο γατακι. Κουραζεται πολυ ευκολα στο παιχνιδι.

Χρειαζεται υπομονη για να χασει τα κιλα του ειδικα αν ειναι και τεμπελακος:D και αρκετο χρονο

Χρειαζεται υπομονη για να χασει τα κιλα του ειδικα αν ειναι και τεμπελακος:D και αρκετο χρονο

Ok doc. Απο υπομονη αλλο τιποτα!!:) Ευχαριστω πολυ για τις πληροφοριες παντως. (Παρεπιμπτοντως σε ποια περιοχη εχετε το ιατρειο σας?)

Ταϊζω αρκετές γάτες στη γειτονιά μου και εδω και κάποιες μέρες έχει εμφανιστεί ένας γατούλης που έχει μάλλον ρινοτραχίτιδα (φτερνίζεται τρέχει συνέχεια η μύτη του) με έντονη μυρωδιά. Μιας και οι καιροί είναι λίγο δύσκολοι..αποφάσισα για πιο οικονομικά να τον πάω στη φιλοζωική στη Ν. Χαλκηδώνα. Μου είπε επι λέξη:Δεν μπορούμε να του κάνουμε κάτι, με αυτό θα ζει, δε θεραπεύεται και το παθαίνουν επειδή δεν κάνουν εμβόλια. Του έκανε 2 ενέσεις να αισθανθεί λίγο καλύτερα και αυτό είναι όλο. Θέλω να ρωτήσω λοιπόν δεν θεραπεύεται?? Γιατί εγώ είχα αντίθετη γνώμη!Να το ψάξω περεταίρω??.. Μην μείνει έτσι το γατάκι είναι κρίμα, θα πεθάνει! Σχεδόν δεν τρώει!

Ok doc. Απο υπομονη αλλο τιποτα!!:) Ευχαριστω πολυ για τις πληροφοριες παντως. (Παρεπιμπτοντως σε ποια περιοχη εχετε το ιατρειο σας?)

Το ιατρειο μου ειναι στο Λουτρακι Κορινθιας;):):D

Ταϊζω αρκετές γάτες στη γειτονιά μου και εδω και κάποιες μέρες έχει εμφανιστεί ένας γατούλης που έχει μάλλον ρινοτραχίτιδα (φτερνίζεται τρέχει συνέχεια η μύτη του) με έντονη μυρωδιά. Μιας και οι καιροί είναι λίγο δύσκολοι..αποφάσισα για πιο οικονομικά να τον πάω στη φιλοζωική στη Ν. Χαλκηδώνα. Μου είπε επι λέξη:Δεν μπορούμε να του κάνουμε κάτι, με αυτό θα ζει, δε θεραπεύεται και το παθαίνουν επειδή δεν κάνουν εμβόλια. Του έκανε 2 ενέσεις να αισθανθεί λίγο καλύτερα και αυτό είναι όλο. Θέλω να ρωτήσω λοιπόν δεν θεραπεύεται?? Γιατί εγώ είχα αντίθετη γνώμη!Να το ψάξω περεταίρω??.. Μην μείνει έτσι το γατάκι είναι κρίμα, θα πεθάνει! Σχεδόν δεν τρώει!

για να θεραπευτει θελει αντιβιωση για μεγαλο χρονικο διαστημα , πανω του μηνα εαν η κατασταση αυτη υπαρχει για μεγαλο χρονικο διαστημα:hmm:. Μπορει να εξαλειφθει πληρως αλλα μπορει και να εμφανιζεται περιοδικα:hmm:

ή κοτο

Καλησπέρα γιατρέ, θέλω να σε ρωτήσω κάτι γιατί την γατούλα μου την Κάσυ.
Ιστορικο: ήταν αδέσποτο με ενδοπαράσσητα και ταινία όταν την βρήκα έκανε συνέχεια δυαρροιες. ήταν 3 μηνών και της έδωσα 1/4 drontal, μετά απο 1 ώρα βγήκε η ταινία. Συνέχησα την θεραπεία δύνοντάς της 1/4 πάλι μετα απο 2 εβδομάδες και επειδή δεν έφευγαν μου είπε η γιατρός ολόκληρο το χάπι.
Όταν την πήγα για να δώ αν έχει ενδοπαρασσιτα πιά η γιατρός την εξέτασε και είπε ότι είναι καλά αλλά οι δυάρροιες συνέχησαν κάναμε θεραπεία με αντιβίωση και για λίγο καιρό σταμάτησαν.
Τώρα είναι 8-9 μηνών και συνεχίζει να έχει δυάρροια συχνά όταν δεν έχει, τα κακά της είναι πολύ μαλακά.
Τροφή της δίνω την pro plan για στειρωμένες μιας και που είναι στειρωμένει.
Και δεν πιστεύω ότι τρώει κάτι ακατάλληλο γιατί είναι μέσα στο σπίτι και είναι λίγο δύσκολο γιατί την προσέχω πολύ.
Αν φάει σπιτικό φαγητό όπως χειλοπήτες ή κοτόπουλο κάνει νερό δυαρροια.
Τι μπορεί να έχει;

Καταρχην θα πρεπει να ακνετε και εξεταση κοπρανων για να δειτε αν εχει ακομα παρασιτα:hmm:. Τα συμπτωματα οπως τα περιγραφεις δειχνουν ευαισθησια στο εντερο, ισως για μερικες μερες να της αλλαξεις τροφη και να τις δοχεις καποια για εντερικα προβληματα τις οποιες θα τις προμηθευτεις απο κτηνιατρεια, και ισω χρειαστει και καποια θεραπεια με κορτιζονη και καποια αντιβιωση και σιγουρα θα βοηθουσε και καποιο σκευασμα που να επαναφερει την φυσιολογικη χλωριδα του εντερου:)

Καταρχην θα πρεπει να ακνετε και εξεταση κοπρανων για να δειτε αν εχει ακομα παρασιτα:hmm:. Τα συμπτωματα οπως τα περιγραφεις δειχνουν ευαισθησια στο εντερο, ισως για μερικες μερες να της αλλαξεις τροφη και να τις δοχεις καποια για εντερικα προβληματα τις οποιες θα τις προμηθευτεις απο κτηνιατρεια, και ισω χρειαστει και καποια θεραπεια με κορτιζονη και καποια αντιβιωση και σιγουρα θα βοηθουσε και καποιο σκευασμα που να επαναφερει την φυσιολογικη χλωριδα του εντερου:)
Ευχαριστώ πολύ για τις πληροφορίες, το έντσικτό μου σαν μάμα, μου λέει ότι μάλλον είναι το δεύτερο (ευαισθησία στο έντερο).
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ:)

ο εμετος ειναι φυσιολογικος μετα τη στειρωση ετσι δεν ειναι??????επισης εχει κανει την αναγκη της εκτος αμμολεκανης 2 φορες..λογικα δεν εχει συνελθει απο την ναρκωση αρα δεν κρατιεται?????:hmm::hmm:

Αναλογα με τον οργανισμο της γατας θελει γυρω στις 24 ωρες να συνελθει απο τις επιπτωσεις της αναισθησιας:), οποτε αστην σε ηρεμο μερος και σιγα σιγα θα συνερθει:)

Kαλησπέρα, δεν ξέρω πως δουλευει ακριβώς αυτό μου είπε όμως μια άλλη κοπέλα ότι μπορώ να ρωτήσω εδώ κάτι που θέλω απο κτηνίατρο.
Η γάτα μου έχει οίστρο, την πηγα σε αρσενικό για ζευγάρωμα, έμεινε 4 ημέρες στο άλλο σπίτι, ζευγάρωσε 3-4 φορές μου είπαν και την πήρα πίσω χτες.
Σήμερα εξακολουθεί να νιαουρίζει σαν τρελή, προφανώς ο οίστρος συνεχίζεται και η ερώτηση μου είναι αν αυτό σημαίνει ότι δεν έχει μείνει έγκυος?!
Ευχαριστώ πολύ

SOS!!!!!!

Γιατρέ καλησπέρα,

θα ήθελα κι εγώ τη βοήθειά σας για τη γατούλα μας. Η Μία είναι οκτώ μηνών. Την Παρασκευή το βράδυ, έσκισε ένα μπαλάκι που ήταν ενσωματωμένο στο κρεβάτι της και προσπάθησε να φάει το υλικό που είχε μέσα ( μάλλον υαλοβάμβακας ). Άρχισε να πνίγεται αλλά τελικά το βγάλαμε. Το Σάββατο έκανε τρεις φορές εμετό, οπότε και την πήγαμε στο γιατρό μας, ο οποίος μας σύστησε μία θεραπεία για γαστρίτιδα για αρχή και βλέπουμε. Της έβαλε ορό και της έκανε και δύο ένέσεις. Μας έδωσε ένα σιρόπι που σταματάει τον εμετό, το οποίο παίρνει 2 φορές την ημέρα πριν από το φαγητό και ένα τέταρτο από ένα χάπι. Το θέμα είναι ότι δεν τρώει την ειδική τροφή για το στομάχι με τίποτα! Δε μπορέσαμε να της δώσουμε το χάπι και αφού δεν είχε φάει τίποτα από το Σάββατο, της έδωσα λίγη από την κανονική τροφή της, να δω αν έχει όρεξη και την έφαγε. Μετά από 2 ώρες έκανε πάλι εμετό. Είναι τελείως ανόρεκτη και γενικά δεν ξέρω τι να κάνω τέτοια ώρα. Να περιμένω μέχρι αύριο το πρωί ή να την πάω σε κάποιο νοσοκομείο επειγόντως?

Μπορεις να δοκιμασεις και λιγο βραστο κοτοπουλο με λιγο ρυζακι αν δεν τρωει την ειδικη τροφη:hmm:. Επειδη δεν εχει λιπος δεν ειναι τοσοσ ευγευστη οσο η κανονικη της και για αυτο δεν της αρεσεις, η ανορεξια και η κακοκεφια ειναι απο την γαστριτιδα αν συνεχισει να μην τρωει και να μην πινει νερο χρειαζεται να της βαλετε παλι ορο:hmm:

Kαλησπέρα, δεν ξέρω πως δουλευει ακριβώς αυτό μου είπε όμως μια άλλη κοπέλα ότι μπορώ να ρωτήσω εδώ κάτι που θέλω απο κτηνίατρο.
Η γάτα μου έχει οίστρο, την πηγα σε αρσενικό για ζευγάρωμα, έμεινε 4 ημέρες στο άλλο σπίτι, ζευγάρωσε 3-4 φορές μου είπαν και την πήρα πίσω χτες.
Σήμερα εξακολουθεί να νιαουρίζει σαν τρελή, προφανώς ο οίστρος συνεχίζεται και η ερώτηση μου είναι αν αυτό σημαίνει ότι δεν έχει μείνει έγκυος?!
Ευχαριστώ πολύ
εφοσον την ειδαν να ζευγαρωνει λογικα θα πρεπει να εχει μενει εγγυος, μπορει να ψαχνει το αρσενικο και να νιαουριζει, η φυσιολογικη εξελιξη ειναι μετα το ζευγαρωμα να ηρεμουν σιγα σιγα. Με εξετασεις αιματος μπορεις δε 25 μερες να ξερεις αν ειναι εγγυος:)

Status
Το θέμα δεν είναι ανοιχτό για νέες απαντήσεις.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

Back