penny Chatzidaki
Νεοφερμένο μέλος
Μπορεις να δοκιμασεις και λιγο βραστο κοτοπουλο με λιγο ρυζακι αν δεν τρωει την ειδικη τροφη. Επειδη δεν εχει λιπος δεν ειναι τοσοσ ευγευστη οσο η κανονικη της και για αυτο δεν της αρεσεις, η ανορεξια και η κακοκεφια ειναι απο την γαστριτιδα αν συνεχισει να μην τρωει και να μην πινει νερο χρειαζεται να της βαλετε παλι ορο
![]()
Ευχαριστώ πολύ γιατρέ.
Σήμερα ξύπνησε με πολύ όρεξη για φαγητό και τρέχει κιόλας, κάτι που είχαμε να δούμε μέρες...Θα το δοκιμάσω αυτό με το κοτόπουλο και το ρύζι!

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
LILY
Εκκολαπτόμενο μέλος
εφοσον την ειδαν να ζευγαρωνει λογικα θα πρεπει να εχει μενει εγγυος, μπορει να ψαχνει το αρσενικο και να νιαουριζει, η φυσιολογικη εξελιξη ειναι μετα το ζευγαρωμα να ηρεμουν σιγα σιγα. Με εξετασεις αιματος μπορεις δε 25 μερες να ξερεις αν ειναι εγγυος![]()
ευχαριστώ πολύ! ελπίζω να είναι...

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
roulsydney
Διάσημο μέλος
Για γάτο που ζει μέσα στο σπίτι 5 περίπου κιλά και 18 μηνών τι δόση του πιο πάνω φαρμάκου συνίσταται?Είναι καλά ανεκτό ή δημιουργεί παρενέργειες και ποιές είναι αυτές?
JohnDVM
Διάσημο μέλος
Το milbemax ειναι ενα αντιπαρασιτικο ευρεως φασματος για γατες που περιεχει 2 δραστικες ουσιες την μιλμπεμυκινη και την πραζικουαντελη, η γενικη δοση για αυτες ειναι 2mg/kg μιλμπεμυκινη και 5mg/kg πραζικουαντελη. στο εμποριο κυκλοφορει σε 2 συσκευασιες εσυ χρειαζεσαι αυτη που ειναι για μεγαλοσωμες γατες και του δινεις περιπου 1+1/4 του χααπιου. Για να το καταλαβεις το χαπι πρεπει να γραφει επανω 16mg milbemycin oxime , 40mg praziquantel. Ειναι γενικα καλα ανεκτο και δεν δημιουργει ιδιατερα προβληματα . Σε περιπτωσεις υπερδοσολογιας μπορει να παρατηρηθουν γαστρεντερικα προβληματα ή/και νευρικα συμπτωματαΓια γάτο που ζει μέσα στο σπίτι 5 περίπου κιλά και 18 μηνών τι δόση του πιο πάνω φαρμάκου συνίσταται?Είναι καλά ανεκτό ή δημιουργεί παρενέργειες και ποιές είναι αυτές?
roulsydney
Διάσημο μέλος
Ευχαριστώ πολύ γιατρέ μας.Αυτό που έχω είναι κεραμιδί χρώματος και αν θυμάμαι καλά είναι 4g (δεν είμαι σπίτι να το τσεκάρω).Είναι πρώτη φορά που θα το δώσω και μου είπαν ότι είναι καλλίτερο απο άλλα και μάλιστα σε οικόσιτες γάτες δίνεται μόνο 2 φορές τον χρόνο αλλά δημιουργεί παρενέργειες (κυρίως εμετούς).Τι γνώμη έχετε?Το milbemax ειναι ενα αντιπαρασιτικο ευρεως φασματος για γατες που περιεχει 2 δραστικες ουσιες την μιλμπεμυκινη και την πραζικουαντελη, η γενικη δοση για αυτες ειναι 2mg/kg μιλμπεμυκινη και 5mg/kg πραζικουαντελη. στο εμποριο κυκλοφορει σε 2 συσκευασιες εσυ χρειαζεσαι αυτη που ειναι για μεγαλοσωμες γατες και του δινεις περιπου 1+1/4 του χααπιου. Για να το καταλαβεις το χαπι πρεπει να γραφει επανω 16mg milbemycin oxime , 40mg praziquantel. Ειναι γενικα καλα ανεκτο και δεν δημιουργει ιδιατερα προβληματα . Σε περιπτωσεις υπερδοσολογιας μπορει να παρατηρηθουν γαστρεντερικα προβληματα ή/και νευρικα συμπτωματα
JohnDVM
Διάσημο μέλος
, δεν εχουν αναφερθει παρενεργειες οταν δινεται στη σωστη δοση και μαλιστα μπορει να δινεται και καθε μηνα χωρις προβλημα. Η συνηθης περιοδος ειναι καθε 3 μηνες για προφυλακτικους λογους ασχετα αν το ζωο μενει μεσα στο σπιτι η οχιΣημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
roulsydney
Διάσημο μέλος
Ευχαριστώ θερμότατα!εχει το ιδιο φασμα με το ντρονταλ και την ιδια αποτελεσματικοτητα, δεν εχουν αναφερθει παρενεργειες οταν δινεται στη σωστη δοση και μαλιστα μπορει να δινεται και καθε μηνα χωρις προβλημα. Η συνηθης περιοδος ειναι καθε 3 μηνες για προφυλακτικους λογους ασχετα αν το ζωο μενει μεσα στο σπιτι η οχι
happy1
Νεοφερμένο μέλος
Καλησπερα.Χτες το βραδυ η γατα μου νιαουριζε περιεργα,σα να ηταν βραχνιασμενη.Σημερα το πρωι δε μπορει να νιαουρισει καθολου και ανοιγει το στομα της σα να θελει να κανει εμετο,μονο που δε κανει τιποτα.Εχει κρυωσει η ειναι κατι αλλο ανυσηχιτικο?
konstans
Περιβόητο μέλος
Εδώ και κάποιες μέρες έχω παρατηρήσει 2 σημαδάκια σαν σπυράκια, το ένα πάνω στο κεφάλι και το άλλο χαμηλότερα στο σβέρκο. Είναι κοκκινωπά και σαν να σπάνε κάπως. Είναι κάτι δερματολογικό που πρέπει να κοιτάξω? Παρατήρησα ότι τα έχουν και οι 2 γάτες μου(όχι στα ίδια σημεία), είναι μήπως κάτι κολλητικό?
JohnDVM
Διάσημο μέλος
Μπορει να ειναι κατι απλο οπως μια λαρυγγιτιδα αλλα καλυτερα να το δει κτηνιατρος για την ακροαστει και να την ψηλαφισει και μετα να δωσει τηνκαταληλη αγωγηΚαλησπερα.Χτες το βραδυ η γατα μου νιαουριζε περιεργα,σα να ηταν βραχνιασμενη.Σημερα το πρωι δε μπορει να νιαουρισει καθολου και ανοιγει το στομα της σα να θελει να κανει εμετο,μονο που δε κανει τιποτα.Εχει κρυωσει η ειναι κατι αλλο ανυσηχιτικο?

JohnDVM
Διάσημο μέλος
Μπορει να ειναι και σημαδια που εγινανα απο δαγκωνιες στο παιχνιδι. Παρατηρησε αν μεγαλωνουν η αν αλλαζει η συμπεριφορα στο γατιΚαλησπέρα!!!
Εδώ και κάποιες μέρες έχω παρατηρήσει 2 σημαδάκια σαν σπυράκια, το ένα πάνω στο κεφάλι και το άλλο χαμηλότερα στο σβέρκο. Είναι κοκκινωπά και σαν να σπάνε κάπως. Είναι κάτι δερματολογικό που πρέπει να κοιτάξω? Παρατήρησα ότι τα έχουν και οι 2 γάτες μου(όχι στα ίδια σημεία), είναι μήπως κάτι κολλητικό?

zoo
Πολύ δραστήριο μέλος

Επειδή τα γατιά μου βγαίνουν έξω και άρχισαν να φεύγουν εκτός των ορίων του σπιτιού, με ανησυχεί το γεγονός ότι η γειτόνισσα ( και παπαδιά παρακαλώ)! που μένει δίπλα, φολιάζει τις γάτες και φοβάμαι για το τι μπορεί να συμβεί και στα δικά μου.

Έτσι πήρα προληπτικά για να έχω στο σπίτι, FΙLTALON εμετικό και Ατροπίνη.
Στο εμετικό δεν γράφει συγκεκριμένη δοσολογία αλλά 2-5mg για γάτες. Πόσo πάει /κιλό βάρους;
Και η ένεση γίνεται στο "σβέρκο" ενδομυικά ή ενδοδερμικά; Δηλ. με κάθετη φορά και εισάγουμε όλη τη βελόνα ή με λοξή κατεύθυνση και μερική εισαγωγή της; Η έγχυση και των 2 σκευασμάτων πρέπει να γίνεται γρήγορα, αργά ή κανονικά;
Φυσικά αυτά θα γίνουν μόνο εφ΄όσων είναι παράξενες ώρες και δεν βρίσκω την κτηνίατρο και ωσότου βρω κάποιον, (για να μη χάσω πολύτιμο χρόνο).
Συγνώμη για το μεγάλο κείμενο και ευχαριστώ.
JohnDVM
Διάσημο μέλος

zoo
Πολύ δραστήριο μέλος
Τώρα είδα ότι αντί για εμετικό, έγραφα αντιεμετικό
στο μήνυμά μου και το διόρθωσα.

Άτιμη νύστα...τι μου κάνεις!!!
KostasTheGreek
Δραστήριο μέλος
Πεμπτη βραδυ παω να τον πιασω στο ενα ποδι του παλι εκει που ειναι η αρθρωση να δω αν ποναει και ξαφνικα παταω ενα σημειο του δερματος και ητανε σαν κουφιο δηλαδη βουλιαζε και πηγε το μυαλο μου πως εβγαζε καποιο υγρο η αρθρωση και τωρα ξεραθηκε και εγινε ετσι...
Παρασκευη πρωι σηκωνομαι και βλεπω να εχει μια πληγη τεραστια,να του τρεχει αιμα και πυον απο εκεινο το ''σακουλακι'' το κουφιο υποτιθετε και να ειναι φαγωμενος ο ζωικος ιστος του δηλαδη ενα σημειο που φαινονταν το δερμα και ο ιστος του δερματος..Πηγαμε στον κτηνιατρο αμμεσα και του χορηγηθηκαν φαρμακα αμμεσα φυσικα...Εχω και φωτογραφια να παραθεσω αν χρειαστει αλλα ειναι λιγο τραγικη η εικονα

Τον παμε στον γιατρο και μας λεει οτι ειχε καποιο μυκητα στο δερμα του και προσβληθηκε και εγινε αυτο ενω ο γατος μου δεν βγαινει εξω γενικα παρα μονο καμια βολτα στο μπαλκονι και μονο στα σκαλια της πολυκατοικιας...για να μπορει να κολλησει κατι...
Εχει τυχει κατι παρομοιο σε καποιον αλλον??Ξερετε πως και απο που μπορει να εγινε αυτο??

Ευχαριστώ πολυ.Κωστας
Να σημειωσω πως ο γατος ειναι πληρως εμβολιασμενος,στηρομενος με τα παρασιτικα και ολα τα απαραιτητα...
Παραθετω φωτογραφια
Συνημμένα
JohnDVM
Διάσημο μέλος

ΟΥΡΑΝΙΑ
Περιβόητο μέλος
Μέχρι χτες βράδι ήταν στα κέφια του. Υπάρχει περίπτωση να κρύωσε?Να προσθέσω ότι την Παρασκευή στειρώθηκε αλλά ήταν αμέσως ζωηρός
Βάσια13859
Διακεκριμένο μέλος
Γιατρέ καλημέρα. Θα ήθελα να ρωτήσω και την δική σου γνώμη σε κάτι. Από τις 6 το πρωϊ ο Αιμιλιάκος μου έχει κάνει 4 εμετούς. Στον πρώτο έβγαλε όλη την κροκέτα του και στους 3 μόνο υγρά. Τώρα είναι τελείως κακόκεφος και κοιμάται είναι μαζεμένος και δείχνει σαν να έχει πυρετό.Μέχρι χτες βράδι ήταν στα κέφια του. Υπάρχει περίπτωση να κρύωσε?
Να προσθέσω ότι την Παρασκευή στειρώθηκε αλλά ήταν αμέσως ζωηρός
αφησε τον λίγο χωρις φαγητο και νερο...να ηρεμησει γιατι τωρα εχει μια ελαφρια γαστρίτιδα και μετα ξεκίνα με λίγο νεράκι και αργότερα το βράδυ με φαγητό...αν κάνει πάλι εμετους πιθανον να πρέπει να πας να του κάνει κάποια θεραπεία ο κτηνιατρος σου...
βέβαια αν συνεχισει να είναι κακοκεφος να τον πας αμεσα...Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
KostasTheGreek
Δραστήριο μέλος
Η μονη λυση ητανε να του βαλει κολαρο ο γιατρος μας αλλα αυτο δεν επροκειτο να συμβει εφοσον θα μας διελυε το σπιτι αν του βαζαμε κολαρο

Παρολα αυτα σημερα παρατηρησα οτι η πληγη αρχισε να κλεινει...Καλο αυτο.

Φαρμακα παιρνει ναι..Του χορηγηθηκαν απο την πρωτη στιγμη απο τον κτηνιατρο της περιοχης μου.
kounelaki
Περιβόητο μέλος
γιατρε θελω και τη δικη σου γνωμη.........

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
- Status
- Το θέμα δεν είναι ανοιχτό για νέες απαντήσεις.
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 62 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
- Joji
- dionysia_p
- Βαλκα
- AnnieGr
- ΓΑΤΟΥΛΗΣ ΝΟΥΛΗΣ
- ofilia
- mayrh gata
- Aρτεμις
- Djali
- sissoulaki
- alkinoow123
- kaith18927
- ΧΙΟΝΑΤΗ15585
- Zoro-mpoy
- tasos_perama
- sissy12
- 3lbereth
- F.Butter
- CoffeeBlack
- maiksth
- uncle_nontas
- anthilia
- Marw-Sissy
- Lia_cha
- Κριτολαος
- vampce
- ΕΛΑ
- giannisvitara
- Mona1
- mpirarxos
- Βάσω Μαν
- ANTONELLA
- sararoutsi
- Claire Rentfield
- aston3
- Javier
- λένα117
- dkat
- kitara
- kitcat
- Kostasrc
- ΜαρίαΣτρ80
- Vakova
- gatito
- raccoon
- dorothea_v
- nasstazia
- Roulita16248
- Βρεγμένη γάτα
- ManolisG
- nasia99
- lelocat
- ankas
- JohnDVM
- konstans
- 761
- Ελένη Άνση
- Pennylane
- Lord Kratos
- tz3nh
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool