Γιατρέ, αρρώστησε;

Status
Το θέμα δεν είναι ανοιχτό για νέες απαντήσεις.
Είναι περίπου 30 ημερών μπορεί να αποπαρασιτωθεί σε τέτοια ηλικία καί αν ναι τι πρέπει να πάρει;
Μπορει να αρχισει απο τωρα την αποπαρασιτωση με καποια κρεμουλα οπως η Banmith ή Flutelmium

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

γιατρε εχω 2 αποριες..μαλλον 3:
1. τον γατο μου τον βγαζω εξω τακτικα βολτα με λουρι, καθε ποτε πρεπει να κανω εσωτερικη αποπαρασιτωση; Προς το παρον κανω καθε τριμηνο.
2. υπαρχει περιπτωση να κολλησει ψυλλους απο την βολτα του; Αν ναι, πρεπει να του βαζω frontline(advantage, revolution etc) καθε μηνα;
3. ειναι φυσιολογικο να μη μαδαει σχεδον καθολου; Τον χτενιζω μια φορα τη βδομαδα αλλα δεν βγαζει σχεδον τιποτα.

Ευχαριστω!!

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

μηπως ξερετε για την οζωδη υπερπλασια του ηπατος?
Προκειται για καλοηθη υπερπλασια του ηπατος που συνηθως εμφανιζεται σε ζωα σε μεγαλη ηλικια και γενικως δεν φαινεται να προκαλει ιδιαιτερα προβληματα αφου συνηθως ανακαλυπτεται τυχαια:hmm:

γιατρε εχω 2 αποριες..μαλλον 3:
1. τον γατο μου τον βγαζω εξω τακτικα βολτα με λουρι, καθε ποτε πρεπει να κανω εσωτερικη αποπαρασιτωση; Προς το παρον κανω καθε τριμηνο.
2. υπαρχει περιπτωση να κολλησει ψυλλους απο την βολτα του; Αν ναι, πρεπει να του βαζω frontline(advantage, revolution etc) καθε μηνα;
3. ειναι φυσιολογικο να μη μαδαει σχεδον καθολου; Τον χτενιζω μια φορα τη βδομαδα αλλα δεν βγαζει σχεδον τιποτα.

Ευχαριστω!!
Απαντηση στις αποριες:
1) Καθε τριμηνο ειναι ενταξει, αν τον βγαζεις στην εξοχη ή ερχεται σε επαφη μεμερη που συχναζουν αλλα ζωα , αδεσποτα ή μη, μπορεις να το κανεις καθε διμηνο
2) Μπορει να κολλησει και συνισταται τους μηνες Απριλιο μεχρι οκτωβριο να μπαινει αμπουλα καθε μηνα
3)Αμα ειναι μακρυτριχος θα πρεπει να γεμιζεις την βουρτσα 2-3 φορες καθε φορα που τον χτενιζεις, αν ειναι κοντοτριχος μπορει να του πεφτουν στο περιβαλλον και να μην μενουν επανω του οποτε να φαινεται οτι βγαζει λιγοτερες
ελπιζω να σε καλυψα:D

Σε ευχαριστώ πολύ.Ο μικρούλης φαίνετε να πηγαίνει πολύ καλά.Από χθές το πρωί ανακάλυψε τι είναι αυτή η λεκάνη με την άμμο δίπλα στο κρεβάτι του οπότε τον παρακολουθώ πιο εύκολα.Μέσα στην βδομάδα θα πάμε για αποπαρασίτωση και για ότι άλλο χρειαστεί.

Απαντηση στις αποριες:
1) Καθε τριμηνο ειναι ενταξει, αν τον βγαζεις στην εξοχη ή ερχεται σε επαφη μεμερη που συχναζουν αλλα ζωα , αδεσποτα ή μη, μπορεις να το κανεις καθε διμηνο
2) Μπορει να κολλησει και συνισταται τους μηνες Απριλιο μεχρι οκτωβριο να μπαινει αμπουλα καθε μηνα
3)Αμα ειναι μακρυτριχος θα πρεπει να γεμιζεις την βουρτσα 2-3 φορες καθε φορα που τον χτενιζεις, αν ειναι κοντοτριχος μπορει να του πεφτουν στο περιβαλλον και να μην μενουν επανω του οποτε να φαινεται οτι βγαζει λιγοτερες
ελπιζω να σε καλυψα:D

με καλυψες :D Ευχαριστω!!

Το μονο προβληματακι ειναι οτι ο γατος μου ειναι ημιμακρυτριχος που εχει αρχισει να γινεται μακρυτριχος (νομιζω). Παρολο που τον χτενιζω μια φορα τη βδομαδα, η βουρτσα δεν γεμιζει, το πολυ να βγαλω απο την βουρτσα μια τουφα τριχες 1cm χ 4cm (παχος τουφας γυρω στα 1-2mm). Στο περιβαλλον οι τριχες του ειναι ελαχιστες. Ακομα και εκει που κοιμαται δεν γεμιζει τριχες. Ελπιζω να μη του πεσουν ξαφνικα ολες μαζι και καραφλιασει (και μαζι του καραφλιασω και εγω) :lol::lol::lol:

μετα απο 2 ημερες που ητανε στο νοσοκομειο στο πικερμι, της κανανε εξετασεις αιματος,ακτινογραφια,υπερηχο(η κοπελλα στον υπερηχο στην αρχηη μου ειπε ασκιτης και οτι ειναι σοβαρα τα πραγματα), και της βαλανε ορο.την επομενη μερα αφου μου ειπανε οτι εχει και ικτερο της εκαναν παρακενντιση ,οχι βιοψεια, γιατι μπορει να δημιουργουσε φλεγμονη και με καθησυχασαν οτι δεν ειναι καρκινος .το υγρο στην κοιλια ομως δεν το τραβηξανε απο οτι ειδα ,και οταν ρωτησα τον κτηνιατρο μου ,μου ειπε οτι το τραβηξανε και ξαναγεμισε.χτες μου ειπαν οτι της κανουνε θεραπεια για ηπατιτιδα και σημερα θα βλεπανε πως αντιδρα κατοπιν εξετασεων.(ο κυτταρολογος μου ειπε δενειναι καρκινος 90% εκτος αν ειναι κρυμμενος)προσευχομουνα ολο το βραδυ.το πρωι πηρα τηλ και μου ειπε μια νοσοκομε οτι φαινετε καλα.μετα τις εξετασεις αιματος με πηρανε και μου ειπανε οτι ο αιματοκριτης της ειναι 17 και τα λευκα 35.θα τις κανανε και αλλες εξετασεις αν προλαβαινανε γιατι την βλεπανε τελικα σε αθλια κατασταση.μου ειπανε οτι το συκωτι της δεν εδινε αιμα καθολου γι αυτο.παιρνω τον κτηνιατρο μου(ο οποιος εδω και 3 μερες δεν ειχε παει να την δει) και μου λεει τα ιδια.του λεω σαν απλος ανθρωπος ΜΕΤΑΓΓΙΣΗ ?μου λεει παρτους τηλ.τους παιρνω,τους το λεω, και μετα απο 30 λεπτα με πηρανε και μου ειπανε οτι πεθανε ηταν 11 χρονων το κοριτσακι μου.πριν 5 μηνες την πηρε ο κτηνιατρος και τις εκανε αφαιρεση σε κατι λοιπωματα οπως μου τα ειπε γυρω απο τις θηλες.τον ρωτησα αν εκανε βιοψια και μου ειπε δεν χρειαστηκε ,δεν ηταν κακοηθη.η κοιλια της ηταν και και τοτε φουσκωμενη απο υγρο.απλως ο γιατρος δεν πρεπει να το ειδε.δεν σας φαινετε κατι περιεργο?πιστευω οτι εγινε καποια παραλειψη και ο ενας προσπαθουσε να καλυψει τον αλλο.πιστευω οτι ο κτηνιατρος μου κατι παρελειψε.

κανουν νεκροψια ολοι οι κτηνιατροι?δεν θα ησυχασω αν δεν μαθω τα πραγματικα αιτια.

κανουν νεκροψια ολοι οι κτηνιατροι?δεν θα ησυχασω αν δεν μαθω τα πραγματικα αιτια.
Οπως το περιγραφεις φαινεται σαν ηπατικη ανεπαρκεια:hmm: η οποια μπορει να προκληθηκε απο πολλους λογους απο μια απλη ηπατιτιδα μεχρι καποιον ογκο που δεν φαινοταν η καποιο λοιμωδες νοσημα. Ολοι οι κτηνιαστροι κανουν νεκροψια αν θες μπορεις να την πας και στην κτηνιατρικη σχολη η να στειλει ο κτηνιατρος σου δειγματα για βιοψια απο το συκωτι και αλλα οργανα:hmm:

ποσο χρεονουν οι επισκεψοις σε κτηνιατρο???

γεια σας θα ήθελα να ρωτησω αν ξέρετε ποσο περίπου χρεόνετε η επίσκεψη σε κτηνίατρο...
θέλω μια επιβεβαίωση υγειας της γατας μου γιατι θα ταξιδέψει
της εχω διαβατήριο οπου στο πίσω μέρος του εχει χώρο για σφραγίδα οπως θα γνωρίζετε...απλά δεν ξέρω πόσο περίπου χρεόνουν :redface:
και κατι ακομα
επιδι θα πρεπει να την βάλω κάτω στις αποσκευες λογο περιοδου πασχα οπως μου δικαιολογήθικαν απο την εταιρια:/:
θα της δώσω χαπάκι ποτε να της το δώσω και πως? κραταει 3-5 ωρες και θα της δώσω μισό οπως μου ήπαν απο το πετσοπ...
;)

γεια σας θα ήθελα να ρωτησω αν ξέρετε ποσο περίπου χρεόνετε η επίσκεψη σε κτηνίατρο...
θέλω μια επιβεβαίωση υγειας της γατας μου γιατι θα ταξιδέψει
της εχω διαβατήριο οπου στο πίσω μέρος του εχει χώρο για σφραγίδα οπως θα γνωρίζετε...απλά δεν ξέρω πόσο περίπου χρεόνουν :redface:
και κατι ακομα
επιδι θα πρεπει να την βάλω κάτω στις αποσκευες λογο περιοδου πασχα οπως μου δικαιολογήθικαν απο την εταιρια:/:
θα της δώσω χαπάκι ποτε να της το δώσω και πως? κραταει 3-5 ωρες και θα της δώσω μισό οπως μου ήπαν απο το πετσοπ...
;)
Το μινιμουμ της επισκεψης ειναι 15-20 ευρω και καλο θα ειναι να πας και τη γατα για να τη δει κιολας. Το χαπι αν μιλαμε για το calmivet ειναι 1/4-1/2 χαπι για 4 κιλα σωματικο βαρος και δινεται 15-30 λεπτα πριν το ταξιδι

Το μινιμουμ της επισκεψης ειναι 15-20 ευρω και καλο θα ειναι να πας και τη γατα για να τη δει κιολας. Το χαπι αν μιλαμε για το calmivet ειναι 1/4-1/2 χαπι για 4 κιλα σωματικο βαρος και δινεται 15-30 λεπτα πριν το ταξιδι

ευχαριστώ πολύ :happy:

γιατρε ο γατουλης μου εμφανισε κατω απο την μυτη του κατι μαυρο. Ειναι σαν ξερο αιμα, αλλα οταν προσπαθησα να το καθαρισω δεν εβγαινε και δεν αφηνε το χαρακτηριστικο καφε-κοκκινο χρωμα που αφηνει το ξερο αιμα οταν το βρεξεις. Οταν πιανω το σημειο ειναι σκληρο, σαν να ειναι πληγη. Υπαρχει περιπτωση να χτυπησε χωρις να το παρω ειδηση και να ειναι απλα μια πληγη; Παιζει να ειναι ringworm; Ειναι κατι σοβαρο; Μπορει να περιμενει μερικες μερες για να τον δει γιατρος(μεχρι τις 20 απριλιου) ή ειναι επειγον; Τι μπορει να ειναι;

dsc00944s.jpg

γιατρε ο γατουλης μου εμφανισε κατω απο την μυτη του κατι μαυρο. Ειναι σαν ξερο αιμα, αλλα οταν προσπαθησα να το καθαρισω δεν εβγαινε και δεν αφηνε το χαρακτηριστικο καφε-κοκκινο χρωμα που αφηνει το ξερο αιμα οταν το βρεξεις. Οταν πιανω το σημειο ειναι σκληρο, σαν να ειναι πληγη. Υπαρχει περιπτωση να χτυπησε χωρις να το παρω ειδηση και να ειναι απλα μια πληγη; Παιζει να ειναι ringworm; Ειναι κατι σοβαρο; Μπορει να περιμενει μερικες μερες για να τον δει γιατρος(μεχρι τις 20 απριλιου) ή ειναι επειγον; Τι μπορει να ειναι;

dsc00944s.jpg
Μοιαζει να ειναι λιγο ερεθισμενο το σημειο και μαλλον προκειται για καποια δερματιτιδα ,δεν ειναι κατι ανησυχιτικο αν δεις οτι μεγαλωνει η οτι τον ποναει να τον πας στον κτηνιατρο αλλιως οτα παει στο κανονικο ραντεβου του, μπορεις να δοκιμασεις και με καποιο ελεφρυ αντισηπτικο να του βαζεις εκει για μερικες μερες:)

Μοιαζει να ειναι λιγο ερεθισμενο το σημειο και μαλλον προκειται για καποια δερματιτιδα ,δεν ειναι κατι ανησυχιτικο αν δεις οτι μεγαλωνει η οτι τον ποναει να τον πας στον κτηνιατρο αλλιως οτα παει στο κανονικο ραντεβου του, μπορεις να δοκιμασεις και με καποιο ελεφρυ αντισηπτικο να του βαζεις εκει για μερικες μερες:)

Πριν που τον ειδα παλι, καθαρισε το σημειο αλλα οταν το πιανω το νιωθω λιγο πρησμενο, αλλα δεν ειναι πια ετσι μαυρο. Δεν φαινεται να τον ενοχλει ή να τον ποναει παντως. Τι αντισηπτικο μπορω να του βαλω; hydrogen peroxide (Η2Ο2)? Betadine? Isopropyl alcohol 70%? Καπου ειχα δει οτι δεν κανει να βαζεις ιωδιο ή οινοπνευμα στο δερμα της γατας οποτε δεν τολμω να βαλω κατι χωρις να ξερω αν ειναι επικινδυνο :/:
Υπαρχει περιπτωση να φυγει απο μονο του χωρις θεραπεια; Εχω εξεταστικη τωρα και επειδη τελειωνω στις 20 δεν προλαβαινω να τον παω στον κτηνιατρο αν δεν ειναι κατι σοβαρο :(
Πως θεραπευεται η δερματιτιδα; Συγγνωμη για τις πολλες ερωτησεις, εχω ανησυχησει πολυ :( Ευχαριστω πολυ!

Αμα εχει καθαρισει δεν χρειαζεται να του βαλεις τιποτα απλως να τον παρακολουθεις:) και αν δεις οτι μεγαλωνει το πρηξιμο τοτε να τον πας στο γιατρο:)

Γιατρέ θέλω να ρωτήσω και εγώ κάτι γιατί έχω ανησυχήσει πολύ (δεν κοιμήθηκα χτες όλο το βράδυ). Χτες ο γατούλης μου έκανε τρεις φορές εμετό και έβγαζε κάτι τεράστιες τριχόμπαλες. Έκανε όμως και μια τέταρτη και έβγαλε μόνο σάλια. Αυτό που με ανησυχεί περισσότερο είναι ότι ήταν πολύ κακοδιάθετος (ενώ συνήθως μετά τον εμετό είναι μια χαρά), δεν έτρωγε και ήθελε να κοιμάται συνέχεια, είχε δηλαδή μια υποτονικότητα. Σήμερα το πρωί ήταν κάπως καλύτερα αλλά και πάλι δεν ήταν πολύ ζωηρός. Τι μπορεί να είναι??

ειναι γαστριτιδα απο τις τριχομπαλες και ειναι υποτονικς λογω του εμετου. Μπορεις να του δωσεις για σημερα να φαει λιγο κοτοπουλακι με ρυζακι και αν συνεχιζι τους εμετους θα πρεπει να τον πας στον γιατρο ισως χρειαστει να του γινει καποια ενεση:)

Ευχαριστώ πολύ! Εγώ σκεφτόμουν μήπως ήταν κανένα κρύωμα, Θυμήθηκα ότι χτες το τρελόγατο πάταγε όπου είχε νερά και σφουγγαρισμένα. Θα του βάλω βραστό κοτοπουλάκι σήμερα.

Καλημερα και χρονια πολλα.Μπορω να κανω κι εγω μια ερωτηση,γιατι απο χθες το βραδυ ανησυχω?Η γατουλα μου (5 μηνων) χθες μετα απο εντονο παιχνιδι ταχυπνοουσε αρκετα και αυτο που με φοβισε ,ηταν το γεγενος οτι καποια στιγμη ανοιξε το στομα σαν σκυλι,λαχανιαζοντας.Πειμενω να περασει η ωρα,για να παρω τον γιατρο της και να την παω να τη δει,αλλα μηπως μπορειτε να με κατατοπισετε?Ευχαριστω.

Status
Το θέμα δεν είναι ανοιχτό για νέες απαντήσεις.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

Back