JohnDVM
Διάσημο μέλος
Μπορει να αρχισει απο τωρα την αποπαρασιτωση με καποια κρεμουλα οπως η Banmith ή FlutelmiumΕίναι περίπου 30 ημερών μπορεί να αποπαρασιτωθεί σε τέτοια ηλικία καί αν ναι τι πρέπει να πάρει;
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Ceres Victoria
Διακεκριμένο μέλος
1. τον γατο μου τον βγαζω εξω τακτικα βολτα με λουρι, καθε ποτε πρεπει να κανω εσωτερικη αποπαρασιτωση; Προς το παρον κανω καθε τριμηνο.
2. υπαρχει περιπτωση να κολλησει ψυλλους απο την βολτα του; Αν ναι, πρεπει να του βαζω frontline(advantage, revolution etc) καθε μηνα;
3. ειναι φυσιολογικο να μη μαδαει σχεδον καθολου; Τον χτενιζω μια φορα τη βδομαδα αλλα δεν βγαζει σχεδον τιποτα.
Ευχαριστω!!
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
JohnDVM
Διάσημο μέλος
Προκειται για καλοηθη υπερπλασια του ηπατος που συνηθως εμφανιζεται σε ζωα σε μεγαλη ηλικια και γενικως δεν φαινεται να προκαλει ιδιαιτερα προβληματα αφου συνηθως ανακαλυπτεται τυχαιαμηπως ξερετε για την οζωδη υπερπλασια του ηπατος?

JohnDVM
Διάσημο μέλος
Απαντηση στις αποριες:γιατρε εχω 2 αποριες..μαλλον 3:
1. τον γατο μου τον βγαζω εξω τακτικα βολτα με λουρι, καθε ποτε πρεπει να κανω εσωτερικη αποπαρασιτωση; Προς το παρον κανω καθε τριμηνο.
2. υπαρχει περιπτωση να κολλησει ψυλλους απο την βολτα του; Αν ναι, πρεπει να του βαζω frontline(advantage, revolution etc) καθε μηνα;
3. ειναι φυσιολογικο να μη μαδαει σχεδον καθολου; Τον χτενιζω μια φορα τη βδομαδα αλλα δεν βγαζει σχεδον τιποτα.
Ευχαριστω!!
1) Καθε τριμηνο ειναι ενταξει, αν τον βγαζεις στην εξοχη ή ερχεται σε επαφη μεμερη που συχναζουν αλλα ζωα , αδεσποτα ή μη, μπορεις να το κανεις καθε διμηνο
2) Μπορει να κολλησει και συνισταται τους μηνες Απριλιο μεχρι οκτωβριο να μπαινει αμπουλα καθε μηνα
3)Αμα ειναι μακρυτριχος θα πρεπει να γεμιζεις την βουρτσα 2-3 φορες καθε φορα που τον χτενιζεις, αν ειναι κοντοτριχος μπορει να του πεφτουν στο περιβαλλον και να μην μενουν επανω του οποτε να φαινεται οτι βγαζει λιγοτερες
ελπιζω να σε καλυψα

πηνελοπη
Εκκολαπτόμενο μέλος
Ceres Victoria
Διακεκριμένο μέλος
Απαντηση στις αποριες:
1) Καθε τριμηνο ειναι ενταξει, αν τον βγαζεις στην εξοχη ή ερχεται σε επαφη μεμερη που συχναζουν αλλα ζωα , αδεσποτα ή μη, μπορεις να το κανεις καθε διμηνο
2) Μπορει να κολλησει και συνισταται τους μηνες Απριλιο μεχρι οκτωβριο να μπαινει αμπουλα καθε μηνα
3)Αμα ειναι μακρυτριχος θα πρεπει να γεμιζεις την βουρτσα 2-3 φορες καθε φορα που τον χτενιζεις, αν ειναι κοντοτριχος μπορει να του πεφτουν στο περιβαλλον και να μην μενουν επανω του οποτε να φαινεται οτι βγαζει λιγοτερες
ελπιζω να σε καλυψα![]()
με καλυψες
Ευχαριστω!!Το μονο προβληματακι ειναι οτι ο γατος μου ειναι ημιμακρυτριχος που εχει αρχισει να γινεται μακρυτριχος (νομιζω). Παρολο που τον χτενιζω μια φορα τη βδομαδα, η βουρτσα δεν γεμιζει, το πολυ να βγαλω απο την βουρτσα μια τουφα τριχες 1cm χ 4cm (παχος τουφας γυρω στα 1-2mm). Στο περιβαλλον οι τριχες του ειναι ελαχιστες. Ακομα και εκει που κοιμαται δεν γεμιζει τριχες. Ελπιζω να μη του πεσουν ξαφνικα ολες μαζι και καραφλιασει (και μαζι του καραφλιασω και εγω)

τονια
Νεοφερμένο μέλος
τονια
Νεοφερμένο μέλος
JohnDVM
Διάσημο μέλος
Οπως το περιγραφεις φαινεται σαν ηπατικη ανεπαρκειακανουν νεκροψια ολοι οι κτηνιατροι?δεν θα ησυχασω αν δεν μαθω τα πραγματικα αιτια.
η οποια μπορει να προκληθηκε απο πολλους λογους απο μια απλη ηπατιτιδα μεχρι καποιον ογκο που δεν φαινοταν η καποιο λοιμωδες νοσημα. Ολοι οι κτηνιαστροι κανουν νεκροψια αν θες μπορεις να την πας και στην κτηνιατρικη σχολη η να στειλει ο κτηνιατρος σου δειγματα για βιοψια απο το συκωτι και αλλα οργανα
koukou
Νεοφερμένο μέλος
γεια σας θα ήθελα να ρωτησω αν ξέρετε ποσο περίπου χρεόνετε η επίσκεψη σε κτηνίατρο...
θέλω μια επιβεβαίωση υγειας της γατας μου γιατι θα ταξιδέψει
της εχω διαβατήριο οπου στο πίσω μέρος του εχει χώρο για σφραγίδα οπως θα γνωρίζετε...απλά δεν ξέρω πόσο περίπου χρεόνουν

και κατι ακομα
επιδι θα πρεπει να την βάλω κάτω στις αποσκευες λογο περιοδου πασχα οπως μου δικαιολογήθικαν απο την εταιρια

θα της δώσω χαπάκι ποτε να της το δώσω και πως? κραταει 3-5 ωρες και θα της δώσω μισό οπως μου ήπαν απο το πετσοπ...

JohnDVM
Διάσημο μέλος
Το μινιμουμ της επισκεψης ειναι 15-20 ευρω και καλο θα ειναι να πας και τη γατα για να τη δει κιολας. Το χαπι αν μιλαμε για το calmivet ειναι 1/4-1/2 χαπι για 4 κιλα σωματικο βαρος και δινεται 15-30 λεπτα πριν το ταξιδιγεια σας θα ήθελα να ρωτησω αν ξέρετε ποσο περίπου χρεόνετε η επίσκεψη σε κτηνίατρο...
θέλω μια επιβεβαίωση υγειας της γατας μου γιατι θα ταξιδέψει
της εχω διαβατήριο οπου στο πίσω μέρος του εχει χώρο για σφραγίδα οπως θα γνωρίζετε...απλά δεν ξέρω πόσο περίπου χρεόνουν
και κατι ακομα
επιδι θα πρεπει να την βάλω κάτω στις αποσκευες λογο περιοδου πασχα οπως μου δικαιολογήθικαν απο την εταιρια
θα της δώσω χαπάκι ποτε να της το δώσω και πως? κραταει 3-5 ωρες και θα της δώσω μισό οπως μου ήπαν απο το πετσοπ...
![]()
koukou
Νεοφερμένο μέλος
Το μινιμουμ της επισκεψης ειναι 15-20 ευρω και καλο θα ειναι να πας και τη γατα για να τη δει κιολας. Το χαπι αν μιλαμε για το calmivet ειναι 1/4-1/2 χαπι για 4 κιλα σωματικο βαρος και δινεται 15-30 λεπτα πριν το ταξιδι
ευχαριστώ πολύ

Ceres Victoria
Διακεκριμένο μέλος
JohnDVM
Διάσημο μέλος
Μοιαζει να ειναι λιγο ερεθισμενο το σημειο και μαλλον προκειται για καποια δερματιτιδα ,δεν ειναι κατι ανησυχιτικο αν δεις οτι μεγαλωνει η οτι τον ποναει να τον πας στον κτηνιατρο αλλιως οτα παει στο κανονικο ραντεβου του, μπορεις να δοκιμασεις και με καποιο ελεφρυ αντισηπτικο να του βαζεις εκει για μερικες μερεςγιατρε ο γατουλης μου εμφανισε κατω απο την μυτη του κατι μαυρο. Ειναι σαν ξερο αιμα, αλλα οταν προσπαθησα να το καθαρισω δεν εβγαινε και δεν αφηνε το χαρακτηριστικο καφε-κοκκινο χρωμα που αφηνει το ξερο αιμα οταν το βρεξεις. Οταν πιανω το σημειο ειναι σκληρο, σαν να ειναι πληγη. Υπαρχει περιπτωση να χτυπησε χωρις να το παρω ειδηση και να ειναι απλα μια πληγη; Παιζει να ειναι ringworm; Ειναι κατι σοβαρο; Μπορει να περιμενει μερικες μερες για να τον δει γιατρος(μεχρι τις 20 απριλιου) ή ειναι επειγον; Τι μπορει να ειναι;
![]()

Ceres Victoria
Διακεκριμένο μέλος
Μοιαζει να ειναι λιγο ερεθισμενο το σημειο και μαλλον προκειται για καποια δερματιτιδα ,δεν ειναι κατι ανησυχιτικο αν δεις οτι μεγαλωνει η οτι τον ποναει να τον πας στον κτηνιατρο αλλιως οτα παει στο κανονικο ραντεβου του, μπορεις να δοκιμασεις και με καποιο ελεφρυ αντισηπτικο να του βαζεις εκει για μερικες μερες![]()
Πριν που τον ειδα παλι, καθαρισε το σημειο αλλα οταν το πιανω το νιωθω λιγο πρησμενο, αλλα δεν ειναι πια ετσι μαυρο. Δεν φαινεται να τον ενοχλει ή να τον ποναει παντως. Τι αντισηπτικο μπορω να του βαλω; hydrogen peroxide (Η2Ο2)? Betadine? Isopropyl alcohol 70%? Καπου ειχα δει οτι δεν κανει να βαζεις ιωδιο ή οινοπνευμα στο δερμα της γατας οποτε δεν τολμω να βαλω κατι χωρις να ξερω αν ειναι επικινδυνο

Υπαρχει περιπτωση να φυγει απο μονο του χωρις θεραπεια; Εχω εξεταστικη τωρα και επειδη τελειωνω στις 20 δεν προλαβαινω να τον παω στον κτηνιατρο αν δεν ειναι κατι σοβαρο
Πως θεραπευεται η δερματιτιδα; Συγγνωμη για τις πολλες ερωτησεις, εχω ανησυχησει πολυ
Ευχαριστω πολυ!Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
JohnDVM
Διάσημο μέλος
και αν δεις οτι μεγαλωνει το πρηξιμο τοτε να τον πας στο γιατρο
darkjudith
Εκκολαπτόμενο μέλος
JohnDVM
Διάσημο μέλος

darkjudith
Εκκολαπτόμενο μέλος
marzep
Δραστήριο μέλος
- Status
- Το θέμα δεν είναι ανοιχτό για νέες απαντήσεις.
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 62 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
- Joji
- dionysia_p
- Βαλκα
- AnnieGr
- ΓΑΤΟΥΛΗΣ ΝΟΥΛΗΣ
- ofilia
- mayrh gata
- Aρτεμις
- Djali
- sissoulaki
- alkinoow123
- kaith18927
- ΧΙΟΝΑΤΗ15585
- Zoro-mpoy
- tasos_perama
- sissy12
- 3lbereth
- F.Butter
- CoffeeBlack
- maiksth
- uncle_nontas
- anthilia
- Marw-Sissy
- Lia_cha
- Κριτολαος
- vampce
- ΕΛΑ
- giannisvitara
- Mona1
- mpirarxos
- Βάσω Μαν
- ANTONELLA
- sararoutsi
- Claire Rentfield
- aston3
- Javier
- λένα117
- dkat
- kitara
- kitcat
- Kostasrc
- ΜαρίαΣτρ80
- Vakova
- gatito
- raccoon
- dorothea_v
- nasstazia
- Roulita16248
- Βρεγμένη γάτα
- ManolisG
- nasia99
- lelocat
- ankas
- JohnDVM
- konstans
- 761
- Ελένη Άνση
- Pennylane
- Lord Kratos
- tz3nh
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool