JohnDVM
Διάσημο μέλος

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Ελένη Άνση
Διακεκριμένο μέλος

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
alice
Πολύ δραστήριο μέλος
Μπορω να της δωσω κατι απο το στομα? Γιατι εξαπλωνονται. Ειναι 6,5 εβδομαδων. (οχι 9,5
)Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
JohnDVM
Διάσημο μέλος
Το surolan κανει και για τοπικη θεραπεια, στην αρχη της θεραπειας μπορει να φανει οτι μεγαλωνει η αλοιωση αλλα ειναι οι τριχες που ηταν ηδη επηρεασμενες απο τους μυκητες και θα επεφταν ουτως η αλλως. Απο το στομα μπορεις να τους δωσεις το κτηνιατρικο intrafungol ή sporanox που ειναι ανθρωπινο. Αν ειναι 6,5 εβδομαδων καλυτερα να περιμενεις να μεγαλωσουν λιγο γιατι ειναι λιγο βαρια για το συκωτιDoctor καλημερα και Χρονια Πολλα. Τα γατακια που ταιζα καποια στιγμη, δωθηκαν για υιοθεσια και ενα κρατησα εγω. Εχουν μυκητες. Ο Αιλουρος εδωσε lamisil. Εγω εχω για τη δικια μου που ειχε καποια στιγμη πολυ λιγους στο αυτακι στην ακρη surolan. Κανει για μυκητες στο υπολοιπο σωμα?
Μπορω να της δωσω κατι απο το στομα? Γιατι εξαπλωνονται. Ειναι 6,5 εβδομαδων. (οχι 9,5)

alice
Πολύ δραστήριο μέλος

σιεννα
Εκκολαπτόμενο μέλος
JohnDVM
Διάσημο μέλος
Η θεραπεια με αντιβιοτικα διαρκει 3 εβδομαδες , αλλα η ιαση του ζωου εξαρταται και απο τον ιδιο τον οργανισμο , για την πλειοψηφια των γατιων οι 3 εβδομαδες θεραπειας ειναι αρκετος χρονοςΚαλησπέρα,θα ήθελα να ρωτήσω πόσο καιρό κάνει να γιατρευτεί ένα γατάκι απο την αιμομπαρτονέλλα.

σιεννα
Εκκολαπτόμενο μέλος
σιεννα
Εκκολαπτόμενο μέλος
JohnDVM
Διάσημο μέλος
) η καποιο προβλημα στον οισοφαγο
σιεννα
Εκκολαπτόμενο μέλος
Brizit
Νεοφερμένο μέλος
Καλησπέρα,
πρίν περίπου 28 μέρες έβαλα στο σπίτι μια αδεσποτούλα για να γεννήσει έκανε 2 γατάκια το ένα δεν τα κατάφερε το άλλο ζεί και βασιλεύει εδώ και λίγες μέρες το ένα ματάκι του είχε κλείσει εντελώς και το καθάριζω με φυσιολογικό όρο και χαμομηλάκι μέσα στο πρώτο 24ωρο γέμισε πύον το οποιο και καθάρισα (πολύ σε ποσότητα) απο τότε μέχρι σήμερα καλυτερύει μέν,αλλα οποτε κοιμάται ξανακλείνει το ανοιγω πάλι με καθαρισμό (χωρίς πύον πια) μήπως πρέπει να πάρω κάποιο φάρμακο πρέπει να κάνω κάτι αλλο στο γατίνι?

Ευχαριστώ πολύ
JohnDVM
Διάσημο μέλος
Το χαμομηλι ειναι αρκετα ερεθιστικο και δεν πρεπει να χρησιμοποιηται πολυ συχνα γιατι μπορει να ερεθιζει το ματι. Συνεχισε τους καθαρισμους με φυσιολογικο ορο αλλα θα πρεπει να το πας και σε εναν κτηνιατρο να το δει και να σου πει αν χρειαζεται και καποιο κολυριο επιπλεονΚαλησπέρα,
πρίν περίπου 28 μέρες έβαλα στο σπίτι μια αδεσποτούλα για να γεννήσει έκανε 2 γατάκια το ένα δεν τα κατάφερε το άλλο ζεί και βασιλεύει εδώ και λίγες μέρες το ένα ματάκι του είχε κλείσει εντελώς και το καθάριζω με φυσιολογικό όρο και χαμομηλάκι μέσα στο πρώτο 24ωρο γέμισε πύον το οποιο και καθάρισα (πολύ σε ποσότητα) απο τότε μέχρι σήμερα καλυτερύει μέν,αλλα οποτε κοιμάται ξανακλείνει το ανοιγω πάλι με καθαρισμό (χωρίς πύον πια) μήπως πρέπει να πάρω κάποιο φάρμακο πρέπει να κάνω κάτι αλλο στο γατίνι?
Ευχαριστώ πολύ

JohnDVM
Διάσημο μέλος
Εξαρταται απο την συγκεντρωση του διαλυματος οσο πιο πυκνο ειναι τοσο πιο ερεθιστικο ειναι , για τα ζωα συνηθως λεμε να γινεται πλυση με χαμομηλι μια φορα την ημερα το πολυ και οχι πανω απο 5 μερεςΓια να μην δινω λαθος οδηγιες,σχετικα με το χαμομηλι,το οποιο μου το εχουν συστησει και οφθαλμιατρος για μωρο παιδι οταν ειχε επιπεφηκιτιδα(ελπιζω να το λεω και να το γραφω σωστα ),και οδοντιατρος για μενα οταν ειχα αποστημα,διευκρυνηστε μου ,δημιουργει προβλημα στα γατακια και καλο ειναι να μην το χρησιμοποιουμε;γιατι κι εγω στοΠερσακι που εχω ,καθαριζω ποτε -ποτε τα ματακια του με χαμομηλι χλιαρο.
![]()

Brizit
Νεοφερμένο μέλος
Καλημέρα σε όλους και σας ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας

σύντομα θα πάω το μικρούλη σε κτηνίατρο και την μαμά της 
Anastasia K
Νεοφερμένο μέλος
Ήθελα να σας ρωτήσω σχετικά με την γατούλα μου (έχω ξαναγράψει την περίπτωση σε άλλο θέμα αλλά μου είπαν να γράψω κι εδώ για να πάρω υπεύθυνη απάντηση από κτηνίατρο)Η γάτα μου που είναι 13 ετών παρουσίασε έντονη δύσπνοια, την πήγα στην κτηνίατρο μας, της έκανε υπέρηχο και μου είπε ότι πάσχει από λέμφωμα στο συκώτι, τα υπόλοιπα όργανα είναι γενικά επιβαρυμένα και έχει μαζέψει και υγρό στον πνεύμονα. Μου έδωσε χάπια κορτιζόνης Lasix και renitek και μου είπε πώς σε αυτές τις περιπτώσεις στην ουσία δεν υπάρχει θεραπεία , ο οργανισμός της θα ανταποκριθεί θετικά στην αρχή και μετά θα αρχίσει η αντίστροφη μέτρηση. Μου είπε ακόμα ότι στα ζώα οι χημειοθεραπείες είναι πολύ τοξικές και αναποτελεσματικές. Ισχύει κάτι τέτοιο? Γιατί διαβάζω στο internet ότι οι κτηνιατρική έχει προχωρήσει πολύ, χημειοθεραπείες γίνονται και στα ζώα πλέον και μάλιστα με λιγότερες παρενέργειες από ότι στους ανθρώπους. Ποια είναι η γνώμη σας? Θα μπορούσε να γίνει κάτι περισσότερο αν την πήγαινα σε κάποια υπερσύγχρονη κτηνιατρική κλινική ? το λέμφωμα πρέπει να το έχει εδώ και 3 χρόνια που έχασε απότομα βάρος αλλά επειδή δεν είχε άλλα συμπτώματα τότε και οι αιματολογικές είχαν βγει καθαρές δεν της κάναμε υπέρηχο.
Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων
alice
Πολύ δραστήριο μέλος
Εχτες στειρωσα δυο αδεσποτουλες. Τις κρατησα στο σπιτι το βραδυ, η μια ξυπνησε καλα μετα απο δυο με τρεις ωρες μετα την επεμβαση, πηξγε παρα πολλες φορες τουαλετα, εφαγε λιγο αλλα δεν ειπιε σχεδον καθολου νερο. Σημερα το πρωι που την βλεπω ειναι αρκετα πεσμενη, δεν δειχνει ενδιαφερον για φαγητο η νερο και το ενα της ματι ειναι γεματο τσιμπλες και το κραταει κλειστο.
Μπορει να εχει καποια σχεση η ναρκωση με αυτο? (Να σημειωσω πως η στειρωση δεν εγινε σε κτηνιατρειο αλλα σε εγκαταστασεις φιλοζωικης η οποια ειχε φερει κτηνιατρο απο εξωτερικο.)
JohnDVM
Διάσημο μέλος
Για να γινει η χημειοθεραπεια θα πρεπει να δουμε τι τυπος λεμφωματος ειναι και αυτο γινεται μονο με βιοψια στο συκωτι και δεν ξερω αν θα αντεξει την επεμβαση στη κατασταση που ειναι. Οι παρενεργειες εξαρτωνται απο το ποια φαρμακα θα χρησιμοποιηθουν και την κατασταση του ζωουΚαλησπέρα doctor
Ήθελα να σας ρωτήσω σχετικά με την γατούλα μου (έχω ξαναγράψει την περίπτωση σε άλλο θέμα αλλά μου είπαν να γράψω κι εδώ για να πάρω υπεύθυνη απάντηση από κτηνίατρο)Η γάτα μου που είναι 13 ετών παρουσίασε έντονη δύσπνοια, την πήγα στην κτηνίατρο μας, της έκανε υπέρηχο και μου είπε ότι πάσχει από λέμφωμα στο συκώτι, τα υπόλοιπα όργανα είναι γενικά επιβαρυμένα και έχει μαζέψει και υγρό στον πνεύμονα. Μου έδωσε χάπια κορτιζόνης Lasix και renitek και μου είπε πώς σε αυτές τις περιπτώσεις στην ουσία δεν υπάρχει θεραπεία , ο οργανισμός της θα ανταποκριθεί θετικά στην αρχή και μετά θα αρχίσει η αντίστροφη μέτρηση. Μου είπε ακόμα ότι στα ζώα οι χημειοθεραπείες είναι πολύ τοξικές και αναποτελεσματικές. Ισχύει κάτι τέτοιο? Γιατί διαβάζω στο internet ότι οι κτηνιατρική έχει προχωρήσει πολύ, χημειοθεραπείες γίνονται και στα ζώα πλέον και μάλιστα με λιγότερες παρενέργειες από ότι στους ανθρώπους. Ποια είναι η γνώμη σας? Θα μπορούσε να γίνει κάτι περισσότερο αν την πήγαινα σε κάποια υπερσύγχρονη κτηνιατρική κλινική ? το λέμφωμα πρέπει να το έχει εδώ και 3 χρόνια που έχασε απότομα βάρος αλλά επειδή δεν είχε άλλα συμπτώματα τότε και οι αιματολογικές είχαν βγει καθαρές δεν της κάναμε υπέρηχο.
Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων

ΟΥΡΑΝΙΑ
Περιβόητο μέλος
JohnDVM
Διάσημο μέλος
Μπορει να ειναι απλως μια φλεγμονη ή καποιο τσιμπημα μπορει να ειναι και η αρχη ρινοτραχεϊτιδας δεν μπορω να σου πω ακριβως χωρις να εχω δει το γατιΓιατρέ θα ήθελα να σε ρωτήσω κάτι. Το τρίτο βλέφαρο σε μωρό γατάκι 1 μήνα μπορεί να σημαίνει κάτι? Η γιατρός μου έδωσε σταγόνες tobrex μόνο και μου είπε ότι όλα είναι εντάξει

- Status
- Το θέμα δεν είναι ανοιχτό για νέες απαντήσεις.
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 62 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
- Joji
- dionysia_p
- Βαλκα
- AnnieGr
- ΓΑΤΟΥΛΗΣ ΝΟΥΛΗΣ
- ofilia
- mayrh gata
- Aρτεμις
- Djali
- sissoulaki
- alkinoow123
- kaith18927
- ΧΙΟΝΑΤΗ15585
- Zoro-mpoy
- tasos_perama
- sissy12
- 3lbereth
- F.Butter
- CoffeeBlack
- maiksth
- uncle_nontas
- anthilia
- Marw-Sissy
- Lia_cha
- Κριτολαος
- vampce
- ΕΛΑ
- giannisvitara
- Mona1
- mpirarxos
- Βάσω Μαν
- ANTONELLA
- sararoutsi
- Claire Rentfield
- aston3
- Javier
- λένα117
- dkat
- kitara
- kitcat
- Kostasrc
- ΜαρίαΣτρ80
- Vakova
- gatito
- raccoon
- dorothea_v
- nasstazia
- Roulita16248
- Βρεγμένη γάτα
- ManolisG
- nasia99
- lelocat
- ankas
- JohnDVM
- konstans
- 761
- Ελένη Άνση
- Pennylane
- Lord Kratos
- tz3nh
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool