JohnDVM
Διάσημο μέλος
Μαλλον απο το αγχος της που προσπαθησες να της δωσεις το χαπακιΕκανα απόπειρα(2η αποτυχημένη σε ένα χρόνο) να δώσω Drontal στη μία γατούλα μου.Την έλιωσα σε φλυντζανάκι και έβαλα λίγο νερό, την ανακάτεψα και πήρα το περιεχόμενο με σύριγγα και της την έδωσα.Την έφτυσε όλη
Κατευθεία της έδωσα κονσέρβα για να φτιάξει η γεύση της και ενω έτρωγε έκανε εμετό βγάζοντας όλη την κονσέρβα.
Απο τι λέτε να προήλθε ο εμετός?![]()

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Kira
Νεοφερμένο μέλος
Το ασθμα ειναι χρονια κατασταση, θα πρεπει να κανετε και μια ακτινογραφια στον θωρακα για να δουμε τους πνευμονες της και ισως χρειαστει θεραπεια για μεγαλυτερο διαστημα![]()
Την πήγα τελικά και μου ξαναέδωσε αντιβίωση και Magnacort για καμία 15αριά μέρες.Με το που της έδωσα 2 μέρες τα χάπια,σταμάτησε και ο βήχας πάντως..Τον ανησυχεί όμως που την ξαναέπιασε τόσο σύντομα.Μου είπε οτι δεν μπορεί να ζει συνέχεια με κορτιζόνη,αν παράδειγμα όσο μεγαλώνει την πιάνει για μεγάλα χρονικά διαστήματα..τί γίνεται συνήθως σε τέτοιες περιπτώσεις;
Tί επιπτώσεις μπορεί να έχει στην υγεία της η κορτιζόνη; και αν της κάνω την ακτινογραφία τί περιμένουμε να δείξει που θα μας προτρέπει να κάνουμε θεραπεία για μεγαλύτερο διάστημα; Και το οτι της βρίσκει λίγα ακροαστικά τί σημαίνει;
συγνώμη για τις πολλές ερωτήσεις αλλα ανυσυχώ πολύ..και δεν θέλω να βλέπω να βασανίζεται έτσι..
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Ceres Victoria
Διακεκριμένο μέλος
JohnDVM
Διάσημο μέλος
Μπορεις να του καθαρισεις τα ματακια με φυσιολογικο ορο και να δοκιμασεις καποιο κολυριο με αντιβιωση για μερικες μερες π.χ. τομπρεξκαλημερα γιατρε, εχω βρει εναν αδεσποτο γατουλη, πρεπει να ειναι 6-12 μηνων. Πρεπει να εχει προβλημα στα ματακια του γιατι φαινεται η ασπρη μεμβρανη στις ακρες των ματιων του. Δεν φαινεται παντα, αλλα τις περισσοτερες φορες οταν κοιταει προς τα πανω φαινεται. Στον κτηνιατρο δεν μπορω να τον παω ακομα γιατι χτυπησα το ποδι μου και δεν μπορω να περπατησω. Υπαρχει κατι να του δωσω μεχρι να τον παω στον γιατρο για να μην χειροτερεψει;
, αλλα αμα δεν παρουσιασει βελτιωση θα πρεπει να το δει κτηνιατροςΣημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
JohnDVM
Διάσημο μέλος
Ειναι αρκετα δυνατη η αντιβιωση,μηπως εχει καποια εμφραξη της ουρηθρας η καποιας μορφης ακρατεια που μπορει να οφειλεται σε νευρολογικο προβλημαΚαλησπέρα γιατρέ! Είχα στείλει ξανά για το πρόβλημα του γάτου μου. Βγάζει κάτι υγρά, που μάλλον είναι ούρα. Τον πήγα στο κτηνίατρο και κάναμε εξετάσεις ούρων. Του βρήκε ουρολοίμωξη και την ΝοΚΟΓ. Μου έδωσε ειδική τροφή και αντιβίωση(Baytril flavour 15mg) ένα χάπι την ημέρα. Έχει μία εβδομάδα τώρα που το παίρνει αλλά δεν παρατήρησα κάποια βελτίωση. Δεν μου εμφανίζει κάποιο άλλο πρόβλημα της ΝοΚΟΓ. Η διάθεση του είναι πολύ καλή. Το μόνο που έχει είναι ότι βγάζει αυτές τις σταγόνες εκεί που περπατάει. Μάλιστα εδώ και 1-2 μέρες παρατήρησα ότι δεν στάζουν αλλά τινάζονται 15-20 εκατοστά. Και στον ύπνο του την κουβέρτα του την κάνει μούσκεμα. Μήπως έχει κάτι άλλο ή μήπως χρειάζεται μια πιο δυνατή αντιβίωση;

JohnDVM
Διάσημο μέλος
Την πήγα τελικά και μου ξαναέδωσε αντιβίωση και Magnacort για καμία 15αριά μέρες.Με το που της έδωσα 2 μέρες τα χάπια,σταμάτησε και ο βήχας πάντως..Τον ανησυχεί όμως που την ξαναέπιασε τόσο σύντομα.Μου είπε οτι δεν μπορεί να ζει συνέχεια με κορτιζόνη,αν παράδειγμα όσο μεγαλώνει την πιάνει για μεγάλα χρονικά διαστήματα..τί γίνεται συνήθως σε τέτοιες περιπτώσεις;
Tί επιπτώσεις μπορεί να έχει στην υγεία της η κορτιζόνη; και αν της κάνω την ακτινογραφία τί περιμένουμε να δείξει που θα μας προτρέπει να κάνουμε θεραπεία για μεγαλύτερο διάστημα; Και το οτι της βρίσκει λίγα ακροαστικά τί σημαίνει;συγνώμη για τις πολλές ερωτήσεις αλλα ανυσυχώ πολύ..και δεν θέλω να βλέπω να βασανίζεται έτσι..
Νεοφερμένο μέλος
Kira
Νεοφερμένο μέλος
Τα ακροαστικα σημαινουν καποια βρογχιτιδα, η μακροχρονια χρηση της κορτιζονης μπορει να οδηγησει σε προβλημα με τα επινεφριδια ή στο συκώτι. Η ακτινογραφια μετα απο καποιο διαστημα θα δειξει αν καλυτερευει η κατασταση η οχι
Ευχαριστώ πολύ γιατρέ

JohnDVM
Διάσημο μέλος
Μπορει να δοκιμασει και θεραπεια με ορμονες (messalin) που χρησιμοποιηται στα σκυλια αλλα δεν εχει ενδειξη για τους γατουςΡώτησα και την κτηνίατρο μου σήμερα και μου είπε το ίδιο πράγμα, δηλαδή ότι οφείλεται σε ακράτεια που οφείλεται σε νευρολογικό πρόβλημα. Δεν ξέρει τι πρέπει να του δώσει και είπε να τις δώσω λίγες μέρες για να το ψάξει το θέμα επειδή είναι σπάνια περίπτωση. Ανησυχώ όμως. Αν δεν υπάρχει κάποια θεραπεία τι γίνεται μετά;

dora84
Νεοφερμένο μέλος
ntina10
Νεοφερμένο μέλος
Καλησπέρα γιατρέ θα ήθελα τη βοηθειά σας!!!
Ο γιατρός έχει διαγνώσει στο γατούλη μου δερματόφυτα.
Μου σύστησε ως θεραπεία,να τον κάνω μπάνιο με ένα φαρμακευτικό αφρόλουτρο και να του βάζω την ίδια κρέμα όπου έχει πρόβλημα.
Μπάνιο δεν καταφέραμε να του κάνουμε,και την κρέμα την τρώει....

Ρωτάω το γιατρό αν υπάρχει κάποια άλλη θεραπεία και μου λέει όχι...
Είναι δυνατόν???
Χρόνο δεν έχω βρεί,να επισκεφτώ άλλο γιατρό....και δυστυχώς όσο περνάνε οι μέρες χειροτερέυει...έχει μείνει σχεδόν χωρίς τρίχωμα.
Επίσης τρώει ελάχιστα.Πάντα έτρωγε λίγο αλλά τώρα έχει παραγίνει το κακό.
Κατά τα άλλα είναι ορεξάτος και παίζει!!!
Σας παρακαλώ πολύ βοηθήστε μας!!!!
Μήπως υπάρχει κάποια θεραπεία σε μορφή σπρέι ή κάτι άλλο που να μπορούμε να κάνουμε να γίνει καλά????
kounelaki
Περιβόητο μέλος
elvenstar
Επιφανές μέλος
JohnDVM
Διάσημο μέλος
Υπάρχει αντιμυκητιακό σιροπακι που πρεπει να το παιρνει κάθε μερα για μια εβδομαδα , μια εβδομαδα παυση , αλλη μια εβδομαδα θεραπεια , παλι μια εβδομάδα παυση και τελος μια εβδομαδα θεραπεια λεγεται Intrafungol και το βρισκεις σε κτηνιατρεια. Αν το γατακι ειναι μικρο καλυτερα ν ατο δωσετε οταν μεγαλωσει λιγο γιατι μπορει να πειραξει το συκώτι τουΚαλησπέρα γιατρέ θα ήθελα τη βοηθειά σας!!!
Ο γιατρός έχει διαγνώσει στο γατούλη μου δερματόφυτα.
Μου σύστησε ως θεραπεία,να τον κάνω μπάνιο με ένα φαρμακευτικό αφρόλουτρο και να του βάζω την ίδια κρέμα όπου έχει πρόβλημα.
Μπάνιο δεν καταφέραμε να του κάνουμε,και την κρέμα την τρώει....
Ρωτάω το γιατρό αν υπάρχει κάποια άλλη θεραπεία και μου λέει όχι...
Είναι δυνατόν???
Χρόνο δεν έχω βρεί,να επισκεφτώ άλλο γιατρό....και δυστυχώς όσο περνάνε οι μέρες χειροτερέυει...έχει μείνει σχεδόν χωρίς τρίχωμα.
Επίσης τρώει ελάχιστα.Πάντα έτρωγε λίγο αλλά τώρα έχει παραγίνει το κακό.
Κατά τα άλλα είναι ορεξάτος και παίζει!!!
Σας παρακαλώ πολύ βοηθήστε μας!!!!
Μήπως υπάρχει κάποια θεραπεία σε μορφή σπρέι ή κάτι άλλο που να μπορούμε να κάνουμε να γίνει καλά????

JohnDVM
Διάσημο μέλος

ntina10
Νεοφερμένο μέλος

Ο γατούλης είναι 15 μηνών οπότε δεν νομίζω να τον πειράξει!!!!
Υπάρχει και σε μορφή χαπιού???
Θα είναι πιο έυκολο να το λιώνω και να το βάζω μέσα στην κονσέρβα,από το σιροπάκι.
Αν τελικά δεν υπάρχει σε μορφή χαπιού πόσο σιροπάκι πρέπει να του δίνω καθημερινά???
JohnDVM
Διάσημο μέλος
Υπαρχει χαπι αλλα ειναι ανθρωπινο και οχι κτηνιατρικο και ειναι πιο δυσκολο να υπολογισεις την δοσηΕυχαριστώ πολύ γιατρέ!!!!
Ο γατούλης είναι 15 μηνών οπότε δεν νομίζω να τον πειράξει!!!!
Υπάρχει και σε μορφή χαπιού???
Θα είναι πιο έυκολο να το λιώνω και να το βάζω μέσα στην κονσέρβα,από το σιροπάκι.
Αν τελικά δεν υπάρχει σε μορφή χαπιού πόσο σιροπάκι πρέπει να του δίνω καθημερινά???

ntina10
Νεοφερμένο μέλος
Αν δεν κάνει καμία θεραπεία δεν υπάρχει καμία περίπτωση να του περάσει????
Κοντά στα αυτάκια του που πρίν ήταν κενό έχει βγάλει λίγο χνουδάκι!!!!
Και πάλι σας ευχαριστώ πολύ για τη βοήθεια!!!
JohnDVM
Διάσημο μέλος
Αν δεν γινει θεραπεια μπορει για καποιο διαστημα να παρατηρηθει οτι φτιαχνει αλλα μετα να ξανα εμφανιστει σε μεγαλυτερη εκτασηΟπότε εφόσον θα είναι δύσκολο να υπολογίσω τη δόση,είναι και επικίνδυνο λογικά.
Αν δεν κάνει καμία θεραπεία δεν υπάρχει καμία περίπτωση να του περάσει????
Κοντά στα αυτάκια του που πρίν ήταν κενό έχει βγάλει λίγο χνουδάκι!!!!
Και πάλι σας ευχαριστώ πολύ για τη βοήθεια!!!

- Status
- Το θέμα δεν είναι ανοιχτό για νέες απαντήσεις.
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 62 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
- Joji
- dionysia_p
- Βαλκα
- AnnieGr
- ΓΑΤΟΥΛΗΣ ΝΟΥΛΗΣ
- ofilia
- mayrh gata
- Aρτεμις
- Djali
- sissoulaki
- alkinoow123
- kaith18927
- ΧΙΟΝΑΤΗ15585
- Zoro-mpoy
- tasos_perama
- sissy12
- 3lbereth
- F.Butter
- CoffeeBlack
- maiksth
- uncle_nontas
- anthilia
- Marw-Sissy
- Lia_cha
- Κριτολαος
- vampce
- ΕΛΑ
- giannisvitara
- Mona1
- mpirarxos
- Βάσω Μαν
- ANTONELLA
- sararoutsi
- Claire Rentfield
- aston3
- Javier
- λένα117
- dkat
- kitara
- kitcat
- Kostasrc
- ΜαρίαΣτρ80
- Vakova
- gatito
- raccoon
- dorothea_v
- nasstazia
- Roulita16248
- Βρεγμένη γάτα
- ManolisG
- nasia99
- lelocat
- ankas
- JohnDVM
- konstans
- 761
- Ελένη Άνση
- Pennylane
- Lord Kratos
- tz3nh
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool