Υακίνθη
Νεοφερμένο μέλος
γιατρε καλημερα ,
θα ηθελα την αποψη σας για την περιπτωση που υπαρχει αναγκη να συμβιωσει ενα καλαζαρικο σκυλι με αλλα υγιη, για να ειμαστε ειλικρινεις δεν ειναι περιπτωση ειναι γεγονος , ειμαστε 5 υγιεστατα σκυλια απο 3 εως 14 ετων και μας προεκυψε συγκατοικος περιπου ετων 5 θα ελεγα με καλαζαρ , πιστευετε οτι ειναι επικινδυνο ?? τα ζωα ειναι ολα ψεκασμενα με advantix για καλοκαιρι , frontline το χειμωνα , και το καλαζαρικο μου ειπαν οτι παιρνει ζιλαπουρ καθημερινα - θα το παμε τωρα στη δικη μας την γιατρο για παρεταιρω θεραπεια - , υπαρχει κατι αλλο που πρεπει να κανουμε ?? ισχυει οτι εφοσον κανει θεραπεια δεν ειναι πλεον δυνατη η μεταδοση απο το συγκεκριμενο ζωο σε αλλο ?? ισχυει οτι δεν ειναι μεταδοσιμο σε ανθρωπους ?? το advantix τι χρονικη περιοδο καλυπτει? μηνα η δυο εβδομαδων ? καθε ποσο συχνα μπορουμε να το βαζουμε στο ζωο χωρις να το εξοντωσουμε απο την αμπουλα πριν προλαβει το καλαζαρ ?? autan μπορουμε να βαζουμε στα σκυλια προληπτικα ?? αυτη η citronella που μου εδωσαν κυριολεκτικα βρωμαει απαισια δεν αντεχεται .συγγνωμη για τον καταιγισμο των ερωτησεων , δεν θα ηθελα ομως απο αμελεια να διακινδυνευσω την υγεια της ομαδας ....θα επανελθω με ερωτησεις για την θεραπεια του καλαζαρ μολις μαθω λεπτομερειες για την κατασταση του για να μπορω να σας το περιγραψω , στα δικα μου τα ματια δειχνει απλα αθλιο
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
JohnDVM
Διάσημο μέλος
Το καλαζαρ για να μεταδοθει απο σκυλο σε σκυλο πρεπει να μεινει 7 ημερες περιπου στο σωμα της σκνιπας για να ωριμασει το παρασιτο στην μολυνουσα μορφη. Για να αποφυγεις οποιοδηποτε κινδυνο θα πρεπει το αρρωστο σκυλι απο την ωρα που σουρουπωνει μεχρι το πρωι να μενει σε ειδικο κλουβι ντυμενο με ειδική σιτα με τρύπες πολυ μικρης διαμετρου ωστε να μην μπορει να μπει η σκνιπα να το τσιμπησει. Και τα υγιη και το αρρωστο σκυλι θα πρεπει να βαζουν την advantix καθε 25-30 μερες. Το αουταν μπορεις να βαλεις λιγο στην εσωτερικη πλευρα των αυτιων για να δεις μηπως κανει αλλεργικη αντιδραση αν δεν κανει μπορεςι να βαζεις στα αυτια και λιγο στο κεφαλι. Ο ανθρωπος δεν κινδυνευει αφου δεν υπαρχει σκνιπα που να πηγαινει απο τον σκυλο στον ανθρωπο στην Ελλαδαγιατρε καλημερα ,
θα ηθελα την αποψη σας για την περιπτωση που υπαρχει αναγκη να συμβιωσει ενα καλαζαρικο σκυλι με αλλα υγιη, για να ειμαστε ειλικρινεις δεν ειναι περιπτωση ειναι γεγονος , ειμαστε 5 υγιεστατα σκυλια απο 3 εως 14 ετων και μας προεκυψε συγκατοικος περιπου ετων 5 θα ελεγα με καλαζαρ , πιστευετε οτι ειναι επικινδυνο ?? τα ζωα ειναι ολα ψεκασμενα με advantix για καλοκαιρι , frontline το χειμωνα , και το καλαζαρικο μου ειπαν οτι παιρνει ζιλαπουρ καθημερινα - θα το παμε τωρα στη δικη μας την γιατρο για παρεταιρω θεραπεια - , υπαρχει κατι αλλο που πρεπει να κανουμε ?? ισχυει οτι εφοσον κανει θεραπεια δεν ειναι πλεον δυνατη η μεταδοση απο το συγκεκριμενο ζωο σε αλλο ?? ισχυει οτι δεν ειναι μεταδοσιμο σε ανθρωπους ?? το advantix τι χρονικη περιοδο καλυπτει? μηνα η δυο εβδομαδων ? καθε ποσο συχνα μπορουμε να το βαζουμε στο ζωο χωρις να το εξοντωσουμε απο την αμπουλα πριν προλαβει το καλαζαρ ?? autan μπορουμε να βαζουμε στα σκυλια προληπτικα ?? αυτη η citronella που μου εδωσαν κυριολεκτικα βρωμαει απαισια δεν αντεχεται .συγγνωμη για τον καταιγισμο των ερωτησεων , δεν θα ηθελα ομως απο αμελεια να διακινδυνευσω την υγεια της ομαδας ....θα επανελθω με ερωτησεις για την θεραπεια του καλαζαρ μολις μαθω λεπτομερειες για την κατασταση του για να μπορω να σας το περιγραψω , στα δικα μου τα ματια δειχνει απλα αθλιο
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Υακίνθη
Νεοφερμένο μέλος
Το καλαζαρ για να μεταδοθει απο σκυλο σε σκυλο πρεπει να μεινει 7 ημερες περιπου στο σωμα της σκνιπας για να ωριμασει το παρασιτο στην μολυνουσα μορφη. Για να αποφυγεις οποιοδηποτε κινδυνο θα πρεπει το αρρωστο σκυλι απο την ωρα που σουρουπωνει μεχρι το πρωι να μενει σε ειδικο κλουβι ντυμενο με ειδική σιτα με τρύπες πολυ μικρης διαμετρου ωστε να μην μπορει να μπει η σκνιπα να το τσιμπησει. Και τα υγιη και το αρρωστο σκυλι θα πρεπει να βαζουν την advantix καθε 25-30 μερες. Το αουταν μπορεις να βαλεις λιγο στην εσωτερικη πλευρα των αυτιων για να δεις μηπως κανει αλλεργικη αντιδραση αν δεν κανει μπορεςι να βαζεις στα αυτια και λιγο στο κεφαλι. Ο ανθρωπος δεν κινδυνευει αφου δεν υπαρχει σκνιπα που να πηγαινει απο τον σκυλο στον ανθρωπο στην Ελλαδα
ΑΥΤΟ ΑΚΟΥΓΕΤΑΙ ΑΠΑΝΘΡΩΠΟ , πως γινεται να κλεινω ενα σκυλο για ολη την νυχτα σε κλουβι με σιτα , θα παραφρονησει και μαζι με αυτον και εγω , δηλαδη αν καταλαβα καλα παροτι κανει θεραπεια εξακολουθει να ειναι μεταδοτικο , και συγνωμη η σκνιπα ας πουμε οτι τσιμπαει το αρρωστο δεν θα πεθανει ?? θα ζησει για να τσιμπησει και αλλο ζωο¨?? τοτε το advantix τι ακριβως κανει ?? τιποτα δεν καταλαβαινω
JohnDVM
Διάσημο μέλος
Ο νομος επιβαλει τα σκυλια που κανουν θεραπεια για το καλαζαρ τη νυχτα να μενουν σε χωρους προστατευμενους απο τη σκνιπα, μια τετοια κατασκευη ειναι ενα κλουβι 2μΧ4μΧ2μ ντυμενο με σιτα, για ενα διαστημα στην αρχη της θεραπεια κυκλοφορουν αρκετα παρασιτα στο αιμα του και οι αμπουλες και τα λουρια εχουν ενα 95% εντομοαπωθητικη και ενα 92% εντομοκτονο δραση οποτε ολο και καποια σκνιπα μπορει να τσιμπησει θεωρητικαΑΥΤΟ ΑΚΟΥΓΕΤΑΙ ΑΠΑΝΘΡΩΠΟ , πως γινεται να κλεινω ενα σκυλο για ολη την νυχτα σε κλουβι με σιτα , θα παραφρονησει και μαζι με αυτον και εγω , δηλαδη αν καταλαβα καλα παροτι κανει θεραπεια εξακολουθει να ειναι μεταδοτικο , και συγνωμη η σκνιπα ας πουμε οτι τσιμπαει το αρρωστο δεν θα πεθανει ?? θα ζησει για να τσιμπησει και αλλο ζωο¨?? τοτε το advantix τι ακριβως κανει ?? τιποτα δεν καταλαβαινω
, εναλλακτικα μπορεις να το εχεις το σκυλι μεσα στο σπιτι και να χρησιμοποιεις τα συνηθη εντομοαποθητικα μεσαΣημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
matina-NP
Νεοφερμένο μέλος
η γατουλα μου γεννησε τον απριλη6γατουλια κ μετα απο 1 1/2 μηνα καναμε στειρωση κ ο κτηνιατρος ειδε υγρο στην κοιλια.μας ειπε οτι μπορει να ειναι λοιμωδη περιτονιτιδα κ αρχισαμε καθε μερα ενεσεις αντιβιωσης κ μετα χαπια κ τωρα ειναι καλα-μας ειπε οτι μαλλον τελικα δεν ηταν αυτη η αρρωστια γιατι εγινε γρηγορα καλα-υπαρχει περιπτωση το υγρο να ηταν απ'την εγκυμοσυνη η τι αλλο θα μπορουσε να ειναι...?

JohnDVM
Διάσημο μέλος
πολλα θα μπορουσαν να ειναι απο μια υποκλινικη περιτονιτιδα μεχρι υγρα απο την επεμβαση , παντως λοιμωδη περιτονιτιδα δεν ηταν γιατι απο τη στιγμη που θα εμφανιστουν τα συμπτωματα η γατα πεθαινει σε μερικες μερεςειχα ξανακανει την ερωτηση αλλου αλλα δεν ειχα δει οτι εδω υπαρχει κτηνιατρος ν'απαντησει γι'αυτο συγνωμη που θα ξαναπω τα ιδια..
η γατουλα μου γεννησε τον απριλη6γατουλια κ μετα απο 1 1/2 μηνα καναμε στειρωση κ ο κτηνιατρος ειδε υγρο στην κοιλια.μας ειπε οτι μπορει να ειναι λοιμωδη περιτονιτιδα κ αρχισαμε καθε μερα ενεσεις αντιβιωσης κ μετα χαπια κ τωρα ειναι καλα-μας ειπε οτι μαλλον τελικα δεν ηταν αυτη η αρρωστια γιατι εγινε γρηγορα καλα-υπαρχει περιπτωση το υγρο να ηταν απ'την εγκυμοσυνη η τι αλλο θα μπορουσε να ειναι...?![]()

matina-NP
Νεοφερμένο μέλος

Υακίνθη
Νεοφερμένο μέλος
Ο νομος επιβαλει τα σκυλια που κανουν θεραπεια για το καλαζαρ τη νυχτα να μενουν σε χωρους προστατευμενους απο τη σκνιπα, μια τετοια κατασκευη ειναι ενα κλουβι 2μΧ4μΧ2μ ντυμενο με σιτα, για ενα διαστημα στην αρχη της θεραπεια κυκλοφορουν αρκετα παρασιτα στο αιμα του και οι αμπουλες και τα λουρια εχουν ενα 95% εντομοαπωθητικη και ενα 92% εντομοκτονο δραση οποτε ολο και καποια σκνιπα μπορει να τσιμπησει θεωρητικα, εναλλακτικα μπορεις να το εχεις το σκυλι μεσα στο σπιτι και να χρησιμοποιεις τα συνηθη εντομοαποθητικα μεσα
αυτο μαλιστα γινεται , μεσα σε ενα δωματιο μονος του κλεισμενος με ταμπλετα για κουνουπια στην μπριζα _ αυτο εγω το αφηνω μερα νυχτα- και λεω να ψεκαζω κιολας στον αερα για ιπταμενα εντομα κατι λιγο - βεβαια γιατρε να σας πω οτι ο δικος μας γιατρος που τον ειδε τον φιλοξενουμενο διεγνωσε οτι ο σκυλος ειχε σιγουρα βλακα κτηνιατρο αν ειχε βεβαια , διοτι εχει ψωρα ( dermodex νομιζω το λενε ) με πυοδερμια στα ποδια με ανοιχτες πληγες , εκανε μια εξεταση πανω σε κατι τζαμακια , του πηρε αιμα και το στειλαμε στην αθηνα να ελεγξουμε τα παντα και ελπιζουμε να σας πουμε οτι δεν εχουμε καλαζαρ , αφηστε που αν εχει τελικα παιρνει λαθος δοση , διοτι αυτος πρεπει να παιρνει 2 ζιλαπουρ πρωι βραδυ ενω του δινουν 1 καθε πρωι
μολις εχουμε νεα θα σας ενημερωσουμε σχετικα και θα επανελθουμε με τον γνωστο καταιγισμο ερωτησεων
σας χιλιοευχαριστουμε για αλλη μια φορα υακινθη
JohnDVM
Διάσημο μέλος
1ον το σχολιο του συναδελφου για τον σκυλο το θεωρω τουλαχιστον ακαιρο για να μην πω τιποτα αλλοαυτο μαλιστα γινεται , μεσα σε ενα δωματιο μονος του κλεισμενος με ταμπλετα για κουνουπια στην μπριζα _ αυτο εγω το αφηνω μερα νυχτα- και λεω να ψεκαζω κιολας στον αερα για ιπταμενα εντομα κατι λιγο - βεβαια γιατρε να σας πω οτι ο δικος μας γιατρος που τον ειδε τον φιλοξενουμενο διεγνωσε οτι ο σκυλος ειχε σιγουρα βλακα κτηνιατρο αν ειχε βεβαια , διοτι εχει ψωρα ( dermodex νομιζω το λενε ) με πυοδερμια στα ποδια με ανοιχτες πληγες , εκανε μια εξεταση πανω σε κατι τζαμακια , του πηρε αιμα και το στειλαμε στην αθηνα να ελεγξουμε τα παντα και ελπιζουμε να σας πουμε οτι δεν εχουμε καλαζαρ , αφηστε που αν εχει τελικα παιρνει λαθος δοση , διοτι αυτος πρεπει να παιρνει 2 ζιλαπουρ πρωι βραδυ ενω του δινουν 1 καθε πρωι
μολις εχουμε νεα θα σας ενημερωσουμε σχετικα και θα επανελθουμε με τον γνωστο καταιγισμο ερωτησεων
σας χιλιοευχαριστουμε για αλλη μια φορα υακινθη
. Η δεμοδηκωση ειναι ενα ειδος ψωρας η οποια πολλες φορες συνυπαρχει με το καλαζαρ
γιατι το καλαζαρ προκαλει και ανοσοκαταστολη. Και αν πραγματι επιβεβαιωθει οτι εχει καλαζαρ? ποιος θα ειναι ο βλακας?
2ον Το καλαζαρ ειναι μια συστεμικη νόσος που μπορει να εμφανισει περιπου 17 διαφορετικα συμπτωματα , αλα μαζι η μονο ενα απο αυτα και πολλες φορες συνυπαρχει με αλλες καταστασεις οπως ειναι η ψωρα , το πυοδερμα κ.α.
Συνηθως οταν οι κτηνιατροι λεμε οτι καποιο ζωο εχει καλαζαρεχουμε κανει εξετασεις αιματος, εκτος και αν την διαγνωση την εχει κανει ο μπρμπα κωστας απο τη γωνια που παντα ειχε σκυλια και ταίζε αποφαγια

το Zyllapour δινεται 15mg/kg 1ή 2 φορες την ημερα

Ευχομαι να εχετε καλα αποτελεσματα απο τις εξετασεις

kounelaki
Περιβόητο μέλος

Καναμε και αποπαρασιτωση.Αφου του εδωσε χαπι,του εβαλε και την αμπουλα,ο Σηφης μου αρχισε να βγαζει σαλια λες και ηθελε να κανει εμετο το χαπι...Αυτο υπεθεσα και οτι στρεσαριστηκε αλλα ο γιατρος μου ειπε οτι ειναι απο το φαρμακο!

Αυτο για μερικα δεπτερολεπτα αφου του εβαλε αμπουλα.
Πως δρα η αμπουλα?Γιατι το εκανε αυτο?Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
σιεννα
Εκκολαπτόμενο μέλος
Μπορει τοσα χρονια να τους εβαζα λαθος το φαρμακο?Ποτε δεν ειχα βρει ψυλλους πανω τους,και μονο καμια φορα τις βλεπω να ξυνονται κοντα στα αυτακια,αλλα θεωρω οτι ειναι φυσιολογικο
(εχω δοκιμασει πολλες φορες το σπρει,αλλα ειδικα η Σιεννα ταραζεται τοσο πολυ που την τελευταια φορα εβγαζε σαλια απο την τρεμουλα της!:cry:Ευχαριστω πολυ
Υακίνθη
Νεοφερμένο μέλος
1ον το σχολιο του συναδελφου για τον σκυλο το θεωρω τουλαχιστον ακαιρο για να μην πω τιποτα αλλο. Η δεμοδηκωση ειναι ενα ειδος ψωρας η οποια πολλες φορες συνυπαρχει με το καλαζαρ
γιατι το καλαζαρ προκαλει και ανοσοκαταστολη. Και αν πραγματι επιβεβαιωθει οτι εχει καλαζαρ? ποιος θα ειναι ο βλακας?
2ον Το καλαζαρ ειναι μια συστεμικη νόσος που μπορει να εμφανισει περιπου 17 διαφορετικα συμπτωματα , αλα μαζι η μονο ενα απο αυτα και πολλες φορες συνυπαρχει με αλλες καταστασεις οπως ειναι η ψωρα , το πυοδερμα κ.α.
Συνηθως οταν οι κτηνιατροι λεμε οτι καποιο ζωο εχει καλαζαρεχουμε κανει εξετασεις αιματος, εκτος και αν την διαγνωση την εχει κανει ο μπρμπα κωστας απο τη γωνια που παντα ειχε σκυλια και ταίζε αποφαγια
το Zyllapour δινεται 15mg/kg 1ή 2 φορες την ημερα
Ευχομαι να εχετε καλα αποτελεσματα απο τις εξετασεις![]()
το σχολιο ειναι δικο μου και οχι του συναδελφου σας , καταλαβαινω την συναδελφικη σας αλληλεγγυη , κανεις δεν ειπε οτι δεν εχει καλαζαρ , θα το δουμε την δευτερα αυτο , ειπα οτι δεν επερνε κανενος ειδους θεραπεια για ολα τα υπολοιπα με αποτελεσμα να υποφερει , το ζωο ηρθε στα χερια μου απο στεγη ζωων στην αθηνα και δεν ειχε διαγνωσθει ουτε η ηλικια του σωστα , αν υπαρχει γιατρος που τον παρακολουθουσε θα μου επιτρεψεται να αναζητησω τις ευθυνες του .. προς το παρον ομως θελω να ελπιζω οτι θα εχουμε καλα αποτελεσματα , σας ευχαριστω πραγματικα πολυ , εκτιμω την σταση σας , και σας παρακαλω να μην με παρεξηγειτε αν μερικες φορες λογω παθους ειμαι πιο εριστικη απο οσο πρεπει
JohnDVM
Διάσημο μέλος
Για να διαγνωστει τροφικη αλλεργια θα πρεπει να αποκλειστουν ολα τα αλλα νοσηματα που προκαλουν κνησμοΓιατρε πηγα σημερα το γατουλι μου στον κτηνιατρο γιατι ξυνοτανε και μου ειπε οτι εχει αλλεργια στην τροφη.Το ταιζα royal canin και μερικες φορες purina one για στειρωμενα.Τωρα μας εδωσε μια νεα τροφη χυμα...Μου φαινεται περιεργο να εχει αλλεργια σε τοσο καλη τροφη...Anyway..Καμια φορα του δινω λιχουδιες(αυτες που πουλανε στα σουπερ μαρκετ σε φακελακια).Τωρα δεν μπορω να του δινω?Ξηρα τροφη θα τρωει μονο σε ολη του τη ζωη?
Καναμε και αποπαρασιτωση.Αφου του εδωσε χαπι,του εβαλε και την αμπουλα,ο Σηφης μου αρχισε να βγαζει σαλια λες και ηθελε να κανει εμετο το χαπι...Αυτο υπεθεσα και οτι στρεσαριστηκε αλλα ο γιατρος μου ειπε οτι ειναι απο το φαρμακο!Αυτο για μερικα δεπτερολεπτα αφου του εβαλε αμπουλα.
Πως δρα η αμπουλα?Γιατι το εκανε αυτο?
. Αν εχει τροφικη αλλεργια θα πρεπει να τρωει υποαλλεργικη τροφη συνεχεια και να αποφευγονται οι λιχουδιες. Τα σαλια και αυτα μαλλον ειναι απο την αμπουλα , ειτε την εγλειψε ειτε του εβαλε παραπανω απο οσο χρειαζεται
JohnDVM
Διάσημο μέλος
Οταν τα κουρευεις εισαι σιγουρη οτι το φαρμακο θα παει ολο στο δερμα ενω αμα χωριζεις τις τριχες μπορει να παει και λιγο στις τριχες και αν αργησει λιγο η αποροφηση του. Το να ξυριζεις ενα ζωο τουλαχιστον καθε δυο μηνες εκτος απο αντιαισθητικο δεν ειναι και τοσο πρακτικο οποτε προτιμαμαι τον τροπο με τη χωριστραΓιατρε καλησπερα.Προχθες που πηγαμε στον κτηνιατρο για ενα γενικο τσεκαπ στις γατουλες μου,εκανα καποιες ερωτησεις για το θεμα της αμπουλας.Η κοπελα γιατρος που ηταν εκεινη τη στιγμη και τις εξεταζε,μου ειπε πως για να τους βαζω την αμπουλα,πρεπει να τους κουρευω στο σβαρκακι καθε μηνα.Η Σιεννα ειναι κοντοτριχη(με πυκνο τριχωμα)και η Μεντη εχει λιγο πιο μακρυ τριχωμα και αυτη πυκνο.Μου φανηκε λιγο περιεργο αυτο,3 και 2 χρονια παντα καθε μηνα τους κανω χωριστρα,μεχρι να φανει το δερμα και τους τη βαζω.Ποτε δεν ειχα ακουσει οτι πρεπει να τις κουρευω για την αμπουλαΜπορει τοσα χρονια να τους εβαζα λαθος το φαρμακο?Ποτε δεν ειχα βρει ψυλλους πανω τους,και μονο καμια φορα τις βλεπω να ξυνονται κοντα στα αυτακια,αλλα θεωρω οτι ειναι φυσιολογικο
(εχω δοκιμασει πολλες φορες το σπρει,αλλα ειδικα η Σιεννα ταραζεται τοσο πολυ που την τελευταια φορα εβγαζε σαλια απο την τρεμουλα της!:cry:
Ευχαριστω πολυ

kounelaki
Περιβόητο μέλος
Ποια νοσηματα μπορει να προκαλουν κνησμο?Ο Σηφης μου μενει αποκλειστικα μες το σπιτι.Ψαξαμε για ψιλους και παρασιτα και δεν εχει σιγουρα.Του ειπα οτι ειχε περασει ψωρα στα αυτια και τον κοιταξε και μου ειπε δεν ειναι.Τι αλλο μπορει να ειναι και πως θα το καταλαβω?Ξυνεται μονο σε εκεινο το σημειο,λιγο πιο κατω απο τα αυτια....Για να διαγνωστει τροφικη αλλεργια θα πρεπει να αποκλειστουν ολα τα αλλα νοσηματα που προκαλουν κνησμο. Αν εχει τροφικη αλλεργια θα πρεπει να τρωει υποαλλεργικη τροφη συνεχεια και να αποφευγονται οι λιχουδιες. Τα σαλια και αυτα μαλλον ειναι απο την αμπουλα , ειτε την εγλειψε ειτε του εβαλε παραπανω απο οσο χρειαζεται
![]()
σιεννα
Εκκολαπτόμενο μέλος
Οταν τα κουρευεις εισαι σιγουρη οτι το φαρμακο θα παει ολο στο δερμα ενω αμα χωριζεις τις τριχες μπορει να παει και λιγο στις τριχες και αν αργησει λιγο η αποροφηση του. Το να ξυριζεις ενα ζωο τουλαχιστον καθε δυο μηνες εκτος απο αντιαισθητικο δεν ειναι και τοσο πρακτικο οποτε προτιμαμαι τον τροπο με τη χωριστρα![]()
Σ'ευχαριστω πολυ γιατρε!Μας εσωσες απο τη φαλακρα!!!

JohnDVM
Διάσημο μέλος
Η τροφικη αλλεργια εμφανιζει κνησμο σε ολο το σωμα και οχι μονο στο αυτι και κοκκινιζει ολο το σωμα. Μαλλον πρεπει να τον ενοχλει κατι στο αυτι η στη γυρω περιοχη για να ξυνεται μονο εκειΠοια νοσηματα μπορει να προκαλουν κνησμο?Ο Σηφης μου μενει αποκλειστικα μες το σπιτι.Ψαξαμε για ψιλους και παρασιτα και δεν εχει σιγουρα.Του ειπα οτι ειχε περασει ψωρα στα αυτια και τον κοιταξε και μου ειπε δεν ειναι.Τι αλλο μπορει να ειναι και πως θα το καταλαβω?Ξυνεται μονο σε εκεινο το σημειο,λιγο πιο κατω απο τα αυτια....

kounelaki
Περιβόητο μέλος
Η τροφικη αλλεργια εμφανιζει κνησμο σε ολο το σωμα και οχι μονο στο αυτι και κοκκινιζει ολο το σωμα. Μαλλον πρεπει να τον ενοχλει κατι στο αυτι η στη γυρω περιοχη για να ξυνεται μονο εκει![]()
Θα του δωσω αυτη την τροφη μεχρι να τελειωσει κι αν συνεχισει να ξυνεται θα τον ξαναπαω...Εξαλλου αυτο μου ειπε κι ο γιατρος. Να ρωτησω περι μυκητες?Υπαρχει περιπτωση να ειναι μυκητες και να ξυνεται μονο εκει? Ευχαριστω για τις απαντησεις σας...

anthoulaki
Εκκολαπτόμενο μέλος
JohnDVM
Διάσημο μέλος
λιγο δυσκολο να ειναι μυκητες μονο σε μια περιοχη, συνηθως οι μυκητες ριχνουν το τριχωμα με χαρακτηριστικο τροπο και συνηθως δεν προκαλουν φαγουραΘα του δωσω αυτη την τροφη μεχρι να τελειωσει κι αν συνεχισει να ξυνεται θα τον ξαναπαω...Εξαλλου αυτο μου ειπε κι ο γιατρος. Να ρωτησω περι μυκητες?Υπαρχει περιπτωση να ειναι μυκητες και να ξυνεται μονο εκει?
Ευχαριστω για τις απαντησεις σας...![]()

- Status
- Το θέμα δεν είναι ανοιχτό για νέες απαντήσεις.
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 62 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
- Joji
- dionysia_p
- Βαλκα
- AnnieGr
- ΓΑΤΟΥΛΗΣ ΝΟΥΛΗΣ
- ofilia
- mayrh gata
- Aρτεμις
- Djali
- sissoulaki
- alkinoow123
- kaith18927
- ΧΙΟΝΑΤΗ15585
- Zoro-mpoy
- tasos_perama
- sissy12
- 3lbereth
- F.Butter
- CoffeeBlack
- maiksth
- uncle_nontas
- anthilia
- Marw-Sissy
- Lia_cha
- Κριτολαος
- vampce
- ΕΛΑ
- giannisvitara
- Mona1
- mpirarxos
- Βάσω Μαν
- ANTONELLA
- sararoutsi
- Claire Rentfield
- aston3
- Javier
- λένα117
- dkat
- kitara
- kitcat
- Kostasrc
- ΜαρίαΣτρ80
- Vakova
- gatito
- raccoon
- dorothea_v
- nasstazia
- Roulita16248
- Βρεγμένη γάτα
- ManolisG
- nasia99
- lelocat
- ankas
- JohnDVM
- konstans
- 761
- Ελένη Άνση
- Pennylane
- Lord Kratos
- tz3nh
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool