JohnDVM
Διάσημο μέλος
Και τα δυο θα ελεγαΓιατρέ ο καλύτερος τρόπος να είναι προστατευμένα τα γατιά από τα εξωτερικά παράσιτα στην εξοχή είναι η αμπούλα η τα αντιπαρασιτικά λουράκια;
αλλα στην εξοχη ειναι λιγο επικινδυνα τα κολαρα μπορει να πιαστουν καπου και να μπλεχτει η γατα
, οποτε αμπουλα απαραιτητως και μαλιστα καθε μηνα , εξαρταται και απο το παρασιτικο φορτιο της περιοχηςΣημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
πηνελοπη
Εκκολαπτόμενο μέλος
Και τα δυο θα ελεγααλλα στην εξοχη ειναι λιγο επικινδυνα τα κολαρα μπορει να πιαστουν καπου και να μπλεχτει η γατα
, οποτε αμπουλα απαραιτητως και μαλιστα καθε μηνα , εξαρταται και απο το παρασιτικο φορτιο της περιοχης[/quot
Ευχαριστώ γιατρέ.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
kounelaki
Περιβόητο μέλος

Δεν την εχω φερει ακομα σε αμεση επαφη με τον Σηφη γτ θελω να την παω στο γιατρο.Φοβαμαι για λευχαιμια και για οτι αλλο μεταδιδεται και μπορει να ειναι θανατηφορο.Να κανω εξετασεις αιματος?Τι συστεινετε? Α!Και επειδη η γατουλα ηταν αδεσποτη αλλα δεν ξερουμε αν καποιος της ειχε κανει εμβολια θα παθει κατι αν της κανω και τα εχει ξανακανει?Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
kounelaki
Περιβόητο μέλος
Α!Και ο Σηφης εχει κανει εμβολιο λυσσας και 2 δοσεις του 3πλου!Γιατρε πηρα 2ο γατακι!Δεν την εχω φερει ακομα σε αμεση επαφη με τον Σηφη γτ θελω να την παω στο γιατρο.Φοβαμαι για λευχαιμια και για οτι αλλο μεταδιδεται και μπορει να ειναι θανατηφορο.Να κανω εξετασεις αιματος?Τι συστεινετε? Α!Και επειδη η γατουλα ηταν αδεσποτη αλλα δεν ξερουμε αν καποιος της ειχε κανει εμβολια θα παθει κατι αν της κανω και τα εχει ξανακανει?
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
JohnDVM
Διάσημο μέλος
Τι ηλικια εχει το νεο γατακι? Μπορεις να το ελεξεις με εξεταεις αιματος για λευχαιμια και FIV , λλα καλυτερα μετα τους 6 μηνες για να ειναι πιο αξιοπιστα τα αποτελεσματα, και με εξεταση κοπρανων για λοιμωδη περιτονιτιδα που ειναι λιγο αμφιβοληΓιατρε πηρα 2ο γατακι!Δεν την εχω φερει ακομα σε αμεση επαφη με τον Σηφη γτ θελω να την παω στο γιατρο.Φοβαμαι για λευχαιμια και για οτι αλλο μεταδιδεται και μπορει να ειναι θανατηφορο.Να κανω εξετασεις αιματος?Τι συστεινετε? Α!Και επειδη η γατουλα ηταν αδεσποτη αλλα δεν ξερουμε αν καποιος της ειχε κανει εμβολια θα παθει κατι αν της κανω και τα εχει ξανακανει?
. Αν ηταν αδεσποτο τοτε μαλλον δεν θα εχει κανει εμβολια ξανα, οποτε μπορεις να της κανεις
kounelaki
Περιβόητο μέλος
Ειναι περιπου 3-4 αντε 5 μηνων αλλα χωρις να ειμαι σιγουρη...Τι ηλικια εχει το νεο γατακι? Μπορεις να το ελεξεις με εξεταεις αιματος για λευχαιμια και FIV , λλα καλυτερα μετα τους 6 μηνες για να ειναι πιο αξιοπιστα τα αποτελεσματα, και με εξεταση κοπρανων για λοιμωδη περιτονιτιδα που ειναι λιγο αμφιβολη. Αν ηταν αδεσποτο τοτε μαλλον δεν θα εχει κανει εμβολια ξανα, οποτε μπορεις να της κανεις
![]()
Ειναι πολυ αδυνατο και μικροσωμο....Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
kounelaki
Περιβόητο μέλος
Ιντα εννοειται?Τι ηλικια εχει το νεο γατακι? Μπορεις να το ελεξεις με εξεταεις αιματος για λευχαιμια και FIV , λλα καλυτερα μετα τους 6 μηνες για να ειναι πιο αξιοπιστα τα αποτελεσματα, και με εξεταση κοπρανων για λοιμωδη περιτονιτιδα που ειναι λιγο αμφιβολη. Αν ηταν αδεσποτο τοτε μαλλον δεν θα εχει κανει εμβολια ξανα, οποτε μπορεις να της κανεις
![]()
JohnDVM
Διάσημο μέλος
οτι ανιχνευει ολους τους ιους της οικογενειας των κοροναιων και δεν ξεχωριζει ειδικα της λοιμωδους περιτονιτιδας, απλως οι περισσοτεροι προκαλουν διαρροια και ενα 70% των γατιων ειναι φορεας καποιου κορονα ιου. Το βασικο ειναι να αποπαρασιτωθει και να κανει τουλαχιστον τα πρωτα εμβολια και μετα αν την δεχτει ο σηφης μπορει να μπει μεσαΙντα εννοειται?

kounelaki
Περιβόητο μέλος
Δηλαδη να της κανω για λοιμωδη περιτονιτιδα ή δεν αξιζει? Οι εξετασεις αιματος ποσο θα μου κοστισουν περιπου?οτι ανιχνευει ολους τους ιους της οικογενειας των κοροναιων και δεν ξεχωριζει ειδικα της λοιμωδους περιτονιτιδας, απλως οι περισσοτεροι προκαλουν διαρροια και ενα 70% των γατιων ειναι φορεας καποιου κορονα ιου. Το βασικο ειναι να αποπαρασιτωθει και να κανει τουλαχιστον τα πρωτα εμβολια και μετα αν την δεχτει ο σηφης μπορει να μπει μεσα![]()
JohnDVM
Διάσημο μέλος
Αξιζει στην περιπτωση που βγει αρνητικο , αμα βγει θετικο δεν ειναι σιγουρο οτι εχει την λοιμωδη περιτονιτα ή αν την εχει οτι θα εμφανισει την ασθενεια συντομα. Οι εξατασεις θα κοστισον το λιγοτερο 40-50 ευρωΔηλαδη να της κανω για λοιμωδη περιτονιτιδα ή δεν αξιζει? Οι εξετασεις αιματος ποσο θα μου κοστισουν περιπου?

Υακίνθη
Νεοφερμένο μέλος
θυμασται την περιπτωση καδμος ? καλαζαρ 1/1600 , ψωρα dermotex αν το λεω σωστα - απο αυτη που δεν μεταδιδεται- πυοδερμα στα δυο μπροστινα ποδια με ανοιχτες πληγες αναμεσα απο τα δαχτυλα , ενος ετους και κατι περιπου , με ατελειωτη ορεξη για φαγητο και νερο , κιλα 22 αρχικα τωρα 26 περιπου , παιρνει μιλτεφοραν 1Χ 2,5 ημ , moxacef 2 ημ , vallaneq η καπως ετσι τελεως παντων 1Χ 1,20 ημ , ζυλαπουρ 2 ημ , μπανιο με sellen, βαλαμε και μια αμπουλα για την ψωρα , ερωτηση μηπως κατι απο ολα αυτα υπαρχει σε ενεσιμο ?? μου κανει εμετους καθε τοσο και δεν ξερω τι εχει παρει και τι οχι , αρνειται πλεον να φαει οτιδηποτε εχει φαρμακο μεσα , το τρωει και μετα το φτυνει , και επιπλεον οσον αφορα ψωρα και πυοδερμα δεν βλεπω κατι να γινεται .. ειμαστε λιγο απελπισμενοι
:cry::cry:
JohnDVM
Διάσημο μέλος
Και το moxacef και valaneq βγαινουν και σε ενεση αλλα το valaneq ειναι μια ενεση καθε 15 μερες οχι καθε μερα! Πιθανως οι εμετοι να προκαλουνται απο το milteforan αλλα αυτοι ειναι παροδικοιγιατρε καλησπερα ,
θυμασται την περιπτωση καδμος ? καλαζαρ 1/1600 , ψωρα dermotex αν το λεω σωστα - απο αυτη που δεν μεταδιδεται- πυοδερμα στα δυο μπροστινα ποδια με ανοιχτες πληγες αναμεσα απο τα δαχτυλα , ενος ετους και κατι περιπου , με ατελειωτη ορεξη για φαγητο και νερο , κιλα 22 αρχικα τωρα 26 περιπου , παιρνει μιλτεφοραν 1Χ 2,5 ημ , moxacef 2 ημ , vallaneq η καπως ετσι τελεως παντων 1Χ 1,20 ημ , ζυλαπουρ 2 ημ , μπανιο με sellen, βαλαμε και μια αμπουλα για την ψωρα , ερωτηση μηπως κατι απο ολα αυτα υπαρχει σε ενεσιμο ?? μου κανει εμετους καθε τοσο και δεν ξερω τι εχει παρει και τι οχι , αρνειται πλεον να φαει οτιδηποτε εχει φαρμακο μεσα , το τρωει και μετα το φτυνει , και επιπλεον οσον αφορα ψωρα και πυοδερμα δεν βλεπω κατι να γινεται .. ειμαστε λιγο απελπισμενοι
:cry::cry:
. Η ψωρα και το πυοδερμα θελουν χρονο και ισως και αλλαγη αντιβιωσης αν δειτε οτι δεν ανταποκρινεταιΣημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
ιβανα
Επιφανές μέλος

χτες εκανα αποπαρασιτωση στην πασχαλια με drontal cat, αλλα αμεσως μετα για να μην το φτυσει της εδωσα να φαει. εκανα βλακεια? γιατι μου ειπαν οτι για να δρασει καλα το χαπι, πρεπει να ειναι νηστικη...τωρα πρεπει να της ξαναδωσω δλδ? δεν εκανα τιποτα ?

JohnDVM
Διάσημο μέλος
δεν υπαρχει προβλημαγιατρε μου, καλημερα ! χρειαζομαι τα φωτα σου.
χτες εκανα αποπαρασιτωση στην πασχαλια με drontal cat, αλλα αμεσως μετα για να μην το φτυσει της εδωσα να φαει. εκανα βλακεια? γιατι μου ειπαν οτι για να δρασει καλα το χαπι, πρεπει να ειναι νηστικη...τωρα πρεπει να της ξαναδωσω δλδ? δεν εκανα τιποτα ?![]()
δεν παιζει ιδιατερο ρολο αν ηταν φαγωμενη η οχι
ιβανα
Επιφανές μέλος
δεν υπαρχει προβλημαδεν παιζει ιδιατερο ρολο αν ηταν φαγωμενη η οχι
![]()
ευχαριστω !!! και κατι αλλο ! το profender καπου διαβαζα οτι δεν πιανει ολα τα ενδοπαρασιτα, ειναι αληθεια? γενικα τι ειναι καλυτερο, η αμπουλα η το χαπακι? το χαπακι μαλλον ειναι πιο αποτελεσματικο ε?

Luna και Snoopy
Εκκολαπτόμενο μέλος
JohnDVM
Διάσημο μέλος
Εχει το ιδιο φασμα με το drontal, οποτε αν σε βολευει βαζεις αμπουλα καθε τριμηνο περιπου για ενδοπαρασιταευχαριστω !!! και κατι αλλο ! το profender καπου διαβαζα οτι δεν πιανει ολα τα ενδοπαρασιτα, ειναι αληθεια? γενικα τι ειναι καλυτερο, η αμπουλα η το χαπακι? το χαπακι μαλλον ειναι πιο αποτελεσματικο ε?![]()

JohnDVM
Διάσημο μέλος
Για μια γατα που μενει αποκλειστηκα μεσα στο σπιτι καθε τριμηνο ειναι ενταξει , για γατα που κοβει και βολτες στο υπαιθρο καθε διμηνοΤο χαπακι που δινουμε στις γατουλες μας,το δινουμε καθε μηνα???

Luna και Snoopy
Εκκολαπτόμενο μέλος

alex1
Νεοφερμένο μέλος
Θα ήθελα σας παρακαλώ να μου πει κάποιος για το μεγάκολο... Σήμερα εντελώς ξαφνικά η Σίσι μου, 12 χρόνων, ήτανε ξαπλωμένη στον καναπέ σε ληθαργική κατάσταση και τρέχανε σάλια και αφροί από το στόμα της και έκανε εμετό 5-6 φορές... Την πήγα αμέσως στο γιατρό, της βάλαμε ορό, της έκανε εξετάσεις αίματος και ακτινογραφία. Οι εξετάσεις ήταν καλές και η ακτινογραφία έδειξε ότι το έντερό της είναι γεμάτο με χοντρά και σκληρά κακάκια... Ο γιατρός μου είπε ότι είναι μεγάκολο. Της κάναμε κλύσμα και της δίνω και παραφινέλαιο. Γυρίσαμε σπίτι και είναι συνεχώς πάνω στο κρεβάτι σε λήθαργο και τρέχουνε και λίγα σάλια. Μόλις πάω να την ακουμπήσω στην ουρά δυσανασχετεί και ουρλιάζει... Είναι αυτά συμπτώματα του μεγάκολου ή μπορεί να έχει και κάτι άλλο; Να υπογραμμίσω ότι μένουμε σε διαμέρισμα και δεν υπάρχει περίπτωση να έχει δηλητηριαστεί... Σας παρακαλώ βοηθήστε με και ας μου πει και κανείς άλλος γιατρός τη γνώμη του...
- Status
- Το θέμα δεν είναι ανοιχτό για νέες απαντήσεις.
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 62 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
- Joji
- dionysia_p
- Βαλκα
- AnnieGr
- ΓΑΤΟΥΛΗΣ ΝΟΥΛΗΣ
- ofilia
- mayrh gata
- Aρτεμις
- Djali
- sissoulaki
- alkinoow123
- kaith18927
- ΧΙΟΝΑΤΗ15585
- Zoro-mpoy
- tasos_perama
- sissy12
- 3lbereth
- F.Butter
- CoffeeBlack
- maiksth
- uncle_nontas
- anthilia
- Marw-Sissy
- Lia_cha
- Κριτολαος
- vampce
- ΕΛΑ
- giannisvitara
- Mona1
- mpirarxos
- Βάσω Μαν
- ANTONELLA
- sararoutsi
- Claire Rentfield
- aston3
- Javier
- λένα117
- dkat
- kitara
- kitcat
- Kostasrc
- ΜαρίαΣτρ80
- Vakova
- gatito
- raccoon
- dorothea_v
- nasstazia
- Roulita16248
- Βρεγμένη γάτα
- ManolisG
- nasia99
- lelocat
- ankas
- JohnDVM
- konstans
- 761
- Ελένη Άνση
- Pennylane
- Lord Kratos
- tz3nh
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool