Γιατρέ, αρρώστησε;

Status
Το θέμα δεν είναι ανοιχτό για νέες απαντήσεις.
Επειδη ειναι σε ηλικια που αλλαζει δοντια μπορει να εχουν πρηστι καποιοι λεμφαδενες στην περιοχη απο αυτο. Εαν ειναι το ιδιο ορεξατη και παιχνιδιαρα δεν υπαρχει λογος ανησυχιας αν επιμενει μπορεις να την πας αυριο στο γιατρο να την δει. Επισης μπορει να ειναι και καποιο αποστηματακι αν εχει φαει καμια σφαλιαρα απο την πασχαλια;):blink:

:lol::lol::lol::lol:
ορεξη για φαι εχει, και τις σκανταλιες της μια χαρα τις κανει. οποτε θα το αφησω για σημερα κ βλεπουμε-ευχαριστω πολυ:rolleyes:

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

βοηθεια σας παρακαλω...

ευχαριστω παρα πολυ....αν ειναι κατι παθολογικο μπορει η κατασταση να ελεχθει με φαρμακα;;;
Τι πιθανοτητες εχει το γατακι να ζησει φυσιολογικη ζωη;;
Και υπαρχει περιπτωση αυτο να του δημιουργηθηκε απο καποια κακη συμπεριφορα απεναντι του;;;;

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

ευχαριστω παρα πολυ....αν ειναι κατι παθολογικο μπορει η κατασταση να ελεχθει με φαρμακα;;;
Τι πιθανοτητες εχει το γατακι να ζησει φυσιολογικη ζωη;;
Και υπαρχει περιπτωση αυτο να του δημιουργηθηκε απο καποια κακη συμπεριφορα απεναντι του;;;;
Αν ειναι συχνες οι κρισεις μπορουν να ελεγχθουν με φαρμακευτικη αγωγη, τα αιτια της επιληψιας ειναι πολλα ειτε κληρονομικα ειτε τραυματικα:)

Ας ρωτησω κι εδω....
Πριν απο μια εβδομαδα ακριβως,ενα γατι 3 μηνων μας "κατσικωθηκε" στον ακαλυπτο!!Του εβαζα και πιο πριν φαγητο,εξω ακριβως απο την πορτα και η Leia το μυριζε απο τη χαραμαδα τουλαχιστον 2 εβδομαδες.
Τωρα το μικρο το βαζω και λιγο μεσα,μπας και το συνηθισει η δικια μου.
Απο το Σαββατο ομως,η Leia τρωει πολυ λιγο,δεν παιζει μαζι μας,μας εχει γραμμενους γενικα και κρυβεται συνεχεια κατω απο το κρεβατι:( Δεν μπορω να καταλαβω αν ποναει καπου γιατι δεν καθεται να την ψαχουλεψω...
Και ρωταω εγω τωρα,υπαρχει περιπτωση να ειναι ψυχολογικο λογω της μικρης?Να την παω στο γιατρο να της ριξει μια ματια??

Καλησπερα γιατρε:cool:
Σε ενα γατακι 3ων μηνων το οποιο εχει μεγαλωσει με μπιμπερο απο σχεδον 3ων ημερων(ορφανο βρεθηκε μαζι με τα αδερφακια του και δεν ξερω αν ειχε θηλασει καθολου απο την μαμα του)αν του κανω εξετασεις αιματος για λοιμωδη,μπορει να ειναι ξεκαθαρο το αποτελεσμα σε αυτη την ηλικια?
Ευχαριστω πολυ:)

Μπορει να βγει θετικο γιατι θα εχει, ή γιατι ειναι απο αντισωματα της μαμα του?Διαρροια δεν ειχε περασει καθολου μεχρι τωρα,ακομα και με την αποπαρασιτωση δεν ειχε κανενα προβλημα.

Μη μου λες τετοια και ειμαι καμμενη απο απωλειες!:redface:
Δηλαδη για να αρχισω να το φερνω σε επαφη με τις αλλες δυο,πρεπει ή να ρισκαρω ή να τον κρατησω σε "καραντινα" αλλους 3 μηνες?:(
Θα βγει θετικο γιατι το τεστ δεν εχει μεγαλη ευαισθησια και δεν κανει διακριση αναμεσα στους ιους που προκαλουνε λοιμωδη περιτονιτιδα και σε αυτους που προκαλουν απλες διαρροιες μιας και ανηκει στην ιδια οικογενεια:hmm: με αποτελεσμα στην αμερικη ερευνες να δειχνουν οτι μεχρι και 80% των γατιων βγαινουν θετικα στο τεστ αλλα ενα μονο ποσοστο απο αυτα να εμφανιζει την ασθενεια:hmm:. Οποτε αν κανεις εξετασεις για λοιμωδη περιτονιτιδα και βγει θετικο δεν σημαινει και απαραιτητα οτι την εχει, για τις υπολοιπες εξετασεις καλο ειναι να γινουν μετα τον 5 μηνα ηλικιας του ζωου παυ θα εχουν πεσει σημαντικα τα μητρικα αντισωματα:)

Ας ρωτησω κι εδω....
Πριν απο μια εβδομαδα ακριβως,ενα γατι 3 μηνων μας "κατσικωθηκε" στον ακαλυπτο!!Του εβαζα και πιο πριν φαγητο,εξω ακριβως απο την πορτα και η Leia το μυριζε απο τη χαραμαδα τουλαχιστον 2 εβδομαδες.
Τωρα το μικρο το βαζω και λιγο μεσα,μπας και το συνηθισει η δικια μου.
Απο το Σαββατο ομως,η Leia τρωει πολυ λιγο,δεν παιζει μαζι μας,μας εχει γραμμενους γενικα και κρυβεται συνεχεια κατω απο το κρεβατι:( Δεν μπορω να καταλαβω αν ποναει καπου γιατι δεν καθεται να την ψαχουλεψω...
Και ρωταω εγω τωρα,υπαρχει περιπτωση να ειναι ψυχολογικο λογω της μικρης?Να την παω στο γιατρο να της ριξει μια ματια??
Μπορει να ειναι και ψυχολογικο λογω της καινουργιας αφιξης αλλα για καλο και κακο μια επισκεψη για μια λεπτμερη εξεταση στο γιατρο της θα ηταν καλη ιδεα:)

Ευχαριστω πολυ γιατρε!:)

Δεν τρώει... γιατί?

Εδω και μερες η Ψιψινα μου τρωει πολυ λιγο...αρχιζω να ανησυχω.:( Τις κροκετες που πριν ετρωγε τη μια μετα την αλλη τωρα τρωει με το ζορι...Φοβαμαι επειδη την εχω εξω μηπως εφαγε κατι χαλασμενο απο αλλους ή την ταιζουν και αλλοι και δεν το ξερω...Πώς μπορω να λυσω αυτο το προβλημα εκτος απο το να τη βαλω μεσα γιατι οι γονεις μου ειναι καθετοι στις αποψεις τους;Δε θελουν σκισμενες κουρτινες και χαλασμενα επιπλα.Σε τι οφειλεται η συμπεριφορα της γατουλας μου; Μηπως τελικα σε κρυωμα;Ελπιζω να με βοηθησετε.

Εδω και μερες η Ψιψινα μου τρωει πολυ λιγο...αρχιζω να ανησυχω.:( Τις κροκετες που πριν ετρωγε τη μια μετα την αλλη τωρα τρωει με το ζορι...Φοβαμαι επειδη την εχω εξω μηπως εφαγε κατι χαλασμενο απο αλλους ή την ταιζουν και αλλοι και δεν το ξερω...Πώς μπορω να λυσω αυτο το προβλημα εκτος απο το να τη βαλω μεσα γιατι οι γονεις μου ειναι καθετοι στις αποψεις τους;Δε θελουν σκισμενες κουρτινες και χαλασμενα επιπλα.Σε τι οφειλεται η συμπεριφορα της γατουλας μου; Μηπως τελικα σε κρυωμα;Ελπιζω να με βοηθησετε.
Η απωλεια της ορεξης μπορει να οφειλετε σε πολλους παραγοντες, ειτε μη παθολογικους καποιος την ταίζει ειτε σε παθολογικους οπως πυρετος:hmm:.Καλο θα ηταν να την δει κτηνιατρος αν ειναι τοσες μερες που εχει απωλεια ορεξης και προκειτε για κατι παθολογικο μπορει να κινδυνευσει και η ζωη της

Bρομικα αυτακια

Να σας κανω και εγω μια ερωτηση...:redface: Ολο καθαριζω τα αυτακια του Μικοτο μου, και ολο μαζευουν κατι μαυρακια σαν κερι, ενω καμια φορα οπως τα κοιταζω μοιαζουν υγρα. Επισης αυτος ξυνεται συχνα και μαλλον πολυ εντονα γιατι εχει τραυματισει λιγο λιγο το αυτακι του, και εχω δει -ελαχιστο- αιματακι:( Να ανησυχησω?

γιατρέ , πρωτα απ' ολα θέλω να σε ευχαριστήσω για τις προηγούμενες απαντήσεις. εχω ακόμη κατι να σε ρωτήσω..εχουμε μια αγρια γατούλα αδεσποτη που θέλουμε να την πάμε για στείρωση..υπάρχει περίπτωση να μην μπορουν να την πιάσουν οι γιατροί και να μην γίνει η στείρωση? μετά απο την στείρωση πώς πρεπει να την προσέχουμε αφου σε κλειστό χώρο δεν δεχεται να περιοριστεί? πόσες μερες ανάρρωση χρειάζεται?

Αγαπητέ John η γάτα μου πριν 15 μέρες έβγαλε στην άκρη της τομής της στείρωσης ένα μικρό πορτοκαλοκόκκινο σπυράκι στο μέγεθος κεφαλιού καρφίτσας,και δεν έδωσα πολλή σημασία.Σήμερα που την ξανακοίταξα είδα και δεύτερο σπυράκι στο ίδιο μέγεθος δίπλα στο πρώτο και η περιοχή μου φάνηκε λίγο κόκκινη γύρω τους.Δεν βγάζουν πύον,αίμα,ούτε τα γλύφει,και δεν δείχνει να την ενοχλεί γενικά.Να της δώσω αντιβίωση sunolox για μερικές μέρες;Υπόψην ότι η στείρωση έγινε πριν 4 χρόνια.Ευχαριστώ.:hmm:

γιατρέ , πρωτα απ' ολα θέλω να σε ευχαριστήσω για τις προηγούμενες απαντήσεις. εχω ακόμη κατι να σε ρωτήσω..εχουμε μια αγρια γατούλα αδεσποτη που θέλουμε να την πάμε για στείρωση..υπάρχει περίπτωση να μην μπορουν να την πιάσουν οι γιατροί και να μην γίνει η στείρωση? μετά απο την στείρωση πώς πρεπει να την προσέχουμε αφου σε κλειστό χώρο δεν δεχεται να περιοριστεί? πόσες μερες ανάρρωση χρειάζεται?
Υπαρχει παντα η περιπτωση να αντιδρασει ασχημα στην αναισθησια και αντι να πεσει γαι υπνο να εχει ακριβως το αντιθετο αποτελεσμα:hmm:, η αναρρωση κραταει μερικες μερες και καλο ειναι για 3-4 μερες να παρακολουθειται μηπως ανοιξει κανα ραμμα, επισης μπορει να της γινει αντιβιωση που κραταει 14 μερες:). Παντως αν η γατα ειναι αγρια ισως ειναι δυσκολα να γινει η επεμβαση η ακομα και να την περιποειται ο γιατρος μετα:hmm:

Αγαπητέ John η γάτα μου πριν 15 μέρες έβγαλε στην άκρη της τομής της στείρωσης ένα μικρό πορτοκαλοκόκκινο σπυράκι στο μέγεθος κεφαλιού καρφίτσας,και δεν έδωσα πολλή σημασία.Σήμερα που την ξανακοίταξα είδα και δεύτερο σπυράκι στο ίδιο μέγεθος δίπλα στο πρώτο και η περιοχή μου φάνηκε λίγο κόκκινη γύρω τους.Δεν βγάζουν πύον,αίμα,ούτε τα γλύφει,και δεν δείχνει να την ενοχλεί γενικά.Να της δώσω αντιβίωση sunolox για μερικές μέρες;Υπόψην ότι η στείρωση έγινε πριν 4 χρόνια.Ευχαριστώ.:hmm:
Μπορει να ειναι καποια δερματιτιδα και μαλλον ειναι ασχετη με την στειρωση καλο βεβαια να το δει ο κτηνιατρος σου και αν σου πει με ακριβεια:hmm:

Μπορω να στηρωσω γατουλα που ζει μονο εξω???Αν ναι,μπορει μετα την στειρωσει να υπαρχει καποια επιπλοκη???(π.χ να ανοιξουν τα ραμματα???Να παθει κατι απο την στειρωση,επειδη μενει εξω???:hmm:)

Μπορω να στηρωσω γατουλα που ζει μονο εξω???Αν ναι,μπορει μετα την στειρωσει να υπαρχει καποια επιπλοκη???(π.χ να ανοιξουν τα ραμματα???Να παθει κατι απο την στειρωση,επειδη μενει εξω???:hmm:)
Αν ειναι ηρεμη και πιανεται ευκολα και ειναι συνηθισμενη με τις επισκεψεις στον κτηνιατρο τοτε μπορει να στειρωθει μονο που για τις πρωτες 3-4 μερες θα πρεπει να την προσεχεις και να περιποιησε την πληγη μετα θα ειναι μια χαρα:)

Οχι, εγώ μιλάω για την ουλή της τομής..φαίνεται..
Κανονικα δεν θα πρεπει να φαινεται, η τομη γινεται στη λεγομενη λευκη γραμμη που ειναι το σημειο που ενωνονται οι απονευρωσεις των μυων και εχει λιγοτερες αιμορραγιες , η ιδια η λευκη γραμμη εχει υφη ουλης οποτε μπορει να βλεπεις την λευκη γραμμη εκτος αν δεν εχει γινει εκει και εχει γινει στο πλαϊ και εχει αφεθει να κλεισει κατα δευτερο σκοπο:hmm:

Πριν μια βδομαδα περιπου μαζεψα ενα γατακι απο το δρομο
Είναι σχεδον 2 μηνων τωρα
Τις πρωτες 2 μερες του εδωσα κονσερβα και εκανε κανονικα κακακια
Την τριτη δεν ηθελε κονσερβα κι αρχισε να κανει διαρροια
Αφου το πηγα και στο γιατρο μου ειπε να του δινω ξηρη τροφη
Δεν την τρωει ομως με τιποτα..Την ανακατεψα με ρυζι, με γαλα, με σαλτσα αλλα τρωει μια μπουκια και το αφηνει
Οποτε 2 μερες τωρα του εδωσα κοτοπουλο και τοννο..Το εφαγε αλλα και παλι νομιζω δεν ειναι ευχαριστημενο
Τι να κανω για να σταματησει η διαρροια και να τρωει κατι που του αρεσει;; :/:

Γιατρε, χρειαζομαι επειγοντως τα φωτα σου. Θα μιλησω και με αλλους μεχρι να παρω απαντηση, αλλα απο οσο περισσοτερους ακουσω το ιδιο πραγμα, τοσο καλυτερα θα δικαιολογουμαι που θα παρω μπουλντοζα να περασω πανω απο το κτηνιατρειο της γιατρου που πηγα τον μικοτο μου χθες, η οποια διεγνωσε ωτιτιδα στα αυτακια του. Προς αντιμετωπισην αυτης μου εδωσε μια λοσιον, το SanDitan enzyme ear cleanser, και για συνεχεια την κρεμουλα της Vetoquinol, την Οridermyl, και μου ειπε να τα χρησιμοποιω 2 φορες την μερα για 14 μερες. Πριν πεσω για υπνο χθες, και αφου ειχα ηδη κανει την δευτερη εφαρμογη στον γατουλη μου, που διολου εμοιαζε να το απολαμβανει ολο αυτο, λεω και δεν διαβαζω τα βιβλιαρακια των φαρμακων, μην κανω καμια βλακεια. Το Oridermyl λεει οτι προοριζεται για χρηση ΜΟΝΟ σε σκυλους, και στις αντενδειξεις λεει ΝΑ ΜΗΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΣΕ ΓΑΤΕΣ. :blink: Επισης συνιστωμενη χρηση ειναι ανα δυο μερες, μια φορα την μερα. Περιττο να σας πω οτι εχω κοιμηθει 4 ωρες απο την ανησυχια και τα νευρα μου. Πειτε να μου να χαρειτε οτι δεν εκανα κακο στον γατουλη μου, και οτι μπορω να συνεχισω να χρησιμοποιω την κρεμα. Οχι για κανενα αλλο λογο, αν δεν ειναι ετσι θα εγκληματισω.:down:

Status
Το θέμα δεν είναι ανοιχτό για νέες απαντήσεις.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

Back