ειρηνη.80
Νεοφερμένο μέλος
θελω μια γνωμη για να μπορεσω να δω τι θα κανω με εναν αδεσποτο γατουλη που εχω.
τον μαζεψα πριν 3-4 χρονια στην πισω αυλη του σπιτιου μου. ειναι ομως ανησυχο πνευμα και ολη μερα τριγυρναγε στη γειτονια. δεν μπορεσα να τον κρατησω σπιτι. εχει ενα καλαθακι στον κηπο. ηταν ηδη ενηλικας οταν τον βρηκα οποτε δεν μπορω να προσδιορισω την ηλικια του. αλλα κρινοντας απτη βαριεστημενη συμπεριφορα του σε σχεση με εναν αλλο νεαρο γατουλη που απεκτησα μαλλον ειναι μεγαλος. πριν κανα χρονο τον ειχα παει στον κτηνιατρο γιατι ειχε παθει πνευμονια. απο τοτε δεν τον ξαναπηγα. μου ειναι εξαιρετικα δυσκολο να τον παω στο γιατρο γιατι ειναι ημιαγριος και δυσκολα μπαινει σε κλουβι. εμβολια δεν εχει κανει. ουτε στηρωση. η τροφη του ειναι το φαγητο που μαγειρευω για μενα. εχω αρχισει ομως να ανησυχω γιατι απο το καλοκαιρι εχει αρχισει και "πεφτει". κοιμαται ολη μερα ή καθεται σε μια γωνια και δεν κουνιεται καθολου. ποτε δεν ηταν παιχνιδιαρης αλλα εχει σταματησει και τις βολτες στη γειτονια. πυρετο δεν φαινεται να εχει. θελει μονο χαδια και αγκαλια. απο ορεξη πηγαινε καλα αλλα την τελευταια βδομαδα κανει συνεχεια εμετο! τρωει και μετα απο λιγο κανει σαν να πνιγεται και βγαζει οτι εχει στο στομαχι του. σημερα παρατηρησα οτι αναπνεει καπως περιεργα. σαν να δυσκολευεται. κανει κοφτες ανασες. τον πιεσα στη κοιλια και σε διαφορα σημεια αλλα δεν φαινεται να ποναει. ειναι λιγο βραχνος και οταν καταπινει κανει μια κινηση προς τα μπρος σαν να δυσκολευεται. οχι μονο οταν τρωει αλλα και οταν καταπινει τα σαλια του.
τι μπορει να εχει παθει ο γατουλης; θα τον παω στον κτηνιατρο το σ/κ γιατι δουλευω ολη μερα. μεχρι τοτε τι μπορω να κανω;
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
billio
Πολύ δραστήριο μέλος
Στο εξοχικο μου ταιζουμε εδω και χρονια μια σκυλιτσα. Την Κυριακη που εφευγα για αθηνα ομως προσεξα οτι κατι προεξεχει στα πλευρα της. Την φωναξα να ερθει κοντα μου, και ειδα οτι εχει κατι σαν κυστη ή αποστοιμα. Δεν ειναι σκληρο, εχει κινητικοτητα και κληδαζει, αλλα ειναι μεγαλο σε μεγεθος.Ειναι ακριβως πανω στα πλευρα της. Τι θα μπορουσε να ειναι;Απο τι να προκληθηκε; Ελπιζω μεχρι το επομενο Σαββατοκυριακο που θα παω να εχει υποχωρησει καπως, και θα πρεπει να βρω τροπο να την παω στο γιατρο.
Ευχαριστω.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
JohnDVM
Διάσημο μέλος
Ειναι δυσκολο να σου πω τι να εχει γιατι τα συμπτωματα ειναι ασαφη και μπορει να εχει πολλες ασθενειες , αφου ειχε πνευμονια ειναι πιθανον να εχει καποια καταλοιπα καλυτερο θα ηταν να το πας στον κτηνιατρο αν τον εξετασει αν μπορει να γινουν και γενικες εξετασεις αιματος για να εχουμε μια πληρη εικοναθελω μια γνωμη για να μπορεσω να δω τι θα κανω με εναν αδεσποτο γατουλη που εχω.
τον μαζεψα πριν 3-4 χρονια στην πισω αυλη του σπιτιου μου. ειναι ομως ανησυχο πνευμα και ολη μερα τριγυρναγε στη γειτονια. δεν μπορεσα να τον κρατησω σπιτι. εχει ενα καλαθακι στον κηπο. ηταν ηδη ενηλικας οταν τον βρηκα οποτε δεν μπορω να προσδιορισω την ηλικια του. αλλα κρινοντας απτη βαριεστημενη συμπεριφορα του σε σχεση με εναν αλλο νεαρο γατουλη που απεκτησα μαλλον ειναι μεγαλος. πριν κανα χρονο τον ειχα παει στον κτηνιατρο γιατι ειχε παθει πνευμονια. απο τοτε δεν τον ξαναπηγα. μου ειναι εξαιρετικα δυσκολο να τον παω στο γιατρο γιατι ειναι ημιαγριος και δυσκολα μπαινει σε κλουβι. εμβολια δεν εχει κανει. ουτε στηρωση. η τροφη του ειναι το φαγητο που μαγειρευω για μενα. εχω αρχισει ομως να ανησυχω γιατι απο το καλοκαιρι εχει αρχισει και "πεφτει". κοιμαται ολη μερα ή καθεται σε μια γωνια και δεν κουνιεται καθολου. ποτε δεν ηταν παιχνιδιαρης αλλα εχει σταματησει και τις βολτες στη γειτονια. πυρετο δεν φαινεται να εχει. θελει μονο χαδια και αγκαλια. απο ορεξη πηγαινε καλα αλλα την τελευταια βδομαδα κανει συνεχεια εμετο! τρωει και μετα απο λιγο κανει σαν να πνιγεται και βγαζει οτι εχει στο στομαχι του. σημερα παρατηρησα οτι αναπνεει καπως περιεργα. σαν να δυσκολευεται. κανει κοφτες ανασες. τον πιεσα στη κοιλια και σε διαφορα σημεια αλλα δεν φαινεται να ποναει. ειναι λιγο βραχνος και οταν καταπινει κανει μια κινηση προς τα μπρος σαν να δυσκολευεται. οχι μονο οταν τρωει αλλα και οταν καταπινει τα σαλια του.
τι μπορει να εχει παθει ο γατουλης; θα τον παω στον κτηνιατρο το σ/κ γιατι δουλευω ολη μερα. μεχρι τοτε τι μπορω να κανω;

JohnDVM
Διάσημο μέλος
Το πιο πιθανο ειναι να εχει καποιο αποστημα ή αιματωμα απο χτηπημα δαγκωμα κλπ αταν την πας στο γιατρο μπορει να σου πει με ακριβεια τι εχεικαλημερα γιατρε.
Στο εξοχικο μου ταιζουμε εδω και χρονια μια σκυλιτσα. Την Κυριακη που εφευγα για αθηνα ομως προσεξα οτι κατι προεξεχει στα πλευρα της. Την φωναξα να ερθει κοντα μου, και ειδα οτι εχει κατι σαν κυστη ή αποστοιμα. Δεν ειναι σκληρο, εχει κινητικοτητα και κληδαζει, αλλα ειναι μεγαλο σε μεγεθος.Ειναι ακριβως πανω στα πλευρα της. Τι θα μπορουσε να ειναι;Απο τι να προκληθηκε; Ελπιζω μεχρι το επομενο Σαββατοκυριακο που θα παω να εχει υποχωρησει καπως, και θα πρεπει να βρω τροπο να την παω στο γιατρο.
Ευχαριστω.

billio
Πολύ δραστήριο μέλος
Το πιο πιθανο ειναι να εχει καποιο αποστημα ή αιματωμα απο χτηπημα δαγκωμα κλπ αταν την πας στο γιατρο μπορει να σου πει με ακριβεια τι εχει![]()
Θα την παω οποσδηποτε...το περιεργο ειναι οτι δεν εχει καμια εξωτερικη πληγη που να υποδεικνυει αποστημα...εκτος και αν δεν το προσεξα κατω απο τη γουα της.
Το καλο ειναι οτι ειναι ευδιαθετη και δραστηρια
natalouko
Επιφανές μέλος
Ευχαριστώ εκ των προτέρων!
JohnDVM
Διάσημο μέλος
Εγω προτιμω να τις στειρωνω μετα τον πρωτο οιστρο γιατι εχει μεγαλωσει λιγο η μητρα και ειναι πιο ευκολο να την βρουμεΓιατρέ, καλησπέρα! Επειδή οι απόψεις διίστανται, θα ήθελα να ρωτήσω και εσάς πότε είναι καλό να στειρωθεί μια γατούλα. Αφού έχει τον πρώτο της οίστρο ή πριν της έρθει οίστρος? Εννοείται ότι είναι στην κατάλληλη ηλικία για στείρωση (6 μηνών).
Ευχαριστώ εκ των προτέρων!
, το ιδανικοτερο ειναι στο μεσοδιαστημα μετα 2 οιστρων που εχει και λιγοτερες αιμορραγιεςΣημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
みことftw
Πολύ δραστήριο μέλος
Εγω προτιμω να τις στειρωνω μετα τον πρωτο οιστρο γιατι εχει μεγαλωσει λιγο η μητρα και ειναι πιο ευκολο να την βρουμε, το ιδανικοτερο ειναι στο μεσοδιαστημα μετα 2 οιστρων που εχει και λιγοτερες αιμορραγιες
Και τα αγορακια? Ποτε συνισταται? Η κτηνιατρος που πηγαινα, μου ελεγε μετα τον 7-8 μηνα, ενας αλλος στην κρητη μου ελεγε οσο πιο συντομα τοσο το καλυτερο, και 5 μηνων καλα ειναι.

JohnDVM
Διάσημο μέλος
Για τα αρσενικα ειναι 7μηνες με 1 χρονο αν γινει πιο νωρις δεν αναπτυσονται τα δευτερευοντα χαρακτηριστικα του φυλλου οπως μυς και μεγαλο κεφαλιΑρχική Δημοσίευση από みことftw;422947:Και τα αγορακια? Ποτε συνισταται? Η κτηνιατρος που πηγαινα, μου ελεγε μετα τον 7-8 μηνα, ενας αλλος στην κρητη μου ελεγε οσο πιο συντομα τοσο το καλυτερο, και 5 μηνων καλα ειναι.![]()
συν οτι ανεχεται καλυτερα την αναισθησια
natalouko
Επιφανές μέλος

evelynkar
Διακεκριμένο μέλος
JohnDVM
Διάσημο μέλος
Μπορει να ειναι και ο χρωματισμος του δερματος σε αυτη την περιοχηκαλημερα γιατρε μας!! παλι σε χρειαζομαι.. λοιπον. πριν 1 μηνα οταν πηγα την γατα μου στον γιατρο ειδε οτι δακριζε και μου ειπε να την βαζω τομπρεξ για 4 μερες. η κατασταση δεν βελτιωθηκε. πριν μια βδομαδα οταν την πηγα παλι μου ειπε οτι εχει μια μολυνση και να της κανω εντατικη θεραπεια με τομπραντεξ 3 φορες την ημερα για 5 μερες.της εκανα την θεραπεια για 6 μερες . νομιζω καλυτερευσε η κατασταση αλλα παλι δακριζει, περισσοτερο απο το αριστερο ματι. εκεινο που προσεξα ειναι οτι εκεινη η μεμβρανη που καλυπτει το ματι και την βλεπουμε οταν νυσταζει η γατα, εχει πανω της μια λοριδα καφε , ηταν πιο χοντρη και τωρα λεπτινε αλλα δεν εφυγε τελειως. τι μπορει να συμβαινει? να συνεχισω να τις δινω τομπραντεξ?
, αν δεν κανει δουλεια το τομπρεξ μπορειτε να δοκιμασετε καποιο αλλο κολλυριο με αλλο αντιβιοτικο
Ελένη Άνση
Διακεκριμένο μέλος
, και της είπε να τον ξαναδεί αύριο και ότι μπορεί να έχει κάποιο σύνδρομο σπάνιο γι'αυτή την ηλικία, εξ αιτίας του οποίου δημιουργούνται κρύσταλλοι (πάλι δεν ρώτησε η ευλογημένη, ποιό σύνδρομο εννοεί)
Μπορεί, όμως της είπε, να είναι απλά μια κυστίτιδα. Ξέρω, ζητάω μαντείες, αλλά, στο περίπου, τί μπορεί να συμβαίνει; Αύριο θα πάω μαζί της! Να ζητήσουμε να γίνουν κάποιες εξετάσεις;Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
JohnDVM
Διάσημο μέλος
Μπορει να εννοει την νοσο του κατωτερου ουροποιητικου συστηματος στη γατα οταν λογω διαφορων παραγοντων στη γατα εμφανιζονται ουρολιθοι που μπορουν να προκαλεσουν εμφραξη της ουρηθρας και πιθανον κατι τετοιο συμβαινει η εχει εχει ουρολοιμωξη κανονικα θα πρεπει να παρετε υγρο για εξεταση και καποια ακτινογραφια για αν δουμε αν η κυστη ειναι γεματη αν ειναι τοτε μαλλον εχει εμφραξηΓιατρέ, χρειαζόμαστε τα φώτα σου!! Πριν 10 ημέρες, η αδελφή μου υιοθέτησε έναν γατούλη δυόμισυ μηνών, που είχε βρεθεί αδεσποτούλης. Είναι πολύ ζωηρός, έχει όρεξη και πάει κανονικά στην άμμο του. Τις τελευταίες 3-4 μέρες, πήγαινε στην άμμο σαν να ήθελε να κάνει την ανάγκη του, αλλά, χωρίς αποτέλεσμα!Κατόπιν παρατήρησε ότι από την ουρήθρα μετά κάθε ούρηση είχε ένα υποπράσινο υγρό σαν πύον. Σήμερα τον είδε ο γιατρός, τον ψηλάφισε, δεν είδε τίποτε, του έκανε μια ένεση, δεν ρώτησε η αδελφή μου ποιό φάρμακο, και της είπε να τον ξαναδεί αύριο και ότι μπορεί να έχει κάποιο σύνδρομο σπάνιο γι'αυτή την ηλικία, εξ αιτίας του οποίου δημιουργούνται κρύσταλλοι (πάλι δεν ρώτησε η ευλογημένη, ποιό σύνδρομο εννοεί)
Μπορεί, όμως της είπε, να είναι απλά μια κυστίτιδα. Ξέρω, ζητάω μαντείες, αλλά, στο περίπου, τί μπορεί να συμβαίνει; Αύριο θα πάω μαζί της! Να ζητήσουμε να γίνουν κάποιες εξετάσεις;

Ελένη Άνση
Διακεκριμένο μέλος
Ευχαριστώ πολύ γιατρέ μου!!Μπορει να εννοει την νοσο του κατωτερου ουροποιητικου συστηματος στη γατα οταν λογω διαφορων παραγοντων στη γατα εμφανιζονται ουρολιθοι που μπορουν να προκαλεσουν εμφραξη της ουρηθρας και πιθανον κατι τετοιο συμβαινει η εχει εχει ουρολοιμωξη κανονικα θα πρεπει να παρετε υγρο για εξεταση και καποια ακτινογραφια για αν δουμε αν η κυστη ειναι γεματη αν ειναι τοτε μαλλον εχει εμφραξη![]()
caterina2102
Νεοφερμένο μέλος
Καλημέρα γιατρέ.
Χρειάζομαι την βοήθεια σου γιατί κοντεύω να τρελλαθώ.
Έχω 2 γατιά, αρσενικό και θηλυκό, 7,5 χρονων, στειρωμένα και ζουν αποκλειστικά μέσα στο σπίτι. Τη βοήθεια σου την χρειάζομαι για την θυληκιά μου, την Κορίνα (7,6kg). Από την Τρίτη που μας πέρασε 29/9 την έχει πίασει ένας βήχας, δεν ξαναείχε ποτε βήχα μόνο τον κλασσικό της τριχόμπαλας. Την Πέμπτη λοιπόν και αφού δεν υποχωρούσε ο βήχας την πήγα στην γιατρό και αφού της έκανε μια εξέταση με στηθοσκόπιο μου είπε ότι την καρδιά της την ακούει καλά αλλά ακούει και λίγα υγρά στον πνεύμονα, λίγα ακροαστικά,είπε ότι ΜΑΛΛΟΝ πρόκειται για λοίμωξη κι ετσι αρχίσαμε αντιβίωση. Την πρώτη δόση την κάναμε ενέσιμη και τις υπόλοιπες σε χάπια (synulox).Ξημερώνει Σάββατο, δηλαδη το γατί έχει παρει 2 μέρες αντιβιωση, αλλά δεν βλέπω κάποια βελτίωση, ίσως βέβαια να είναι νωρίς ακόμα. Απλά με ανησύχησε η γιατρός όταν μου είπε ότι αν δεν υποχωρει ο βήχας τότε θα πρέπει να αρχίσουμε εξετάσεις και δεν αντέχω ούτε να το σκέφτομαι ότι μπορεί να είναι κάτι πιο σοβαρό. Ελπιδοφόρο βέβαια είναι ότι έχει μόνο βήχα, τίποτα άλλο και τρώει με μεγάλη όρεξη όπως πάντα!!
Ξέχασα να αναφέρω ότι βήχει περίπου κάθε 2 ώρες αλλά βήχει και τις φορές που προσπαθούμε να την σηκώσουμε, όταν την πιάνουμε από κάτω και η ανάσα της έχει ένα μικρό σφύριγμα ειδικά μετά από βήξιμο.Λοιπόν γιατρέ μπορώ να έχω και την δική σας αποψη?
Ευχαριστώ πολύ και συγνώμη για το μέγεθος του μηνύματος.
JohnDVM
Διάσημο μέλος
θα πρεπει να παρει τουλαχιστον 4 μερες αντιβιωση και πιθανως θελει τουλαχιστον μια ακτινογραφια θωρακα για να δουμε τους πνευμονες και επισης το οτι ειναι 7,5 κιλα δεν την ευνοει και μπορει να της δημιουργει προβλημα στην τραχεια, εισης εαν η ορεξη της για φαϊ ειναι φυσιολογικη ειναι ενθαρυντικο, απλως δευτερα θα πρεπει να την πας να την ξανακουσει για αν δει αν εχει βελτιωσηΚαλημέρα γιατρέ.
Χρειάζομαι την βοήθεια σου γιατί κοντεύω να τρελλαθώ.
Έχω 2 γατιά, αρσενικό και θηλυκό, 7,5 χρονων, στειρωμένα και ζουν αποκλειστικά μέσα στο σπίτι. Τη βοήθεια σου την χρειάζομαι για την θυληκιά μου, την Κορίνα (7,6kg). Από την Τρίτη που μας πέρασε 29/9 την έχει πίασει ένας βήχας, δεν ξαναείχε ποτε βήχα μόνο τον κλασσικό της τριχόμπαλας. Την Πέμπτη λοιπόν και αφού δεν υποχωρούσε ο βήχας την πήγα στην γιατρό και αφού της έκανε μια εξέταση με στηθοσκόπιο μου είπε ότι την καρδιά της την ακούει καλά αλλά ακούει και λίγα υγρά στον πνεύμονα, λίγα ακροαστικά,είπε ότι ΜΑΛΛΟΝ πρόκειται για λοίμωξη κι ετσι αρχίσαμε αντιβίωση. Την πρώτη δόση την κάναμε ενέσιμη και τις υπόλοιπες σε χάπια (synulox).Ξημερώνει Σάββατο, δηλαδη το γατί έχει παρει 2 μέρες αντιβιωση, αλλά δεν βλέπω κάποια βελτίωση, ίσως βέβαια να είναι νωρίς ακόμα. Απλά με ανησύχησε η γιατρός όταν μου είπε ότι αν δεν υποχωρει ο βήχας τότε θα πρέπει να αρχίσουμε εξετάσεις και δεν αντέχω ούτε να το σκέφτομαι ότι μπορεί να είναι κάτι πιο σοβαρό. Ελπιδοφόρο βέβαια είναι ότι έχει μόνο βήχα, τίποτα άλλο και τρώει με μεγάλη όρεξη όπως πάντα!!
Ξέχασα να αναφέρω ότι βήχει περίπου κάθε 2 ώρες αλλά βήχει και τις φορές που προσπαθούμε να την σηκώσουμε, όταν την πιάνουμε από κάτω και η ανάσα της έχει ένα μικρό σφύριγμα ειδικά μετά από βήξιμο.Λοιπόν γιατρέ μπορώ να έχω και την δική σας αποψη?
Ευχαριστώ πολύ και συγνώμη για το μέγεθος του μηνύματος.

evelynkar
Διακεκριμένο μέλος
JohnDVM
Διάσημο μέλος
Μπορει να την τσιμπησε κατι η να το εξυσε και να το ερεθισεειδα τωρα οτι η γατουλα μου εχει κοκκινισει πανω απο το ματι ..αυριο το πιο πιθανον θα παμε στο γιατρο, θα ηθελα να ακουσω αν ξερετε τι μπορει να ειναι..
![]()
, δεν φαινεται να ειναι κατι σοβαρο, αν ειναι σκληρο μπορει να ειναι καμια μολυνση του δερματος
evelynkar
Διακεκριμένο μέλος
- Status
- Το θέμα δεν είναι ανοιχτό για νέες απαντήσεις.
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 62 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
- Joji
- dionysia_p
- Βαλκα
- AnnieGr
- ΓΑΤΟΥΛΗΣ ΝΟΥΛΗΣ
- ofilia
- mayrh gata
- Aρτεμις
- Djali
- sissoulaki
- alkinoow123
- kaith18927
- ΧΙΟΝΑΤΗ15585
- Zoro-mpoy
- tasos_perama
- sissy12
- 3lbereth
- F.Butter
- CoffeeBlack
- maiksth
- uncle_nontas
- anthilia
- Marw-Sissy
- Lia_cha
- Κριτολαος
- vampce
- ΕΛΑ
- giannisvitara
- Mona1
- mpirarxos
- Βάσω Μαν
- ANTONELLA
- sararoutsi
- Claire Rentfield
- aston3
- Javier
- λένα117
- dkat
- kitara
- kitcat
- Kostasrc
- ΜαρίαΣτρ80
- Vakova
- gatito
- raccoon
- dorothea_v
- nasstazia
- Roulita16248
- Βρεγμένη γάτα
- ManolisG
- nasia99
- lelocat
- ankas
- JohnDVM
- konstans
- 761
- Ελένη Άνση
- Pennylane
- Lord Kratos
- tz3nh
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool