JohnDVM
Διάσημο μέλος
Η ουρια ειναι ειναι ανεβασμενη αλλα η κρεατινινη ειναι σε φυσιολογικα, θα πρεπει να τρωει την ειδικη τροφη μονο για διστημα 1-2 μηνων να γινουν και παλι εξετασεις και να εκτιμηθει η καταστασηγιατρε μου η μικρη μου βρεθηκε με προβλημα στα νεφρα. ουρια 190, κρεατινινη 1.7. ηθελα να σας ρωτησω για την διατροφη της. τονος για γατες με ελαχιστο ρυζι μπορει να τρωει εστω και ελαχιστα, σε συνδιασμο με την ειδικη της τροφη? κοτοπουλο δεν μπορουμε γιατι ειναι αλλεργικη..επισης μπορεις να μου πεις ποσο σοβαρο ειναι? ειναι 2.5 χρονων, στειρωμενη.
, το συκωτι πως ηταν?Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
chmatska
Νεοφερμένο μέλος
Είναι δηλαδή τόσο σοβαρό;Δεν υπάρχει περίπτωση να περάσει;
Ευχαριστώ και πάλι..
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
JohnDVM
Διάσημο μέλος
Αν βγαινει και ξαναμπαινει αμεσως δεν ειναι τοσο μεγαλο προβλημακαλημέρα..Όχι,είναι μικρό το κομμάτι που βγαίνει και μόνο όταν τα κάνει..Μετά ξαναμπαίνει..
Είναι δηλαδή τόσο σοβαρό;Δεν υπάρχει περίπτωση να περάσει;
Ευχαριστώ και πάλι..
μαλλον σφιγγεται περισσοτερο ή ειναι λιγο πιο μεγαλο απο οτι πρεπει και λογικα μεγαλωνοντας θα παει στη θεση του. Το προβλημα θα ηταν αν εβγαινε μεγαλο κομματι εξω και μετα δεν ξαναεμπαινε

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
evelynkar
Διακεκριμένο μέλος
καλημερα γιατρε μου. θα σου γραψω οτι τιμες εχω εδω των αναλυσεων που μου φαινονται στα ορια εκτος απο την ουρια. δεν γραφει τιμη φωσφορου ομως..Η ουρια ειναι ειναι ανεβασμενη αλλα η κρεατινινη ειναι σε φυσιολογικα, θα πρεπει να τρωει την ειδικη τροφη μονο για διστημα 1-2 μηνων να γινουν και παλι εξετασεις και να εκτιμηθει η κατασταση, το συκωτι πως ηταν?
sgpt-alt 92 iu/l
γ-GT 1,0 iu/l
αιματοκρυτης 48,7%
αρ. λεμφοκυτταρων 6,54χ10^3/μL, 56,9%
αιμοπεταλια 49χ10^3/μL
μας ειπε να δινουμε 1/4 χαπακι fortekor flavour 5 την ημερα, και σε 15 μερες να ξανακανουμε αναλυσεις..
JohnDVM
Διάσημο μέλος
Ο αιματοκριτης τα λεμφοκυτταρα και τα αιμοπεταλια μπορει να ειναι ανεβασμενα και νλογω του στρες, τα ηπατικα ενζυμα ισως να δειχνουν μια αρχη ηπατοπαθειαςκαλημερα γιατρε μου. θα σου γραψω οτι τιμες εχω εδω των αναλυσεων που μου φαινονται στα ορια εκτος απο την ουρια. δεν γραφει τιμη φωσφορου ομως..
sgpt-alt 92 iu/l
γ-GT 1,0 iu/l
αιματοκρυτης 48,7%
αρ. λεμφοκυτταρων 6,54χ10^3/μL, 56,9%
αιμοπεταλια 49χ10^3/μL
μας ειπε να δινουμε 1/4 χαπακι fortekor flavour 5 την ημερα, και σε 15 μερες να ξανακανουμε αναλυσεις..
επιβαλονται εξετασεις σε συντομο χρονικο διαστημα και προσδιορισμος των χολικων οξεωνστον ορο του αιματος
evelynkar
Διακεκριμένο μέλος
ευχαριστω πολύ! θα γραψουμε συντομα νεοτερα!Ο αιματοκριτης τα λεμφοκυτταρα και τα αιμοπεταλια μπορει να ειναι ανεβασμενα και νλογω του στρες, τα ηπατικα ενζυμα ισως να δειχνουν μια αρχη ηπατοπαθειαςεπιβαλονται εξετασεις σε συντομο χρονικο διαστημα και προσδιορισμος των χολικων οξεωνστον ορο του αιματος
![]()
ΜΑΡΙΑ ΤΣΟΛΑΚΟΥ
Νεοφερμένο μέλος
Σας ευχαριστω εκ των προτερων
JohnDVM
Διάσημο μέλος
Καταρχην θα πρεπει να χασει καποια κιλα και να κανει και γενικες εξετασεις για να δουμε συκωτι και νεφρα γιατι μπορει να χρειαζεται αναπροσαρμογη της δοσης των φαρμακων και καποια ακτινογραφια η καρδιογραφημα για συνολικη εκτιμηση της καταστασηςκαλησπερα γιατρε , εχω εναν γατουλη 7 ετων και 7 κιλα πριν 2 μηνες του διαγνωστικε καρδιακη ανεπαρκεια καθος και υγρο στους πνευμωνες του δινουμε καθημερινα 0,10 λασικς και ενα τεταρτο φορτεκορ χαπι παρολα αυτα μια ειναι καλα και μια χαλια αλλα απο εχτες αρχισε να μην τρωει νερο πινει και εχει συνεχεια δυσπνια.θα ηθελα να ακουσω την γνωμη σας καθως και εαν εχουμε ελπιδες γιατι ταλαιποριτε αρκετα.
Σας ευχαριστω εκ των προτερων

evelynkar
Διακεκριμένο μέλος
Protein: 28%
Fat: 15%
Minerals: 5.3%
Carbohydrate: 33.6%
Dietary fibre: 11.1%
Metabolisable energy (M)*: 3,895 kcal/kg
Metabolisable energy (C)**: 4,078 kcal/kg
Calcium: 0.75%
Phosphorus: 0.62%
Sodium: 0.32%
Omega-6: 3.7%
Omega-3: 0.8%
EPA & DHA: 0.42%
Linoleic acid: 3.6%
Glucosamine+chondroitin: 500mg/kg
μπορω να της την δωσω?

JohnDVM
Διάσημο μέλος
Η συγκεκριμενη τροφη ειναι για να αποτρεπει τον σχηματισμο ουρολιθων και δινεται σε γατες με ουρολιθιαση , δεν ειναι για νεφρικη ανεπαρκεια ειναι καλυτερη βεβαια απο την απλη τροφη, αν εχει διαγνωστει με αρχη ανεπαρκειας καλυτερα να της δωσεις την αναλογη τροφηκαλημερα γιατρε! σας εγραψα οτι η γατα μου ειναι στην αρχη νεφρικη ανεπαρκειας. ηθελα να σας ρωτησω για τις τροφες ..δεν τρωει τις hills k/d και την renal royal canin δεν την βρηκα. πηρα την senior s/o royal canin. η αναλυση της τροφης ειναι ως εξης:
Protein: 28%
Fat: 15%
Minerals: 5.3%
Carbohydrate: 33.6%
Dietary fibre: 11.1%
Metabolisable energy (M)*: 3,895 kcal/kg
Metabolisable energy (C)**: 4,078 kcal/kg
Calcium: 0.75%
Phosphorus: 0.62%
Sodium: 0.32%
Omega-6: 3.7%
Omega-3: 0.8%
EPA & DHA: 0.42%
Linoleic acid: 3.6%
Glucosamine+chondroitin: 500mg/kg
μπορω να της την δωσω?![]()
kounelaki
Περιβόητο μέλος
Σχετιζεται το νερο αυτο με ουρολιθριαση?Μηπως πρεπει να δινω στο Σηφατσι εμφιαλωμενο?

kounelaki
Περιβόητο μέλος

evelynkar
Διακεκριμένο μέλος
JohnDVM
Διάσημο μέλος
Αν ενας γατος εχει προδιάθεση το νερο με μεγαλη περιεκτικοτητα σε αλατα επιβαρυνει τηη καταστασηΑ!Και θα ηθελα να ρωτησω τα συμπτωματα της ουρολιθριασης και τις νεφρικης ανεπαρκειας...να ξερουμε![]()
. Τα αρχικα συμπτωματα μπορει να περασουν απαρατηρητη για τις ουρολιθιασεις κυριο συμπτωμα ειναι οι συχνες ουρολοιμωξεις καθως και η δυσκολια στην ουρηση ή η εμφραξη της ουρηθρας, ενω η νεφρικη ανεπαρκεια τα συμπτωματα μπορει να περασουν απαρατηρητα μεχρι να φτασει στο 3-4ο σταδιο. Τα αρχικα συμπτωματα περιλαμβανουν πολυδιψια, πολυουρια η οποια μετα γινεται ολιγοουρια, καταπτωση , εμετοι, διαρροιες, ελκη στομα κλπ
evelynkar
Διακεκριμένο μέλος

kounelaki
Περιβόητο μέλος
Δηλαδη να παιρνω εμφιαλωμενο νερο 'η οχι? Υπερβολικο μου φαινεται αλλα ...Αν ενας γατος εχει προδιάθεση το νερο με μεγαλη περιεκτικοτητα σε αλατα επιβαρυνει τηη κατασταση. Τα αρχικα συμπτωματα μπορει να περασουν απαρατηρητη για τις ουρολιθιασεις κυριο συμπτωμα ειναι οι συχνες ουρολοιμωξεις καθως και η δυσκολια στην ουρηση ή η εμφραξη της ουρηθρας, ενω η νεφρικη ανεπαρκεια τα συμπτωματα μπορει να περασουν απαρατηρητα μεχρι να φτασει στο 3-4ο σταδιο. Τα αρχικα συμπτωματα περιλαμβανουν πολυδιψια, πολυουρια η οποια μετα γινεται ολιγοουρια, καταπτωση , εμετοι, διαρροιες, ελκη στομα κλπ
![]()
maria.andreou
Εκκολαπτόμενο μέλος
Οι ξηρές τροφές που δίνουμε στα γατιά είναι πάρα πολύ αλμυρές. Αυτές δεν επιβαρύνουν στο να διαμιουργηθούν τέτοια προβλήματα;
JohnDVM
Διάσημο μέλος
Θα πρεπει να κοιταζεις και τις συγκεντρωσεις των αλατων στο εμφιαλωμενο νερο γιατι μερικα ειναι πλουσια σε μαγνησιο αλλα σε ασβεστιο και μπορει να ευνοουν την αναπτυξη ουρολιθωνΔηλαδη να παιρνω εμφιαλωμενο νερο 'η οχι? Υπερβολικο μου φαινεται αλλα ...
JohnDVM
Διάσημο μέλος
Ειναι ετσι υπολογισμενες οι ποσοτητες ωστε να παιρνουν την απαραιτητη ποσοστητα αλατων χωρις να επιβαρυνουν τον οργανισμοΈχω μια απορία για αυτό το θέμα.
Οι ξηρές τροφές που δίνουμε στα γατιά είναι πάρα πολύ αλμυρές. Αυτές δεν επιβαρύνουν στο να διαμιουργηθούν τέτοια προβλήματα;

kitty<3
Νεοφερμένο μέλος
χ8ες που πηγα παλι την μικρη για εμβολιο, μου ειπε ο κτηνιατρος σε σχετικη μας κουβεντα οτι η ποσοτητα του μαγνησιου που εχει το εμφιαλωμενο δεν μπορει να βλαψει την μικρη μου και οτι αυτο που ευ8υνεται για την ουρολι8ιαση ειναι το μαγνησιο που εχουν οι τροφες...και επειδη μου φανηκε περιεργο, μου ε3ηγησε οτι η διαφορα των τιμων μαγνησιου και αλατων στο εμφιαλωμενο και στο νερο βρυσης ειναι ελαχιστη...Θα πρεπει να κοιταζεις και τις συγκεντρωσεις των αλατων στο εμφιαλωμενο νερο γιατι μερικα ειναι πλουσια σε μαγνησιο αλλα σε ασβεστιο και μπορει να ευνοουν την αναπτυξη ουρολιθων

δεν ισχυει????εγω συνεχιζω να της δινω εμφιαλωμενο...δεν εχω δυνατοτητα επιλογης...εδω που μενω ουτε το νερο δεν ειναι καλο...(τζαμπα ο ψηλοριτης....
- Status
- Το θέμα δεν είναι ανοιχτό για νέες απαντήσεις.
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 62 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
- Joji
- dionysia_p
- Βαλκα
- AnnieGr
- ΓΑΤΟΥΛΗΣ ΝΟΥΛΗΣ
- ofilia
- mayrh gata
- Aρτεμις
- Djali
- sissoulaki
- alkinoow123
- kaith18927
- ΧΙΟΝΑΤΗ15585
- Zoro-mpoy
- tasos_perama
- sissy12
- 3lbereth
- F.Butter
- CoffeeBlack
- maiksth
- uncle_nontas
- anthilia
- Marw-Sissy
- Lia_cha
- Κριτολαος
- vampce
- ΕΛΑ
- giannisvitara
- Mona1
- mpirarxos
- Βάσω Μαν
- ANTONELLA
- sararoutsi
- Claire Rentfield
- aston3
- Javier
- λένα117
- dkat
- kitara
- kitcat
- Kostasrc
- ΜαρίαΣτρ80
- Vakova
- gatito
- raccoon
- dorothea_v
- nasstazia
- Roulita16248
- Βρεγμένη γάτα
- ManolisG
- nasia99
- lelocat
- ankas
- JohnDVM
- konstans
- 761
- Ελένη Άνση
- Pennylane
- Lord Kratos
- tz3nh
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool