Hlianna
Διάσημο μέλος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
JohnDVM
Διάσημο μέλος
Φαίνεται να είναι μόλυνση μάλλον απο σταφυλόκκο πιθανως μολυνθυκε απο το ξυσιμο η κρεμμα θα τον βοηθησει αλλα αμα δεις να εξαπλώνεται θα πρέπει να πάρει και αντιβίωση απο το στόμα.Καλησπέρα γιατρέ,
Ο γατούλης μας έχει πάλι πρόβλημα με τα αφτάκια του... φτιάξαμε τα ακάρεα και επιδή η γούνα του γύρω από τ' αφτιά είχε αραιώσει, είχαμε συνεχίσει κρέμα (panolog) και στην εκεί περιοχή. Σταμάτησε το ξύσιμο, αφτιά καθαρά και η γούνα ανανεώνονταν σιγά σιγά!!! Αυτά πρίν 10 μέρες περίπου. Από χθές ο μικρός εμφάνισε στην βάση του αφτιού του μια μικρή πληγή, σαν χτύπημα με αίμα και υγρό!! Μπορεί να είναι πάλι από τα ακάρεα ή κάτι άλλο (μύκητες? ). Του βάλαμε πάλι λίγο κρέμα για να τον καταπραϋνει.
Ο μικρός είχε μείνει μόνος τους τις τελευταίες μέρες αρκετές ώρες, γιατί έπρεπε να κάνω μια επέμβαση στο γόνατο και έλειπα 2 μέρες. 'Εχει μάθει με κόσμο συνέχεια (και μου έχει μια αδυναμία), μπορεί να είναι στρές, όπως βγάζουμε εμείς έρπη; Μπορώ να τον βοηθήσω με τίποτα βιταμίνες για το δέρμα;
Φυσικά θα δούμε γιατρό αν επιμένει.. αλλά καμία ιδέα μέχρι τότε; Λυπάμαι πάρα πολύ να τον βλέπω να ταλαιπορείται και είμαι και εγώ χάλια από το χειρουργίο και δεν μπορώ να τον νταντεύω όσο θέλω!!!
Ευχαριστώ και sorry για το μέγεθος του μηνύματος.![]()

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
JohnDVM
Διάσημο μέλος
Σε 2-3 μέρες να περάσει η δράση των αναισθητικών στο νευρικό σύστημα και μετα μπορεις να βάλεις αφού δεν θα πέσει κατευθείαν στην πληγη.γιατρε να κανω μια ερωτηση?εχω σπιτι μου μια γατουλα και φιλοξενω..εγινε σημερα η στειρωση και εχει ψυλους..ποτε μπορω να βαλω αμπουλα αποπαρασιτωσης?επειδη εχει την τομη και μια κοπελα απο το φορουμ ειχε προβλημα με την γατουλα της και την τομη οταν της εβαλε την αμπουλα..
Terifique
Δραστήριο μέλος
Φαίνεται να είναι μόλυνση μάλλον απο σταφυλόκκο πιθανως μολυνθυκε απο το ξυσιμο η κρεμμα θα τον βοηθησει αλλα αμα δεις να εξαπλώνεται θα πρέπει να πάρει και αντιβίωση απο το στόμα.![]()
Ευχαριστώ γιατρέ!!!
Μακάρι να του περάσει απαίδευτα!!

Hlianna
Διάσημο μέλος
Σε 2-3 μέρες να περάσει η δράση των αναισθητικών στο νευρικό σύστημα και μετα μπορεις να βάλεις αφού δεν θα πέσει κατευθείαν στην πληγη.
σε ευχαριστω πολυ γιατρε..και μπανιο ποτε περιπου μπορουμε να κανουμε την γατουλα?τα ραμματα ειναι αποροφησημα
hliosporos
Νεοφερμένο μέλος
Τώρα έχει σε τακτά χρονικά διαστήματα, γιατι δεν πήγε με γατούλη. Ακόμη δεν έχει περίοδο. Είναι περίπου 7-8 μηνών.΄
Το πρόβλημα είναι ότι όταν έχει οίστρο κυνηγάει τον άντρα μου, και τον πολιορκεί σε σημείο που τον κάνει και τρελαίνεται.
Όπου πάει, είναι πίσω του, και όπου κάτσει, δίπλα του, φωνάζει και κάνει ότι κάνουν οι γάτες σε οίστρο.
Όταν την πάρω μαζί μου και κλειστούμε στην κουζίνα, ηρεμεί. Τρώει και άσχολείται και με το παιχνίδι της!
Μόλις ανοίξω την πόρτα...... ξανά τα ίδια. Θα την στειρώσουμε μόλις χρονίσει, γιατι μας είπε ο γιατρός ότι είναι η καλύτερη εποχή. Μέχρι τότε όμως...?
Φαντάζομαι ότι έχει να κάνει με τις ορμόνες, αλλά δεν το έχω ξαναδεί, και αναρωτιέμαι άν μπορούμε να κάνουμε κάτι να σταματήσει αυτό το κυνηγητό
Ευχαριστώ εκ των προτέρων!
Lins
Νεοφερμένο μέλος
wolfe4ever
Διάσημο μέλος
Ειμαι φιλοζωη, κ εχω γατες! η μια γατα μου (
), ο ρουλος, ενω ηταν πολυ καλα σωματικα (ισως και πολυ βαρυς!), ξαφνικα εχει χασει πολυ βαρος, η φωνη του εχει φραχνιασει, φτερνιζεται και δεν εχει πολλα κεφια! μαλιστα σημερα εβλεπα δακρυα να σταζουν απο τα ματακια του 
δε ξερω τι φταιει...θα μπορουσατε να με διαφωτισετε?
JohnDVM
Διάσημο μέλος
Μοιαζουν με μυκητες καλο θα ηταν να παει στο γιατρο για εξετασηΝα ρωτησω κι εγω κατι γατρε? Ο μικρος ακολουθει μια θεραπεια για τα αυτια του (ψωριαση) που περιλαμβανει μια ενεση και μια αμπουλα που του εβαλε ο γατρος στο δερμα, καθε 15 μερες.Εμφανισε ξηροτητα μεσα και εξω στην επιφανεια του αυτιου εδω και 4 μερες(η θεραπεια ξεκινησε πριν 1 εβδομαδα),αλλα υποθετω πως ειναι φυσιολογικο.Σημερα σε ενα σημειο του κεφαλιου του λιγο πιο δεξια απο το αυτι ειδα ενα σημειο χωρις τριχες ενα κυκλικο σημειο τελος παντων το οποιο μαδουσε και δεν ειναι απο ξυσιμο.Να αναφερω επισης οτι μαδαει αρκετα η γουνα του σημερα.Εχει να κανει με την θεραπεια η να τον παω παλι στο γιατρο?Μου θυμησε τα σημαδια που ειχε οταν ειχε παθει κατι δερματικα το Μαιο οταν τον βρηκαμε.

JohnDVM
Διάσημο μέλος
Δυστυχως χωρις να εχουμε δει το γατι δεν μπορουμε να ξερουμε τι εχει ακριβως, τα συμπτωματα μοιαζουν με ρινοτραχείτιδα και μαλλον θα χρειαστει καποια αντιβιωση για καποιες μερες και καλη τροφη. Καλο θα ηταν να βρεις την δυνατοτητα να πας σε κτηνιατρο το γατο γιατι μπορει να εχει και αλλα προβληματα και η αντιβιωση να μην εχει αποτελεσμαγεια σας! απο οτι ειδα εδω γραφουμε τα προβληματα που εχουμε με τα γατακια μας! να πω πρωτα απ ολα οτι δεν εχω τη δυνατοτητα για κτηνιατρους.
Ειμαι φιλοζωη, κ εχω γατες! η μια γατα μου (), ο ρουλος, ενω ηταν πολυ καλα σωματικα (ισως και πολυ βαρυς!), ξαφνικα εχει χασει πολυ βαρος, η φωνη του εχει φραχνιασει, φτερνιζεται και δεν εχει πολλα κεφια! μαλιστα σημερα εβλεπα δακρυα να σταζουν απο τα ματακια του
δε ξερω τι φταιει...θα μπορουσατε να με διαφωτισετε?

JohnDVM
Διάσημο μέλος
15-20 μερες απο την εγχειρησησε ευχαριστω πολυ γιατρε..και μπανιο ποτε περιπου μπορουμε να κανουμε την γατουλα?τα ραμματα ειναι αποροφησημα
Lins
Νεοφερμένο μέλος
kounelaki
Περιβόητο μέλος
kounelaki
Περιβόητο μέλος
Nα το βιντεοΓιατρε η Αρεθουσα στειρωθηκε προχθες και τωρα ειναι εξω.Πριν λιγο που την εβαλα μεσα για να φαει εκανε βαρελακια και ειδα την τομη της λιγο πρησμενη(ή ετσι μου φαινεται) και εχει τραβηξει καποια ραμματα.Φαινεται οτι εχει γλειψει την περιοχη γιατι το μπλε αντισηπτικο εχει εξασθενισει.Υπαρχει περιπτωση να λυσει τα ραμματα και να ανοιξει η τομη?Ο γιατρος που πηγα κανει στειρωσεις σε αδεσποτα γιατι συνεραγαζεται με τη Φιλοζωικη και μου ειπε κιολας οτι δεν υπαρχει κανενα προβλημα να βγει η Αρεθουσα εξω την επομενη μερα.Και τον Σηφη εκει τον στειρωσα και θυμαμαι και αυτος τραβουσε επιμονα τα ραμματα,ενω τη Σελινα που την πηγα αλλου ουτε καν αγγιξε την κοιλια της.Δεν ξερω αν φταιει ο χαρακτηρας του γατιου ή ο τροπος που ειναι ραμμενη η τομη...(στη Σελινα δεν πετουσανε κλωστιτσες).
https://www.youtube.com/watch?v=6XtP6pmEOiE
JohnDVM
Διάσημο μέλος
ειναι φυσιολογικο να ειναι λιγο πρησμενη η τομη μετα την επεμβαση. αυτο θα φυγει σε μερικες μερες και για αυτο νιωθει φαγουρα και επειδη ειναι πιο μακρια τα ραμματα μπορει ακι τα τραβαει, αμα περασουν 3-4 μερες δεν θα εχει προβλημα αν κοψει καποιο ραμμαΓιατρε η Αρεθουσα στειρωθηκε προχθες και τωρα ειναι εξω.Πριν λιγο που την εβαλα μεσα για να φαει εκανε βαρελακια και ειδα την τομη της λιγο πρησμενη(ή ετσι μου φαινεται) και εχει τραβηξει καποια ραμματα.Φαινεται οτι εχει γλειψει την περιοχη γιατι το μπλε αντισηπτικο εχει εξασθενισει.Υπαρχει περιπτωση να λυσει τα ραμματα και να ανοιξει η τομη?Ο γιατρος που πηγα κανει στειρωσεις σε αδεσποτα γιατι συνεραγαζεται με τη Φιλοζωικη και μου ειπε κιολας οτι δεν υπαρχει κανενα προβλημα να βγει η Αρεθουσα εξω την επομενη μερα.Και τον Σηφη εκει τον στειρωσα και θυμαμαι και αυτος τραβουσε επιμονα τα ραμματα,ενω τη Σελινα που την πηγα αλλου ουτε καν αγγιξε την κοιλια της.Δεν ξερω αν φταιει ο χαρακτηρας του γατιου ή ο τροπος που ειναι ραμμενη η τομη...(στη Σελινα δεν πετουσανε κλωστιτσες).

vi2ka
Πολύ δραστήριο μέλος
Γιατρέ σε περίπτωση που ανοίξει η τομή και συνεχίζει να βγάζει λίγο αίμα έχοντας περάσει το 15μερο της αντιβίωσης τι κάνουμε?ειναι φυσιολογικο να ειναι λιγο πρησμενη η τομη μετα την επεμβαση. αυτο θα φυγει σε μερικες μερες και για αυτο νιωθει φαγουρα και επειδη ειναι πιο μακρια τα ραμματα μπορει ακι τα τραβαει, αμα περασουν 3-4 μερες δεν θα εχει προβλημα αν κοψει καποιο ραμμα![]()
みことftw
Πολύ δραστήριο μέλος
JohnDVM
Διάσημο μέλος
Θα πρέπει να την δει ο κτηνίατρις αν συνεχίζει να βγάζει αίμα 15 μέρες μετά την επέμβασηΓιατρέ σε περίπτωση που ανοίξει η τομή και συνεχίζει να βγάζει λίγο αίμα έχοντας περάσει το 15μερο της αντιβίωσης τι κάνουμε?

JohnDVM
Διάσημο μέλος
Από ότι φαίνεται έχει ανοίξει ένα ράμμα και βγάζει τα υγρά της τομής απο εκεί. θέλει να καθαρίζεται η πληγή με αντισηπτικά 'οπως betadine, hibitane κ.α. και να μπαίνει κάποια αντιβιοτική αλοί ή σκόνη για να μην μολυνθει και γίνει χειρότερα. Το δευτερο ράμμα φαίνεται να κλείνει καλά και να μην έχει πρόβλημαΑρχική Δημοσίευση από みことftw;2210796:Γιατρε μου, μπορεις να μου πεις αν αυτη ειναι ανησυχητικη εικονα τομης? Η γατουλα ηταν εγκυος, και στειρωθηκε το σαββατο το πρωι.![]()
みことftw
Πολύ δραστήριο μέλος
- Status
- Το θέμα δεν είναι ανοιχτό για νέες απαντήσεις.
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 62 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
- Joji
- dionysia_p
- Βαλκα
- AnnieGr
- ΓΑΤΟΥΛΗΣ ΝΟΥΛΗΣ
- ofilia
- mayrh gata
- Aρτεμις
- Djali
- sissoulaki
- alkinoow123
- kaith18927
- ΧΙΟΝΑΤΗ15585
- Zoro-mpoy
- tasos_perama
- sissy12
- 3lbereth
- F.Butter
- CoffeeBlack
- maiksth
- uncle_nontas
- anthilia
- Marw-Sissy
- Lia_cha
- Κριτολαος
- vampce
- ΕΛΑ
- giannisvitara
- Mona1
- mpirarxos
- Βάσω Μαν
- ANTONELLA
- sararoutsi
- Claire Rentfield
- aston3
- Javier
- λένα117
- dkat
- kitara
- kitcat
- Kostasrc
- ΜαρίαΣτρ80
- Vakova
- gatito
- raccoon
- dorothea_v
- nasstazia
- Roulita16248
- Βρεγμένη γάτα
- ManolisG
- nasia99
- lelocat
- ankas
- JohnDVM
- konstans
- 761
- Ελένη Άνση
- Pennylane
- Lord Kratos
- tz3nh
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool