kounelaki
Περιβόητο μέλος
Αλλα εχει παρει χαπια τοσες μερες και δεν βλεπω βελτιωση. Αντιθετως ξυνεται παντου και βγαζει τουφες. Τα αυτια της ειναι τελειως γυμνα μεχρι της βαση και ο μηκυτας φαινεται να προχωραει... Ευτυχως δεν εχει σε αλλο σημειο μηκυτα. Μου ειπαν για το fungoral,ομως πως να την κανω μπανιο στο κεφαλι???Ειναι σχεδον αδυνατο. Τελευταια πηρα την Canesten και της αλειφω στα αυτακια και δεν φαινεται να την ενοχλει τοσο. Τι αλλο να κανω? Τριχοφαγος ειναι?Ο γιατρος δεν μας ειπε τι μυκητας ειναι.. Εχω κολλησει και εγω και το αγορι μου πλεον,αλλα ο αλλος μας γατος οχι. Εχτες εβγαλα ολα τα χαλια και σφουγγαρισα με χλωρινη...με τον καναπε τι να κανω ομως? Ποτε θα ξεμπερδεψουμε με αυτο? Ποσα χαπια πρεπει να παρει επιτελους? Θα πεθανει απο τα χαπια στο τελος!
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
JohnDVM
Διάσημο μέλος
μπορεις να κάνεις αφρό με το fungoral και να την περνας με ενα σφουγγαρακι ή βαμβακι και μετα με τον ιδιο τροπο να το ξεπλενεις. Δυστυχως οι μυκητες θέλουν πόλυ χρόνο για να εξαλειφθουνΓιατρε sos! Παλι μυκητες!!!!!!! Πριν 4 μηνες περιπου μαζεψα ενα αδεσποτακι που ειχε μυκητες και παρολη τη θεραπεια και την απολυμανση και παρολο που το ειχα απομονωσει,κολλησα εγω και η Σελινα. Της εδινα χαπια sporanox για πολλες εβδομαδες και η κατασταση εδειχνε να βελτιωνεται. Αρχισαν τα αυτια της να βγαζουν φυτρες και σταματησε να ξεφλουδιζει. Τωρα ξανα τα ιδια...και εδω και 13 ημερες παιρνει sporanox(μισο χαπι) .Ο γιατρος μου ειχε δωσει ενα κιτρινο παχυρευστο υγρο,που ομως δεν ειναι σαμπουαν γιατι δεν κανει αφρο,να κανω μπανιο το αδεσποτακι και να μην το ξεπλενω και επειδη μου ειχε περισσεψει,ειπα να το βαζω στη Σελινα. Το αραιωσα με νερο και της το αλειφω στα αυτια της ομως αρχιζει και της τρεχουν τα σαλια απο το στομα και τη μυτη.Δεν ξερω αν ειναι απο το στρες ή ειναι αντιδραση απο το φαρμακο.Και μετα κανει το εξης...βαζει το χερακι της και μαζευει το υγρο απο τα αυτια της γιατι την ενοχλει και μετα το γλειφει και της τρεχουν πιο πολυ τα σαλια. Σταματησα να της το βαζω πλεον,μην παθει και καμια δηλητηριαση.
Αλλα εχει παρει χαπια τοσες μερες και δεν βλεπω βελτιωση. Αντιθετως ξυνεται παντου και βγαζει τουφες. Τα αυτια της ειναι τελειως γυμνα μεχρι της βαση και ο μηκυτας φαινεται να προχωραει... Ευτυχως δεν εχει σε αλλο σημειο μηκυτα. Μου ειπαν για το fungoral,ομως πως να την κανω μπανιο στο κεφαλι???Ειναι σχεδον αδυνατο. Τελευταια πηρα την Canesten και της αλειφω στα αυτακια και δεν φαινεται να την ενοχλει τοσο. Τι αλλο να κανω? Τριχοφαγος ειναι?Ο γιατρος δεν μας ειπε τι μυκητας ειναι.. Εχω κολλησει και εγω και το αγορι μου πλεον,αλλα ο αλλος μας γατος οχι. Εχτες εβγαλα ολα τα χαλια και σφουγγαρισα με χλωρινη...με τον καναπε τι να κανω ομως? Ποτε θα ξεμπερδεψουμε με αυτο? Ποσα χαπια πρεπει να παρει επιτελους? Θα πεθανει απο τα χαπια στο τελος!
κια αν ειναι φορέας το γατι τοτε μπορει καταστάσει στρες που ριχνουν το ανοσοποιητικό να οδηγούν στην επανεμφάνιση του μύκητα
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
kounelaki
Περιβόητο μέλος
μπορεις να κάνεις αφρό με το fungoral και να την περνας με ενα σφουγγαρακι ή βαμβακι και μετα με τον ιδιο τροπο να το ξεπλενεις. Δυστυχως οι μυκητες θέλουν πόλυ χρόνο για να εξαλειφθουνκια αν ειναι φορέας το γατι τοτε μπορει καταστάσει στρες που ριχνουν το ανοσοποιητικό να οδηγούν στην επανεμφάνιση του μύκητα
![]()
Γιατρε μου ειπαν για το intrafungol σιροπι.Ειναι αποτελεσματικοτερο απο τα χαπια? Να το παρω? Σημερα ειναι η 16-17 ημερα που παιρνει χαπια και δυστυχως καμια βελτιωση ακομα...αντιθετως νομιζω χειροτερευει. Εχουν μεινει τριχες μονο στο κεντρο του κεφαλιου...σαν μωικανα..
Βρισκω παντου τουφες ολοκληρες και καθε μερα βαζω ηλεκτρικη σκουπα.Σκεφτηκα να αγορασω ενα μεγαλο κλουβι να τη βγαλω στο μπαλκονι για μερικες εβδομαδες αλλα τη λυπαμαι και ισως το κρυο να ριξει περισσοτερο το ανοσοποιητικο της....
JohnDVM
Διάσημο μέλος
το ιντραφουγκολ είναι αντιμυκητιακο ειδικά για γάτες και πίανει τα κυριότερα είδη μυκήτων που υπάρχουν στις γάτες δινέται για περιοδο 5 εβδομαδων εναλλάσσοντας 1 εβδομάδα θεραπείας και 1 εβδομάδας πάυση κάνοντας συνολικά 3 εβδομάδες θεραπεία από τις 5. καλό είναι να καθαρίζεις καλά το σπίτι και όσο για το κλουβί καλύτερα να το αποφύγεις λόγω του κρύουΓιατρε μου ειπαν για το intrafungol σιροπι.Ειναι αποτελεσματικοτερο απο τα χαπια? Να το παρω? Σημερα ειναι η 16-17 ημερα που παιρνει χαπια και δυστυχως καμια βελτιωση ακομα...αντιθετως νομιζω χειροτερευει. Εχουν μεινει τριχες μονο στο κεντρο του κεφαλιου...σαν μωικανα..Βρισκω παντου τουφες ολοκληρες και καθε μερα βαζω ηλεκτρικη σκουπα.
Σκεφτηκα να αγορασω ενα μεγαλο κλουβι να τη βγαλω στο μπαλκονι για μερικες εβδομαδες αλλα τη λυπαμαι και ισως το κρυο να ριξει περισσοτερο το ανοσοποιητικο της....

Σουριγάτα
Νεοφερμένο μέλος
Έχει ολοκληρώσει από πέρυσι μόνο έναν κύκλο εμβολιασμών. Επίσης να σας ενημερώσω ότι η ασθένεια είναι σε πρώιμο στάδιο ακόμη. Μόνο μια άσχημη ουλίτιδα την ταλαιπωρεί. Δεν έχει άλλα εμφανή συμπτώματα.
Η συμβουλή σας θα ήταν πολύτιμη.
Ευχαριστώ για το χρόνο σας.
JohnDVM
Διάσημο μέλος
Εάν υπάρχει σοβαρός κίνδυνος να κολλήσει κάποια ασθένει π.χ. ζει έξω, έρχεται σε επαφή με άλλες γάτες τότε θα πρέπει να γίνονται τα εμβόλια , αν μένει συνέχεια μέσα στο σπίτι και εσύ δεν έρχεσαι σε επαφή με άλλες γάτες που να μπορείς να μεταφέρεις κάποια ασθένεια τότε δεν χρειάζεται να εμβολιαστεί. Η χρήση ιντερφερόνης, ανθρώπινης ή κτηνιατρικής μπορεί να βελτιώση την κλινική εικόνα του ζώου.Η γατούλα μου διαγνώστηκε με AIDS πρόσφατα. Είναι περίπου 1,5 έτους. Η Κτηνίατρος που την παρακολουθεί αλλά και εγώ αναρωτιόμαστε εάν θα πρέπει να συνεχίσει κανονικά τους εμβολιασμούς ή μήπως αυτό είναι επιβαρυντικό για την κατάστασή της.
Έχει ολοκληρώσει από πέρυσι μόνο έναν κύκλο εμβολιασμών. Επίσης να σας ενημερώσω ότι η ασθένεια είναι σε πρώιμο στάδιο ακόμη. Μόνο μια άσχημη ουλίτιδα την ταλαιπωρεί. Δεν έχει άλλα εμφανή συμπτώματα.
Η συμβουλή σας θα ήταν πολύτιμη.
Ευχαριστώ για το χρόνο σας.
ANNA KATΣΑΡΟΥ
Διάσημο μέλος
Βάζω και φωτό μήπως και καταλάβεις το πρόβλημα του...Μήπως δεν κάνει να παίρνει τόσα φάρμακα;
Το τρίχωμα της κοιλιάς του πρέπει να είναι ολόμαυρο..έτσι ήταν παλιά...ένα μικρό κομμάτι στο πίσω μέρος είναι γκρί..
JohnDVM
Διάσημο μέλος
Καλο ειναι να τελειωσει την θεραπεια με το ιντραφουγκολ και μετα απο 2 εβδομαδες απο το περας της θεραπειας και αν δενεχεις δει αποτελεσμα και μετα απο συνενοηση με τον γιατρο σου να ξεκινησεις το γρισοραλΑγαπητέ Γιάννη θέλω πάλι την γνώμη σου...και την βοήθεια σου..αν θυμάσαι ο γάτος μου ο Βρούκος το καλοκαίρι είχε χάσει μέρος του τριχώματος του στην κοιλιά και στα πίσω ποδαράκια από την μέσα πλευρά...είχε μείνει μόνο το γκρί εσωτερικό του τρίχωμα και δεν έβγαζε τις μαύρες μακριές τρίχες που είχε πάντα..τον είχα πάει στο γιατρό,νομίζαμε ότι είχε αλλεργία,του δίναμε κορτιζόνη,αλλά τίποτα...τελικά κάναμε καλιέργεια και βρέθηκε ελαφρώς θετικός σε μύκητες..(τι είδους μύκητας δεν ξέρω)κι ο γιατρός του έδωσε θεραπεία 1 μήνα με σιρόπι grisoral drops και είδα βελτίωση κατά 90 %Το τρίχωμα του μάκρυνε,έβγαλε μαύρες τρίχες αλλά δεν έγινε τελείως μαύρος που έτσι πρέπει να είναι..Τώρα έχει βγάλει 3 μικρές κουκίδες πάνω στο αυτί του και το τρίχωμα στο κάτω κάτω μέρος της κοιλιάς του,έχει παραμείνει γκρί,το μέσα υπόστρωμα δηλαδή στο πίσω μέρος,στο υπόλοιπο έχει μαυρίσει...του κάνω θεραπεία με ntrafungol σιρόπι,βρισκόμαστε στην τρίτη εβδομάδα θεραπείας,αλλά δεν βλέπω βελτίωση...τι να κάνω; Να συνεχίσω να τελειώσει την θεραπεία,στις 5 εβδομάδες δηλαδή,και να δώ αν του περάσει;Αν όχι,να του ξαναδώσω άλλη μία θεραπεία με grisoral που είδα ότι είναι αποτελεσματικό στην περίπτωσή του;Βάζω και φωτό μήπως και καταλάβεις το πρόβλημα του...Μήπως δεν κάνει να παίρνει τόσα φάρμακα;
![]()
Το τρίχωμα της κοιλιάς του πρέπει να είναι ολόμαυρο..έτσι ήταν παλιά...ένα μικρό κομμάτι στο πίσω μέρος είναι γκρί..
![]()
ANNA KATΣΑΡΟΥ
Διάσημο μέλος
Σε ευχαριστώ πολύ..θα περιμένω και θα δώ..Καλο ειναι να τελειωσει την θεραπεια με το ιντραφουγκολ και μετα απο 2 εβδομαδες απο το περας της θεραπειας και αν δενεχεις δει αποτελεσμα και μετα απο συνενοηση με τον γιατρο σου να ξεκινησεις το γρισοραλ

Σουριγάτα
Νεοφερμένο μέλος
Εάν υπάρχει σοβαρός κίνδυνος να κολλήσει κάποια ασθένει π.χ. ζει έξω, έρχεται σε επαφή με άλλες γάτες τότε θα πρέπει να γίνονται τα εμβόλια , αν μένει συνέχεια μέσα στο σπίτι και εσύ δεν έρχεσαι σε επαφή με άλλες γάτες που να μπορείς να μεταφέρεις κάποια ασθένεια τότε δεν χρειάζεται να εμβολιαστεί. Η χρήση ιντερφερόνης, ανθρώπινης ή κτηνιατρικής μπορεί να βελτιώση την κλινική εικόνα του ζώου.
Ευχαριστώ πολύ για την απάντησή σας...δεν βγαίνει έξω αλλά εγώ έρχομαι σε επαφή με άλλες γάτες οι οποίες δεν είναι πάντα εμβολιασμένες...όσο για την ιντερφερόνη είναι αυτό το φάρμακο για το οποίο μου είπε η κτηνίατρος που την παρακολουθεί ότι είναι πολύ ακριβό..? για μια γατούλα 4.5-5.0 κιλά, περίπου 800 € η θεραπεία σε 3 κύκλους ...?
JohnDVM
Διάσημο μέλος
Καλημερα καπου εκει έρχεται η τιμη για την θεραπειαΕυχαριστώ πολύ για την απάντησή σας...δεν βγαίνει έξω αλλά εγώ έρχομαι σε επαφή με άλλες γάτες οι οποίες δεν είναι πάντα εμβολιασμένες...όσο για την ιντερφερόνη είναι αυτό το φάρμακο για το οποίο μου είπε η κτηνίατρος που την παρακολουθεί ότι είναι πολύ ακριβό..? για μια γατούλα 4.5-5.0 κιλά, περίπου 800 € η θεραπεία σε 3 κύκλους ...?

vasileia
Εκκολαπτόμενο μέλος
το φταρνισμα οταν συνοδευεται απο εκκριμα απο τη μυτη πηχτο η αραιο τοτε να ανησυχεις
να ρωτήσω και εγώ κάτι?έχω μιά αδέσποτη γατούλα εδώ και λίγο καιρό και είναι πάρα πολύ αδύνατη αλλά δεν της φαίνεται για έχει πολύ τρίχωμα,μόλις έκατσε να τη χαιδέψω πρώτη φορά το κατάλαβα,της οποίας η μύτη είναι συνέχεια βουλωμένη και όταν φτερνίζεται βγάζει πράσινο ή άσπρο και είναι πηχτό,επειδή δεν μπορεί να αναπνεύσει εύκολα ακούγεται η ανάσα της απο μακρυά γιατί φαίνεται οτι προσπαθεί πολύ για να περάσει ο αέρας,τι να κάνω για αρχή για να ανακουφιστεί λίγο?συνήθως βρέχω λίγο τη μύτη της με νερό γιατί ξερένεται και την σκουπίζω κάπως με χαρτοπετσέτα αλλά μετά απο λίγο ξαναβουλώνει,αυτό θα χρειαστεί θεραπεία?επίσης να πω οτι τρώει κανονικά και περπατάει οπότε στην συμπεριφορά της είναι όλα οκ,ευχαριστώ!
JohnDVM
Διάσημο μέλος
Απο οτι φαινεται εχει μια ρινοτραχεϊτιδα , επισης μπορει να εχει και λυχαιμια ή AIDS της γατας θα χρειαστει θεραπεια και επισκεψη στον κτηνιατρονα ρωτήσω και εγώ κάτι?έχω μιά αδέσποτη γατούλα εδώ και λίγο καιρό και είναι πάρα πολύ αδύνατη αλλά δεν της φαίνεται για έχει πολύ τρίχωμα,μόλις έκατσε να τη χαιδέψω πρώτη φορά το κατάλαβα,της οποίας η μύτη είναι συνέχεια βουλωμένη και όταν φτερνίζεται βγάζει πράσινο ή άσπρο και είναι πηχτό,επειδή δεν μπορεί να αναπνεύσει εύκολα ακούγεται η ανάσα της απο μακρυά γιατί φαίνεται οτι προσπαθεί πολύ για να περάσει ο αέρας,τι να κάνω για αρχή για να ανακουφιστεί λίγο?συνήθως βρέχω λίγο τη μύτη της με νερό γιατί ξερένεται και την σκουπίζω κάπως με χαρτοπετσέτα αλλά μετά απο λίγο ξαναβουλώνει,αυτό θα χρειαστεί θεραπεία?επίσης να πω οτι τρώει κανονικά και περπατάει οπότε στην συμπεριφορά της είναι όλα οκ,ευχαριστώ!
3stela3
Εκκολαπτόμενο μέλος
JohnDVM
Διάσημο μέλος
Αν δεν έρχεται σε επαφή με άλλες γάτες καθόλου και είνναι αρνητική στο τεστ για την λευχαιμια μπορει να μην το κανει καθολου ή να το κανει κάθε 3 χρόνιαθελω να ρωτησω για το εμβολιο της λευχαιμιας.αν οι γατες δεν ερχονται σε επαφη με αλλες γατες και ζουν μεσα στο σπιτι,πρεπει να κανουν το εμβολιο αυτο;

escape
Εκκολαπτόμενο μέλος
JohnDVM
Διάσημο μέλος
Συνηθως η ακράτεια οφείλεταε σε κάποιον τραυματισμό νεύρου , αυτός μπορει να είναι μόνιμος ή αναστρέψιμος , αν μπορει να ανστραφει μετα απο κάποιιο διάστημα θεραπείας παρατηρείται βελτίωση, αυτο το διάστημα μπορει να ποικίλει ανάλογα με την περιοχή που έχει βλάβη και την έκταση αυτής.Ο Τσάρλυ έχει ακράτεια, έπειτα από σοβαρό τραυματισμό στους όρχεις και το αριστερό πόδι. Ψάχνοντας για πάνες, συνειδητοποίησα ότι δεν υπάρχουν και αναρωτιέμαι αν η ακράτεια είναι σύνηθες φαινόμενο στις γάτες. Στην ουσία ο προβληματισμός μου είναι πόσες πιθανότητες έχει να την προσπεράσει.
Θα ήθελα να ρωτήσω αν είναι φυσιολογικό λίγο αιματάκι (ουσιαστικά περισσότερο ερεθισμός είναι παρά αίμα) στην κόγχη του ματιού της γάτας μου.. Γενικότερα τις τελευταίες μέρες έχει και λίγες παραπάνω τσίμπλες. Να ανησυχήσω;;
chmatska
Νεοφερμένο μέλος
στείρωσα την γατούλα μου πριν από έναν χρόνο.
Το πρόβλημα είναι ότι παρουσιάζει σημάδια οίστρου εδώ και μια εβδομάδα.
Ο κτηνίατρος ισχυρίζεται ότι της αφαίρεσε όλα τα εσωτερικά όργανα αναπαραγωγής κ ότι αυτή η συμπεριφορά είναι σύγχυση λόγω ορμονών εξαιτίας της "ανάμνησης"( ή κάπως έτσι το έθεσε). Υπάρχει τέτοιο πράγμα??? Έχω αγχωθεί γιατί κλαίει συνέχεια και θέλει να φύγει εκτός σπιτιού.
Ρώτησα και άλλους κτηνιάτρους, ο ένας μου είπε να της δώσω ηρεμιστικά και ο άλλος χάπια για την καταπολέμηση του οίστρου, όμως δεν ξέρω τι είναι σωστό.
Τι να κάνω???
JohnDVM
Διάσημο μέλος
Προκειται για ερεθισμο ή μολυνση καλο θα ηταν να το δει κτηνιατρος για να δωσει τη ν καταλληλη θεραπειαΚαλημέρα σε όλους,
Θα ήθελα να ρωτήσω αν είναι φυσιολογικό λίγο αιματάκι (ουσιαστικά περισσότερο ερεθισμός είναι παρά αίμα) στην κόγχη του ματιού της γάτας μου.. Γενικότερα τις τελευταίες μέρες έχει και λίγες παραπάνω τσίμπλες. Να ανησυχήσω;;

- Status
- Το θέμα δεν είναι ανοιχτό για νέες απαντήσεις.
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 61 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
- dionysia_p
- Βαλκα
- AnnieGr
- ΓΑΤΟΥΛΗΣ ΝΟΥΛΗΣ
- ofilia
- mayrh gata
- Aρτεμις
- Djali
- sissoulaki
- alkinoow123
- kaith18927
- ΧΙΟΝΑΤΗ15585
- Zoro-mpoy
- tasos_perama
- sissy12
- 3lbereth
- F.Butter
- CoffeeBlack
- maiksth
- uncle_nontas
- anthilia
- Marw-Sissy
- Lia_cha
- Κριτολαος
- vampce
- ΕΛΑ
- giannisvitara
- Mona1
- mpirarxos
- Βάσω Μαν
- ANTONELLA
- sararoutsi
- Claire Rentfield
- aston3
- Javier
- λένα117
- dkat
- kitara
- kitcat
- Kostasrc
- ΜαρίαΣτρ80
- Vakova
- gatito
- raccoon
- dorothea_v
- nasstazia
- Roulita16248
- Βρεγμένη γάτα
- ManolisG
- nasia99
- lelocat
- ankas
- JohnDVM
- konstans
- 761
- Ελένη Άνση
- Pennylane
- Lord Kratos
- tz3nh
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool