JohnDVM
Διάσημο μέλος
Μπορει να ειναι καποιος μικροτραυματισμος αν ηταν σκληρα τα κοπρανα, αν εχουν ορεξη και τρωνε παιζουν τοτε δεν υπαρχει ιδιαιτερος λογος ανησυχιαςΓεια σας! Χτες τελείωσε η θεραπεία του Vermox για τα μικρά (11 εβδομάδων). Σκουλήκια δεν έτυχε να δω..Εκτός και εάν μου διέφυγε..Σήμερα λοιπόν μια ολόκληρη μέρα χωρίς φάρμακο, είδα έξω από την τουαλέτα των μικρών, μια μεγαλούτσικη κοιλίδα αίμα αρκετά σκούρο και πυκνό. Κοίταξα τα πωπουδάκια τους και νομίζω πως κατάλαβα ποιο ήταν γιατί υπάρχουν εμφανέστατα υπολείμματα αίματος γύρω από τον πρωκτό.Τι να κάνω? Είναι και Σαββατο αύριο γμτ!! Πάντως το γατάκι είναι μια χαρά κατά τα άλλα!!
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
mpoulaalekoula
Πολύ δραστήριο μέλος
Μπορει να ειναι καποιος μικροτραυματισμος αν ηταν σκληρα τα κοπρανα, αν εχουν ορεξη και τρωνε παιζουν τοτε δεν υπαρχει ιδιαιτερος λογος ανησυχιας
Α ναι από αυτό άλλο τίποτα τρέχουν πάνω-κάτω! Ωραία, ελπιζω να μη συνεχιστεί..Αλήθεια, θα μπορούσε να είναι κάτι χειρότερο?? Κάτι ιογενές για παράδειγμα??
Ευχαριστώ
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
elmeow
Νεοφερμένο μέλος
Καλησπέρα σας,χρειάζομαι την βοήθεια σας Ο γατούλης μου (3,5 ετών) χθες το απόγευμα έκανε εμβόλιο,το tricat..το βράδυ έφαγε..όλα καλά..
Σήμερα το πρωί έφαγε πάλι και κάνει όλη μέρα εμετό..αφού δεν έχει άλλη τροφή το στομαχάκι..βγάζει σάλια..αλλα ήταν ευδιάθετος (όταν σταμάτησε ο εμετός για λίγο)
Πήρα τηλέφωνο τον γιατρό και μου είπε για 24 ώρες να μην φάει τίποτα και μετά να του δώσω i/d τροφή..
Τώρα με το ζόρι τον απασχολώ να μην φωνάζει για φαί για να φάει το πρωί..
Ο γιατρός λέει ανησυχητικό είναι αν κρατήσει πάνω από 2 μέρες ο εμετός..
Εγώ όμως φυσικά έχω αγχωθεί που τον βλέπω έτσι..

Θέλω απλά να ρωτήσω εάν έχει συμβεί σε κάποιον ή αν έχει αλλεργία στο εμβόλιο..
Ευχαριστώ πολύ

JohnDVM
Διάσημο μέλος
Πιθανως πρόκειται για κάποια γαστρίτιδα που μπορεί να προκλήθηκε απο το στρες της επιίσκεψης στο κτηνίατρο η απο κάποια άλλη αιτία αν συνεχιστουν και αυριο οι εμετοι θα χρειαστει θεραπειαΚαλησπέρα σας,χρειάζομαι την βοήθεια σας
Ο γατούλης μου (3,5 ετών) χθες το απόγευμα έκανε εμβόλιο,το tricat..το βράδυ έφαγε..όλα καλά..
Σήμερα το πρωί έφαγε πάλι και κάνει όλη μέρα εμετό..αφού δεν έχει άλλη τροφή το στομαχάκι..βγάζει σάλια..αλλα ήταν ευδιάθετος (όταν σταμάτησε ο εμετός για λίγο)
Πήρα τηλέφωνο τον γιατρό και μου είπε για 24 ώρες να μην φάει τίποτα και μετά να του δώσω i/d τροφή..
Τώρα με το ζόρι τον απασχολώ να μην φωνάζει για φαί για να φάει το πρωί..
Ο γιατρός λέει ανησυχητικό είναι αν κρατήσει πάνω από 2 μέρες ο εμετός..
Εγώ όμως φυσικά έχω αγχωθεί που τον βλέπω έτσι..
Θέλω απλά να ρωτήσω εάν έχει συμβεί σε κάποιον ή αν έχει αλλεργία στο εμβόλιο..
Ευχαριστώ πολύ![]()

elmeow
Νεοφερμένο μέλος

Σας ευχαριστώ πολύ,είναι μια χαρούλα τώρα το παιζάκι μου!!!Από το στρες ήταν όπως είπατε..Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
mpoulaalekoula
Πολύ δραστήριο μέλος
Η κτηνίατρος για τα γατάκια που έχω, 12 εβδομάδων, μου είπε για τη διάρροια να δώσω ercefuryl 1ml αλλά δε θυμάμαι εάν μου είπε 2 φορές την ημέρα ή 1..
Επίσης για αποπαρασίτωση, το Banminth κάνει για αυτή την ηλικία? Και εάν ναι, τι δόση? Επίσης αυτή η πάστα είναι καλύτερη από το Vermox? Μιλάμε για ζωντανά σκουλήκια που τα κάνουν εμετό...!
Ευχαριστώ!
JohnDVM
Διάσημο μέλος
2 φορες την ημερα το ercefuryl για τα σκουληκια θα χρειαστει να της δωσεις 2-3 φορες για να καθρισειΕΡΩΤΗΣΗ!!
Η κτηνίατρος για τα γατάκια που έχω, 12 εβδομάδων, μου είπε για τη διάρροια να δώσω ercefuryl 1ml αλλά δε θυμάμαι εάν μου είπε 2 φορές την ημέρα ή 1..
Επίσης για αποπαρασίτωση, το Banminth κάνει για αυτή την ηλικία? Και εάν ναι, τι δόση? Επίσης αυτή η πάστα είναι καλύτερη από το Vermox? Μιλάμε για ζωντανά σκουλήκια που τα κάνουν εμετό...!
Ευχαριστώ!
JohnDVM
Διάσημο μέλος
μπορει να ειναι και καποια χρονια ρινιτιδαΓεια σας, έχω μια ερώτηση. Η γάτα μου είναι 8 χρονων, τρώει, πίνει, πηγαίνει στην άμμο κανονικά. Όλα κανονικά απλά την ακούω να αναπνέει απτή μύτη ώρες ώρες ειδικά όταν κοιμάται. Δεν είναι υγρή. Σαν να σφυρίζει κάπως. Είναι κεραμιδογατα (γιατί διάβασα ότι είναι normal για περσικές γάτες). Είναι σοβαρό η είναι όλες οι γάτες έτσι?
και να εχει παχυνθει ο βλενογοννος, μπορει και να κοιμαται βαρια και να ροχαλιζει

Επειδη γραφω πρωτη φορα εχω μαλλον πολλες αποριες μαζεμενες ζητω προκαταβολικα συγνωμη.
Ήθελα να σας ρωτήσω για τα εμβόλια της γάτας γιατί άκουσα κάτι και ανησύχησα. Αληθεύει οτι πρέπει να τα κάνουμε στο ποδαράκι και όχι στο σβερκο γιατί μπορεί να πάθουν καρκίνο? Και αν ναι τι εννούμε με αυτό, οτι πρέπει να γίνονται ενδομυικά στο ποδαράκι ή επιφανειακά στο δέρμα του ποδιού όπως και στο σβερκο? Ο κτηνίατρος μου τα κάνει πάντα στο σβερκο σε όλες τις γατούλες μας και καποιες φορες πιο παλια ειχε κανει και καποια στη μυτουλα νομιζω.Ανησυχω πολυ με αυτο που ακουσα
Και αν επιτρέπεται και μια ερώτηση για ενα κουταβάκι που φιλοξενώ (δεν ερχεται σε επαφη με τις γατες), συγνώμη που παραβαίνω το σκοπό του φορουμ αλλά είμαι πολύ ανήσυχη, αν μπορείτε να απαντήσετε και για το σκυλακι θα με βοηθουσατε πολυ.
Πριν 5 μερες εκλεισε 1 μηνα ζωης και του κάναμε ενα εμβόλιο -Primodog έγραφε- . Και μας είπε ο γιατρος να πάμε σε 2 εμβομάδες για το επομενο που το εγραψε και στο βιβλιαριο: Parvodog. Αποτι μας ενημέρωσε είναι και τα δυο για παρβοιο. Μολις του καναμε το εμβολιο την επομενη μερα ηταν χαλια το καημενο, μαζεμενο, εκανε εμετους και ηταν παγωμενο, δεν επινε γαλατακι καθολου αλλα δεν ειχε διαρροια. Το πηγα αμεσως στο γιατρο που μου ειπε ειναι μαλλον παρβοιωση. Του εβαλε ορο, του εκανε και κατι ενεσεις αντιβιωση και κατι για τον εμετο νομιζω και μεσα σε 24 ωρες αρχισε παλι να παιρνει τα πανω του το κουταβινι και τωρα το βλεπω πολυ καλα.
Οι αποριες μου ειναι οι εξης:
1) Κανουμε εμβολια στα σκυλακια απο 30 ημερων ή ήταν νωρις και γι αυτο αρρωστησε?
2) Τι διαφορα εχει το primodog απο το parvodog?
3) Και κυριως:Τωρα που νοσησε απο παρβοιο και αφου αναρρωσει πληρως θα πρεπει να κανει σε δυο εβδομαδες το επομενο εμβολιο που ειναι το pavodog ή θα του κανει κακο και αφου νοσησε απο παρβο δεν απαιτειται πλεον εμβολιο?
Σας ευχαριστω εκ των προτερων για το χρονο σας
Monikaki
Νεοφερμένο μέλος
Αποφάσισα να κάνω εγγραφή και να σας γράψω επειδή το γατακι που το μάζεψα απο το δρόμο πριν ενα μηνα κ 5 ήμερες (ειναι περιπου δυο μηνων)
εχει τα εξης προβληματάκια και για λογούς χρημάτων δεν εχω καταφέρει ακόμα να το παω στον κτηνίατρο
Και επειδη ερχετε σε επαφή με ενα αλλο γατάκι που εχουμε (και αυτο το μαζέψαμε ) στην ιδια ηλικια περιπου φοβάμαι μην ειναι τιποτα κολλητικό που μπορει να το επηρεάσει η και εμας
Λοιπον το 1 ειναι οτι σχεδον δεν τρωει τιποτα τρωει μονο οταν πεινάει πολυ και θελει συνεχεία κρέας
2 σε μερικά σημεια του σώματος της εχει μπαλώματα σαν να μην εχει τρίχες (γυρω απο τα ματια στα αυτια κ κοιλιά της)
ΥΓ τις εχω κανει αποπαρασιτωση
3 στην κοιλίτσα της εχει ενα γρομπαλακι πολυ μαλακο (σαν κύστη) και ειναι μεγαλούτσικο
Ευχαριστω πολυ
αυτα προς το παρον και θα ηθελα πολυ την γνώμη σας
JohnDVM
Διάσημο μέλος
αμα επιδεινονεται η ρινιτιδα μπορει να χρειαστει να παρει αντιβιωση για καποιο διαστημα και ισως καποια κορτιζονη ή αλλο αντιφλεγμονωδες, σε πρωτη φαση καλο θα ηταν να την εξετασει πρωτα ο κτηνιατρος τηςΚαι τι γίνετε σε μια περίπτωση χρονιας ρινίτιδας? θα ήθελα να προσθέσω ότι δεν έχει βγει ποτε έξω είναι μονίμως στο διαμέρισμα.

JohnDVM
Διάσημο μέλος
Καλημερα , στην γατα το εμβολιο της λυσσα και της λευχαιμιας έχει σχετιστει με αυξημενη πιθανοτητα εμφανισηης ινοσαρκώματος (καρκίνος του δερματος) για αυτο συνισταται να γινεται στο ποδι και καποιοι δεν τα κανουν καθολου τα δυο αυτα εμβολια στις γατες. Για το σκυλα η διαφορα των δυο εμβολιων ειναι οτι προκειται για διαφορετικη εταιρια , συνηθως για τον πρωτο εμβολιασμο πρεπει να ειναι πανω απο 35 μερες τουλαχιστον , η αντιδραση αυτη ισως να ηταν και αντιδραση στον εμβολιασμο και οχι παρβοιωση. γιατι συνηθως να αρχισουν τα συμπτωματα δεν περνανε σε μια μεραKαλησπέρα σε όλους. σας συγχαίρω για τη στάση σας απένατντι στο ζωόφιλο κοινό γιατρέ
Επειδη γραφω πρωτη φορα εχω μαλλον πολλες αποριες μαζεμενες ζητω προκαταβολικα συγνωμη.
Ήθελα να σας ρωτήσω για τα εμβόλια της γάτας γιατί άκουσα κάτι και ανησύχησα. Αληθεύει οτι πρέπει να τα κάνουμε στο ποδαράκι και όχι στο σβερκο γιατί μπορεί να πάθουν καρκίνο? Και αν ναι τι εννούμε με αυτό, οτι πρέπει να γίνονται ενδομυικά στο ποδαράκι ή επιφανειακά στο δέρμα του ποδιού όπως και στο σβερκο? Ο κτηνίατρος μου τα κάνει πάντα στο σβερκο σε όλες τις γατούλες μας και καποιες φορες πιο παλια ειχε κανει και καποια στη μυτουλα νομιζω.Ανησυχω πολυ με αυτο που ακουσα
Και αν επιτρέπεται και μια ερώτηση για ενα κουταβάκι που φιλοξενώ (δεν ερχεται σε επαφη με τις γατες), συγνώμη που παραβαίνω το σκοπό του φορουμ αλλά είμαι πολύ ανήσυχη, αν μπορείτε να απαντήσετε και για το σκυλακι θα με βοηθουσατε πολυ.
Πριν 5 μερες εκλεισε 1 μηνα ζωης και του κάναμε ενα εμβόλιο -Primodog έγραφε- . Και μας είπε ο γιατρος να πάμε σε 2 εμβομάδες για το επομενο που το εγραψε και στο βιβλιαριο: Parvodog. Αποτι μας ενημέρωσε είναι και τα δυο για παρβοιο. Μολις του καναμε το εμβολιο την επομενη μερα ηταν χαλια το καημενο, μαζεμενο, εκανε εμετους και ηταν παγωμενο, δεν επινε γαλατακι καθολου αλλα δεν ειχε διαρροια. Το πηγα αμεσως στο γιατρο που μου ειπε ειναι μαλλον παρβοιωση. Του εβαλε ορο, του εκανε και κατι ενεσεις αντιβιωση και κατι για τον εμετο νομιζω και μεσα σε 24 ωρες αρχισε παλι να παιρνει τα πανω του το κουταβινι και τωρα το βλεπω πολυ καλα.
Οι αποριες μου ειναι οι εξης:
1) Κανουμε εμβολια στα σκυλακια απο 30 ημερων ή ήταν νωρις και γι αυτο αρρωστησε?
2) Τι διαφορα εχει το primodog απο το parvodog?
3) Και κυριως:Τωρα που νοσησε απο παρβοιο και αφου αναρρωσει πληρως θα πρεπει να κανει σε δυο εβδομαδες το επομενο εμβολιο που ειναι το pavodog ή θα του κανει κακο και αφου νοσησε απο παρβο δεν απαιτειται πλεον εμβολιο?
Σας ευχαριστω εκ των προτερων για το χρονο σας

JohnDVM
Διάσημο μέλος
Πιθανως το γρομαπαλακι ειναιομφαλοκυστη, τα μπαλωματα ειναι μαλλον μυκητες και θα χρειαστει να παρει καποια θεραπεια οποτε θα χρειαστει να το δει κτηνιατρος για να το εξετασει και να προσαρμοσει την περαπειαΚαλησπέρα, ειμαι καινούρια στο φόρουμ αν και σας διαβάζω τακτικά
Αποφάσισα να κάνω εγγραφή και να σας γράψω επειδή το γατακι που το μάζεψα απο το δρόμο πριν ενα μηνα κ 5 ήμερες (ειναι περιπου δυο μηνων)
εχει τα εξης προβληματάκια και για λογούς χρημάτων δεν εχω καταφέρει ακόμα να το παω στον κτηνίατρο
Και επειδη ερχετε σε επαφή με ενα αλλο γατάκι που εχουμε (και αυτο το μαζέψαμε ) στην ιδια ηλικια περιπου φοβάμαι μην ειναι τιποτα κολλητικό που μπορει να το επηρεάσει η και εμας
Λοιπον το 1 ειναι οτι σχεδον δεν τρωει τιποτα τρωει μονο οταν πεινάει πολυ και θελει συνεχεία κρέας
2 σε μερικά σημεια του σώματος της εχει μπαλώματα σαν να μην εχει τρίχες (γυρω απο τα ματια στα αυτια κ κοιλιά της)
ΥΓ τις εχω κανει αποπαρασιτωση
3 στην κοιλίτσα της εχει ενα γρομπαλακι πολυ μαλακο (σαν κύστη) και ειναι μεγαλούτσικο
Ευχαριστω πολυ
αυτα προς το παρον και θα ηθελα πολυ την γνώμη σας
, τους μυκητες μπορει να τους κολησει και το αλλο και ισως και εσυ
ROZINA
Νεοφερμένο μέλος
Εχω παρατηρήσει εδώ και μία βδομάδα περίπου ότι η γάτα μου όταν σηκώνεται για να περπατήσει και τα πίσω πόδια της δείχνουν ότι δεν την σηκώνουν και λυγίζουν. Εκείνη όμως συνεχίζει και αφού κάνει δυό τρία βήματα περπατάει κανονικά σαν να μην συμβαίνει τίποτα. Σήμερα το πρωί ήρθε κοντά μου και το νιαουρητό της ήταν τρεμάμενο δηλαδή έτρεμε η κάτω γνάθος και αυτό το τρεμιούλασμα υπήρχε και σε όλο της το σώμα. Αυτό το παρατήρησα σήμερα. Ισως να συμβαίνει κάποιες μέρες αλλά είναι γατούλα μου ζεί μέσα και έξω από το σπίτι και ειδικά τώρα που είναι καλοκαίρι.
Αυτό τι μπορεί να είναι;;; Είναι 2 χρονών και δεν είχε ποτέ πρόβλημα με την υγεία της. Τρέμω μήπως της συμβαίνει κάτι με το μυικό ή νευρικό της σύστημα. Κατά τα άλλα τρώει και συμπεριφέρεται κανονικά.
ευχαριστώ
JohnDVM
Διάσημο μέλος
Θα πρεπει να την δει ο γιατρος και να της κανει εναν λεπτομερη νευρολογικο ελεγχο μηπως εχει καποιο νευρολογικο προβλημαΚαλημέρα,
Εχω παρατηρήσει εδώ και μία βδομάδα περίπου ότι η γάτα μου όταν σηκώνεται για να περπατήσει και τα πίσω πόδια της δείχνουν ότι δεν την σηκώνουν και λυγίζουν. Εκείνη όμως συνεχίζει και αφού κάνει δυό τρία βήματα περπατάει κανονικά σαν να μην συμβαίνει τίποτα. Σήμερα το πρωί ήρθε κοντά μου και το νιαουρητό της ήταν τρεμάμενο δηλαδή έτρεμε η κάτω γνάθος και αυτό το τρεμιούλασμα υπήρχε και σε όλο της το σώμα. Αυτό το παρατήρησα σήμερα. Ισως να συμβαίνει κάποιες μέρες αλλά είναι γατούλα μου ζεί μέσα και έξω από το σπίτι και ειδικά τώρα που είναι καλοκαίρι.
Αυτό τι μπορεί να είναι;;; Είναι 2 χρονών και δεν είχε ποτέ πρόβλημα με την υγεία της. Τρέμω μήπως της συμβαίνει κάτι με το μυικό ή νευρικό της σύστημα. Κατά τα άλλα τρώει και συμπεριφέρεται κανονικά.
ευχαριστώ

Για το κουτάβι τον πήρα σήμερα τηλ. για το ποτε θα ξαναπαμε και μου ειπε οτι θα κανουμε το επομενο παρβο-εμβολιο κανονικά εφοσον θα ειναι απολυτα υγιες οταν ερθει η καταλληλη μερα.
JohnDVM
Διάσημο μέλος
Μπορει να εχει πυρετο οποτε θα πρεπει να του βαλεις θερμομετροΓεια σας, θα ήθελα να ρωτήσω για τι γατούλα μου που έχω ( είναι η πρώτη μου). Από προχθές το απόγευμα είναι ζεστή και δεν έχει και πολύ όρεξη για παιχνίδια. Τρώει κανονικά και τα κακακια της είναι κανονικά απλά είναι όπως εμείς όταν έχουμε πυρετό και δεν έχουμε όρεξη( δεν έχει όρεξη για παιχνίδι και προτιμάει να είναι ξαπλωμένη). Είναι ανησυχητικό; Η μικρή μου είναι περίπου 6 μηνών και έκανε και το τελευταίο της εμβόλιο πριν μια εβδομάδα. Λόγω χρημάτων ρωτάω πρώτα εσάς και αν είναι ανησυχητικό να πάω στον κτηνίατρο. Τι μπορεί να έχει;![]()
αν ειναι πανω απο 38,6 τοτε μαλλον πρεπει νατην πας στο γιατρο,
- Status
- Το θέμα δεν είναι ανοιχτό για νέες απαντήσεις.
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 61 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
- dionysia_p
- Βαλκα
- AnnieGr
- ΓΑΤΟΥΛΗΣ ΝΟΥΛΗΣ
- ofilia
- mayrh gata
- Aρτεμις
- Djali
- sissoulaki
- alkinoow123
- kaith18927
- ΧΙΟΝΑΤΗ15585
- Zoro-mpoy
- tasos_perama
- sissy12
- 3lbereth
- F.Butter
- CoffeeBlack
- maiksth
- uncle_nontas
- anthilia
- Marw-Sissy
- Lia_cha
- Κριτολαος
- vampce
- ΕΛΑ
- giannisvitara
- Mona1
- mpirarxos
- Βάσω Μαν
- ANTONELLA
- sararoutsi
- Claire Rentfield
- aston3
- Javier
- λένα117
- dkat
- kitara
- kitcat
- Kostasrc
- ΜαρίαΣτρ80
- Vakova
- gatito
- raccoon
- dorothea_v
- nasstazia
- Roulita16248
- Βρεγμένη γάτα
- ManolisG
- nasia99
- lelocat
- ankas
- JohnDVM
- konstans
- 761
- Ελένη Άνση
- Pennylane
- Lord Kratos
- tz3nh
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool