dimiv
Νεοφερμένο μέλος
Προσπάθησα πολλές φορές να τον πιάσω αλλά τίποτα...είναι αγριόγατος. Σήμερα τον είδα να έχει μιξούλες στη μύτη του. Αφου δεν πίανεται σκέφτηκα να του δώσω λίγο ceclor που μου είχε δώσει ο κτηνίατρος για την γάτα μου. Τι μου προτείνεται να κάνω για να γίνει καλά; Thanks!Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Η Μπριάμ πάει μια χαρά, υγιής, παιχνιδιάρα και ορεξάτη. Έχω δύο απορίες:
Ενώ της κάνω ακόμα πλύσεις με σαπουνάκι κι η ακμή της έχει υποχωρήσει αισθητά, μένουν κάποια σημεία, ειδικά εκεί που ακουμπούν το πάνω και κάτω χείλος. Να επιμείνω ή θα χρειαστεί αντιβίωση; Βλέπω πρόοδο...
Το άλλο είναι ότι εξακολουθεί να μυρίζει η ανάσα της. Όποτε χασμουρηθεί ή αρχίσει το γλύψιμο, μυρίζει... Να κάνω κάτι άμεσα; Θα πάει κάποια στιγμή στο γιατρό για τον ετήσιο έλεγχο, αλλά δεν ξέρω αν είναι κάτι πιο σοβαρό...;
Οπτικά, πάντως, δε μοιάζει να έχει κάτι.
Ευχαριστώ, καλό σας βράδυ!
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Bello
Εκκολαπτόμενο μέλος
η κτηνίατρός μου μου σύστησε να κάνω αποπαρασίτωση στους γάτους μου με caniquantel (χάπι για σκύλους) γιατί μου είπε ότι είναι και για γάτες απλά δεν έχουν κάνει αίτηση για έγκριση γιατί κοστίζει ή κάτι τέτοιο και ότι προστατεύει από περισσότερα μικρόβια απ' ότι τα άλλα. Ποια είναι η γνώμη σας;
Ευχαριστώ
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
catandie
Δραστήριο μέλος
JohnDVM
Διάσημο μέλος
Σας ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις. Επειδή είδα και τις τελευταίες ερωτήσεις για την ωμοφαγία, και γενικά έχω διαβάσει πολλές αναρτήσεις για τις τροφές στο φόρουμ, ήθελα να πω ότι επειδή τρόμαξα πολύ με τον γατούλη, ξεκίνησα αυτές τις μέρες να τους δίνω ωμό μοσχάρι μαζί με συκώτι μοσχαριού, και σκέφτομαι να τους βράζω κοτόπουλο με καρότο και πατάτα, που το έκανα και παλιότερα και τρώγαν ευχάριστα. Αν μαζί με αυτά τους δίνω και καμιά φτερούγα κοτόπουλο ωμή, για να τραγανίζουν τα κόκαλα (τους έχω δώσει και δεν αφήνουν ούτε ίχνος) και τα αποπαρασιτώνω τακτικά, θα χρειαστεί και κάποιο συμπλήρωμα;
Νομίζω ότι είναι σε κάθε περίπτωση πολύ καλύτερα από το να τους δίνω την tonus. Δεν ξέρω αν κάνω λάθος.
Σε τακτα διαστήματα θα πρέπει να παίρνει καποιο συμπλήρωμα διατροφής

JohnDVM
Διάσημο μέλος
Γεια σας γιατρέ. Κάτι μήνες τώρα στα αδεσποτάκια που ταϊζω έχει προστεθεί ένα νέο μέλος. Ένας γάτος περίπου 1,5 ετών από οτι υπολογίζω. Είναι πολύ άγριος τρώει και φεύγει και δεν αφήνει κανέναν να τον πλησιάσει. Πριν λίγες μέρες άρχισε να φτερνίζετε έντονα. Εξαφανίστηκε και χτες μου ήρθε με έντονο βήχα και ένα τραύμα στο πόδι του (μάλλον από μάχη με άλλο γάτο).Προσπάθησα πολλές φορές να τον πιάσω αλλά τίποτα...είναι αγριόγατος. Σήμερα τον είδα να έχει μιξούλες στη μύτη του. Αφου δεν πίανεται σκέφτηκα να του δώσω λίγο ceclor που μου είχε δώσει ο κτηνίατρος για την γάτα μου. Τι μου προτείνεται να κάνω για να γίνει καλά; Thanks!
Μπορείς να του δωσεις αντιβίωση αλλά αν δεις οτι δεν βελτιώνεται θα πρέπει κάπως να τον πας στο γιατρο γιατι αν δεν τρωει θα χρειαστει και χορήγηση ορου
JohnDVM
Διάσημο μέλος
Γιατρέ καλησπέρα.
Η Μπριάμ πάει μια χαρά, υγιής, παιχνιδιάρα και ορεξάτη. Έχω δύο απορίες:
Ενώ της κάνω ακόμα πλύσεις με σαπουνάκι κι η ακμή της έχει υποχωρήσει αισθητά, μένουν κάποια σημεία, ειδικά εκεί που ακουμπούν το πάνω και κάτω χείλος. Να επιμείνω ή θα χρειαστεί αντιβίωση; Βλέπω πρόοδο...
Το άλλο είναι ότι εξακολουθεί να μυρίζει η ανάσα της. Όποτε χασμουρηθεί ή αρχίσει το γλύψιμο, μυρίζει... Να κάνω κάτι άμεσα; Θα πάει κάποια στιγμή στο γιατρό για τον ετήσιο έλεγχο, αλλά δεν ξέρω αν είναι κάτι πιο σοβαρό...;
Οπτικά, πάντως, δε μοιάζει να έχει κάτι.
Ευχαριστώ, καλό σας βράδυ!
Αφού βλέπεις πρόοδο μπορεις να συνεχίζεις και να τον πας στο γιατρογια να δει αν χρειάζεται αντιβιωση, για το στόμα υπάρχουν διάφορα σκευάσματα που καταπολεμούν την πέτρα και την κακοσμία του στόματος
, για το ποδι δεν μου φαίνεται κάτι ανησυχητικό
JohnDVM
Διάσημο μέλος
Γιατρέ καλησπέρα,
η κτηνίατρός μου μου σύστησε να κάνω αποπαρασίτωση στους γάτους μου με caniquantel (χάπι για σκύλους) γιατί μου είπε ότι είναι και για γάτες απλά δεν έχουν κάνει αίτηση για έγκριση γιατί κοστίζει ή κάτι τέτοιο και ότι προστατεύει από περισσότερα μικρόβια απ' ότι τα άλλα. Ποια είναι η γνώμη σας;
Ευχαριστώ
το ιδιο οπως και τα αλλα ειναι μονο που σου έρχεται λιγο πιο φθηνό

JohnDVM
Διάσημο μέλος
Γιατρε καλημερα, σημερα το πρωι (10 μερες μετα την στειρωση) η γατουλα μου εκανε φωνουλες οιστρου..........τι θα πει αυτο???
Μπορεί να είναι αποτέσμα των ορμονών που κυκλοφορουν ακόμα στον οργανισμό της

catandie
Δραστήριο μέλος
JohnDVM
Διάσημο μέλος
Λογικά σε μερικές μέρες και δεν θα πρέπει να επαναληφθεί μετά απο μερικούς μήνεςΕυχαριστω πολυ για την απαντηση...... Ποτε πρεπει λογικα αυτο να σταματησει? Να ξερω να το παρακολουθω..
catandie
Δραστήριο μέλος
dimiv
Νεοφερμένο μέλος
Γεια σας γιατρέ. Κάτι μήνες τώρα στα αδεσποτάκια που ταϊζω έχει προστεθεί ένα νέο μέλος. Ένας γάτος περίπου 1,5 ετών από οτι υπολογίζω. Είναι πολύ άγριος τρώει και φεύγει και δεν αφήνει κανέναν να τον πλησιάσει. Πριν λίγες μέρες άρχισε να φτερνίζετε έντονα. Εξαφανίστηκε και χτες μου ήρθε με έντονο βήχα και ένα τραύμα στο πόδι του (μάλλον από μάχη με άλλο γάτο).Προσπάθησα πολλές φορές να τον πιάσω αλλά τίποτα...είναι αγριόγατος. Σήμερα τον είδα να έχει μιξούλες στη μύτη του. Αφου δεν πίανεται σκέφτηκα να του δώσω λίγο ceclor που μου είχε δώσει ο κτηνίατρος για την γάτα μου. Τι μου προτείνεται να κάνω για να γίνει καλά; Thanks!
Μπορείς να του δωσεις αντιβίωση αλλά αν δεις οτι δεν βελτιώνεται θα πρέπει κάπως να τον πας στο γιατρο γιατι αν δεν τρωει θα χρειαστει και χορήγηση ορου
Ευτυχώς τρώει αρκετά. Θα προσπαθήσω ξανά μήπως τον πιάσω. Μπορώ να του δώσω ceclor ή Vibramycin; Και ποια είναι η δοσλογία για ενήλικο γιατί μου έρχεται μόνο μια φορά την ημέρα; Ευχαριστώ.
JohnDVM
Διάσημο μέλος
Ευτυχώς τρώει αρκετά. Θα προσπαθήσω ξανά μήπως τον πιάσω. Μπορώ να του δώσω ceclor ή Vibramycin; Και ποια είναι η δοσλογία για ενήλικο γιατί μου έρχεται μόνο μια φορά την ημέρα; Ευχαριστώ.
Το Vibramycin είναι καλύτερο για τα αναπνευστικά κκαι η δόση είναι 1 χάπι για 10 κιλά βάρους ή αν βρείς το σιρόπι 1ml/kg βάρους
JohnDVM
Διάσημο μέλος
Αν οι οιστροι συνεχίζουν τότε είτε μπορει να έμεινε κάποιο κομμάτι ωοθήκλης που μπορει να παράγει ορμόνες ή να υπάρχει κάποια έκτοπη ωοθήκη που να δίνει αυτά τα συμπτώματαΔηλαδη, μια επεξηγηση... μπορει να συνεχιστει για καποιους μηνες ο οιστρος, κι αυτο να μην σημαινει οτι δεν εγινε καλη στειρωση... αλλα να ναι φυσιολογικο?

dimiv
Νεοφερμένο μέλος
Σας ευχαριστώ πολύ γιατρέ για την βοήθεια σας.Το Vibramycin είναι καλύτερο για τα αναπνευστικά κκαι η δόση είναι 1 χάπι για 10 κιλά βάρους ή αν βρείς το σιρόπι 1ml/kg βάρους
mulan1
Εκκολαπτόμενο μέλος
JohnDVM
Διάσημο μέλος
Καλησπέρα γιατρέ, χθές το βράδυ έφερα από το δρόμο μια γάτα στο σπίτι και την απομονωσαμε απο τις αλλες δυο που εχουμε. Σημερα το πρωι την πηγαμε στο κτηνιατρο. Εμβολιαστηκε, πηρε χαπι για τα εσωτερικα παρασιτα (αν και δεν εχει) και επιπλεον ο γιατρος διεγνωσε ψωρα. Εχει κατι μαυρα στα αυτακια της. Της εβαλε ενα σπρει υγρο μεσα στα αυτια και αμπουλα. Και πηραμε και αμπουλες για τις δυο μας γατες. Ετσι θα ειναι προσατευμενες οι δικες μας και ειναι σιγουρο οτι δεν θα κολλησουν;;; Επισης τα μερη που ακουμπησε η καινουρια γατα πρεπει να τα απολυμανουμε;; Ο γιατρος ειπε οχι. Τι μετρα μπορω να παρω ωστε να ειμαι σιγουρη πως σε καμια περιπτωση δεν θα κολλησουν οι γατες ψωριαση; Οι αμπουλες αρκουν;; Ακομα απομονωμενες τις εχουμε αλλα ειαι πολυ δυσκολο να συνεχιστει αυτο λογω χωρου.
Εφόσον έχεις βάλεις τις αμπούλες και στις δικές σου και στο καινούργιο γατι μετα απο 1-2 μέρες θα μπορεις να τα φέρεις σε επαφή χώρις πρόβλημα!

mulan1
Εκκολαπτόμενο μέλος
- Status
- Το θέμα δεν είναι ανοιχτό για νέες απαντήσεις.
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 62 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
- Joji
- dionysia_p
- Βαλκα
- AnnieGr
- ΓΑΤΟΥΛΗΣ ΝΟΥΛΗΣ
- ofilia
- mayrh gata
- Aρτεμις
- Djali
- sissoulaki
- alkinoow123
- kaith18927
- ΧΙΟΝΑΤΗ15585
- Zoro-mpoy
- tasos_perama
- sissy12
- 3lbereth
- F.Butter
- CoffeeBlack
- maiksth
- uncle_nontas
- anthilia
- Marw-Sissy
- Lia_cha
- Κριτολαος
- vampce
- ΕΛΑ
- giannisvitara
- Mona1
- mpirarxos
- Βάσω Μαν
- ANTONELLA
- sararoutsi
- Claire Rentfield
- aston3
- Javier
- λένα117
- dkat
- kitara
- kitcat
- Kostasrc
- ΜαρίαΣτρ80
- Vakova
- gatito
- raccoon
- dorothea_v
- nasstazia
- Roulita16248
- Βρεγμένη γάτα
- ManolisG
- nasia99
- lelocat
- ankas
- JohnDVM
- konstans
- 761
- Ελένη Άνση
- Pennylane
- Lord Kratos
- tz3nh
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool