Γεια σας! Εχω καιρο να εμφανιστω λογω καλοκαιριου, κ μολις επεστρεψα κατι εγινε κ βρισκω ολο μπροστα μου γατακια... Ενα που βρηκα προχτες υγιεστατο μωρο, βρηκε αμεσως σπιτι ευτυχως. Μολις το εδωσα, βρηκα στη Λ. Κατεχακη στην Ηλιουπολη το εικονιζομενο αρσενικο γατακι, πανω στο διαζωμα, κ το σωσαμε με τη βοηθεια 2 κοριτσιων που εργαζονταν διπλα.
Το πηγαμε αμεσα στον κτηνιατρο, αλλα δεν πηρε θερμοκρασια ουτε το ακροαστηκε. Απλως του καθαρισε με γαζα τα ματια και μας εδωσε χαπια Ronaxan (μισο χαπι τη μερα για 10 μερες) κ Fucithalmic σταγονες, 1 σε καθε ματι, 4 φορες τη μερα.
Ειναι πολυ φοβισμενο κ τρεμει, δεν ξερω ομως αν ειναι απο τον τρομο του ή από πυρετό, ούτε ξέρω να του παρω μονη μου θερμοκρασια.
Του εβαλα Frontline κ οι ψυλλοι επεφταν δεκαδες, ειναι κοκαλιαρικο κ δεν τρωει ουτε μπουκια. Πλησιαζω λαχταριστες κονσερβες κ ξηρα τροφη αλλα γυριζει τη μουσουδα του. Το μισο χαπι του το εδωσα με μεγαλη δυσκολια με την ειδικη συριγγα.
Σας παρακαλω δωστε μου μια συμβουλη γιατι δεν εχω τα χρηματα για δευτερη επισκεψη σε κτηνιατρο...
Εχω στειρωμενες γατες στην αυλη μου, προφανως θα κρατησω καραντινα, αλλα αυτες δεν εχουν εμβολιαστει για τυχον ρινοτραχεϊτιδα. Υπαρχει περιπτωση να εχει το γατακι κατι τετοιο; Δεν βηχει, νιαουριζει δυνατα κ καθαρα, δεν φταρνιζεται ουτε τρεχουν υγρα απο τη μυτη. Ομως τα ματια του ειναι γεματα υπολευκο υγρο.
Ο γιατρος υπεθεσε λογικα οτι εχει ρινοτραχεϊτιδα, γι αυτο μου εδωσε αυτη την αντιβιωση, αλλα δεν εγινε πληρης εξεταση.
Κρινετε οτι μπορει κ να ειναι ισως καποιος ερπης; Πως θα προστατευσω τις αλλες γατες που φροντιζω απο το να κολλησουν, ακομη κ αν αναρρωσει το γατακι; Να το ταϊσω με το ζορι, εφοσον παιρνει αντιβιωση με αδειο στομαχακι ή να το αφησω να φαει μονο του; Δειχνει μερες νηστικο αλλα ουτε μπουκια. Να ειστε καλα!