sofia72
Νεοφερμένο μέλος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
JohnDVM
Διάσημο μέλος
Γεια σας. Θα ήθελα τη γνώμη σας σχετικά με το θέμα του κοροναϊού. Έχω γατάκι περίπου 6 μηνών το οποίο έχει βγει θετικό 1:200 στο τεστ FIP τύπου Ι για κοροναϊό. Από όσα έχω διαβάσει αυτό το τεστ ανιχνεύει τα αντισώματα στον ιό. Υπάρχει κάποια άλλη πιο αξιόπιστη εξέταση για να μπορέσουμε να έχουμε περισσότερες πληροφορίες; Ευχαριστώ πολύ.
Από όσο ξέρω δεν υπάρχει αξιόπιστο τεστ που να ξεχωρίζει τα απλά στελέχη του κοροναιου απο τα επιθετικά, μόνο για ερευνητικούς σκοπους μπορει να γινει ανιχνευση DNA αλλα αυτο μαλλον στο εξωτερικο. Μπορείτε να επαναλαβετε το τεστ οταν φτασει σε ηλικια 1 χρόνους για να δειτε αν αυτα τα αντισώματα είναι απο επαφη με τον ιο ή μητρικα αντισώματα

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Ideefix
Νεοφερμένο μέλος
Από την Παρασκεύη έχω τον γατούλη μου στο κτηνιατρο. Παρουσίασε σάλια πολλά, βήχα, αφαγία, εμετο και μετα από δυο μέρες που δεν βελτιωνόταν αποφασίσαμε να πάμε στο γιατρό. Τον βρήκαν αφυδατωμένο και με πυρετό και στην αρχη διαγνωστικε με κάποιο πρόβλημα στο στομάχι. Οι εξετάσεις αιμάτος εδειξαν οκ τιμές για τα βασικά όργανα (συκώτι, νεφρά, κτλ) Του χορηγηθηκαν αντι-εμετικα και baytril ενέσιμο για τυχόν βακτήριο που προκαλούσε την όλη κατάσταση. Του έβαλαν και όρο για να μην πάθει αφυδάτωση. Σάββατο και Κυριακή ήταν υποτονικός αλλά τουλαχιστον του είχαν περάσει οι εμετοί, τα σάλια και είχε νορμαλ θερμοκρασια. Του έδωσαν και αντιβιωση (convenia και draxxin) για τυχον ιο του αναπνευστικού. Δευτέρα παρουσίασε υποθερμια την οποία την αντιμετώπισαν με θερμενόμενο υπόστρωμα. Τρίτη πρωι με ενημέρωσαν ότι έιχε κάποιο απόστημα το οποίο έσκασε στον σβέρκο του και ο γάτος παρουσίασε μίκρη βελτίωση. Τον είδα και το ιδιο απόγευμα και όντως ήταν κάπως καλύτερα, του έδωσα και φαγάκι με την σύριγγα το όποιο και κατάπιε χωρίς αντίσταση συν ότι έδειχνε πιο"ζωηρός" και με καλύτερη αντίληψ... οπότε οι ελπίδες μου αναπτερώθηκαν. Τετάρτη μεσημέρι με ενημέρωσαν ότι εμφανισε αιμοραγία στα ούρα.... το απογευμα που πήγα από εκει είχε αιμοραγία και από την μύτη την οποία σταμάτησαν με αιμοστατικά και το απόστημα αποδείχθηκε αιμοραγία από το σημείο που του έκαναν τις ενέσεις για την αντιβίωση.
Ο γιατρός μου είπε οτι εχει Bordetella και είναι πολυ δύσκολη η κατάσταση του.... Σημέρα το πρωι έιχε πάλι αιμοραγία στην μύτουλα του

Ο γατος είναι 10 ετών και μεχρι και μια βδομαδα πριν τον πάμε στο γιατρο ηταν οκ
Δεν ξέρω τι να κάνω, αν όλα αυτά που του κάνουν είναι σωστα... εχτές δίαβαζα για την bordetella και λεει δεν είναι θανατηφόρα στα ενήλικα γατια.....δεν μπορώ να καταλαβώ γιατι είναι τόσο χάλια ο γατουλης 

JohnDVM
Διάσημο μέλος
Καλημέρα σε όλους.
Από την Παρασκεύη έχω τον γατούλη μου στο κτηνιατρο. Παρουσίασε σάλια πολλά, βήχα, αφαγία, εμετο και μετα από δυο μέρες που δεν βελτιωνόταν αποφασίσαμε να πάμε στο γιατρό. Τον βρήκαν αφυδατωμένο και με πυρετό και στην αρχη διαγνωστικε με κάποιο πρόβλημα στο στομάχι. Οι εξετάσεις αιμάτος εδειξαν οκ τιμές για τα βασικά όργανα (συκώτι, νεφρά, κτλ) Του χορηγηθηκαν αντι-εμετικα και baytril ενέσιμο για τυχόν βακτήριο που προκαλούσε την όλη κατάσταση. Του έβαλαν και όρο για να μην πάθει αφυδάτωση. Σάββατο και Κυριακή ήταν υποτονικός αλλά τουλαχιστον του είχαν περάσει οι εμετοί, τα σάλια και είχε νορμαλ θερμοκρασια. Του έδωσαν και αντιβιωση (convenia και draxxin) για τυχον ιο του αναπνευστικού. Δευτέρα παρουσίασε υποθερμια την οποία την αντιμετώπισαν με θερμενόμενο υπόστρωμα. Τρίτη πρωι με ενημέρωσαν ότι έιχε κάποιο απόστημα το οποίο έσκασε στον σβέρκο του και ο γάτος παρουσίασε μίκρη βελτίωση. Τον είδα και το ιδιο απόγευμα και όντως ήταν κάπως καλύτερα, του έδωσα και φαγάκι με την σύριγγα το όποιο και κατάπιε χωρίς αντίσταση συν ότι έδειχνε πιο"ζωηρός" και με καλύτερη αντίληψ... οπότε οι ελπίδες μου αναπτερώθηκαν. Τετάρτη μεσημέρι με ενημέρωσαν ότι εμφανισε αιμοραγία στα ούρα.... το απογευμα που πήγα από εκει είχε αιμοραγία και από την μύτη την οποία σταμάτησαν με αιμοστατικά και το απόστημα αποδείχθηκε αιμοραγία από το σημείο που του έκαναν τις ενέσεις για την αντιβίωση.
Ο γιατρός μου είπε οτι εχει Bordetella και είναι πολυ δύσκολη η κατάσταση του.... Σημέρα το πρωι έιχε πάλι αιμοραγία στην μύτουλα του
Ο γατος είναι 10 ετών και μεχρι και μια βδομαδα πριν τον πάμε στο γιατρο ηταν οκΔεν ξέρω τι να κάνω, αν όλα αυτά που του κάνουν είναι σωστα... εχτές δίαβαζα για την bordetella και λεει δεν είναι θανατηφόρα στα ενήλικα γατια.....δεν μπορώ να καταλαβώ γιατι είναι τόσο χάλια ο γατουλης
![]()
Οι αιμορραγίες μπορει να οφειλονται σε πολλά πράγματα και θελει πολυ ψαξιμο, γιατι περιλαμβανει απο δηλητηριαση μέχρι μολυσματικά αιτια οπως είναι η αναπλάσμωση που την κολλάει απο ψύλους,Η bordetella μπορει να γινει επικινδυνη αν γινει επιμόλυνση με άλλα βακτήρια και προκαλεσει πνευμονια. Βέβαια δεν πρεπει να ξεχναμε και λογω ηλικιας τα αυτοάνοσα νοσήματα και τον καρκίνο

rouli726
Δραστήριο μέλος
έχω ένα προβληματάκι με τη γατούλα μου και θα ήθελα την άποψη του γιατρού γιατί φοβάμαι μήπως μου κρυολόγησε.
η γατούλα μου είναι σχεδόν 4ων μηνών και η διατροφή της είναι κυρίως ξηρή τροφή arden grange kitten-2 φορές τη βδομάδα κοτόπουλο βραστό και μια ή 2 φορές τη βδομάδα κονσέρβα για kitten.
μέχρι χθες δεν είχα θεματάκι με διάρροιες κλπ, παρότι η μικρή πριν την πάρω είχε περάσει διάφορα, αλλά πολύ μικρή.
χθες και σήμερα παρατήρησα πως μετά την τουαλέτα το πωπουδάκι της δεν ήταν καθαρό, όπως συνήθως, σα να μην είχε κάνει όλα τα κακάκια της στην τουαλέτα και να είχε μείνει λίγο. ως αποτέλεσμα είχε να αφήνει σημαδάκια στο τραπέζι κι όπου περνούσε και να τρέχω από πίσω να την πιάσω για να τη σκουπίσω με λίγο χαρτί.
πάντως όταν της καθάρισα τη λεκάνη τα κακάκια της ήταν όπως συνήθως, σφιχτά και σκούρα, δεν παρατήρησα κάποια αλλαγή.
στην αρχή ανησύχησα μήπως ήταν σκουληκάκι κάτι αυτό που άφηνε αλλά η μυρωδιά ήταν συγκεκριμένη...καταλαβαίνετε. εκτός αυτού έχει πάρει χαπάκι ενδοπαρασίτωσης από το γιατρό της προ 15ημέρου.
υπάρχει πρόβλημα? οι γάτες δε γλύφουν όλα τα σημεία του σώματός τους? εννοώ δεν το καθαρίζουν μόνες τους αυτό το σημείο?
υπάρχει περίπτωση να είναι ένδειξη κρυολογήματος?
ευχαριστώ εκ των προτέρων και συγγνώμη για τις.. περιγραφές

goutouna
Νεοφερμένο μέλος
Μου ειπε οτι ηταν κατι παρασιτα που διεισδυουν στον ακουστικο πορο και ρουφανε αιμα. (Δεν θυμαμαι το ονομα τους).
Τι μπορω να του δωσω; (Καθως δεν δυναμαι να πληρωσω ξανα για κατι που ηδη επρεπε να εχει γινει).
Σας ευχαριστω
deppie2002
Νεοφερμένο μέλος
Και ρωτάω: Ο γάτος μου Ντόρεμι, είχε ένα ατύχημα με το ποδαράκι του πριν 2 εβδομάδες.
Τώρα του είναι μια χαρά και τρέχει πολύ κι όλας, αν και συνεχίζει να το κρατάει πάνω. Τώρα, μήπως από την εμπειρία σας μπορείτε να μου απαντήσετε, θα μπορέσει να το πατήσει ή όχι? Ευχαριστώω!! 
JohnDVM
Διάσημο μέλος
καλησπέρα σε όλους.
έχω ένα προβληματάκι με τη γατούλα μου και θα ήθελα την άποψη του γιατρού γιατί φοβάμαι μήπως μου κρυολόγησε.
η γατούλα μου είναι σχεδόν 4ων μηνών και η διατροφή της είναι κυρίως ξηρή τροφή arden grange kitten-2 φορές τη βδομάδα κοτόπουλο βραστό και μια ή 2 φορές τη βδομάδα κονσέρβα για kitten.
μέχρι χθες δεν είχα θεματάκι με διάρροιες κλπ, παρότι η μικρή πριν την πάρω είχε περάσει διάφορα, αλλά πολύ μικρή.
χθες και σήμερα παρατήρησα πως μετά την τουαλέτα το πωπουδάκι της δεν ήταν καθαρό, όπως συνήθως, σα να μην είχε κάνει όλα τα κακάκια της στην τουαλέτα και να είχε μείνει λίγο. ως αποτέλεσμα είχε να αφήνει σημαδάκια στο τραπέζι κι όπου περνούσε και να τρέχω από πίσω να την πιάσω για να τη σκουπίσω με λίγο χαρτί.
πάντως όταν της καθάρισα τη λεκάνη τα κακάκια της ήταν όπως συνήθως, σφιχτά και σκούρα, δεν παρατήρησα κάποια αλλαγή.
στην αρχή ανησύχησα μήπως ήταν σκουληκάκι κάτι αυτό που άφηνε αλλά η μυρωδιά ήταν συγκεκριμένη...καταλαβαίνετε. εκτός αυτού έχει πάρει χαπάκι ενδοπαρασίτωσης από το γιατρό της προ 15ημέρου.
υπάρχει πρόβλημα? οι γάτες δε γλύφουν όλα τα σημεία του σώματός τους? εννοώ δεν το καθαρίζουν μόνες τους αυτό το σημείο?
υπάρχει περίπτωση να είναι ένδειξη κρυολογήματος?
ευχαριστώ εκ των προτέρων και συγγνώμη για τις.. περιγραφές![]()
Εφόσον παιζει τρωει κλπ τοτε τα μαλακα κοπρανα έχουν νβα κανουν με την τροφή ή καποια αλλαγη στο νερο που έχει οδηγησει σε αλλαγη της μικροβιακης χλωρίδα του εντερου αν δεν φτιαξει σε 2-3 μερες θα πρεπει να την δει κτηνιατρος

JohnDVM
Διάσημο μέλος
Καλησπερα σας γιατρε, ηθελα να ρωτησω κατι. Εφερα στο σπιτι εναν γατουλη ο οποιος ειχε στα αυτια του κατι μαυρα. Ξυνοταν συνεχεια. Πηγαμε στο γιατρο μας και του τα καθαρισε. 3-4 μερες μετα, εμφανιστηκαν κ στον γατουλη που ηδη ζουσε στο σπιτι. Ξυνοταν τοσο που πληγιασε τα αυτια του. Ξαναπηγα στον γιατρο, αλλα παρατηρησα οτι δεν εκανε την ιδια διεργασια με αυτον κι ετσι 3 μερες μετα επανεμφανιστηκαν και ξαναξυνεται και κραταει χαμηλα τα αυτια του.
Μου ειπε οτι ηταν κατι παρασιτα που διεισδυουν στον ακουστικο πορο και ρουφανε αιμα. (Δεν θυμαμαι το ονομα τους).
Τι μπορω να του δωσω; (Καθως δεν δυναμαι να πληρωσω ξανα για κατι που ηδη επρεπε να εχει γινει).
Σας ευχαριστω
Αν πρόκειται για ψωρα θα επρεπε να σας δωσει και αλοιφη να του βαζετε στα αυτια, π.χ. canaural

JohnDVM
Διάσημο μέλος
Καλησπέρα! Είχα φτιάξει ένα θέμα για το ατύχημα του γάτου μου, πήρα απάντηση, αλλά μετά είδα ότι υπάρχει και κτηνίατρος στην παρέαΚαι ρωτάω: Ο γάτος μου Ντόρεμι, είχε ένα ατύχημα με το ποδαράκι του πριν 2 εβδομάδες.
Τώρα του είναι μια χαρά και τρέχει πολύ κι όλας, αν και συνεχίζει να το κρατάει πάνω. Τώρα, μήπως από την εμπειρία σας μπορείτε να μου απαντήσετε, θα μπορέσει να το πατήσει ή όχι? Ευχαριστώω!!
![]()
Τα μυοσκελετικά προβλήματα είναι δύσκολα να τα διαγνώσεις χωρις να δεις το γατι
θα πρέπει να βγει και ακτινογραφια για να δουμε αν εχει σπασιμο ή όχι 
rouli726
Δραστήριο μέλος

deppie2002
Νεοφερμένο μέλος

JohnDVM
Διάσημο μέλος
καλησπερα! θα ηθελα την συμβουλη σας! ο γατος μου προχτες ανοιξε το νυχι του στα 2! στην αρχη ετρεξε αρκετο αιμα αλλα μετα σταματησε, του το καθαρισα με νερο και μπεντατιν, ο γιατρος μου, ειπε πως αν δεν εχει αιμοραγια να μην ανυσηχω, απλα απο προχτες το βραδυ εχω παρατηρησει οτι κοιματε πολυ περισσοτερο απο πριν, τρωει αλλα λιγοτερο, και η μυτη του ειναι στεγνη! ειναι φυσιολογικα απο τον πονο που προφανως εχει ή μπορει να εχει παθει καμια μολυνση??
Είναι φυσιολογικο απο τον πόνο να μην έχει πολύ όρεξη αν συνεχίσει αυτη η κατασταση πανω απο 48 ωρες θα πρέπει να το δει ο γιατρος σας

JohnDVM
Διάσημο μέλος
ευχαριστω παρα πολυ για την απαντηση! η ορεξη του και το κεφι του σιγα σιγα νομιζω επανερχονται και η μυτη του δεν ειναι αλλο στεγνη, του το ξανακαθαρισα με μπενταντιν, αλλα παλι θα σας ρωτησω, το απο μεσα του νυχιου το οποιο ειναι εκτεθιμενο πλεον εχει ξεραθει, ειναι φυσιολογικο? και εχω την εντυπωση πως εχει και λιγο πυον! δυστηχως δεν μαφηνει να το δω πολυ ωρα γιατι οταν το ακουμπαω ποναει! συγνωμη αν σας ζαλιζω ανυσηχω αρκετα, αλλα αυριο θα επισκεφτω τον γιατρο τελικα
ειναι φυσιολογικο να εχει ξεραθει γιατι αρχίζει η επουλωση , τωρα αν βγαζει υγρο ή πυον τοτε θα πρεπει να παρει και αντιβιωση

tsitsinel
Νεοφερμένο μέλος
σαν να έχουν μείνει κομματάκια..δεν φεύγει που δοκίμασα με υγρό πανάκι κ χαμομήλι..
είναι περισσότερο μπροστά,όχι όμως πάνω στα ούλα..πιο πολύ έξω έξω προς τα χείλια της..
αυτό θεωρείτε ουλίτιδα??ξέρει κάποιος να μου πεί??

kitcat
Εκκολαπτόμενο μέλος
Ο κτηνίατρος μου προτάθηκε γιατί έχει εμπειρία και συνεργάζεται και με φιλοζωική με αποτέλεσμα να κάνει πολλές στειρώσεις σε γατιά, άρα λογικά έχει αρκετή εμπειρία και τον εμπιστεύτηκα. Γενικά δεν παρατήρησα κάτι ανησυχητικό εκτός από κάποια νωχελικότητα και αδιαθεσία που μου φάνηκε λογικό μετά την εγχείρηση. Επίσης, καθώς δεν ήμουν παρόν στην εγχείρηση δε γνωρίζω αν έκανε οποιαδήποτε διαδικασία όπως έλεγχος καρδιά κτλ πριν την αναισθησία.
Όμως ένα μήνα μετά το γατί συνεχίζει να είναι νωχελικό, κοιμάται πολύ, φαίνεται μελαγχολική, έχει δυσκολία στην κίνηση, περπατάει αργά, δεν ανεβαίνει πάνω σε καρέκλες και άλλα όπως έκανε πριν, είναι απόμακρη και τρώει πάρα πολύ λίγο. Η κοιλιά της είναι κάπως σκληρή αν και τα κακά της φαίνονται φυσιολογικά ενώ το τρίχωμα της είναι κάπως λιπαρό και σκληρό. Γενικά δε δείχνει κανένα ενδιαφέρον και κοιμάται πάρα πολύ.
Επισκέφτηκα λοιπόν ξανά τον κτηνίατρο για να των ρωτήσω τι μπορεί να φταίει και μου είπε πως μάλλον κάτι δεν πάει καλά με τα όργανα της και ότι είναι πολύ πιθανό το πρόβλημα να βγήκε στην επιφάνεια μετά την στείρωση. Μου έδωσε για 10 μέρες αντιβίωση (synoxyl), θα κάνουμε και απόπαρασίτωση και αν σε 10 μέρες δεν είναι καλύτερα θα κάνουμε εξετάσεις.
Γενικά εγώ φοβάμαι να μην πήγε κάτι στραβά στην στείρωση, έχετε κάτι να με συμβουλεύεστε, πως σας ακούγονται όλα αυτά και τι είναι πιθανό να έχει το γατάκι μου; Μια ακόμη συμβουλή θα ήταν πολύτιμη, ευχαριστώ.
rouli726
Δραστήριο μέλος
σας έχω ξαναγράψει για το γατάκι μου. είναι 4 μηνών. όταν ήταν 20 ημερών πέρασε ρινοτραχείτιδα. με αντιβιώσεις και φροντίδα το ξεπέρασε και είναι μια χαρά. όταν την πήρα εγώ σπίτι, πριν 2 μήνες, έτρωγε ξηρή τροφή και βραστό κοτόπουλο. και τα κακάκια της ήταν μια χαρά.
εγώ μετά από λίγο άρχισα να της δίνω και κονσέρβα ανακατεμένη με ξηρή τροφή και πάλι ήταν μια χαρά. εδώ κι ένα μήνα όμως κάθε φορά που της δίνω βραστό κοτόπουλο(κι αυτό ανακατεμένο με ξηρή τροφή) ή κονσέρβα, κάνει μαλακά κακάκια, με αποτέλεσμα να βγαίνουν και μερικά λερωμένα πετραδάκια από την άμμο έξω από τη λεκανη και το πωπουδάκι της να μην είναι εντελώς καθαρό. δεν είναι διάρροια, είναι απλώς πιο μαλακά τα κόπρανα από ότι συνήθως. κι αυτό το κάνει μόνο όταν φάει κονσέρβα ή κοτόπουλο, ενώ πρώτα δε το πάθαινε. επίσης αν στο πρωινό γεύμα πχ της βάλω κοτόπουλο με ξηρή και στο βραδυνό μόνο ξηρή κάνει μαλακά κακάκια μόνο μετά το κοτόπουλο.
επιμένω να της δίνω κοτόπουλο και κονσερβούλα μια στο τόσο γτ έχω ακούσει πως δε κάνει να τρώει μόνο ξηρή τροφή.
κάνω λάθος? μήπως πρέπει να της κόψω εντελώς το κοτόπουλο και την κονσέρβα? κάνει να τρώει μόνο ξηρή τροφή τελικά?
τέλος του μήνα θα την πάω στο γιατρό για μια τυπική εξέταση αλλά θα ήθελα και τη γνώμη σας. τί δε κάνω σωστά?
ευχαριστώ.
- Status
- Το θέμα δεν είναι ανοιχτό για νέες απαντήσεις.
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 61 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
- dionysia_p
- Βαλκα
- AnnieGr
- ΓΑΤΟΥΛΗΣ ΝΟΥΛΗΣ
- ofilia
- mayrh gata
- Aρτεμις
- Djali
- sissoulaki
- alkinoow123
- kaith18927
- ΧΙΟΝΑΤΗ15585
- Zoro-mpoy
- tasos_perama
- sissy12
- 3lbereth
- F.Butter
- CoffeeBlack
- maiksth
- uncle_nontas
- anthilia
- Marw-Sissy
- Lia_cha
- Κριτολαος
- vampce
- ΕΛΑ
- giannisvitara
- Mona1
- mpirarxos
- Βάσω Μαν
- ANTONELLA
- sararoutsi
- Claire Rentfield
- aston3
- Javier
- λένα117
- dkat
- kitara
- kitcat
- Kostasrc
- ΜαρίαΣτρ80
- Vakova
- gatito
- raccoon
- dorothea_v
- nasstazia
- Roulita16248
- Βρεγμένη γάτα
- ManolisG
- nasia99
- lelocat
- ankas
- JohnDVM
- konstans
- 761
- Ελένη Άνση
- Pennylane
- Lord Kratos
- tz3nh
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool