χαιρετε αγαπητέ μας γιατρέ

Σας εχω γράψει ζητώντας τη συμβουλή σας για το γατουλη μου το Φέλιξ.Είναι 11 μηνών πλέον ,υγιέστατος πια,καθως είχε περάσει ρινοτραχιτιδα χωρις υγρό έκκκριμα,μόνο με βήχα και ανορεξία,αλλά σωθηκε.εχει κανει τα απαιτούμενα εμβόλια,ζει μόνο μεσα στο σπίτι ,κάνει αποπαρασιτωση καθε μηνα για εξωπαρασιτα προληπτικά,όπως και για τον ίδιο λόγο κάθε τρίμηνο για εξωπαράσιτα.Αυτο που θέλω να ρωτήσω είναι αν επειδη είναι στειρωμένος πρέπει κατα αποκλειστικοτητα να τρωωει την ειδικη ξηρη τροφη για στειρωμενα.
Αυτη που του δίνω είναι την royal kitten sterilised...
Όμως επειδη είναι πού λαιμαργος(ξερω τον εχω κακομάθει) όποτε τρωω,ακουσει ψυγειο ή το θορυβο από σακουλάκι φυλαξης τροφιμων νιαουριζει σαν να εχει μεινει νηστικος 10 μέρες,τραβάει το τραπεζομάντηλο και καμμια φορα του δίνω λίγο τυρι χαμηλων λιπαρων,λιγη γαλοπουλα βραστη για τοστ,όχι πατατες κλπ.
Αυτο ελλοχεύει κινδυνους για το ουροποιητικό του....
την τελευταία εβδομαδα παρατηρησαοτι η ποσοτητα των ουρων είναι μικροτερη..του καθαριζω την αμμο καθε βραδυ και επειδη η αμμος δημιουργει σβωλους παρατηρω πως ειναι λιγοτεροι..

Δεν εχει όμως πονο ,ούτε τον εχω ακούσει να νιαουριζει κατα την ενούρηση..
Τι θα με συμβουλεύατε νακάνω....
μπορείτε να μου πειτε τι άλλο εκτος ξηρας μπορει να τρώει(εχω ακουσει κοτοπουλο αλεσμένο με καροτα ,αρακα κ ρυζι)Αν αυτο ισχυει κοτοπουλο μονο απαχο να φανταστω και μήπως υπάρχει ρυζι ειδικα για γάτες?
Αν σας ειναι ευκολο μπορειτε να μου καθορισετε την ποσοτητα ξηρης και υγρης ημερησιωςἕγω του δινω γυρω στα 80 γραμμαρια ξηρης ,αλλά καποιες μερες του δινω κ λιγο κρεας βραστο απο το δικο μου ή λίγη γαλοπούλα...

)
Ειναι 4 700 kg 11 μηνων και ένα κουκλι ζωγραφιστο.
Σας παρακαλώ δωστε μου τη συμβουλή σας και όσο κ αν του εχω αδυναμία ,θα συμμορφωθω πλήρως με τις οδηγιες γιατι τον αγαπω πολύ!!!!!!!
Α ,επισης λατρευει το γιαουρτι,καθε μερα του δινω μια κουταλια της σούπας και πεθαινει!
Κακο ??????

Σας ευχαριστω εκ των προτερων