selefa
Νεοφερμένο μέλος
Είναι 8 μηνών. Δεν είναι θέμα αναπαραγωγής. Τον παίζω σε καθημερινή βάση, οπότε δεν είναι ότι του λείπει η προσοχή. Άλλες φορές πάω να τον πάρω αγκαλιά για να παίξουμε γιατί νιαουρίζει και δε κάθεται σηκώνεται και φεύγει και πάει πάλι στη γωνία με κοιτάει και νιαουρίζει. Δεν μπορώ όλη μέρα να παίζω κυνηγητό μαζί του (είναι ένα από τα αγαπημένα του παιχνίδια) έχω παιδί και δουλειές εκτός από τον γάτο. Έχω χάσει τον ύπνο με τη γκρίνια του. Κάθε μέρα ξυπνάω στις 6 και αν κοιμηθεί μαζί μου στις 4. Και επίσης δεν είναι καθόλου τρυφερός ούτε χαδιάρης.
Έχω δοκιμάσει τα πάντα. Τον πήρα με το καλό δίνοντάς καμιά λιχουδιά, του έκανα παρατήρηση, τον μάλωσα του αγρίεμα, του πέταξα νερό. ΤΙΠΟΤΑ.
Μη μου πείτε υπομονή γιατί αρχίζει να εξαντλείται. Τι να κάνω και πώς ώστε να σταματήσει όλη αυτή η γκρίνια;
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Selina Kyle
Τιμώμενο Μέλος

Καταρχήν θα ήταν καλύτερα να μην τον περιόριζες σ' ένα μόνο δωμάτιο και να του άφηνες παιγνίδια που αγαπάει γύρω, να χει δηλαδή ερεθίσματα, να μην βαριέται. Εφόσον λοιπόν φροντίσεις το χώρο του το βράδυ, θ' αρχίσεις να τον αγνοείς! Ενόσω ξυπνάς και ασχολείσαι μαζί του αυτός θα συνεχίζει τα βράδια να σε ξυπνά! Αν καταλάβει ότι δεν έχει ανταπόκριση,θα κοιτάξει ν' ασχοληθεί με κάτι άλλο.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Πουπουλίνα
Επιφανές μέλος
,να υποθεσω οτι ειναι στειρωμενος;Γιατι δεν το ξεκαθαριζεις και αν ΔΕΝ ειναι.λογικο ειναι να κανει ετσι.Είναι 8 μηνών. Δεν είναι θέμα αναπαραγωγής.
Απο την αλλη,παλι λογικο ειναι να νιαουριζει εφοσον τιον κλεινεις στο δωματιο μονο του.Και τα δικα μου ακριβως το ιδιο κανουν.Και εσενα αν σε εκλειναν μονη σου σε ενα δωματιο καθε βραδυ,προφανως και δεν θα σου αρεσε.
Αν το προβλημα ειναι τα ντουλαπια,επειδη και εμενα η δικια μου γατα εχει την μανια να τα ανοιγει,εχω βρει την λυση.Εχω παρει λαστιχακια για τα μαλλια,και τα βαζω στα χεριουλια των ντουλαπιων ετσι ωστε να μην μπορει να τα ανοιξει η γατα μου.Οσον αφορα το οτι γκρινιαζει και οταν δεν τον κλεινεις.Μηπως πειναει;Γιατι και τα δικα μου εκεινη την ωρα που λές,αρχιζουν και ξεσηκωνουν το συμπαν γιατι πεινανε.Δοκιμασε να του εχεις ενα πιατακι με φαγητο ,πριν πεσεις για υπνο.

ρενακι 13
Πολύ δραστήριο μέλος
βασικα πιστευω οτι αν αγαπας πραγματικα το ζωακι θα βρεις λυση,αν για καποιο λογο νιωθεις οτι δεν εισαι ετοιμη για κατοικιδιο,καλλυτερα να το δωσεις για υιοθεσια παρα να εχεις διπλα σου ενα πλασμα που στην ουσια δεν το θες.
selefa
Νεοφερμένο μέλος
houlieta
Δραστήριο μέλος
Έτσι και εκείνη, κλείνει τον γάτο της σε ένα δωμάτιο δικό του την νύχτα καθώς και όταν απουσιάζουν από το σπίτι εκείνη και ο φίλος της. Ο γάτος είναι 8 μηνών και αστείρωτος. Είναι επιθετικός, σχεδόν αγρίμι!.. Δεν μπορούμε να τον χαϊδεψουμε αναίμακτα.. Κυριολεκτώ! Έχω γρατζουνιές στα χέρια και καμιά δεν έχει προέλθει από δικό μου γατουλίνι...
Ο γάτος σου είναι ένα νεότατο ζώο, γεμάτο όρεξη για ζωή, παιχνίδι, τρέξιμο και απεριόριστη χαζομάρα! Έτσι είναι μέχρι να γίνουν 2.. Τρελοκομεία!
Κάθε ώρα που περνάει κλεισμένος σε ένα δωμάτιο γνωρίζοντας ότι οι υπόλοιποι (εσείς) είναι κάπου αλλού μέσα στο σπίτι - το βασίλειο του - τον κάνει έξαλλο... Γενικά, οι κλειστές πορτες τα τρελαίνουν...
Όσο και να ασχολείσαι μαζί του, κάποιες ώρες την ημέρα τον τιμωρείς (έτσι καταλαβαίνει) απομακρύνοντάς τον από κοντά σας...
Όλες οι γάτες σκαρφαλώνουν, και οι δικές μας. Πρέπει να το αποδεχτείς αυτό με τον ίδιο τρόπο που αποδέχεσαι ότι το παιδί σου μπορεί να μπογιατίσει τους τοίχους ή να λερώσει με φαγητό το χαλί ή να σπάσει πράγματα παίζοντας... Και ο γατούλης σας είναι και αυτός ένα παιδί.. Θα μάθει... Με υπομονή θα μάθει να μην ανεβαίνει σε κάποια μέρη... Αλλά και πάλι, σαν παιδί και αυτό, θα κάνει πράγματα κρυφά από εσένα, όταν δεν βλέπεις...
Αν ανησυχείς για την υγιεινή, θεωρώ πως εφόσον το γατουλίνι σας ζει μόνο μέσα στο σπίτι δεν έχεις λόγο...
Αν τον κάνετε μέλος της οικογένειας και το νιώσει, δεν θα γκρινιάζει πια...

edit: Επίσης, είναι σχεδόν άντρας πια και είναι και Φλεβάρης... έχουν χτυπήσει κόκκινο οι ορμόνες του, μέρος της γκρίνιας του ευθύνεται και στο ότι δεν έχει στειρωθεί...
Πουπουλίνα
Επιφανές μέλος
Όχι δεν είναι στειρωμένος ακόμα. Βασικά δε πεινάει γιατί πάντα του έχω μια λιχουδιά στο πιάτο του. Επίσης δεν είναι μόνο τα ντουλάπια είναι και ο πάγκος που μαγειρεύω και τα καθαρά πιάτα. Αν τον αφήσω μπορεί να ανεβεί και που ξέρω αν δε γλείψει τα πιάτα; Τις περισσότερες φορές δε κοιμάται κατά τη διάρκεια της ημέρας περιφέρεται στο σπίτι και ιδιαίτερα στη μπανιέρα ή παίζει κάποιος μαζί του. Απλά κρατάει 2,5 μήνες η ιστορία αυτή...
Εφοσον δεν ειναι στειρωμενος,και λιγα κανει.

Με την στιερωση σιγουρα θα ηρεμισει,πολυ περισσοτερο τουλαχιστον.

selefa
Νεοφερμένο μέλος
Όπως σας είπα νιαουρίζει ακόμα και αν δεν το έχω κλείσει στο δωμάτιό του. Βρε έχουμε παίξει, έχει φάει κτλ. αλλά το νιάου νιάου.
Πώς μπορεί να είναι λύση να μην το κλείνω ώστε να σταματήσει τη γκρίνια αφού νιαουρίζει και όταν τον έχω έξω όλη μέρα και όλη νύχτα;
Έτσι όπως τα λέτε πρέπει να κάνω σε οτιδήποτε αυτά που θέλει ο γάτος, για να γλιτώσω τη γκρίνια. Εγώ δε θέλω να μάθει να κερδίζει αυτό που θέλει με τη γκρίνια
αλλά να μάθει κάποια πράγματα. Όπως έμαθε το λουράκι για παράδειγμα. Όλοι λένε η γάτα ποτέ με λουράκι. Και όμως τον κάνω βόλτα με λουράκι και κάθε φορά με κοιτάει πριν πάει κάπου για να δει αν μπορεί.
Lord Kratos
Τιμώμενο Μέλος
Είναι πολύ καλόψυχος και δε κρατάει κακιά (περίεργο για γάτα).
Καμία γάτα και κανένα ζώο δεν κρατάει κακία προς τα υπόλοιπα πλάσματα.
Αυτό είναι "προνόμιο" του ανθρώπου....
houlieta
Δραστήριο μέλος

Αυτό να λες! Γιατί πραγματικά, δεν φαντάζεσαι τι έχω δει με τον γάτο που σου ανέφερα...
Νομίζω πως όταν το μωρό σας το στειρώσετε, αν αυτό έχετε σκοπό να κάνετε, θα σταματήσει την γκρίνια.
Αν όχι, να προετοιμαστείς και για χειρότερες συμπεριφορές γιατί οι αρσενικοί λερώνουν πολύ όταν αναζητούν θηλυκο...

STELIOS34
Νεοφερμένο μέλος
πολλα γατακια μιλανε με τα αφεντικα τους...
selefa
Νεοφερμένο μέλος
Ceres Victoria
Διακεκριμένο μέλος
nifadoulis
Νεοφερμένο μέλος
Γνώμη μου είναι όπως και τον άλλων φυσικά να στειρωθεί ο γάτος σου. Πιστεύω πως όλα αυτά τα κάνει επειδή παραπονιέται.
Επίσης, όπως είπαν και οι προηγούμενοι, μην τον κλείνεις μόνο του σε ένα δωμάτιο. Σε κανέναν δεν θα άρεσε να τον έχουν ας πούμε ''φυλακισμένο''.
Τα πιάτα δεν έχει κανέναν απολύτως λόγο να τα γλύψει. Μην αφήνεις αποφάγια και δεν θα έχεις τέτοιο θέμα. Επίσης υπάρχουν χίλιοι δυο τρόποι να τον αποτρέψεις απο το να ανεβαίνει στα ντουλάπια. Με τον να τον βρέχεις με νερό και να τον έχεις σε ένα δωμάτιο απλώς τον καταπιέζεις.
Όταν αποφασίζουμε να έχουμε ένα κατοικίδιο ζυγίζουμε τα υπέρ και τα κατά. Και εγώ τα δικά μου γατούλια τα έχω μόνιμα στο σπίτι αλλά δεν τους απαγορεύω να περπατάνε οπουδήποτε. Δεν φτάνει που τα έχω κλείσει σε ένα διαμέρισμα θα τους απαγορεύω και να κινούνται; Τότε έπρεπε να πάρω λούτρινα και όχι ζωντανά.
Είναι καθαρά ζωάκια οπότε δεν έχω λόγο να φοβάμαι για κάτι.
Όταν λοιπόν θέλουμε να έχουμε ένα κατοικίδιο και ιδίως γάτα ξέρουμε τις συνέπειες. Θα ανεβαίνουν παντού.
Και προς Θεού στείρωσε τον! Τυραννιέται το ζωάκι.... αυτός πιστεύω πως είναι και ο λόγος της γκρίνιας του.
selefa
Νεοφερμένο μέλος
Μη μου λέτε ότι τυραννιέται κτλ. Ξέρετε τι είναι να έχεις 40 πυρετό και να πρέπει να παίξεις με το γάτο απλά και μόνο για να μη γκρινιάζει; Αλλά να μη σταματάει ακόμα και αν του κάνεις το χατήρι; Αυτή τη στιγμή τυραννιέμαι εγώ και όχι εκείνος.
Μάλλον δεν μπορείτε να με βοηθήσετε γιατί δε βλέπετε τίποτα πέρα από 1. κάποιες φορές τον κλείνω μέσα 2. δεν τον έχω στειρώσει ακόμα, ενώ έχω απαντήσει πολλές φόρες και για τα δυο.
Όπως και να έχει ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας.
Selina Kyle
Τιμώμενο Μέλος

Εφόσον πλένεις τα πάντα πριν πας για ύπνο κι εφόσον δεν συνδυάσει τους πάγκους με κάτι δεν έχεις λόγο να φοβάσαι! Αλλά μπορείς αν θέλεις να είσαι ήσυχη το πρωί να ψεκάζεις τους πάγκους με οινόπνευμα και να τους σκουπίζεις.
Μην ενθαρρύνεις το γάτο να ανεβαίνει επάνω σε πάγκους και τραπέζια. Αγοράστε του ένα δικό του γατόδεντρο, τοποθετήστε το κοντά σε ένα παράθυρο. Θα γίνει η αγαπημένη του γωνιά!
Αα..συγνώμη, τώρα διάβασα το πιο πάνω μήνυμα.. απολογούμαστε που προσπαθήσαμε να βοηθήσουμε, τι να πω..
Lord Kratos
Τιμώμενο Μέλος
selefa, όταν ζητούμε την γνώμη κάποιων ανθρώπων για ένα ζήτημα που μας απασχολεί θα πρέπει να έχουμε κατά νου ότι ανάμεσα στις απαντήσεις που θα λάβουμε, ενδέχεται να συμπεριλαμβάνονται κι απαντήσεις που είτε δεν θα συμφωνούν με τη δική μας άποψη είτε απλώς δεν θα μας αρέσουν.Μάλλον δεν μπορείτε να με βοηθήσετε γιατί δε βλέπετε τίποτα πέρα από 1. κάποιες φορές τον κλείνω μέσα 2. δεν τον έχω στειρώσει ακόμα, ενώ έχω απαντήσει πολλές φόρες και για τα δυο.
Αυτό είναι κάτι το οποίο θα πρέπει να διαχειριστούμε εμείς όμως κι όχι οι υπόλοιποι...
Με βάση τα όσα μοιραστήκατε λοιπόν μαζί μας, οι συνομιλητές σας τοποθετήθηκαν, προσπαθώντας να δώσουν κάποιες συμβουλές - πιθανές λύσεις που ίσως βοηθήσουν την κατάσταση.
Από εκεί και πέρα, το καλύτερο θα ήταν να ρωτήσετε κάποιον κτηνίατρο για την συμπεριφορά που μας περιγράψατε και να σας δώσει εκείνος τις απαντήσεις που όντως θα σας βοηθήσουν.
selefa
Νεοφερμένο μέλος
Απλά διευκρίνισα ότι έχω απαντήσει πολλές φορές σχετικά με το κλείσιμο ή με τη στείρωση του.
Εγώ έχω θέμα με τη γενική του γκρίνια και όλοι μείνατε στο κλείσιμο. Αυτό είπα. Δεν είχε να κάνει με κάτι που δε μου άρεσε ή ότι δε έχω την ίδια άποψη με σας
αλλά στο ότι σας έλεγα ότι γενικά γκρινιάζει και πάλι μου λέγατε για το κλείσιμο του (ενώ είτε το κάνω είτε όχι αυτός πάλι θα νιαουρίζει). Οπότε από τη στιγμή που δε καταλαβαίνατε τι εννοούσα σας το έθιξα και είπα ότι μάλλον δεν μπορείτε να με βοηθήσετε αφού εξαρχής δε καταλάβατε πιο είναι το πρόβλημα: ότι νιαουρίζει επί ώρες είτε έχει λόγο είτε δεν έχει.
Επίσης στο τέλος σας ευχαρίστησα για τις απαντήσεις σας. Μη ξεκινάτε κατευθείαν να πιστεύεται ότι ο άλλος είναι αχάριστος και θέλει να περνάει μόνο η γνώμη του. Αν και είναι κατανοητό ότι τα μηνύματα μέσω ιντερνετ και λόγω του ότι δεν είμαστε σε επαφή με τον άλλον να λογοκρίνονται αμέσως και να πιστεύουνε ότι ο άλλος μας κάνει επίθεση.
houlieta
Δραστήριο μέλος

Με βάση τα δεδομένα που μας δίνεις καταλαβαίνεις και εσύ ότι δεν έχουμε και εμείς πολλές "επιλογές".. Οι πληροφορίες μας είναι περιορισμένες.
"Αστείρωτος γατούλης 8 μηνών που περνάει κάποιες ώρες την ημέρα μόνος του σε ένα δωμάτιο γκρινιάζει συνεχώς"
Δεν σου βάζουμε το μαχαίρι στο λαιμό να πας να το στειρώσεις τώρα.. Και εγώ έχω συνομηλικη γατούλα με την δικιά σου και ακόμη δεν την έχω στειρώσει..
Απλά πιθανολογούμε και εμείς... Όταν με τον καλό μπορεσεις και τον στειρώσεις, αφού αυτό έχεις κατα νου, παρατήρησε και πάλι την συμπεριφορά του.
Τώρα, αφού πιστεύεις ότι μπορεί να μην ευθύνονται οι ορμόνες του (επειδή την συμπεριφορά την παρουσιάζει καιρό) ή ο περιορισμός του, θα σου έλεγα και τα εξής, με επιφύλαξη πάντα αφού δεν έχω πληροφορίες άλλες..
Αν γκρινιάζει κοιτάζοντας έξω από τα παράθυρα και είσαι χαμηλά μπορεί να το κάνει επειδή ίσως βλέπει άλλα ζώα ή πουλιά.
Αν τον έχεις αφήσει να βγει έξω από το σπίτι, μπορεί να του έχει γίνει αγαπημένη συνήθεια και να αποζητάει το έξω.
Αν κάθε φορά που γκρινιάζει εσύ παίζεις μαζί του, τότε μάλλον σε εκμεταλεύεται αφού έχει συνδιάσει την γκρίνια του με την ικανοποίηση των επιθυμιών του δλδ το παιχνίδι.
Προσπάθησε να θυμηθείς πότε ακριβώς ξεκίνησε αυτή η συμπεριφορά, πιθανότατα εκεί να κρύβεται και η αιτία που παρουσιάστηκε. Τι συνέβη 2,5 μήνες πριν που ξαφνικά άρχισε να γκρινιάζει.
Έχει ερεθίσματα άλλα, εκτός από το παιχνίδι μαζί σου; Υπάρχουν παιχνιδάκια; Δεν χρειάζεται να κάνεις έξοδα για να του δώσεις χαρά, 2 χαρτόκουτες και 2 χαρτοσακούλες, μια κουβαρίστρα (με δεμένη την κλωστή για να μην δεθεί κατά λάθος), ίσως νήμα (επίσης να μην μπορεί να ξετυλιχτεί παρά μόνο λίγο η άκρη) θα τον απασχολήσουν για ώρες.
Ελπίζω να σου έδωσα μερικές ιδέες..

selefa
Νεοφερμένο μέλος
Συνήθως οι ώρες που τον παίζω είναι το πρωί γύρω στις 8 μετά το μεσημέρι και κατά τις 10 το βράδυ.
Το τελευταίο διάστημα όταν τον παίρνω αγκαλιά δε κοιμάται πάνω μου αλλά σηκώνεται και φεύγει πάει πάλι στη γωνία του και με κοιτάει και νιαουρίζει.
Το μόνο που μπορώ να σκεφτώ από αυτά που μου είπες είναι ότι θέλει πάλι να παίξει.
Από παιχνίδια έχει μπαλίτσες, μαξιλάρι catnip, που του έχει αλλάξει τα φώτα, τη μπανιέρα, το σιφόνι τα σκοινιά που ρίχνουν τον σιδηρόδρομο και τη βιβλιοθήκη στο χώρο όπου κοιμάται (είναι πολύ μεγάλη οπότε μπορεί να σκαρφαλώνει και να πηδάει από τη μια γωνία στην άλλη). Αν και δεν ανεβαίνει στο τραπέζι έχει μακρύ χέρι. Οπότε ο,τι αρπάξει γίνεται αυτόματα παιχνίδι. Ένα άλλο παιχνίδι που παίζει μόνος του είναι να πηγαίνει στον καναπέ. Έχει κάλυμμα από πάνω και είναι πολύ τεντωμένο αλλά σε ένα σημείο δε εναρμονίζεται το κάλυμμα με το καναπέ με αποτέλεσμα όταν πέφτει εκεί να τον εκσφενδονίζει λιγουλάκι.
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 6 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool