Πουπουλίνα
Επιφανές μέλος
Aς ερθει,θα καλοπερασει.....![]()
ουουυυυυυυυ.............για καμ του δωθε lady........

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Cloud and Snow
Δραστήριο μέλος
Γιατι δεν είναι μόνο η μαντάμ που τ ανοιξε, είναι ομάδα υποτίθεται. Και ρε παιδιά...που βρήκαν 103 μέλη so far?
(σημαντική μερίδα αυτών που εγγράφηκαν, είναι ανθρωποι που το έκαναν για να τους απαντήσουν, να τους βάλουν μυαλό ως άλλοι Δον-Κιχώτες ενάντια στους ανεμόμυλους του κρετινισμού. Αλλα χωρια απ αυτούς, οι υπολοιποι είναι ατομα που δηλωσαν μελη, απλώς. Κι απο κει και πέρα, το χάος).
Αϊντε βουρ στον πατσα-γινομαστε μέλη σε ομάδες χωρις να κοιταμε τι ομάδες είναι? Δηλώνουμε συμμετοχή σε ενα δημόσιο διάλογο και οταν μας ζητούνται επιχειρήματα, την κάνουμε λαμόγιο? Αυτά τα μέλη (που δεν εγγραφηκαν για να εκφρασουν τις αντιρρήσεις τους) τι ρόλο βαρανε? Θυματα μεταδοτικής βλακειας είναι? Γκρούπ να ναι κι ο,τι να ναι, τραβάμε κει χάμου ενα join να φαινομαστε οτι κραδαινουμε στα κουλά μας μια αποψη-παντιέρα? Υποστηρίζουν τον τιτλο και την περιγραφή του γκρούπ με...μούγκα?
Εσεις που ειστε τόσα χρόνια εδώ στο φόρουμ, θα χετε δει βλακίες γραμμενες απο διάφορους, ξεγυρισμένες! Αλλα κάτι τόσο...ακυρο, εχετε ξαναματαδεί?
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Πουπουλίνα
Επιφανές μέλος
Ceres Victoria
Διακεκριμένο μέλος

Επειδη ομως μου αρεσει να βλεπω τα πραγματα και απο τις 2 οψεις, θα συμφωνησω σε κατι μαζι τους. Αποψη μου ειναι οτι το ζωο δεν πρεπει να στειρωνεται για την προληψη του καρκινου της μητρας ή των ορχεων. Αυτο το επιχειρημα υπερ της στειρωσης το βρισκω υπερβολικο. Με την ιδια λογικη θα επρεπε και εμεις να αφαιρουσαμε προληπτικα τον προστατη η τον μαστο μας για να μη παθουμε καρκινο. Μπορει με την στειρωση να αποκλειουμε καποιους καρκινους, αυτος ομως δεν ειναι ο κυριος λογος που θα πρεπει να στειρωνουμε το ζωο.
Για μενα στειρωση σημαινει ελεγχος του πληθυσμου των αδεσποτων και καλυτερη διαβιωση των ζωων που ζουν μαζι μας.
moukelis
Επιφανές μέλος
Για το γκρουπ δε θα σχολιασω,εχω ακουσει αρκετα κι εδω τοσο καιρο...
aretha
Περιβόητο μέλος
(και δευτερευόντως τα νεύρα όλων όσων προσπαθούν να κάνουν κάποια πράγματα για τη βελτίωση της κατάστασης)Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
ιβανα
Επιφανές μέλος
Επειδη ομως μου αρεσει να βλεπω τα πραγματα και απο τις 2 οψεις, θα συμφωνησω σε κατι μαζι τους. Αποψη μου ειναι οτι το ζωο δεν πρεπει να στειρωνεται για την προληψη του καρκινου της μητρας ή των ορχεων. Αυτο το επιχειρημα υπερ της στειρωσης το βρισκω υπερβολικο. Με την ιδια λογικη θα επρεπε και εμεις να αφαιρουσαμε προληπτικα τον προστατη η τον μαστο μας για να μη παθουμε καρκινο. Μπορει με την στειρωση να αποκλειουμε καποιους καρκινους, αυτος ομως δεν ειναι ο κυριος λογος που θα πρεπει να στειρωνουμε το ζωο.
κι ομως ηρω, η γατα που δε ζευγαρωνει, με τους απανωτους οιστρους θα κανει καρκινο...με τους ανθρωπους δεν ειναι το ιδιο, εχουν τη δυνατοτητα να ζευγαρωσουν..

moukelis
Επιφανές μέλος
Ceres Victoria
Διακεκριμένο μέλος
Σε περιπτωσεις ομως που η γατα μενει μεσα και δε ζευγαρωνει Ηρω υπαρχει οντως μεγαλος κινδυνος πυομητρας και καρκινου των ορχεων...οποτε εκει οντως ειναι πλεονεκτημα οσον αφορα την υγεια τους η στειρωση.
Για το γκρουπ δε θα σχολιασω,εχω ακουσει αρκετα κι εδω τοσο καιρο...
οτι υπαρχει πλεονεκτημα, ειναι γεγονος! Απλα πιστευω πως οταν αποφασιζουμε να στειρωσουμε το κατοικιδιο μας το κανουμε περισσοτερο για να ζει αυτο καλυτερα, να το προστατεψουμε απο πυομητρα που ειναι πολυ επικινδυνη για την υγεια του ζωου και να μη συμβαλλουμε στον υπερπληθυσμο τον αδεσποτων. Τα υπολοιπα (να μη μαρκαρει, να μη φωναζει, να μη κανει ζημιες, να μη παθει καρκινο κτλ) ερχονται τελευταια στη λιστα. Αλλωστε το αν θα παθει καρκινο το ζωακι ειναι περισσοτερο θεμα τυχης (ατυχιας θα λεγα).
Το γκρουπ πρεπει να το κανουμε report γιατι υπαρχουν αρκετα ατομα τα οποια δεν γνωριζουν τιποτα για την στειρωση, εχουν μια προκαταληψη και δεν την "παιρνουν με καλο ματι" και το συγκεκριμενο γκρουπ επιδεινωνει περεταιρω την κασταση
Μερικοι ειναι οντως τρελοι για δεσιμο 
moukelis
Επιφανές μέλος
Μα αυτο λεω κι εγω,για λογους υγειας,και σωματικης και ψυχικης.Δεν ειναι σωστο για να εχουμε εμεις τη συνειδηση μας ησυχη οτι δεν καναμε καμια παρεμβαση στη φυση,το ζωο να τρελαθει απο τις ορμονες,ή να περιμενουμε να παθει καρκινο.οτι υπαρχει πλεονεκτημα, ειναι γεγονος! Απλα πιστευω πως οταν αποφασιζουμε να στειρωσουμε το κατοικιδιο μας το κανουμε περισσοτερο για να ζει αυτο καλυτερα, να το προστατεψουμε απο πυομητρα που ειναι πολυ επικινδυνη για την υγεια του ζωου και να μη συμβαλλουμε στον υπερπληθυσμο τον αδεσποτων. Τα υπολοιπα (να μη μαρκαρει, να μη φωναζει, να μη κανει ζημιες, να μη παθει καρκινο κτλ) ερχονται τελευταια στη λιστα. Αλλωστε το αν θα παθει καρκινο το ζωακι ειναι περισσοτερο θεμα τυχης (ατυχιας θα λεγα).
Το γκρουπ πρεπει να το κανουμε report γιατι υπαρχουν αρκετα ατομα τα οποια δεν γνωριζουν τιποτα για την στειρωση, εχουν μια προκαταληψη και δεν την "παιρνουν με καλο ματι" και το συγκεκριμενο γκρουπ επιδεινωνει περεταιρω την καστασηΜερικοι ειναι οντως τρελοι για δεσιμο
![]()
Ceres Victoria
Διακεκριμένο μέλος
.Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Ceres Victoria
Διακεκριμένο μέλος
Μα αυτο λεω κι εγω,για λογους υγειας,και σωματικης και ψυχικης.Δεν ειναι σωστο για να εχουμε εμεις τη συνειδηση μας ησυχη οτι δεν καναμε καμια παρεμβαση στη φυση,το ζωο να τρελαθει απο τις ορμονες,ή να περιμενουμε να παθει καρκινο.
ακριβως!!!

ιβανα
Επιφανές μέλος
θα συμφωνησω μαζι σας για τον καρκινο (του μαστου) στα θηλυκα γιατι οταν στειρωθουν πριν τον 1ο οιστρο οι πιθανοτητες να εμφανισουν καρκινο μειωνονται δραματικα (οι πιθανοτητες να εμφανισουν καρκινο μετα απο 2ο οιστρο ανερχονται στο 26%!!!!). Στα αρσενικα δεν ισχυει ομως κατι τετοιο.
σιγουρα, αλλα κι αυτα υποφερουν ομως.......σκεψου πως ειναι να εχεις ορμες κ να μη μπορεις να κανεις κατι για αυτο...
απο τη στιγμη που τα εχουμε σπιτι μας, πρεπει να κανουμε το καλυτερο για αυτα.....Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Ceres Victoria
Διακεκριμένο μέλος
σιγουρα, αλλα κι αυτα υποφερουν ομως.......σκεψου πως ειναι να εχεις ορμες κ να μη μπορεις να κανεις κατι για αυτο...απο τη στιγμη που τα εχουμε σπιτι μας, πρεπει να κανουμε το καλυτερο για αυτα.....
ναι εννοειται! Αυτο ειπα και στις προηγουμενες απαντησεις μου. Πανω απο ολα φροντιζουμε για το ευ ζην τους. Το να το εχεις μεσα αστειρωτο και να αναζητει συντροφο και να τρελαινεται ειναι σαν να το βασανιζεις το καημενο

ιβανα
Επιφανές μέλος
ναι εννοειται! Αυτο ειπα και στις προηγουμενες απαντησεις μου. Πανω απο ολα φροντιζουμε για το ευ ζην τους. Το να το εχεις μεσα αστειρωτο και να αναζητει συντροφο και να τρελαινεται ειναι σαν να το βασανιζεις το καημενο![]()
μακαρι να συμμεριζονταν ολοι τις αποψεις αυτες........

Πουπουλίνα
Επιφανές μέλος
ναι εννοειται! Αυτο ειπα και στις προηγουμενες απαντησεις μου. Πανω απο ολα φροντιζουμε για το ευ ζην τους. Το να το εχεις μεσα αστειρωτο και να αναζητει συντροφο και να τρελαινεται ειναι σαν να το βασανιζεις το καημενο![]()
αυτο ακριβως...απο ολες τις αποψεις δηλαδη και να το δεις....παλι τα ζωα κερδιζουν...λιγοτερα αδεσποτα,αρα λιγοτερα ζωα που πεθαινουν της πεινας...αλλα και απο τις αλλες αιτιες που ολοι ξερουμε,λιγοτερες πιθανοτητες ενφανισης καρκινων..και δεν βασανιζονται απο ορμες που δεν μπορουν να ικανοποιησουν...αυτα....ΤΟΣΟ ΠΟΛΥ ΜΥΑΛΟ ΘΕΛΕΙ,ΓΙΑ ΝΑ ΤΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟΙ;
Cloud and Snow
Δραστήριο μέλος
Αναρρωτιεμαι, αν την ειχα μπροστά την κυρα και της ζητούσα μια απαντηση στο ερωτημα:
"Γιατί νομίζεις οτι εγώ στειρωσα τη δική μου γάτα που ζει σε διαμέρισμα"??
Θα μου απαντούσε ισως κανα: "Για να μη νιαουρίζει και σου σπάει τα νευρα, εγωιστικό τέρας"!!
Ρε, που θα πρεπε να δινονται επιδοτήσεις απ την πολιτεία σε όσους πηγαίνουν αδεσποτα ζωα για στειρωση. Που αν υπάρχει όντως τετοιο συστημα κρατικής επιδότησης, θα επρεπε να ελεγχεται αυστηρά για να λειτουργει σωστά, οχι να υπάρχουν κτηνίατροι να περιμενουν τα χρηματα τους απ το συστημα λες και ειναι ζητιάνοι. Και τα χρήματα να πηγαίνουν εκει που πρεπει, όχι να τα μασάνε με 40 μασέλες τα μέλη καποιων φιλοζωικών-μούφα
Nonika
Διακεκριμένο μέλος

Cloud and Snow
Δραστήριο μέλος
Η εν λόγω κυρια τωρα...τόσο της κόβει, αυτό πιστευει περι στειρωσης. Δεν μπαίνει σίγουρα στον ιδιο τορβά με κάτι άλλα παλιοτόμαρα που προβάλουν ξεδιάντροπα στο ιντερνετ ντοκουμέντα της κτηνωδίας τους απέναντι στα αδέσποτα και σ' αυτούς δε θα φτανε μόνο ρεπόρτ και καταγγελία για την κατάχρηση που κάνουν στο ιντερνετ, αλλα και βρωμόξυλο με βουρδουλα.
Αλλά το φάουλ της εν λογω κυρίας εχει να κανει με το γεγονός ότι δυστυχώς υπάρχει στον κόσμο ελλειπέστατη ενημερωση σχετικά με τη στειρωση των αδεσπότων και τις λυσεις για την προστασία τους, όπως και λιγοι ειναι αυτοί που προσφευγουν σε σοβαρές πηγές στο ιντερνετ και αξιοπρεπείς ομάδες φιλοζωικές για να ενημερωθούν. Λογω της ελλειπους ενημερωσης λοιπόν, καποιοι μπορει να δουν επιπόλαια την "πρόταση" της κυρίας αυτής μεσω facebook και να παραπλανηθούν. Οσο εξακολουθούν να υπαρχουν στη σελίδα της γραμμενες οι διαφωνίες και οι πληροφορίες από άτομα που προσπαθούν να βάλουν τα πραγματα σε τάξη, ισως αποφευχθει σε καποιο βαθμό ο κινδυνος να τσιμπήσουν οι αφελείς, αλλα αν η κυρια αποφασίσει τις επόμενες μέρες να διαγράψει όλα τα σχολια που δεν συμμερίζονται την αποψη της, θα είναι σαν να μην υπήρξε καμια διαφωνία και κανεις εναντίων της....
Δεν τη βοηθάει επίσης και το γεγονός ότι δεν μας λεει πουθενά η ίδια με ποιόν ακριβως τρόπο "ειναι φιλόζωη". Εαν πχ. ανήκει σε καποια φιλοζωική ομάδα ή εαν μόνη της ταϊζει ή περιθάλπτει αδεσποτα ζωα.
Λεει απλώς "και που ξέρετε αν εγω βοηθώ ή όχι?"
Νομίζω πως θα πρεπε να της γίνει μια σοβαρή συσταση. Αν επιμένει να κρατήσει την ομάδα της, να αλλαξει τον τίτλο οπωσδήποτε γιατί προκαλεί το κοινό φιλοζωικό αισθημα και να αρχισει πλεον να παραθέτει επιχειρήματα. Να δείξει τουλάχιστον με ποιο τρόπο ειναι φιλόζωη.
Γιατί ετσι όπως το εχει διαμορφώσει το γκρούπ της, μοιάζει με παλαβό παραληρημα ενός ανθρώπου που δεν εχει την παραμικρή αίσθηση της πραγματικότητας, αδυνατει να στηρήξει τους ισχυρισμους της και σερνει ξωπίσω της καμπόσους ανόητους ή-ακόμα χειρότερα-αδαείς που μοιάζουν σαν να χειραγωγούνται οσάν τα γαλόπουλα με το καλάμι......
kristy314
Εκκολαπτόμενο μέλος

Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool