Γουργούρισμα

miamiamia

Νεοφερμένο μέλος

Η miamiamia αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 39 ετών και μας γράφει από Θεσπρωτικό (Πρέβεζα). Έχει γράψει 18 μηνύματα.
Ειμαι καινουρια γατομαμα και εχω απορια..Πριν 10 μερες αποκτησα ενα θηλυκο περσικο 2 με 2,5 μηνων..απο οσο ξερω οι γατες γουργουριζουν..η ζιζελ μου ενω θελει χαδακια συνεχεια δεν γουργουριζει παντα..μονο οταν την χαιδευω την ωρα που κοιμαται!δεν της αρεσει ο τροπος μου,ειναι πολυ μικρη..δεν ξερω.Μπορειτε να με βοηθησετε?:hmm:

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Καλως ήρθες :D και χαιρετισματα στη Ζιζέλ που εχω και εγω μια (που μενει με τη μαμα μου). Οχι μωρέ, δεν γουργουρίζουν συνεχεια οι γάτες. Οταν θελουν μονο και αυτο δεν ειναι ολη την ώρα.:/: Μη σε απασχολει, ειναι φυσιολογικο. ;) Αλλες λιγοτερο, άλλες περισσοτερο.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Μην σε απασχολεί, οι γάτες δεν γουργουρίζουν πάντα.Η δικά μου για παράδειγμα γουργουρλιζει πάντα όταν βυζαίνει την κουβέρτα μου και πολύ σπάνια όταν τη χαϊδεύω.;)Είναι ανάλογα τη γάτα...

Είναι θέμα χαρακτήρα. Ο Σάκης γουργουρίζει όποτε θέλει και σε όποιον θέλει. Ο Τζίντζερ πάλι είναι κινητό γουργουριστίρι, όποιος κι αν τον χαϊδέψει, όποτε κι αν τον χαϊδέψει παίρνει μπρος.

Ακριβώς τα ίδια και μ' εμάς!
Η Αρήθα γουργουρίζει μόνο όταν "θηλάζει" και όταν τη χτενίζω, ενώ ο Πορδολέων το 'χει στο τσεπάκι το γουργούρισμα (κι άμα πάρει μπρος, δε σταματάει με τίποτα)! :inlove::inlove:

Η δικιά μου γουργουρίζει μόνο το βράδυ, όταν έρχετε για ύπνο στην αγκαλιά μου. Καμιά φορά γουργουρίζει όταν έχει πονάκια (το καταλαβαίνω απ'το βλέμμα της,δύσκολο πράμα τα γεράματα)

Η γάτα μου δε γουργουρίζει

:(Οταν κρατάω την γατουλα μου αγκαλια και την χα'ι'δεύω δεν γουργουρίζει. Το κάνει μόνο όταν είναι αγκαλια με την κουβέρτα της και την ζυμώνει. Γιατί το κάνει αυτό; είναι φυσιολόγικό η θα πρέπει να ανυσηχώ ότι δεν νιώθει άνετα μαζί μου; Α! και δεν σας είπα ότι είναι 2 μηνών. Υπάρχει κάτι που μπορώ να κάνω για αυτό;:(:(

Νομίζω ότι πρέπει να κάνεις υπομονή. Όλες οι γάτες γουργουρίζουν όταν νιώθουν ευτυχισμένες και χαλαρές. Η Κλειώ μάλλον δεν έχει καταφέρει να συνδυάσει χάδια με χουρχούρισμα - άσε να περάσει λίγος καιρός και θα δεις ότι θα το χουρ-χουρ θα είναι πολύ έντονο!

σιγα σιγα. Εμένα η Μαφαλτίν στην αρχη γουργούριζε όταν την έπαιρνα αγκαλιά, μετά σταμάτησε να γουργουρίζει ΕΝΤΕΛΩΣ, τώρα γουργουρίζει όταν παίζει και μετά που την στειρώσαμε γουργουρίζει και το πρωι που έρχεται για χάδια, μην σε προβληματίζουν τέτοια πράγματα.:)

Ευτυχώς γιατί λένε ότι οι γάτες χουρχουρίζουν όταν...

ευτυχώς γιατί λένε ότι οι γάτες χουρχουρίζουν όταν είναι ευχαριστημένες και φοβήθηκα μήπως δεν νιώθει καλά η καλή μπυ:lol::lol: το θέμα είναι ότι άμα την φωνάζω τσακίζεται για να έρθει και γενικά με ψαχνει μέσα στο σπίτι, αλλά επείδη η άλλη γάτα που είχα ερχόταν στην αγκαλιά μου και χουρχουριζε πολύ ανυσήχησα:lol::lol:

εμενα και κλωτσια να τον δωσεις, που λέει ο λογος, γουργουριζει:lol::lol::lol:

'Έντυ ο μαζόχας!!!:lol:

Τι να πώ εμένα όταν φοράω μία ροζ φλις ρόμπα που έχω και την θηλάζει μόνο τότε χουρχουριζει:cry::cry::cry:

Καλέ μην ανυσηχείς... Οι γάτες δε γουργουρίζουν πάντα.;)
Η δικιά μου για παράδειγμα όσο και να τη χαϊδεύω, δε γουργουρίζει. Γουργουρίζει μόνο όταν θυλάζει μία κουβερτούλα fleece, όπου βρίσκεται δε απόλυτη νιρβάνα...:lol::lol:

Και η Αρήθα γουργουρίζει μόνο όταν "θηλάζει".
Ο Αίλουρος μου είπε ότι το γουργούρισμα δε σημαίνει ακριβώς "είμαι ευχαριστημένη". Σημαίνει μάλλον "δε θα σου επιτεθώ", δηλαδή ότι η γάτα αισθάνεται απόλυτα ασφαλής και έχει ρίξει εντελώς όλες τις άμυνές της.
Οι γατούλες που είναι λίγο πιο νευρικές σαν χαρακτήρες γουργουρίζουν λιγότερο γιατί πάντα κρατάνε μια "πισινή", σε περίπτωση που κάτι τις τρομάξει ή τις ξαφνιάσει. Όταν "θηλάζουν" όμως, θυμούνται τη μαμά τους και χαλαρώνουν εντελώς, γι' αυτό αρχίζουν τα γουρ-γουρ. :greycat::inlove:

Ο Ρουλ πάντως γουργουρίζει στις εξής 3 περιπτώσεις:
1. Οταν ερχεται για αγκλίτσες και χάδια
2. Οταν παίζει και με δαγκώνει
3. Όταν πάμε για κατασκοπία (αυτος την κάνει την κατασκοπία, μην με παρεξηγήσετε) στο σπίτι του γείτονα.

Εμένα η σιαμέζα μου, η Νίνα γουργουρίζει κυριολεκτικά ασταμάτητα ό,τι και να της κάνεις. Μόνο στον ύπνο της δε γουργουρίζει. Γενικά τα σιαμέζικα γατιά το έχουν αυτό νομίζω. Αντιθέτως η Μπουμπού, η κεραμιδόγατά μου γουργουρίζει όποτε τη συμφέρει!:D:D

Εμένα η σιαμέζα μου, η Νίνα γουργουρίζει κυριολεκτικά ασταμάτητα ό,τι και να της κάνεις. Μόνο στον ύπνο της δε γουργουρίζει. Γενικά τα σιαμέζικα γατιά το έχουν αυτό νομίζω. Αντιθέτως η Μπουμπού, η κεραμιδόγατά μου γουργουρίζει όποτε τη συμφέρει!:D:D

Διαφωνώ μαζί σου γιατί η σιαμέζα γατούλα μου μάλλον μόνο όταν υπάρχει κάποιο ιδιαίτερο συμφέρον αρχίζει και γουργουρίζει. Και από μικρή έτσι ήταν.

Η δικιά μου για παράδειγμα όσο και να τη χαϊδεύω, δε γουργουρίζει. Γουργουρίζει μόνο όταν θυλάζει μία κουβερτούλα fleece, όπου βρίσκεται δε απόλυτη νιρβάνα...:lol::lol:

Τί μου θυμίζει!!!!!! :blink::blink::blink::blink::blink:
Και εμείς τα ίδια..... Μόνο τώρα καμια εβδομάδα... αν είναι σε τρελλα κέφια και έρθει ΜΟΝΟΣ του και κατσει πανω μου, και τον χαιδέψω... ΜΠΟΡΕΙ να γουργουρίσει....... ΓΙΑ ΛΙΓΟ......:blink::blink:

Δεν είναι τιποτα .... μην φοβάσαι.....;);)

Το ίδιο

και εμένα όπως είπα με΄την ροζ μου την ρόμπα και μία κουβερτούλα της. Το θέμα είναι ότι η άλλη μου γάτα χουρχούριζε με το παραμικρό και ήθελε πολυ να έρχεται στην αγκαλιά μου τόσο που όταν γέννησε και έπαιρνα τα γατάκια αγκαλια τα έσμπρωχνε για να έρθει σε μένα και όταν διάβαζα βιβλιο το πετούσε κάτω για να έχω μόνο αυτήν αγκαλιά... ήταν πολύ χαδιάρα και ζηλιάρα..Τί να πώ με αυτό το ζουζουνι είναι αλλιώς...:hmm::hmm:

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

Back