Γουργούρισμα

Τί να πώ με αυτό το ζουζουνι είναι αλλιώς...:hmm::hmm:
Έτσι είναι, κάθε γάτα έχει εντελώς διαφορετικό χαρακτήρα. Εμείς ευτυχώς αναπληρώνουμε σε γουργουρητά με τον μικρό μας, που μας βγήκε μεγάλος χαδιάρης! :inlove:

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Ax! πόσο σε ζηλεύω αλλά φυσικά δεν σκοπευω να αλλάξω το ζουζουνι μου με τίποτε ακόμη και με όλα τα χουρχουρίσματα του κόσμουχιχιχι

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Εμένα πάντως πιο μικρός δεν ήταν καθόλου χαδιάρης, ακριβώς οπως το λες Τζούλια. Τώρα που έχει "ωριμάσει" όμως ειναι λιγο πιο γουργουριστός και έρχεται άμα βλέπουμε τηλεόραση ή όταν ξαπλώνουμε το βράδυ κυρίως και θέλει χάδια.
Το χειρότερο βέβαια ειναι στις 6 το πρωί που θέλει να με σηκώσει και έρχεται στη μούρη μου να τον χαιδέψω γουργουρίζοντας μέχρι να με αναγκάσει να σηκωθώ. :)

Ωραίο ξυπνητήρι, Βιβή (έτσι δεν είναι το όνομά σου;):)

μάλον δεν θα έχει όρεξη για χάδια όταν την παίρνεις εσύ στην αγκαλιά σου μπορεί να νοιώθει και καταπίεση αλλά να είναι καλούλα και να μην αντιδράει έντονα και επιθετικά απλά να μην γουργουρίζει, άστην να έρχετε μόνη της όποτε αυτή θέλει και να σου τρίβεται

Διαφωνώ μαζί σου γιατί η σιαμέζα γατούλα μου μάλλον μόνο όταν υπάρχει κάποιο ιδιαίτερο συμφέρον αρχίζει και γουργουρίζει. Και από μικρή έτσι ήταν.
Τι να πω...μάλλον στο χαρακτήρα του γατιού είναι...Είναι που θα πέσεις...Από την πρώτη μέρα που το πήρα έτσι γουργούριζε. Και όχι απλά γουργουρίζει αλλά ακούγεται και από μακριά το γουργούρισμα:D
By the way...τα γατιά σου είναι κουκλιά!!:inlove::inlove:

:(Οταν κρατάω την γατουλα μου αγκαλια και την χα'ι'δεύω δεν γουργουρίζει. Το κάνει μόνο όταν είναι αγκαλια με την κουβέρτα της και την ζυμώνει. Γιατί το κάνει αυτό; είναι φυσιολόγικό η θα πρέπει να ανυσηχώ ότι δεν νιώθει άνετα μαζί μου; Α! και δεν σας είπα ότι είναι 2 μηνών. Υπάρχει κάτι που μπορώ να κάνω για αυτό;:(:(

τι εννοειτε οταν λετε ζυμώνει? επειδη το διαβαζω πολυ συχνα! ετσι για να μου φυγει η απορια.ειμαι κι εγω περιεργη οπως τα γατουνια:P

τι εννοειτε οταν λετε ζυμώνει?
Το "ζύμωμα" είναι η χαρακτηριστική κίνηση που κάνουν τα γατάκια όταν πιέζουν την κοιλιά της μαμάς τους κατά τη διάρκεια του θηλασμού. Πολλές γάτες διατηρούν αυτή την αντανακλαστική κίνηση και την κάνουν ακόμα και όταν μεγαλώσουν, γουργουρίζοντας, σε στιγμές χαλάρωσης. :inlove:
Δες κι εδώ, ένα γατάκι που "ζυμώνει".

Γουργουρίζει...

Γειά σας... Επειδή είμαι νέα "μαμά" και έχω την κουκλίτσα που βλέπετε στην φωτό, θέλω να μου λύσετε κάποιες απορίες μου αν μπορείτε:P.
Γιατί όταν κοιμάται ακούγεται αυτός ο ήχος "γκριιιιι", γουγουρίζει:P ???
Και κάτι άλλο, όταν πάει να φάει τρέμει....είναι καλό αυτό? Μήπως της αρέσει και αντιδρά έτσι?:hmm:
Ευχαριστώ!!!!:D

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Λοιπον, νεα μαμα... οσον αφορα το γουργουρισμα η γατα το κανει οταν ειναι χαρουμενη- ευχαριστημενη. Αν το κανει λιγο πριν κοιμηθει ειναι πολυ φυσιολογικο. Αν το κανει καθ' ολη τη διαρκεια του υπνου δεν ξερω τι μπορει να σημαινει. Για το φαγητο δεν ξερω.. καλυτερα να σου απαντησει καποιος ειδικος. Ο δικος μου παντως οταν τρωει κανει "μιαμ μιαμ".. ειναι απιστευτο.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

να την χαιρεσαι την γατουλα σου! κουκλα ειναι
avalanche και η δικια σου γατα επισης ειναι κουκλα!
απο χαρα και ευχαριστηση γουργουριζει οντως δεν ειναι κατι να ανησυχεις
τωρα για το τρεμουλο δεν το χω δει /ακουσει.... ρωτα τον γιατρο σου καλυτερα

Σε ευχαριστω κ ανταποδιδω... οπως και να εχει.. κουκλια ειναι τα σιαμαια μας!!

Αχ τι όμορφο που είναι.Μου θυμίζει έναν γατούλη που είχα στα είκοσι.Να σου ζήσει.Το γουργούρισμα είναι φυσιολογικό,το τρέμουλο είναι παράξενο.Μήπως φοβάται ή κρυώνει;

Αν γουργουρίζει στον ύπνο της προφανών βλέπει λουκάνικα...

Απάντηση: Η γάτα μου δε γουργουρίζει

Θα ήθελα να ρωτήσω κάτι!

Η Ήρα πριν φέρουμε τα μικρά στο σπίτι , γουργούριζε συνέχεια!
Τώρα πλεόν είναι πολύ λίγες οι φορές που γουργουρίζει.. Κυρίως όταν κοιμάται και την πιάνω στον ύπνο!

Γενικότερα έχω παρατηρήσει ότι με τα μικρά είναι σχεδόν συνέχεια σε εγρήγορση!
Τι μπορεί να φταίει και υπάρχει κάτι που μπορώ να κάνω να ξαναεπανέλθουμε??

Εντωμεταξυ πλεον υπάρχουν πολλες φορες πουδεν κανει το γνωστο χαιρετισμο με τη μυτουλα της...

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Τελευταία επεξεργασία:
Γουργούρισμα...

καλησπερα.η γατουλα μου εδω και καιρο εχει σταματησει να γουργουριζει...μου φαινεται πολυ περιεργο γιατι ολες οι γατες το κανουν.ξερει καποιος να μου απαντησει.γιατι σταματησε?μικρο το εκανε συνεχεια.:hmm:

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Απάντηση: Γουργούρισμα...

γεια σου μινιον.. η αλήθεια είναι πως δεν έχω πιο επιστημονικές γνώσεις επί του θέματος αλλά είσαι σίγουρη?κ εμένα η παμαμπού μου γουργουρίζει μεν σπάνια αλλά γουργουρίζει..μήπως αλλάξατε συνήθειες?εμένα πχ..της αρέσει πολύ να πηγαίνω να τη χαιδευω όταν κοιμάται κάτι που δεν έκανα παλιά..μήπως δεν έχεις βρει ακόμα τη στιγμή της?

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Minion σε καλοσωρίζω κι εγώ στην παρέα μας! :)
Είμαι περίπου"ομοιοπαθής" μπορώ να πω, γιατί και η δική μου, γλυκύτατη κατά τα άλλα, δεν γουργουρίζει. Για την ακρίβεια σχεδόν ποτέ δεν το κάνει, τουλάχιστον "φωναχτά", ούτε από μωρό που την είχα.
Επειδή όμως γράφεις οτι μικρή γουργούριζε και τώρα το έκοψε, κατ'αρχήν πιστεύω οτι οι γάτες μεγαλώνοντας αλλάζουν συνήθειες
και συμπεριφορά, έστω κι αν ο βασικός τους χαρακτήρας παραμένει ίδιος.
Αν το γουργουρητό το έκοψε ξαφνικά, πιθανόν η αιτία να προέρχεται από κάποιο σοκ που υπέστη, ή φόβο..
Αν πάλι σταδιακά το μείωσε μέχρι που έπαψε εντελώς, είναι επειδή απλά..άλλαξε. Το "γιατί ", δεν το γνωρίζω (ακόμη και επιστήμονες που ασχολούνται δεν είναι σίγουροι σχετικά με την αιτία και την προέλευση του γουργουρητού της γάτας).
Αυτό όμως δεν σημαίνει οτι δεν γουργουρίζει παντελώς. Κρίνοντας από τη δική μου, παρατήρησέ την την ώρα που τη χαϊδεύεις, άγγιξέ την απαλά κοντά στο λαιμό.. Το πιο πιθανό να νιώσεις οτι πάλλεται, και θα καταλάβεις οτι συνεχίζει να το κάνει, αλλά...αθόρυβα!;)

ευχαριστω πολυ alcyone και παμαμπου για τις απαντησεις σας. :) ειναι πολυ μπερδεμα το γατι. :confused: ανησυχω μηπως εχει στρεσαριστει για καποιο λογο μετα τη στειρωση.αλλα εκτος απο το κομματι του γουργουρισματος σε ολα τα αλλα ειναι καλα.

Πόσος καιρός έχει περάσει από την επέμβαση της στείρωσης? Αν είναι σχετικά πρόσφατη, πολύ πιθανό σύντομα να ξαναρχίσει πάλι να γουργουρίζει:)

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

Back